Začínám s DMX prosím o pomoc

honcka
Příspěvky: 1921
Registrován: 09 dub 2009 14:11
Vybavení

Re: Začínám s DMX prosím o pomoc

Příspěvek od honcka »

ToLa: scany nemaji funkci zrcadleni, ale u nekterych pokrocilejsich dmx kontroleru to jde, ale pochybuju, ze by si clovek, kterej nezna absolutni zaklady koupil kontroler za 50k+

benja: universalni reseni neexistuje, lisi se to kontroler od kontroleru

ToLa
Příspěvky: 701
Registrován: 09 kvě 2007 15:44

Re: Začínám s DMX prosím o pomoc

Příspěvek od ToLa »

Může je pověsit vzhůru nohama, což vyřeší jeho problém s osou X :mrgreen:

Uživatelský avatar
atlon
Příspěvky: 862
Registrován: 04 bře 2008 13:30

Re: Začínám s DMX prosím o pomoc

Příspěvek od atlon »

tak toto ma stale dostane. naco si niekto kupuje nieco s cim nevie robit !!! a hlavne naco setriiis , si si mal kupit nejaky soft s dmx prevodnikom, napr http://www.dmxsoft.com/main.php?cat_pro=26 alebo http://www.daslight.com/references.php a stym riesit vsetko, a tam to mas uplne jedno ako si to chces naprogramovat. mas tam 1 000 000 moznosti , 4 scany rovnako, dva a dva, kazdy zvlast, posun pohybov kazdeho scanu a to tak ze jeden zacne, druhy zacne to iste o 2-3-4 sekundy , treti tak isto atd atd .......... to ako keby si kupim cd playere a zacnem sa pytat na fore ako mam zmenit rychlost skladby, ako ich napojit , ako vybrat cd ..... :biggrin2: :biggrin2: :biggrin2:

Uživatelský avatar
atlon
Příspěvky: 862
Registrován: 04 bře 2008 13:30

Re: Začínám s DMX prosím o pomoc

Příspěvek od atlon »

ToLa, honcka : zrkadlenie scannerov existuje , ak tym pojmom myslite ze jeden scan ide dolava a druhy ide tym istym pohybom ale do prava :wink: zatial co som mal moznost pracovat so scanmy , vsetky mali tu moznost prepnut zrkadlenie osi X/Y manualne cez switch alebo display :wink:
vid navod na Martin Mania SCX500 :

I n v e r t i n g p a n a n d t i l t

The Mania SCX500’s pan and/or tilt can be inverted. This feature lets you
set up symmetrical or mirrored movement of pairs of fixtures.

Inverting pan
To set a Mania SCX500 to inverted pan:
1. Apply power to the fixture and wait for the fixture to reset.
2. Hold the Mode button pressed in. After 5 seconds the display will blink.
You are now in the control menu. Keeping the Mode button pressed in,
press the X100 button repeatedly, until 2appears in the left of the
display.
• If the display blinks 2 0 , the fixture is in normal pan mode.
• If the display blinks 2 1 , the fixture is in inverted pan mode.
3. Keeping the Mode button pressed in, press the X1 button to toggle
between normal and inverted pan.
4. Release the Mode button to save the setting and return the fixture to
normal operation.
X100 X10 X1 Mode
DMX Address Data LED
lit
DMX signal received
Operation 21

Inverting tilt
To set a Mania SCX500 to inverted tilt:
1. Apply power to the fixture and wait for the fixture to reset.
2. Hold the Mode button pressed in. After 5 seconds the display will blink.
You are now in the control menu. Keeping the Mode button pressed in,
press the X100 button repeatedly, until 3 appears in the left of the
display.
• If the display blinks 3 0 , the fixture is in normal tilt mode.
• If the display blinks 3 1 , the fixture is in inverted tilt mode.
3. Keeping the Mode button pressed in, press the X1 button to toggle
between normal and inverted tilt.
4. Release the Mode button to save the setting and return the fixture to
normal operation.

