MatisS - Taste of Electronic Music (Trance)

Nové sety vkládejte po vytvoření profilu v menu DJs.
djfelixus

Re: MatisS - Taste of Electronic Music (Trance)

Příspěvek od djfelixus »

Ještě dávno před Deadmau5em to byli jiní, kteří elektrem ovlivnili Trance. Navíc Deadmau5ovo styl je hodně ovlivněnej minulostí z jeho produkce, kdy skládal muziku na počítačích, které by se dali popsat jako chytřejší kalkulačky. Když se člověk zaposlouchá do jeho tracků, je to dost slyšet. To jen tak pro upřesnění.
sukinho píše:Pardon, ale dj by měl hrát hlavně tu muziku, která se mu líbí, která ho baví, která ho nějak inspiruje a ne sledovat jestli se "odlišuje" nebo jestli je dostatečně "moderní". Dnes se naopak každý druhý řídí těmito "blbostmi" místo aby hledat sound, který je mu vlastní a už proto držim MatisSovi, a jiným, palce.
Pardon, ale nejdřív si ten set poslechni než začneš kritizovat, abys pochopil co jsem vlastně hodnotil a proč jsem tak hodnotil. Miluju, když nikdo jak je rok dlouhej sety tady na fóru neposlechne, ale když si může rejpnout, je toho plný thread. Zajímavá (nejen) česká vlastnost. Ale dost OT.
Pro ostatní kritiky... autor se ptal na můj názor, kterej jsem řekl. Nejsem zrovna fanda Trancu, ale rozhodně jsem velkým fandou hudby a dokážu říct, jestli se mi daný set líbí nebo ne.
Nemůžu si pomoct, ale ten setík mi přijde jako výběr hitparády beatportu a nemyslím si, že autor dal jen na svou hlavu. Už když kouknu na ty producenty: Ferry Corsten, Cosmic Gate, Nitrous Oxide apod... jsou to i pro netrancového človíčka velmi známá jména, na čemž samozřejmě nic špatného, jen to potvrzuje mojí teorii. Myslim si, že objektivní kritika jedince je velmi dobrým klíčem k úspěšné seberealizaci. Věřím, že nedostávám e-maily s žádostmi o zhodnocení setu jenom proto, abych každému napsal, že jeho set je nááádherný a kompletně bez chyby. Vždycky se snažim setík poslechnout a zhodnostit podle sebe a neberu si při tom servítky. Každej na tohle může mít jinej názor, já mam ale v tomhle jasno.
Když se vrátím k tomu setíku, tak třeba od 18té minuty mi přišlo, že to je přesně typ tracku, které v setu měly být a dá se říct, že se mi to líbilo. Nicméně tuším někdy od 33. minuty se to vrátilo zase zpět do (pro mne) nudných melodických fádních kolejí.
www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

DjMatisS

Příspěvek od DjMatisS »

Ted jsem te konecne pochopil. Ty casy ktere popysujes jakoby rozdelily set na části.Nenazval bych to komercí, ale ty poslední tracky se hodně odlišují od těch předchozích.
Nicméně hitparáda Beatportu to rozhodně nebyla. Řídím se výhradně tím co mě přijde, že se tam zrovna hodí.
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

sukinho

Příspěvek od sukinho »

djfelixus píše: Pardon, ale nejdřív si ten set poslechni než začneš kritizovat, abys pochopil co jsem vlastně hodnotil a proč jsem tak hodnotil. Miluju, když nikdo jak je rok dlouhej sety tady na fóru neposlechne, ale když si může rejpnout, je toho plný thread. Zajímavá (nejen) česká vlastnost. Ale dost OT.
Set sem si zatim neposlechl, protože mi minulý týden odešel notes a je stále v reklamaci. Sety tady na foru poslouchám, takže si rozmysli, než začneš někoho osočovat! Nehledě na to, že sem nekritizoval set, nekritizoval sem ani tebe. Ale vytknout někomu v setu, že se málo odlišuje od ostatních mi příde absolutně mimo mísu. Navíc když si to při hodnocení nepoužil poprvé, tak jsem se nadtím pozastavil a taky přidal svůj názor, za což se ti velice omlouvám v budoucnu se to už nestane, jelikož vidím jak těžce to snášíš. Jinak jsem rád, že si upozornil na mé "češství", sám si se přece zachoval jako anglický lord a zůstal stále objektivní a očividně nad věcí.

Autorovi se omlouvám a hned jak bude možnost set si poslechnu.

