Fl Studio Problém pomoc !!!

Reason, FL Studio, Cakewalk, atd.
honcka
Příspěvky: 1914
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: Fl Studio Problém pomoc !!!

Příspěvek od honcka » 15 črc 2010 09:14

nevim na kolika vystupech to fl studio u nej jede, ale pokud pouziva 1 stereo vystup, tak tim fw by neziskal skoro nic, rozdil je videt az pri vyssich datovych tocich (napr nahravani 8stop)
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

DJ PATR1CK
Příspěvky: 27
Registrován: 08 črc 2010 14:49

Re: Fl Studio Problém pomoc !!!

Příspěvek od DJ PATR1CK » 19 črc 2010 15:55

rozhodl sem se do sveho Pc zainvestovat a chtel byh se zeptat co mam vymenit aby to jelo na 100% bez sekani diky za rady :wink:

Uživatelský avatar
RickySho
Příspěvky: 276
Registrován: 30 bře 2009 23:35

Re: Fl Studio Problém pomoc !!!

Příspěvek od RickySho » 19 črc 2010 17:51

urcite CPU a nejspis ramky ale tam si nejsem uplne jistej, jakej mas cpu a ram ted?

EVO
Příspěvky: 565
Registrován: 23 srp 2007 19:51

Re: Fl Studio Problém pomoc !!!

Příspěvek od EVO » 19 črc 2010 23:49

Proboha než začneš něco kvapem upgradovat, tak opravdu sem nejspíš pastni, co máš za vybavení teď. Jakej procák a ramky a především jsme se pořád nedozvěděli co používáš za zvukovku? Btw. máš notes nebo stolní PC? A to FLko chceš používat na doma na skládání hudby nebo na nějaký mobilní využití, tj. na hraní někde přes notebook?

DJ PATR1CK
Příspěvky: 27
Registrován: 08 črc 2010 14:49

Re: Fl Studio Problém pomoc !!!

Příspěvek od DJ PATR1CK » 20 črc 2010 13:38

takze mam Pc a chci skladat hudbu doma na fl, CPU - AMD Athlon 1,80Ghz Ram - 1Gb zvukovka -Creative Sound Blaster.

EVO
Příspěvky: 565
Registrován: 23 srp 2007 19:51

Re: Fl Studio Problém pomoc !!!

Příspěvek od EVO » 20 črc 2010 13:53

Podle mě dvě kritický místa - procesor a zvuková karta!

Bohužel se obávám, že mizernej procesor nepůjde v tomhle případě ošulit jen lepší zvukovkou, tudíž budeš muset opravdu koupit lepšího compa. Jde o to kolik máš peněz, ale jestli můžeš mít (cokoliv) dvoujádrovýho a výš, tak budeš v klidu. Ty RAMky s koupí novýho compu budou beztak tak nějak samozřejmost, takže se stejně asi k 2 GB+ dopracuješ chtě nechtě :)
No a protože chceš dělat hudbu, tak důležitá je i ta zvukovka žeo;-) Od Tvý creativky určený převážně na filmy, na hry apodobný jednoduchý použití moc velký zázraky neočekávej, ASIO4ALL s ní sice funguje ale jak tak to vidíš sám, na žádnou pořádnější práci to neni... Jestli to budeš chtít používat opravdu pouze doma, doporučil bych koupit nějakou PCI verzi zvukovky, dosáhneš snadno nízký latence a ještě to nemusí bejt ani tak drahý, jako nějaká externí zvukovka, pokud bys nevyužil její mobility :wink:

DjMatisS
Příspěvky: 530
Registrován: 30 pro 2008 01:50

Re: Fl Studio Problém pomoc !!!

Příspěvek od DjMatisS » 20 črc 2010 15:22

To je na produkci hodně slabá konfigurace. Čekal jsem něco víc.

Jak už bylo psáno, CPU to chce aspoň 2 jádra 2GHz.
Ideální jsou 4 jádra kolem 2.2GHz (ale nevim nevim, jestli FL studio je zrovna lamač 4jader, bude to nejspíš zbytečný)

Co se týče RAM, není důvod šetřit. Podle mě, 3 GB jsou únosný, 4 je dobrej základ. Pak ale potřebuješ 64-bit systém.

