MatisS - Taste of Electronic Music (Trance)
MatisS - Taste of Electronic Music (Trance)
Zdravim,
delsi dobu jsem se ted zameroval na produkci (a musim rict, ze je to zrout casu), take jsem se nejaky patek potykal s nejistotami ohledne stylu. Hodne často zabíhám do electro-housu, ale i po tech dvou měsících zkoušení a hledání nového směru jsem zjistil, že nic mi nedává takovou volnost jako Trance. Takže jsem nakoupil pár tracků a sesmolil set. Kritika obzvláště vítána, protože jsem teď trochu vyšel ze cviku. Pokud jde o produkci na kterou jsem se soustředil, ta se tu taky na foru nekdy objeví.
Tracklist:
1.Sied Van Riel - All Rise (Original Mix)
2.Ferry Corsten - Made of Love (Push Remix)
3.Scot Project - F2 (Scot's Spring Time Remix)
4.Randy Katana - The Hype (Original)
5.Dazzle - Backwards (Mark Sherry's Outburst Remix)
6.Nitrous Oxide - Magenta (Original Mix)
7.Super8 & Tab - Elektra (Original Mix)
8.John O'Callaghan - Find Yourself (Cosmic Gate Remix)
Download:
http://www.mujsoftware.net/data/sety/TEM1.mp3
delsi dobu jsem se ted zameroval na produkci (a musim rict, ze je to zrout casu), take jsem se nejaky patek potykal s nejistotami ohledne stylu. Hodne často zabíhám do electro-housu, ale i po tech dvou měsících zkoušení a hledání nového směru jsem zjistil, že nic mi nedává takovou volnost jako Trance. Takže jsem nakoupil pár tracků a sesmolil set. Kritika obzvláště vítána, protože jsem teď trochu vyšel ze cviku. Pokud jde o produkci na kterou jsem se soustředil, ta se tu taky na foru nekdy objeví.
Tracklist:
1.Sied Van Riel - All Rise (Original Mix)
2.Ferry Corsten - Made of Love (Push Remix)
3.Scot Project - F2 (Scot's Spring Time Remix)
4.Randy Katana - The Hype (Original)
5.Dazzle - Backwards (Mark Sherry's Outburst Remix)
6.Nitrous Oxide - Magenta (Original Mix)
7.Super8 & Tab - Elektra (Original Mix)
8.John O'Callaghan - Find Yourself (Cosmic Gate Remix)
Download:
http://www.mujsoftware.net/data/sety/TEM1.mp3
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200
-
Paul Diamond
Re: MatisS - Taste of Electronic Music (Trance)
mno co moj digitalny spolubojovnik
)) hahaha
pekne to je
tracky neriesim ale technika je fajn
nic co by mi vadilo
skoda ta na trance podla mna...
ale ked ta to bavi a ked si sa nasiel prave v trance tak je to fajn 
drzim prsty
a ked budes mat cas chackni moj thread s midi clock
caf caf
pekne to je
drzim prsty
caf caf
sdjs.sk
sdjs.podomatic.com
myspace.com/pauldiamondsk
sdjs.podomatic.com
myspace.com/pauldiamondsk
Po delší době jsem byl požádán o zhodnocení setíku. Hned na úvod mě docela zklamal výběr tracků. Trance sice není můj šálek čaje, nicméně díky tomu, že je Trance údajně neoblíbenějším stylem na planetě, je třeba se od ostatních DJs snad co nejvíce odlišit a to víc než u ostatních stylů. Pokud to totiž DJ neudělá, vznikne z toho (autor promine) podobné hudební klišé jako tento setík. Nevím, možná moc lpím na modernizaci hudby a možná se mýlím, ale podle mne klasický melodický Trance je již pár let dávno pasé. Já jako posluchač i jako DJ to vnímám jako něco historického a nepromyšleného.
K technice téměř nic nemám, ale trochu tréninku by ještě neuškodilo. Snad se nezlobíš za upřímně míněnou kritiku, snad ti to pomůže při dalším trénování.
K technice téměř nic nemám, ale trochu tréninku by ještě neuškodilo. Snad se nezlobíš za upřímně míněnou kritiku, snad ti to pomůže při dalším trénování.
Jestli je to zpátečnické, to nevím, protože asi neznám moderní formu Tranceu. Rád se nechám poučit. Jinak nemám výhrad.
Díky
Díky
Set jsem neposlouchal, ale také by mě zajímalo, co tou moderní formou trancu autor myslel.DjMatisS píše:Jestli je to zpátečnické, to nevím, protože asi neznám moderní formu Tranceu. Rád se nechám poučit. Jinak nemám výhrad.