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

sukinho píše:
djfelixus píše: Pardon, ale nejdřív si ten set poslechni než začneš kritizovat, abys pochopil co jsem vlastně hodnotil a proč jsem tak hodnotil. Miluju, když nikdo jak je rok dlouhej sety tady na fóru neposlechne, ale když si může rejpnout, je toho plný thread. Zajímavá (nejen) česká vlastnost. Ale dost OT.
Set sem si zatim neposlechl, protože mi minulý týden odešel notes a je stále v reklamaci. Sety tady na foru poslouchám, takže si rozmysli, než začneš někoho osočovat! Nehledě na to, že sem nekritizoval set, nekritizoval sem ani tebe. Ale vytknout někomu v setu, že se málo odlišuje od ostatních mi příde absolutně mimo mísu. Navíc když si to při hodnocení nepoužil poprvé, tak jsem se nadtím pozastavil a taky přidal svůj názor, za což se ti velice omlouvám v budoucnu se to už nestane, jelikož vidím jak těžce to snášíš. Jinak jsem rád, že si upozornil na mé "češství", sám si se přece zachoval jako anglický lord a zůstal stále objektivní a očividně nad věcí.

Autorovi se omlouvám a hned jak bude možnost set si poslechnu.
Sety tady na fóru možná posloucháš, ale tenhle sis neposlechnul a to na celý věci nic nemění.
Proč bych někomu nemohl vytknout, že se v setu málo odlišuje? Dovol, abych ti připomněl, že DJů je na světě jak s*aček a když bude každej hrát tracky z TOP chartu (teď to nemířim proti autorovi setu, ten tracky vybral podle sebe... nic to ale nemění na tom, že mi jeho výběr některých tracků přijde jako hudební klišé), tak to můžem zabalit. Myslim si, že ten, kdo najde svůj vlastní sound (jak jsi psal), je odlišen víc než dost. MatisS ho očividně ještě stále hledá, ale některé jeho tracky ukazují, že se začíná vyhraňovat vlastním směrem.
Jinak nic těžce nesnáším. Každá zajímavá diskuze o DJingu je na tomhle fóru požehnání, protože poslední dobou se tu řeší jenom dotazy línejch začátečníků.

CCarlos

Příspěvek od CCarlos »

Zdravím,
poslech sem si set celkem dvakrát, abych hned vyvrátil připomínky, že melu o něčem co sem ani neslyšel :)
Pokud tě zajímá moje kritika tak:
Technika dobrá, nicméně chybky tam byly. 29. a 37. minuta ne uplně čistej prechod. Nic hroznyho to neni, ale 100% podle mě taky ne :wink:

Co se týká volby tracků, tak mi přijde že od 18.tý minuty je to uplně jinej sound. To bych samo o sobě neviděl vubec jako špatný - naopak, ale řek bych že to přišlo moc zprudka. Do sladkých melodií taková bouře... mělo to mít před sebou jeste neco mezi.
6.track bych vybral určite jiný, mě osobně přišel dost nudnej a utahanej. 7. track mi naopak prisel velmi vhodne namichanej. Ten prechod se mi moc libil a volba tracku taky.

Celkově to neni vůůůbec špatný. Technika sice s drobnostma, ale velmi slušná, styl hudby mi lahodil. Pro případný rejpaly rovnou tvrdím že bych to nezahrál líp :) Svoje sety si taky nahrávám a můžu říct že kritických poznámek poznamenávám mnohem víc :lol:

DjMatisS

Příspěvek od DjMatisS »

Díky všem za názory. Nic z toho co tu bylo vyřčeno mi rozhodně nevadí a neviděl bych to tak černě. To co se tu rozjelo je sice trochu OT, ale na druhou stranu je to jedna z nejkonstruktivnějších diskusí v poslední době.

Pro některé možná paradoxně bych chtěl poděkovat hlavně Felixusovi (ostatním samozřejmě ale také). Možná vám přijde, že má Felixus příliš vyhraněné názory, nebo jsou "mimo mísu", ale díky jeho radám jsem se během roku tady na fóru dostal taky myšlením někam trochu jinam než byla komerce. Svůj směr skutečně stále hledám, Trance jako žánr mi imponuje ve všech podobách, ale snažím se získat jistou "vyčleněnost" tím, že postupně vytvářím fůzi několika stylů.

@Felixus: Jestli jsem se nějak přehnaně ohradil, tak se omlouvám, Tvoje hodnocení rozhodně nežádám pro to abys vytahoval do výše "krásy setu". Tvé hodnocení má vždy z mé strany opodstatněný důvod.
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

Jsem rád, že ti moje hodnocení k něčemu bylo a bude. Tenhle styl hodnocení jsem převzal z DJských soutěží, kde se porota taky s nikym nepáře. Spousta kluků si na soutěžích i mimo ně myslí, že stačí dobře technicky zahrát pár tracků a maj to v kapse. Z úst poroty ale pak zjistí, že to je naprosté minimum a samozřejmost. Nehodnotí se, zda tracky namícháš dobře, ale s čim novym na show přijdeš. Dá se říct, že proto se pořád ohánim tou inovací a modernizací.

Zamčeno