Vyběr gramofonu -STANTON-TECHNICS-RELOOP
Re: Vyběr gramofonu -STANTON-TECHNICS-RELOOP
jen takova drobnost..proti Teckum se neda v podstate rict krivy slovo,ale je tu jedna vec,na kerou by si melo davat pozor..a to rozsah pitchfaderu,kterej je tu +/- 8% (toto neplati pro m5g,ale cena je na druhou stranu vysoka)..ja osobne micham old skool jungle s novejma vecma a tam mi bohuzel tenhle rozsah nestaci..i kdyz je tohle spis vyjimecnej stav,tak by si clovek pred porizenim mel uvedomit,co vlastne chce michat..
raggamafia.huu.cz
www.enlab.eu
www.enlab.eu
Na youtube je návod, jak změnit pitch na +/-12.. To už je podle mě dostatečný na většinu hudebních žánrů..
Pio DJM-707, 2x SL-1210MK2, HD25-1-II, SSL
Taky jsem se rozhodoval mezi Reloopy a T ale Téčka prostě rulezzz, cena nových reloopu (rp4000 a 6000) je stejna jako starší Technics ve skvělém stavu. Navíc cena Technicsů začne rapidně stoupat, takže bych neváhal =)
Jsem analogový v digitální době.
SAVE THE MUSIC SAVE THE VINYL.
SAVE THE MUSIC SAVE THE VINYL.
skinyman: cece ani tech 12 mi nekdy nestaci:))..a stourat se v gramci se mi opravdu nechce..
raggamafia.huu.cz
www.enlab.eu
www.enlab.eu
Reloop 6000 su dobre stroje...T.cka - ani nekomentujem..
A Stanton STR8 150 - je asi jediny gramec, ktory sa najvic priblizuje k technicsom, ale pozor na vahu cca 16,5 kg (pokial nadoma tak to je jedno)
A Stanton STR8 150 - je asi jediny gramec, ktory sa najvic priblizuje k technicsom, ale pozor na vahu cca 16,5 kg (pokial nadoma tak to je jedno)
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad
me by zajimalo,cim se stanton blizi vic teckum nez reloop,american audio apod..vevnitr sou vsechny vlastne stejny..
raggamafia.huu.cz
www.enlab.eu
www.enlab.eu
To mam z netu, takze ti to zdovodnit nemozem Vraj su to kvalitne stroje, aj ked na stanton som moc chvali nepocul.
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad
jasne no..totiz ten vnitrek je vlastne u vsech zminenych modelu stejnej (a proto i stejne vypadaj,nejvic je to poznat u raminka)..podobna analogie je napr. u grafickych karet,kdy se tam strci stejny jadro a vyrabi to ruzny firmy (akorat tam daj vetsi,mensi nebo rychlejsi,pomalejsi pamet apod)..
to ze tomu nekdo da hranatejsi nebo kulatejsi tvar je vec jina a s funkci a kvalitou jako takovu to nema nic spolecnyho..proto tu jde spis o sympatie k dany znacce..
to ze tomu nekdo da hranatejsi nebo kulatejsi tvar je vec jina a s funkci a kvalitou jako takovu to nema nic spolecnyho..proto tu jde spis o sympatie k dany znacce..
raggamafia.huu.cz
www.enlab.eu
www.enlab.eu
-
To se celkem mýlíš. Má to hodně společnýho. Je sice krásný, že střeva to má uplně stejný, ale pokud výrobce dojebe dílenský zpracování, nebo nevyužije potenciálu toho, co tam má, tak je to na hovno...To máš to samý, jako u playerů. Měl jsem vedle sebe rozebranýho Reloopa a Pincka. Měli stejnou základní desku a dalších pár věcí, který dělaj přehrávač přehrávačem (krom mechaniky). Jenže zbytek věcí byly obyčejný mrdky. Navíc celkový zpracování v porovnání s Pinckem taky není nic extra...Proto jsou Pioneer a Technics tam, kde jsou a stojí tolik, kolik stojí (ikdyž u Pincku se platí za značku, ale to už je o něčem jiném).s funkci a kvalitou jako takovu to nema nic spolecnyho
Zrovna co se tyce techhle modelu muze byt rozdil tak max plastovejch tlacitkach,ale motor,talir,raminko a pitch fader budou shodny..
raggamafia.huu.cz
www.enlab.eu
www.enlab.eu
-
No jo. Vem si ale zbylé součástky, šasi a značku a sme tam, kde sem psal...
no,je pravda,ze na stantona sem si nesah,ale na reloopa a AAcko celkem dobre ano a ty gramce sou krome barvy stejny..
a vzhledem k tomu,ze tyhle znacky sou kvalitativne na stejny urovni (prece jen pincek vs reloop je jina liga) a i tyhle gramce stoji cca stejne (stanton ma navic digitalni vystup a prenosku v baleni,tudiz je trosku drazsi),tak nemam duvod si myslet,ze nejaky z nich se kvalitou lisi od ostatnich..
a vzhledem k tomu,ze tyhle znacky sou kvalitativne na stejny urovni (prece jen pincek vs reloop je jina liga) a i tyhle gramce stoji cca stejne (stanton ma navic digitalni vystup a prenosku v baleni,tudiz je trosku drazsi),tak nemam duvod si myslet,ze nejaky z nich se kvalitou lisi od ostatnich..