ToLa
Příspěvky: 701
Registrován: 09 kvě 2007 15:44

Re: Začínám s DMX prosím o pomoc

Příspěvek od ToLa »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ty seš vocas... Copak on má Mania SCX500? Ne, tak co to sem cpeš? :roll:

honcka
Příspěvky: 1921
Registrován: 09 dub 2009 14:11
Vybavení

Re: Začínám s DMX prosím o pomoc

Příspěvek od honcka »

S tim softem souhlas, znamej ma cesky Robe cyber control a je s tim max spokojenej

jinak Martin je trosku jina liga nez nejvetsi lowend od Eurolitu :)

Uživatelský avatar
atlon
Příspěvky: 862
Registrován: 04 bře 2008 13:30

Re: Začínám s DMX prosím o pomoc

Příspěvek od atlon »

ak by si si nevsimol, tak som to uviedol ako priklad, a ked sme uz pri tom aj ROBE to ma aj ADJ , takze nehovor ze som "vocas" treba vediet riadne citat

Uživatelský avatar
atlon
Příspěvky: 862
Registrován: 04 bře 2008 13:30

Re: Začínám s DMX prosím o pomoc

Příspěvek od atlon »

a ked sme uz pritom, ani v jednom prispevku som nevidel ze o ake scany sa jedna, jedine co viem ze je ma DMX Superstrobe 2700 o scanneroch ani chyru ze ake pouziva, tak pozor

ToLa
Příspěvky: 701
Registrován: 09 kvě 2007 15:44

Re: Začínám s DMX prosím o pomoc

Příspěvek od ToLa »

Když bys rádně čítal, tak bys věděl že ma TS-150, takže než začněš někoho poučovat, tak "si ukliď" u sebe :lol:

My taky nikde nepsali, že to nikdo nemá, my mluvíme o tom, na co se žadatel ptá, a ty em cpeš nějaký příklady, který nikoho nezajímaj :mrgreen:

PS: škoda, že ten popis scaneru nebyl delší, to by pomohlo mnohem více :mrgreen:

crewy
Příspěvky: 617
Registrován: 30 dub 2007 20:16

Re: Začínám s DMX prosím o pomoc

Příspěvek od crewy »


ToLa
Příspěvky: 701
Registrován: 09 kvě 2007 15:44

Re: Začínám s DMX prosím o pomoc

Příspěvek od ToLa »

Já myslel ten nesmyslný popis SCX500 od Slovenského kolegy...

crewy
Příspěvky: 617
Registrován: 30 dub 2007 20:16

Re: Začínám s DMX prosím o pomoc

Příspěvek od crewy »

aha ted jsem tu za madara ja :D

markes
Příspěvky: 149
Registrován: 21 říj 2009 21:28

Re: Začínám s DMX prosím o pomoc

Příspěvek od markes »

[quote="Jerry.W"]Dobrý den, jsem naprostý začátečník co se týká DMX ovládání světelné techniky. Mám stroboskop "DMX Superstrobe 2700" a scanner a k tomu ovládání
"DMX Operator 192 Kanal" viz.odkaz pod
http://kytary.cz/eurolite-dmx-operator- ... 10:0:0:1:0

Stroboskop jsem zprovoznil v pohodě ale netuším jak na scanner...jde o to že jej nějakým způsobem ovládám ale neumím vytvořit scénu, tím myslím že bych ji mohl uložit a později vyvolat. Také by mne zajímalo jestli je možnost ten ovladač nastavit tak, aby se řídil hudbou -že bych jej propojil s mixem, mikrofon jsem na něm nikde nenašel, je tam jen midi/IN takže to asi půjde ale nevím jak. Manuály k tomu nemám takže vůbec nevím co s tím..pokud by mněl někdo zkušenosti a náladu mi trošku pomoct byl bych trašně rád.

Děkuji moc[/quote]

ja mam chauvet,,,nieco podobne ako ten tvoj,,,
tiez kym som prisiel na to,,,,
musis hlavne zladit,nastavit DMX adresu na tych hlavach a tiez na tom dmx-ovladaci,,,
na lavo mas cislice kde si ich nastavujes,stlacis,,,
potom posuvas potaky(salve) a sledujes co hlava urobila,,,, ked sa ti nebude ani pod jednym potakom hybat tak zle si nastavil adresu,kabel tiez musi byt ok!
ked ti to pojde a sa ti nieco paci stlacis programovanie,malo by to vsetko naraz bliknut,,,potom stlacis trebars program 1 a mas to ulozene
nakonec tazko sa to vysvetluje,,,
ja som pozeral na youtube.com a tam som prisiel na to ako sa to programuje,,,tak skus aj ty mozno tam nejake videa najdes
DJM-800, CDJ-900, Sony MDR-V700

Odpovědět