muj první...uplně první a hned živej mix electro - house

Nové sety vkládejte po vytvoření profilu v menu DJs.
Flashman

muj první...uplně první a hned živej mix electro - house

Příspěvek od Flashman »

ahoj tak asi před pul rokem jsem si pořídil bcd 3000 a VDJ a v červnu jsem byl s tím vším pozván na jednu akcičku kde bylo asi 80 lidi a protože jsem hral jen doma tak jsem z toho byl hooooooodně nervozní a na povzbuzení jsem si dal nějaky ten alkohol a šel do toho......řekl jsem si že si první a hned živej setík nahraju,takže ho tu přikladam....je to takovy elektro-house mix,vím tam o třech kixech co jsem udělal :roll: ....bud nervozitou nebo co,ale prostě jsou tam......tak sem zvědavej jestli se to da či neda.....či v poho nebo ne....díky za kritiku 8) ......o těch 3 chybach vím,jednou jsem nestahl šavly až do konce :lol: po druhé blba verze písničky....skončila dřív než měla :lol: a tu třetí si nepamatuji...asi..... :lol: :lol: http://uloz.to/1904634/dj-flashman-live ... .06.09.mp3

djfelixus

Re: muj první...uplně první a hned živej mix electro - house

Příspěvek od djfelixus »

Po delší době jsem poslechnul další set a jak to tak už u mě bývá, ohodnotím set ze všech stránek. Předesílám, že autora příliš nepotěším:

- Hned úvodní track ukazuje, že autor příliš netuší, co je Electro House. Přestože Electro House má hodně podstylů, tak komerční lámané beaty tam určitě nepatří a to se týká více tracků v setu, které jsou kategoricky mimo.
- Výběr tracků je hodně podprůměrný a dá se říct, že je v podstatě přesně kopíruje současnou hitparádu, což vždy nemusí být na škoda, ale v tomhle případě se mi to nelíbilo. Na jakémkoliv DJském setu vždy kladně hodnotím nápaditost a vlastní iniciativu co se tracků týče. To se tady bohužel říct až na pár remixů nedá. Měl bys hrát také tracky co se líbí jenom tobě a ne co je zrovna "in". O DJi to pak říká jednu věc - nemáš svůj styl a nevíš co hrát.
- Set také trpí klasickými "VirtualDJ"skými neduhy. Jmenujme zejména automatickou synchronizaci, která na mnoha místech není vůbec přesná a celkový dojem kazí.
- Korekce a gain. Hlasitost a korekce patří mezi typické začátečnické chyby. Tady naštěstí nejsou až tak výrazné, ale slyšet jsou. Vždy udržuj stejnou hlasitost a vyrovnaný ekvalizér mezi všemi tracky, které hraješ. Po ujetém synchru není nic horšího, než příliš nízká hlasitost u nového míchaného tracku.
- Přechody jsou tu začátečnické. Žádné velké nápady a to i přesto, že synchro ti obstarává program. V tomhle ohledu je to na tomto setu nejvíc odfláknuté.

No, ale abych jenom nekritizoval... Vzhledem k tomu, že to bylo tvé první vystoupení, zvládnul si to celkem dobře. Široká veřejnost narozdíl od DJů takovéhle chyby neslyší a tak se na párty jistě skvěle bavili. Prvním vystoupením si určitě přišel na to, že mezi ostatní aspekty jako hraní, mixování a vybírání tracků musíš řešit desítky dalších věcí jako jsou světla, příležitostně tracky na přání, povídání se známýma a řešení dalších problémů.

Jednu radu, ostatně jako u všech VirtualDJistů začátečníků, si ale rozhodně neodpustím: snaž se naučit synchronizovat tracky ručně. Máš konzoli, na ní pitch control a pomocí něj se uč hrát. Nenechávej všechno na programu, protože program se nikdy do hudby nevcítí, narozdíl od tebe. Díky tomu automaticky srovnaný mix nikdy nebude dosahovat takových kvalit jako ten lidský.
www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

ToLa

Příspěvek od ToLa »

Já to teda neposlouchal, ale po hodnocení Felixuse by mě zajímalo proč sem někdo dáva set který je utvořen pomocí automatické dynchronizace?? :shock:
To opravdu nechápu. Takových si každej nafláka 20 za den aniž by k tomu potřeboval cokoliv znát, mít jakýkoliv hardware mimo PC.
Takže dle mě, pokud sem někdo dá set který vznikl tímto způsobem, dáva o sobě vedět jedinou věc a to že to je idiot a ne DJ, ač začínající.

Jo, "hvězdy" typu Burian, ať si takto hrajou, ty dokážou namíchat cokoliv z čehokoliv, ale začátečník a ještě se tím chlubit? :roll:

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

Tak já bych to zas tak tvrdě neodsuzoval. Jediné, co to vykazuje, je neprofesionalita a tu jsme měli v začátcích všichni...

ToLa

Příspěvek od ToLa »

djfelixus píše:Tak já bych to zas tak tvrdě neodsuzoval. Jediné, co to vykazuje, je neprofesionalita a tu jsme měli v začátcích všichni...
Ale mě by třeba v životě nenapadlo namíchat něco se sync (taky jsem tak začínal) a někde to ukazovat, což by nenapadlo spousta "DJů" v dřívejší době, lidi jsou čím dál tím více líní a myslelj si, že jsou čím dál větší hvězdy, to je jediný co z toho chápu.. Ano, a´t se to učí, ale proč to budu někomu ukazovat, když to není moje práce. To je jak kdyby začínající fotograf chodil po výstavách a fotil už nafocené fotky a ukazoval to jaký je umělec...

