Vyběr gramofonu -STANTON-TECHNICS-RELOOP
-
Vyběr gramofonu -STANTON-TECHNICS-RELOOP
Reloop RP-6000 MK6B - Stanton ST.150 - Technics SL-1210 MK5 černý.....poraďte nemůžu se pořád rozhodnout co z toho si vybrat....
Re: Vyběr gramofonu -STANTON-TECHNICS-RELOOP
Jestli máš peníze, tak technics, jinak ty reloopy.
pokud ti staci +-8 tak technics, vubec bych se nebal je koupit jety
-
vestax..ci tecka ..
vestax pmc 08pro,2xtechnics1200mkII,2xshure m44-7,sennheiser hd25cmkII
co jsem znal lidi, co meli vestaxy, tak se jich zhruba po 3-5 letech zbavovali, ze prestavaly drzet rychlost
Problém je, že ti tu každej napíše to, co má nebo měl. Za sebe bych ti pak teda mohl doporučit ty Stantony, ale záleží co od toho očekáváš. Reloopy maj tušim poťák na změnu rychlosti, což může bejt hooodně užitečná věc, Stantony maj zase linkový a digitální výstup s odpojitelnýma kabelama a Technics je zase klasika, ale nemá podle mě už dneska co říct - má dobré jméno, ale pevné kabely a nutnost gramec zemnit z něj dělá s prominutím analogového dědečka.
za 10 let, co mame T jsem kabely vymenil jednou, pripojeni zemeni je otazka par vterin. imho T ma nejvetsi vydrz, na domaci hrani je to jedno, ale kdyz to clovek kazdej druhej tejden nekam taha, tak co znam lidi, co meli ruzny gramofony, tak za par let sly do kelu.djfelixus píše:Technics je zase klasika, ale nemá podle mě už dneska co říct - má dobré jméno, ale pevné kabely a nutnost gramec zemnit z něj dělá s prominutím analogového dědečka.
Koukám, že jsi jeden z těch, co nedá na Téčka dopustit, to ti neberu a ani jsem o nich nepsal, že by byly špatný. Psal jsem, že v dnešní době nepřináší nic novýho a dneska funkcema a za lepší peníze koupíš lepší gramce třeba s většim kroutícím momentem.
Navíc zemnění (zvláště pokud hraješ z DVS) je opruz. Záleží na každym co komu vyhovuje. Nerad bych tu rozpoutal nějakou další diskuzi T vs. cokoliv, která se už na všech DJ fórech vyskytuje. Je to jak debatovat nad nesmrtelností brouka...

