Začínám s DMX prosím o pomoc

Jerry.W
Příspěvky: 11
Registrován: 01 říj 2008 11:31

Začínám s DMX prosím o pomoc

Příspěvek od Jerry.W »

Dobrý den, jsem naprostý začátečník co se týká DMX ovládání světelné techniky. Mám stroboskop "DMX Superstrobe 2700" a scanner a k tomu ovládání
"DMX Operator 192 Kanal" viz.odkaz pod
http://kytary.cz/eurolite-dmx-operator- ... 10:0:0:1:0

Stroboskop jsem zprovoznil v pohodě ale netuším jak na scanner...jde o to že jej nějakým způsobem ovládám ale neumím vytvořit scénu, tím myslím že bych ji mohl uložit a později vyvolat. Také by mne zajímalo jestli je možnost ten ovladač nastavit tak, aby se řídil hudbou -že bych jej propojil s mixem, mikrofon jsem na něm nikde nenašel, je tam jen midi/IN takže to asi půjde ale nevím jak. Manuály k tomu nemám takže vůbec nevím co s tím..pokud by mněl někdo zkušenosti a náladu mi trošku pomoct byl bych trašně rád.

Děkuji moc

Jerry.W
Příspěvky: 11
Registrován: 01 říj 2008 11:31

Re: Začínám s DMX prosím o pomoc

Příspěvek od Jerry.W »

Tak už jsem to rozchodil :-) Kdyby chtěl někdo radu poradím...

deejayluky
Příspěvky: 1
Registrován: 22 led 2009 10:45

Re: Začínám s DMX prosím o pomoc

Příspěvek od deejayluky »

Jerry.W píše:Tak už jsem to rozchodil :-) Kdyby chtěl někdo radu poradím...
Prosím o pomoc.. mám stejný problém.. nevím jak uložit scénu a následně ji vyvolat.. díky luky

Jerry.W
Příspěvky: 11
Registrován: 01 říj 2008 11:31

Re: Začínám s DMX prosím o pomoc

Příspěvek od Jerry.W »

deejayluky píše:
Jerry.W píše:Tak už jsem to rozchodil :-) Kdyby chtěl někdo radu poradím...
Prosím o pomoc.. mám stejný problém.. nevím jak uložit scénu a následně ji vyvolat.. díky luky
Ahoja,

tady máš český návod jak na to..

Kód: Vybrat vše

http://rapidshare.com/files/370278965/manual_eurolite_dmx_192_operator.pdf
Maj sa fajne a snad pomůže..mě pomohl..kdyby něco, tak napiš

vizour
Příspěvky: 1
Registrován: 08 čer 2009 21:14

Re: Začínám s DMX prosím o pomoc

Příspěvek od vizour »

Jestli bych mohl poprosit o pomoc mám otoč.hlavy 2x laser a strobo. potřaboval bych poradit to naprogramovat dmx. díky za rady

benja
Příspěvky: 94
Registrován: 11 pro 2009 14:01

Re: Začínám s DMX prosím o pomoc

Příspěvek od benja »

potřeboval bych pomoc, mám 4 scanery a ten dmx panel kterej tu máte, potřeboval bych poradit nebo pokud by byl někdo blíž tak udělat nějaké ty prográmky a nastavit aby chodili vsechny 4 stejně :)) odměna jasná :P

honcka
Příspěvky: 1921
Registrován: 09 dub 2009 14:11
Vybavení

Re: Začínám s DMX prosím o pomoc

Příspěvek od honcka »

aby ti vsechny chodily stejne, tak to staci naprogramovat jeden a u tech ostatnich nastavit stejny DMX kanaly

benja
Příspěvky: 94
Registrován: 11 pro 2009 14:01

Re: Začínám s DMX prosím o pomoc

Příspěvek od benja »

ty voe ... to je pro mě špaňělská vesnice :D .. vidím to asi 3 hodiny ... ted jsem si to rozbalil, mám to nachystany zatím jsem tam něco pomačkal jako auto atp .. a něco to dělalo ale chci abych je měl na sále v každém rohu a chodili cca stejně ... nebo vsechny 4 na jedné lajně ..