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

Taky si měl určitě radost z prvního namíchaného tracku, který ti sednul. Sám si řekl, že jsi takhle taky začínal a posílat svoje mixy zkušenějším klukům je podle mě jedna z cest, jak se něco přiučit a rozhodně na tom nevidim nic špatnýho.

ToLa

Příspěvek od ToLa »

Ano měl radost, když me sednul, ale co má sync společnýho s tim že to sedne, to mam mít jako radost, že jsem myší trefil tlačítko, ano být mě 5 let, sedět poprvé u pc, tak zřejmě by mě to radost i udělalo :mrgreen:
Mamka třeba s PC neumí a trefit se myši na nějaké tlačítko je pro ní dvouminutový zápas, ale že by to pak někam posílala :shock: :biggrin2:

voče

Příspěvek od voče »

při poslechu tohodle setu to teď trefila moje dismuzijní žena:

"tobě tam hrajou nějaký pískací hračky ne?"

líp to říct asi nejde. tracky bída - diskoška víc než ubohá. první mix ale dost zajmavej - do prodigy prdnout enyu, to je celkem odvážný, ale funguje to :)

ten sync: taky bych to zas tak bídně neviděl. navíc každý svého štěstí strůjcem a štěstí přeje připraveným.. tzn. že to maestra dje jednou opravdu vytrestá, až přijde někam, kde sync fungovat nebude..

sakra chlape, hraj něco jinýho, dyť je to ubohost ! i když jestli to bylo tvoje "tenkrát poprvé", tak to celkem jde... ale na to se tě NIKDO NIKDY ptát nebude a nikoho to nebude zajmat. stejně jako mě.

ToLa: ty zas než začneš kritizovat, tak si to prosimtě aspoň poslechni.. největší ubohost je povozit se na mladym začínajícím klukovi z pozice silnějšího. trošku respect ne ?!
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

ToLa

Příspěvek od ToLa »

voče píše:ToLa: ty zas než začneš kritizovat, tak si to prosimtě aspoň poslechni.. největší ubohost je povozit se na mladym začínajícím klukovi z pozice silnějšího. trošku respect ne ?!
Nějak nemam čas ani chuť to poslouchat, mě stačí informace, že to je namíchano pomocí SYNC, to mě o daném člověku udělá takový obrázek, že to je opravdu ztráta času i kdyby to mělo 5 minut a byl tam jeden přechod... Proč poslouchat něco, co dokáže udělat každej bežnej uživatel počítače? Prostě zoufalec.... není z mého pohledu co dodat... A jestli to bylo jeho první vystoupení natož veřejný, tím je to smutnější, že si veřejně toto dovolí (do veřejnýho vystoupení nepočítám narozeninovou oslavu kamaráda, tam ať si dělá každej co chce)
To si radši poslechnu něco od člověka, co vim, že se snaží, míchat neumí, ani se o to nesnaží, ale dělá to on, ne počítač.

voče

Příspěvek od voče »

ToLa:

jo, já tě chápu.. ale poslat někoho do háje za to, že používá SYNC, je stejně jednoduchý jako to tlačítko mačkat..
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

ToLa

Příspěvek od ToLa »

voče píše:ToLa:

jo, já tě chápu.. ale poslat někoho do háje za to, že používá SYNC, je stejně jednoduchý jako to tlačítko mačkat..
Já ho za to do háje neposílám, ať si ho mačká, ale co chce pak na tom setu honotit, ano výběr songů je jedna věc, ale přechody jsou u DJe aspoň pro mě více důležitý a pokud je nedělá on, tak prostě není co hodnotit a basta fidli :mrgreen:

Abste neřekli, venoval jsem 2 minuty tomu abych zjistil aspoň písničky...
Moje hodnocení:
Na akci kde by se tohle hrálo bych vydržel tak ony 2 minuty. To se vážne nedá :lol:

DJ INFINITY

Příspěvek od DJ INFINITY »

Bohužel jak zde kluci říkají,je to ubohost a neopovažuj se říkat si DJ. :)

Btw.Kdyby jsi teda hrál ten Electro house tak si mačkej sync do libosti.To by tvé kvality nikterák nemuselo snižovat ale hrát Enyu a takové...OMG OMG OMG.ty jsi pouštěč a tady kluci DJs ...to je rozdíl :)
CDJ 1000 a DJM 800 !jedině TO!

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

"Liška potkala osla. Osel vypráví, že jde od lva. Lev byl dříve zlý, i osel se bál jeho řevu, ale teď leží jako mrtvý a je s ním velmi zle. Všechna zvířata, která se ho dříve bála, se sbíhají, aby se mu pomstila a mlátí ho hlava nehlava. Liška se ptá, zda ho osel nechal na pokoji. Osel odpovídá, že je stejně odvážný jako ostatní, a také ho pořádně kopl, aby poznal, jaká jsou oslí kopyta."

Naučení: Zbabělci si netroufnou na toho, kdo je právě u moci. Jestliže se však jeho osud změní, dovolí si na něj i ti nejzbabělejší a nejhloupější.

(obsah bajky "Statečný osel", napsal Ivan Andrejevič Krylov)

Perfektně tu pasuje na ty, kteří si do slabšího taky rádi kopnou. :wink:

ToLa

Příspěvek od ToLa »

Lev chtěl aby si všichni mysleli, že je zlý a aby se jeho řvu každý bál, ovšem lev byl línej namáhat hlasivky a tak používál velký reprák a z něho se linulo DVD Nationl Geographic.
Zvířátka se to prokoukla a měla z něj strašnou prdel :mrgreen:

Ponaučení: Když seš línej, tak si nehraj na něco co nejsi.

Perfektně pasuje na onoho "slabšího" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Sqara

Příspěvek od Sqara »

Tola hustě :lol:

Zamčeno