Díky
To je poměrně zajímavé, protože žádný jiný ze současných EDM stylů mi nepřijde tak svázaný a šablonovitý jako právě trance.DjMatisS píše:po tech dvou měsících zkoušení a hledání nového směru jsem zjistil, že nic mi nedává takovou volnost jako Trance.
no dobře...
tak to teda moderní neni. Tak se priste zamerim na neco modernejsiho. (Tímto přiznávám, že půlka tracků jsou vykopávky
)
Nene, já myslel felixuse.DjMatisS píše:no dobře...tak to teda moderní neni. Tak se priste zamerim na neco modernejsiho. (Tímto přiznávám, že půlka tracků jsou vykopávky
)
xD aha. Ja ho castecne chapu, ale otazkou je jestli to co je dnes obecne moderni forma je jeste vubec trance. na melodicnosti si zakladam
Set sem zatim neposlechl, ale už se k tomu chystám, nicméně mě zaujala Vaše diskuze. Pardon, ale dj by měl hrát hlavně tu muziku, která se mu líbí, která ho baví, která ho nějak inspiruje a ne sledovat jestli se "odlišuje" nebo jestli je dostatečně "moderní". Dnes se naopak každý druhý řídí těmito "blbostmi" místo aby hledat sound, který je mu vlastní a už proto držim MatisSovi, a jiným, palce.
-
Martin Carens
Naprosto souhlasím.Set sem zatim neposlechl, ale už se k tomu chystám, nicméně mě zaujala Vaše diskuze. Pardon, ale dj by měl hrát hlavně tu muziku, která se mu líbí, která ho baví, která ho nějak inspiruje a ne sledovat jestli se "odlišuje" nebo jestli je dostatečně "moderní". Dnes se naopak každý druhý řídí těmito "blbostmi" místo aby hledat sound, který je mu vlastní a už proto držim MatisSovi, a jiným, palce.
Jinak k setu, hodně tracku jsou podle mého gusta, potěšila mě tahle věc John O'Callaghan - Find Yourself (Cosmic Gate Remix) to je prostě paráda. K technice žádnou připomínku nemám, precizní.
tak zrovna tenhle track ma podle me dost obtizne rozklicovatelny beat. Dlouho jsem nemohl najit song, ktery by do jeho beatu seděl...
Taky by mě zajímalo, jak zní moderní trance. K setu zatím nic nemám, ale hned jak bude chvíle, tak si ho poslechnu a myslím, že už jenom podle názvů songů celkem s radostí :>
Následujících pár řádek bude asi trochu kritických, ale mířených na ten styl obecně, snad autor promine...
Abych tedy nějak objasnil svůj postoj, mně osobně se zdá, že tohle je naopak momentálně jedna z nejmodernějších forem trancu. Například ty rádoby trendy elektro (ne v původním slova smyslu) zvuky se drží v trancu od roku 2007, kdy se podle mnohých stal trance skutečně skladištěm odložených prvků, které nikdo nechce. Ten rok osobně datuji jako závěrečné vyčerpání inspirace a asi největší úpadek v tomto stylu, byť se najdou tací, kteří odsoudili trance ještě před rokem 2000, tedy v době, jíž většina dnešních (vzdělanějších) posluchačů považuje za tu nejzlatější éru. Abych ale neodbíhal od té inspirace elektrem (která byla maskována za nálepku tech-trance, i když ve srovnání s dřívějším tech-trancem se nedalo mluvit o žádné podobnosti), tak tady hrál velkou roli určitě Deadmau5 + další jeho následovníci - namátkou třeba Rank 1, Durestadt či v dříve Ferry Corsten -, již následně v rozhovorech mluvili o tom, že chtějí zkusit něco nového a že se hudebně vyvíjí. Každému střízlivě smýšlejícímu ovšem bylo jasné, že chtějí z trancu vydupat poslední zlaťáky, které v něm leží, a tak jdou prostě do studia a plácají dohromady rádiovové (s)hity.
Příklad Duderstadt:
http://www.youtube.com/watch?v=gYDOB0uChU4 (2007)
http://www.youtube.com/watch?v=dhhC6V1PJB0 (2007/2008)
Tohle byla asi poslední vlna, která odradila ty náročnější posluchače; ti vyhledali jiné, stále tvůrčí styly. Co se týče mě, já vidím v téhle éře už jen poslední kapku uměleckého krachu trancu. Pokud víme, jaké byly základní myšlenky při vzniku trancu a elektronické hudby samotné, musíme její teoretický zánik vidět někde v době končících rave parties. Já nejsem ani natolik starý, ani natolik extrémní, abych toto nějakým způsobem proklamoval. Avšak rád bych vycházel z toho původního slova. Trance - trans, hypnóza. Samosebou je velmi subjektivní, co Vás do toho tranzu dostane, ale určitě k tomu má obecně a zvukově blíže ten starý, mystický (jak bylo řečeno jinde) trance než kupříkladu dnešní slaďárny. A jak se pokusím ukázat, nejen dnešní.
Porovnání:
http://www.youtube.com/watch?v=j80Crss7 ... re=related
(často mylně uváděno jako Tiësto - Lord of Trance)
http://www.youtube.com/watch?v=Bn9HHkCBkg4
(bohužel, tohle odstrartovalo již v roce 2004)
K tomu srovnání asi netřeba něco delšího říkat, Sweetest Dreams (už ten název proboha) mají samozřejmě i nonvokální verzi, ovšem žádné výrazné zlepšení to nepřináší.