raggamafia.huu.cz
www.enlab.eu
www.enlab.eu
Od Stantona bych si nekoupil už ani ponožky, to bych musel bydlet jedině v UK, kde Stanton celkem funguje je tam podpora pro zákazníky a servis, ale tady není v podstatě nic a kupovat výrobek od firmy u které mam nulovou jistotu jestli ještě tady za tejden vůbec bude, tak to už dnes ne. U Reloopa alespoň funguje výborně v ČR servis.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
celkom s tebou suhlasim a len dodam ci si nahodou nezabudol aj na starsi model tvojho osobneho favorita MK5 a to Technics M3D??.. tiez bez "diery"...Lemon píše:Debat Technics versus ostatní je tu opravdu dost, ale rád bych taky přidal svůj názor na věc.
Stanton je po stránce kvality špičkový výrobek srovnatelný s Technicsem, má o dost větší kroutící moment.
Reloop pro mě kvalitou na výše zmíněné nedosahuje, ale špatnej gramec to není. Jako potencionální zdroj problému mi přijde paradoxně zrovna ta možnost volby krouťáku motoru, pokud mám dva gramce tak v podstatě stačil přepínač malej/velkej krouťák, nic mezi tím není možno nastavit na dvou gramofónech stejně a hned jeden táhne víc, druhej míň. Nevěřím že po pár letech (podle četnosti hraní atd.) bude tato funkce furt v pořádku (přesná).
No a Technics: Co se na něm naučíš, zvládneš na jiných gramcích po čtvrt hodince hraní, spíš bych se bál naučit se na všech novějších přístrojích s víc jak dvojnásobným kroutícím momentem a pak nedej bože aby tě někdo v klubu postavil před Technicse (velký problém). Je úplně jedno jestli budeš hrát na MK2, MK5 nebo M5G, všechny reagují naprosto stejně.
MK2 má krásnou "díru"kolem středový pozice Pitche, při přesném mixování je to docela voprus
M5G disponuje rozsahem Pitche +/-16%, pro hudbu s vocály naprosto zbytečná funkce
MK5 můj osobní favorit, Pitch bez "díry" oproti MK2
Dále pro něj hovoří všeobecně známá "nesmrtelnost", i v případě že se vyskytnou problémy, není problém na netu sehnat návod (vřetně videa) na odstranění v podstatě doma na koleně. Navíc při opravě a vlastně i při provozu a převozu s ním není nutno zacházet v rukavičkách.
Vzhledem k tomu, že nesrovnávám rychlost Pitchem, ale talířem gramce, jsem už taky zaslech na výkonnější přístroje názory něco jako že přibrzdění talířů se daj brousit nehty, nebo že nejsou pro dj´s do 80kg váhy atd...
Doporučovat nic nebudu (ono je to z textu stejně jasné ), ale přidám pár postřehů, zhruba chronologicky co my přišlo za čtrnáct let pod ruku.
Tečka MK2: tehdy si v klubu nikdo nedovolil mít něco jiného, otravná "díra"viz výše. Omnitronic (a Geminy): dříve jediné "levné" náhrady na doma, slabé motory a občas si ty gramce dělali co chtěly, problémy se zpětnou vazbou, špatná konstrukce. Vestax: rychlost +/-50% to byla pecka na blbosti, jinak si pamatuji reklamace i nově zakoupených kusů. Mě osobně se na nich dobře nehrálo (větší krouťák) Akiyama (DJ3000): stejnej krouták jako téčko, strašná konstrukce, také problém s vazbou, na hraní v klubu nevhodné ale mám je ještě (díky Kájo) na domácí hraní a poslech desek. Reloop 4000: trochu slabší motor než T., relativně kvalitní, nemožnost nastavení výšky ramena, 6000 jsem měl možnost jenom otestovat, obrovskej krouťák, stejně jako Omnitronic DD5250 a jemu podobný. Pro hraní mám T. MK5 (jak jinak), nikdy s nimi nebyl jediný problém i přes neustálé připojování, odpojování, stěhování.
Takže asi tak
CD + Vinyl = Analógová technika s digitálnym srdcom...
Asi takhle, ten Stanton, jo, supr věc, ale spočítej si že jsou to relativně nový kusy, neodzkoušený věkem. Určitě bych do něj šel, jestli to neni na delší dobu. Technics, není třeba nic psát, je to prostě nesmrtelná klasika, a sám sem si je musel koupit, přes to co jsem vystřídal, Technics naprosto vyhrál. Je to snad jedinej gramec kde máš záruku že ti po roce nezačne haprovat rychlost o 0,5%. A ten Reloop ? Já bych do toho určitě nešel kvůli tomu poťáku. K čemu ti je větší tah ? Technics má 1,7ku a je to krása. Na co mít nějakej ubersuperhypertah jako maj ty Stantony nebo Reloopy, když stačí "slaboučkej" technics ? U reloopu bych se pak hodně bál toho že se časem motor posere neustálým měněním tý rychlosti. Nevim, do 3 let bych doporučil ty Stantony, pak stejně budeš kupovat Technicse, takže moje rada je, koupit Téčka teď, dokud je cena ještě relativně nízko, bůhví kam se třeba vyšplhá.
TECHNICS FTW