Nedam, ze neznam jinej gramec, kterej by vydrzel bez poskvrny takovy praseni 

Debat Technics versus ostatní je tu opravdu dost, ale rád bych taky přidal svůj názor na věc.
Stanton je po stránce kvality špičkový výrobek srovnatelný s Technicsem, má o dost větší kroutící moment.
Reloop pro mě kvalitou na výše zmíněné nedosahuje, ale špatnej gramec to není. Jako potencionální zdroj problému mi přijde paradoxně zrovna ta možnost volby krouťáku motoru, pokud mám dva gramce tak v podstatě stačil přepínač malej/velkej krouťák, nic mezi tím není možno nastavit na dvou gramofónech stejně a hned jeden táhne víc, druhej míň. Nevěřím že po pár letech (podle četnosti hraní atd.) bude tato funkce furt v pořádku (přesná).
No a Technics: Co se na něm naučíš, zvládneš na jiných gramcích po čtvrt hodince hraní, spíš bych se bál naučit se na všech novějších přístrojích s víc jak dvojnásobným kroutícím momentem a pak nedej bože aby tě někdo v klubu postavil před Technicse (velký problém). Je úplně jedno jestli budeš hrát na MK2, MK5 nebo M5G, všechny reagují naprosto stejně.
MK2 má krásnou "díru"kolem středový pozice Pitche, při přesném mixování je to docela voprus
M5G disponuje rozsahem Pitche +/-16%, pro hudbu s vocály naprosto zbytečná funkce
MK5 můj osobní favorit, Pitch bez "díry" oproti MK2
Dále pro něj hovoří všeobecně známá "nesmrtelnost", i v případě že se vyskytnou problémy, není problém na netu sehnat návod (vřetně videa) na odstranění v podstatě doma na koleně. Navíc při opravě a vlastně i při provozu a převozu s ním není nutno zacházet v rukavičkách.
Vzhledem k tomu, že nesrovnávám rychlost Pitchem, ale talířem gramce, jsem už taky zaslech na výkonnější přístroje názory něco jako že přibrzdění talířů se daj brousit nehty, nebo že nejsou pro dj´s do 80kg váhy atd...
Doporučovat nic nebudu (ono je to z textu stejně jasné
), ale přidám pár postřehů, zhruba chronologicky co my přišlo za čtrnáct let pod ruku.
Tečka MK2: tehdy si v klubu nikdo nedovolil mít něco jiného, otravná "díra"viz výše. Omnitronic (a Geminy): dříve jediné "levné" náhrady na doma, slabé motory a občas si ty gramce dělali co chtěly, problémy se zpětnou vazbou, špatná konstrukce. Vestax: rychlost +/-50% to byla pecka na blbosti, jinak si pamatuji reklamace i nově zakoupených kusů. Mě osobně se na nich dobře nehrálo (větší krouťák) Akiyama (DJ3000): stejnej krouták jako téčko, strašná konstrukce, také problém s vazbou, na hraní v klubu nevhodné ale mám je ještě (díky Kájo) na domácí hraní a poslech desek. Reloop 4000: trochu slabší motor než T., relativně kvalitní, nemožnost nastavení výšky ramena, 6000 jsem měl možnost jenom otestovat, obrovskej krouťák, stejně jako Omnitronic DD5250 a jemu podobný. Pro hraní mám T. MK5 (jak jinak), nikdy s nimi nebyl jediný problém i přes neustálé připojování, odpojování, stěhování.
Takže asi tak
Stanton je po stránce kvality špičkový výrobek srovnatelný s Technicsem, má o dost větší kroutící moment.
Reloop pro mě kvalitou na výše zmíněné nedosahuje, ale špatnej gramec to není. Jako potencionální zdroj problému mi přijde paradoxně zrovna ta možnost volby krouťáku motoru, pokud mám dva gramce tak v podstatě stačil přepínač malej/velkej krouťák, nic mezi tím není možno nastavit na dvou gramofónech stejně a hned jeden táhne víc, druhej míň. Nevěřím že po pár letech (podle četnosti hraní atd.) bude tato funkce furt v pořádku (přesná).
No a Technics: Co se na něm naučíš, zvládneš na jiných gramcích po čtvrt hodince hraní, spíš bych se bál naučit se na všech novějších přístrojích s víc jak dvojnásobným kroutícím momentem a pak nedej bože aby tě někdo v klubu postavil před Technicse (velký problém). Je úplně jedno jestli budeš hrát na MK2, MK5 nebo M5G, všechny reagují naprosto stejně.
MK2 má krásnou "díru"kolem středový pozice Pitche, při přesném mixování je to docela voprus
M5G disponuje rozsahem Pitche +/-16%, pro hudbu s vocály naprosto zbytečná funkce
MK5 můj osobní favorit, Pitch bez "díry" oproti MK2
Dále pro něj hovoří všeobecně známá "nesmrtelnost", i v případě že se vyskytnou problémy, není problém na netu sehnat návod (vřetně videa) na odstranění v podstatě doma na koleně. Navíc při opravě a vlastně i při provozu a převozu s ním není nutno zacházet v rukavičkách.
Vzhledem k tomu, že nesrovnávám rychlost Pitchem, ale talířem gramce, jsem už taky zaslech na výkonnější přístroje názory něco jako že přibrzdění talířů se daj brousit nehty, nebo že nejsou pro dj´s do 80kg váhy atd...
Doporučovat nic nebudu (ono je to z textu stejně jasné

Tečka MK2: tehdy si v klubu nikdo nedovolil mít něco jiného, otravná "díra"viz výše. Omnitronic (a Geminy): dříve jediné "levné" náhrady na doma, slabé motory a občas si ty gramce dělali co chtěly, problémy se zpětnou vazbou, špatná konstrukce. Vestax: rychlost +/-50% to byla pecka na blbosti, jinak si pamatuji reklamace i nově zakoupených kusů. Mě osobně se na nich dobře nehrálo (větší krouťák) Akiyama (DJ3000): stejnej krouták jako téčko, strašná konstrukce, také problém s vazbou, na hraní v klubu nevhodné ale mám je ještě (díky Kájo) na domácí hraní a poslech desek. Reloop 4000: trochu slabší motor než T., relativně kvalitní, nemožnost nastavení výšky ramena, 6000 jsem měl možnost jenom otestovat, obrovskej krouťák, stejně jako Omnitronic DD5250 a jemu podobný. Pro hraní mám T. MK5 (jak jinak), nikdy s nimi nebyl jediný problém i přes neustálé připojování, odpojování, stěhování.
Takže asi tak