Co se týče zvukovky, je potřeba buď PCI-E a nebo externí, v lepším případě přes firewire. Ale je to o penězích...
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

VIktor
Příspěvky: 120
Registrován: 25 kvě 2009 20:34

Re: Fl Studio Problém pomoc !!!

Příspěvek od VIktor » 07 říj 2010 20:20

Dělalo mi to néco podobného a vyřešil jsme to nastavením vyšší BUFER LENGHT v audio setings ,)

Rabinjakob
Příspěvky: 16
Registrován: 08 zář 2008 17:50

Re: Fl Studio Problém pomoc !!!

Příspěvek od Rabinjakob » 08 říj 2010 14:10

JJ tím si pomůžeš ovšem pokud používáš nějaké midi zařízení tak zjistíš že vše začne reagovat později. Já mám např Akai mpd24ku a vmomentě jak zvýším bufer na max tak je tam asi pul vteřinové spoždění ale to se samozřejmně projevuje i na klávesnici pokud nemáš klávesy takže svým způsobem je to i není pomoc.

VIktor
Příspěvky: 120
Registrován: 25 kvě 2009 20:34

Re: Fl Studio Problém pomoc !!!

Příspěvek od VIktor » 08 říj 2010 15:46

Stačí používat ASIO 4 ALL ovladače. Nechrastí to a zvuk je bez zpoždění ,)

Uživatelský avatar
RickySho
Příspěvky: 276
Registrován: 30 bře 2009 23:35

Re: Fl Studio Problém pomoc !!!

Příspěvek od RickySho » 08 říj 2010 16:00

to neni konkretne ASIO ovladacema ale samotnym buffer sizem. jak sem psal vejs - cim je vetsi, tim vic vyuzijes CPU na pluginy tudiz "to nepraska" ale zvysujes playbeck latency - to je prave ta odezva, prehravani, tzn je to neprijemny dyz do beziciho tracku chces nahrat pres klavesy melodii, monitorovat zvuk atd atd.

jestli nepozorujes spozdeni je to jedine dobre protoze to znamena ze si nasel idealni kompromis mezi temahle dvema vecma - tzn dostatecne velky vyuziti CPU pro plynulej beh DAWka ale dostatecne malou latenci na to aby byla poznat


-k topicu - jak bylo receno, v novym kompu s lepsim procakem asi budou ty velky ramky samozrejmost ale kdyby ne, nemyslim si ze by hralo az takovou roli jesli mas 2 nebo 4 gb... 2 budou stacit. teda paklize nehodlas mit v jednom projektu 57 multisample instrumentu s 13ti pluginama na kazdy stope :D

VIktor
Příspěvky: 120
Registrován: 25 kvě 2009 20:34

Re: Fl Studio Problém pomoc !!!

Příspěvek od VIktor » 08 říj 2010 17:19

Ale ASIO ti to přesně na tuhle hranici nastavěj. Když je použiješ v FL jako výchozí zařízení v audio setings.

Uživatelský avatar
RickySho
Příspěvky: 276
Registrován: 30 bře 2009 23:35

Re: Fl Studio Problém pomoc !!!

Příspěvek od RickySho » 08 říj 2010 17:29

jj je fakt ze kdyz s tim clovek este neni poradne zzitej tak ti to samo odhadne idealni pocatecni nastaveni a nemusi to zkoumat (ale v praxi kdyz je slabej comp se s tim musi obcas rucne hejbat, pri slozitejch projektech s velkou zatezi cpu zvetsovat, pak zpetne snizovat u novyho atd).

samozrejme ale A4ALL sou nejlepsi win ovladace na zvuk, to jo :)

DjMatisS
Příspěvky: 530
Registrován: 30 pro 2008 01:50

Re: Fl Studio Problém pomoc !!!

Příspěvek od DjMatisS » 08 říj 2010 22:19

K ty ramce... Staci Kontakt s trochu vetsi knihovnou a 2 GB absolutně nestačej. Kdyz jsem jeste delal na windows konkretne v Abletonu, byl jsem za ty aspon 3 giga hodne rad...
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

DJ PATR1CK
Příspěvky: 27
Registrován: 08 črc 2010 14:49

Re: Fl Studio Problém pomoc !!!

Příspěvek od DJ PATR1CK » 10 říj 2010 19:17

ted už mám hodně našlápnutej pc a všechno šlape ještě sem si k němu koupil externi zvukovku emu a paráda jinak dík za rady :!: :wink:

Odpovědět