Ludek
Příspěvky: 368
Registrován: 10 zář 2007 04:04

Re: Začínám s DMX prosím o pomoc

Příspěvek od Ludek »

Ono je docela úsměvné, že máš v podpisu "prodej a servis DJ techniky+ND,Laser Software " a teď tu na sebe práskneš, že vůbec nevíš co to je DMX a jak na to... :) Vždyť ti to napsal jasně, nastavit na všech scanech stejnou DMX adresu (buď DIP přepínači, nebo na displeji) a pak tu samou adresu nastavit v kontroléru a budou se ti hýbat všechny čtyři stejně. Nebo si o tom něco najdi na internetu nebo v návodu, toto jsou opravdu základy...

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: Začínám s DMX prosím o pomoc

Příspěvek od Azu »

Trochu OT, ale je to pro mně stejně nepochopitelné jako když schání na půjčení laser + software moncha když je maj v nabídce a dokonce maj na prodej toho software zastoupení pro ČR, což je možná škoda, protože jej prodávají za dost předražené peníze.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

benja
Příspěvky: 94
Registrován: 11 pro 2009 14:01

Re: Začínám s DMX prosím o pomoc

Příspěvek od benja »

V podpisu to není moje, to je obchod a servis mého kamaráda ... ;o) nechci se ho ptát na každou srandu tak raději tu se zeptam a necham si poradit, a myslim si ze to není uplně od věci, je tu daleko víc sraček které nikoho nezajímají a toto pokud s tím někdo také začíná tak by měl problémy... takže klid a nohy v teple

benja
Příspěvky: 94
Registrován: 11 pro 2009 14:01

Re: Začínám s DMX prosím o pomoc

Příspěvek od benja »

potřeboval bych poradit s těma scanama .... potřebju kdyz budou dva a dva vedle sebe tak abych to ovládal jedním panelem tak, aby šli doprava a dva doleva ... tzn ze ty co budou napravo tak budou svitit doleva a obráceně. mám eurolite ts150 a kontroler dmx controller dmx 192

ToLa
Příspěvky: 701
Registrován: 09 kvě 2007 15:44

Re: Začínám s DMX prosím o pomoc

Příspěvek od ToLa »

Zmáčkni rec, pak 3x pohni šavlí č 3 nahoru a dolu a přitom se drbej na koulích :mrgreen:

To jako myslíš, že ti sem někdo napíše postup co mačkat?
Vem si do ruky návod k ovladači a ke scanum a uč se :wink: :idea:

benja
Příspěvky: 94
Registrován: 11 pro 2009 14:01

Re: Začínám s DMX prosím o pomoc

Příspěvek od benja »

ToLa píše:Zmáčkni rec, pak 3x pohni šavlí č 3 nahoru a dolu a přitom se drbej na koulích :mrgreen:

To jako myslíš, že ti sem někdo napíše postup co mačkat?
Vem si do ruky návod k ovladači a ke scanum a uč se :wink: :idea:
Tak právě to jsem nenašel .. jinak bych se tu neptal...

ToLa
Příspěvky: 701
Registrován: 09 kvě 2007 15:44

Re: Začínám s DMX prosím o pomoc

Příspěvek od ToLa »

A to jako čekáš, že tam bude kapitola: "kdyz budou dva a dva vedle sebe tak abych to ovládal jedním panelem tak, aby šli doprava a dva doleva" ?

Prostě se s tim nauč a pak to nastav... naprosto jednoduchý postup :-)

manuálně, to rozhodně nepujde, protože scany nemají funkci za "zrcadlení" osy X/Y, takže to uděláš jedině naprogramováním.

Odpovědět