když jsem si tak četl Lemon-ův příspevek tak mě napadlo proč se třeba jen nevyměnil pitch z MK5 do MK2 a díra by nebyla. pokud je to tedy udělané v tom jezdci a pitche jsou stejně dlouhé.. je to jen teorie ale je i nějaká praxe?(určo to někoho napadlo dřív než mě)
dira je tam spusobena tim kliknutim, to jde odstranit viz
http://www.youtube.com/watch?v=v-6ZHnEzhbw
http://www.youtube.com/watch?v=v-6ZHnEzhbw
mno takže to jde díky.
co se tyce reloopu 6000,tak nevidim problem v tom,ze ma regulaci slily motoru..je tam pouzit krokovy motor,ktery se da rozmanite ridit,takze tam neni pouzita "ochcavka" s tendenci se kazit (zkratka se tam ridi tok proudu v jednotlivych civkach nebo se ty vypinaji)..defacto jedinny problem muze byt v potenciomteru,kterym se sila nastavuje..otazka je,kolikrat se s nim taky bude ve finale kroutit,neni to mixak..prinejhorsim muze dojit k tomu,ze potak odejde a sila tak bude nemenna (bud tedy 2,5 nebo 4,5)..
raggamafia.huu.cz
www.enlab.eu
www.enlab.eu
-
Jestli můžu...
Technics... stále průmyslovej standard, šílená váha, nic moc vybavenost. Na stranu druhou vydrží naprosto všechno a klidně bych vsadil všechno co mám na to, že pokud koupíš libovolně jetej kus, vydrží ještě mnohonásobně více než COKOLIV co dnes koupíš nové (mimo T).
Reloop... levné, lehčí, vybavenější a v pohodě to funguje
Numark... "hitech", na 3 roky super volba
Vestax... "hitech", super spíš na scratch a pro hh djs, na 3-5 let dobrá volba, pak vyměnit
Jestli to chceš na domu, kup klidně toho reloopa... hrát se Tio na tom bude stejně, je vybavenější a levnější. Ani Numark neni špatná volba... pěkně to s tim display vypadá a kamarádi budou koukat
(pro někoho je tohle rozhodující kritérium).
Technics je nezničitelnej tank, kterej můžeš zase v klidu transportovat kamkoliv. Taky Ti vydrží desítky let a jednou ho pravděpodobně prodáš za podobnou cenu, jako dneska koupíš (to je taky velká výhoda... za reloop a podobné dostaneš 1/2).
Takže spíš si promysli, jak vážně to s gramcema myslíš... jestli víš, že chceš drtit asfalt celej život (byť třeba pro radost), nic lepšího než T. nekoupíš ani dneska. Jestli s deskama teprve začínáš, počítáš kačky, jsi spíš "technicky" zaměřenej, nechceš gramec často transportovat na akce... pak bude asi Reloop lepší volba.
Technics... stále průmyslovej standard, šílená váha, nic moc vybavenost. Na stranu druhou vydrží naprosto všechno a klidně bych vsadil všechno co mám na to, že pokud koupíš libovolně jetej kus, vydrží ještě mnohonásobně více než COKOLIV co dnes koupíš nové (mimo T).
Reloop... levné, lehčí, vybavenější a v pohodě to funguje
Numark... "hitech", na 3 roky super volba
Vestax... "hitech", super spíš na scratch a pro hh djs, na 3-5 let dobrá volba, pak vyměnit
Jestli to chceš na domu, kup klidně toho reloopa... hrát se Tio na tom bude stejně, je vybavenější a levnější. Ani Numark neni špatná volba... pěkně to s tim display vypadá a kamarádi budou koukat

Technics je nezničitelnej tank, kterej můžeš zase v klidu transportovat kamkoliv. Taky Ti vydrží desítky let a jednou ho pravděpodobně prodáš za podobnou cenu, jako dneska koupíš (to je taky velká výhoda... za reloop a podobné dostaneš 1/2).
Takže spíš si promysli, jak vážně to s gramcema myslíš... jestli víš, že chceš drtit asfalt celej život (byť třeba pro radost), nic lepšího než T. nekoupíš ani dneska. Jestli s deskama teprve začínáš, počítáš kačky, jsi spíš "technicky" zaměřenej, nechceš gramec často transportovat na akce... pak bude asi Reloop lepší volba.