No, jsem hodně OT a hlavní myšlenky jsem asi sdělil, takže pokračování nejspíš jindy a jinde, i když samozřejmě budu případně rád reagovat sem.
Co bych snad jen v rychlosti dodal, je to, že tento set nepovažuju za melodický ani náhodou; naopak k třetímu odkazu, tedy opravdovému trancu, má velmi daleko. Nepovažuji ho ale za nemoderní, spíš bych tu modernitu ze svého pohledu kritizoval; pokud chtěl autor docílit aktuálního zvuku, řekl bych, že se mu to povedlo. No a neodpustím si komentář k Find Yourself, protože ten track a jemu podobné jsou důvody, proč se trancu dnes každý vážnější posluchač směje. Navíc to je ukázka toho, jak ten styl zpronevěřil rukama producentů a DJů sám sebe, protože tohle prostě trance není.
Abych tedy nějak objasnil svůj postoj, mně osobně se zdá, že tohle je naopak momentálně jedna z nejmodernějších forem trancu. Například ty rádoby trendy elektro (ne v původním slova smyslu) zvuky se drží v trancu od roku 2007, kdy se podle mnohých stal trance skutečně skladištěm odložených prvků, které nikdo nechce. Ten rok osobně datuji jako závěrečné vyčerpání inspirace a asi největší úpadek v tomto stylu, byť se najdou tací, kteří odsoudili trance ještě před rokem 2000, tedy v době, jíž většina dnešních (vzdělanějších) posluchačů považuje za tu nejzlatější éru. Abych ale neodbíhal od té inspirace elektrem (která byla maskována za nálepku tech-trance, i když ve srovnání s dřívějším tech-trancem se nedalo mluvit o žádné podobnosti), tak tady hrál velkou roli určitě Deadmau5 + další jeho následovníci - namátkou třeba Rank 1, Durestadt či v dříve Ferry Corsten -, již následně v rozhovorech mluvili o tom, že chtějí zkusit něco nového a že se hudebně vyvíjí. Každému střízlivě smýšlejícímu ovšem bylo jasné, že chtějí z trancu vydupat poslední zlaťáky, které v něm leží, a tak jdou prostě do studia a plácají dohromady rádiovové (s)hity.
Příklad Duderstadt:
http://www.youtube.com/watch?v=gYDOB0uChU4 (2007)
http://www.youtube.com/watch?v=dhhC6V1PJB0 (2007/2008)
Tohle byla asi poslední vlna, která odradila ty náročnější posluchače; ti vyhledali jiné, stále tvůrčí styly. Co se týče mě, já vidím v téhle éře už jen poslední kapku uměleckého krachu trancu. Pokud víme, jaké byly základní myšlenky při vzniku trancu a elektronické hudby samotné, musíme její teoretický zánik vidět někde v době končících rave parties. Já nejsem ani natolik starý, ani natolik extrémní, abych toto nějakým způsobem proklamoval. Avšak rád bych vycházel z toho původního slova. Trance - trans, hypnóza. Samosebou je velmi subjektivní, co Vás do toho tranzu dostane, ale určitě k tomu má obecně a zvukově blíže ten starý, mystický (jak bylo řečeno jinde) trance než kupříkladu dnešní slaďárny. A jak se pokusím ukázat, nejen dnešní.
Porovnání:
http://www.youtube.com/watch?v=j80Crss7 ... re=related
(často mylně uváděno jako Tiësto - Lord of Trance)
http://www.youtube.com/watch?v=Bn9HHkCBkg4
(bohužel, tohle odstrartovalo již v roce 2004)
K tomu srovnání asi netřeba něco delšího říkat, Sweetest Dreams (už ten název proboha) mají samozřejmě i nonvokální verzi, ovšem žádné výrazné zlepšení to nepřináší.
No, jsem hodně OT a hlavní myšlenky jsem asi sdělil, takže pokračování nejspíš jindy a jinde, i když samozřejmě budu případně rád reagovat sem.
Co bych snad jen v rychlosti dodal, je to, že tento set nepovažuju za melodický ani náhodou; naopak k třetímu odkazu, tedy opravdovému trancu, má velmi daleko. Nepovažuji ho ale za nemoderní, spíš bych tu modernitu ze svého pohledu kritizoval; pokud chtěl autor docílit aktuálního zvuku, řekl bych, že se mu to povedlo. No a neodpustím si komentář k Find Yourself, protože ten track a jemu podobné jsou důvody, proč se trancu dnes každý vážnější posluchač směje. Navíc to je ukázka toho, jak ten styl zpronevěřil rukama producentů a DJů sám sebe, protože tohle prostě trance není.
Dlouho jsem se rozmyslel, zda vůbec napsat k názvu setu styl, protože si stylovou vyhraněností rozhodně nejsem jist. Právě proto také ten název. Záměrně se tam nevyskytuje (a ani dále nebude) slovo trance, protože už to jako "jen" trance nevnímám. Podle mne spousta dnešních forem "Tranceu" se už za hlavičku Trance pouze tak nejak schovává.
Myslete si ohledně stylu co chcete, pro me to je příprava na trochu širší zvuk.
HOWG!