Technics 1210 MK II vs. Stanton STR8-150 poraďte
-
Technics 1210 MK II vs. Stanton STR8-150 poraďte
Přeji pěkný den, rozhoduji se mezi těmito gramofony Technics 1210 MK II a Stanton STR8-150.
Chci si koupit opravdu kvalitní gramofony, proto padla volba na tyto dva, ale jsem na vážkách zda pořídit klasiku Technicse nebo spíše Stantona. Já bych byla spíš pro toho Stantona, ale zase pár lidí co hrají mi tvrdí, že Technics je klasika a do ničeho jiného by nešli, tak nevím...
Ráda bych věděla co byste volili vy? Zas gramcum tolik nerozumim tak poraďte...
Chci si koupit opravdu kvalitní gramofony, proto padla volba na tyto dva, ale jsem na vážkách zda pořídit klasiku Technicse nebo spíše Stantona. Já bych byla spíš pro toho Stantona, ale zase pár lidí co hrají mi tvrdí, že Technics je klasika a do ničeho jiného by nešli, tak nevím...
Ráda bych věděla co byste volili vy? Zas gramcum tolik nerozumim tak poraďte...
Re: Technics 1210 MK II vs. Stanton STR8-150 poraďte
Na to je jednoduchá odpověď, zajdi do krámu a oba si ošahej a co ti bude víc vyhovovat to ber. Stejně tak si můžeš sepsat klady obou gramců a uvidíš co ti za tvé peníze dává víc, i když zastánci téček tyto argumenty neberou a řeknou, že ty funkce navíc prostě nepotřebuješ. Já sem si tím prošel také a i když v té době stál Stanton STR-150 víc než ten Technics, tak sem vzal Stantony a rozhodně nemůžu říct že bych udělal chybu. Dokonce bych zvážil i Stantona model 120, který má navíc pitch bend tlačítka což se může zdát jako kravina ale je to hodně návyková věcička a od modelu 150 se liší především jen horní deskou která není ocelová ale hliníková a tuším nemá keylock. Pokud by mně měli stačit funkce co nabízí technics, tak bych koupil gramce od Reloopa něco z řady 6000 buď ty MK5 a nebo MK6 s možností nastavit sílu talíře.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
Todle je věčná otázka, jako je věčnej technics.. JÁ osobně (a AZU to nerad slyší) šel do technicsů - pořád se s nima v klubech setkávám (jde dnb akce - tam se pořád držej). Na druhou stranu musim říct, že se mi na ně hraje blbě - sem zvyklej na silnější motor. A ty str150 jsou výborný gramce!
Resume: záleží na tom, kde budeš hrát (vlastní systém, po klubech..) z nicku předpokládám, že budeš na jungle...
Resume: záleží na tom, kde budeš hrát (vlastní systém, po klubech..) z nicku předpokládám, že budeš na jungle...
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com
hahá, myslím že téma technics versus cokoliv už bylo omíláno 1000x a i jinde...
Jakožto majitel již několik let bezchybně fungujících stantonů T.120 musim říct, že je potřeba v tomhle problému nejdřív definovat slovo "kvalita". Nečekám, že mi ty Stantony vydržej 20 let, to asi ne (což ale vyloučeno rozhodně není!), ale já osobně to ani NEPOTŘEBUJU, aby mi dvacet let vydržely. Je to jednoduchý, když se mi po 7mi 8mi letech vyserou, tak buďto to bude primitivní oprava za pár kaček, a nebo je vemu a zahodim (nebo někomu prodám levně na ND) a jednoduše si koupim gramce nový. Po těch letech to snad neni takovej problém. No a těch minimálně 7, 8 let si užívám veškerýho pohodlí a možností, co mi tydle gramce nabízej. Osobně oceňuju držení otáček v podstatě tak dobré jako u Technicsu (má stejný systém rozložení motoru jak v chasi tak v talíři, což levnější directdrive gramce nemaj), rozhodně využívám velký rozsah pitche, pitchband tlačítka osobně tolik nepoužívám, možná spíš jen jako uvolnění od stereotypu to pořád dohánět nebo brzdit na talíři, ale kámoš je využívá hodně
, dále rychlej motor díky kterýmu se vypouští hodně snadno deska a diskutabilní tlačítko reverse pro zpětný chod motoru rozhodně taky občas použiju pro zpestření, argumenty že je to nepoužitelná funkce jsou úplně zcestný, jde o to co kdo hraje, u trancu je to samozřejmě nesmysl ale kdo si rád hraje z mixem a ví že pohodový tanečníky co nezačnou pískat při sebemenší chybě, tak je to rozhodně využitelný (i když jako nutnost bych to samozřejmě nenazýval, je to jen z dalších kravinek navíc prostě..)
Takže asi tak, osobně bych nechtěl Technics ani za zlatý prase. Jediný silný argument pro Technics může být jeho největší použití v klubech a dalších prostorech, prostě pokud někdo hraje profi, je Technics asi nutností, páč v podnikách se setká právě z touhle značkou, což mě osobně se třeba netýká, páč si děláme vlastní rychty a vozíme si vlastní gramce sebou
Jakožto majitel již několik let bezchybně fungujících stantonů T.120 musim říct, že je potřeba v tomhle problému nejdřív definovat slovo "kvalita". Nečekám, že mi ty Stantony vydržej 20 let, to asi ne (což ale vyloučeno rozhodně není!), ale já osobně to ani NEPOTŘEBUJU, aby mi dvacet let vydržely. Je to jednoduchý, když se mi po 7mi 8mi letech vyserou, tak buďto to bude primitivní oprava za pár kaček, a nebo je vemu a zahodim (nebo někomu prodám levně na ND) a jednoduše si koupim gramce nový. Po těch letech to snad neni takovej problém. No a těch minimálně 7, 8 let si užívám veškerýho pohodlí a možností, co mi tydle gramce nabízej. Osobně oceňuju držení otáček v podstatě tak dobré jako u Technicsu (má stejný systém rozložení motoru jak v chasi tak v talíři, což levnější directdrive gramce nemaj), rozhodně využívám velký rozsah pitche, pitchband tlačítka osobně tolik nepoužívám, možná spíš jen jako uvolnění od stereotypu to pořád dohánět nebo brzdit na talíři, ale kámoš je využívá hodně

Takže asi tak, osobně bych nechtěl Technics ani za zlatý prase. Jediný silný argument pro Technics může být jeho největší použití v klubech a dalších prostorech, prostě pokud někdo hraje profi, je Technics asi nutností, páč v podnikách se setká právě z touhle značkou, což mě osobně se třeba netýká, páč si děláme vlastní rychty a vozíme si vlastní gramce sebou

-
No já právě furt nevim, mám nabídku od známého koupit buď dva technicsy za 12k teda už 11 let hraný ale udržovaný a nebo mám možnost koupit jednoho stantona str8-150 hranýho asi jen dva roky doma, tak nevim zase k tomu stantonovi bych pak musela koupit ještě jeden...tak váhám no...co lepší na drumec zas ty Technicsy by měli ještě něco vydržet ne?
Jo,přesně jak píše EVO!
Pokud budeš dělat vlastní party s vlastnim "systémkem" bez větších ambicí, tak vol jednoznačně stanton. Pokud máš v úmyslu dělat kalby i pro známější dj's v klubech nebo i sama hrát někde v klubech, tak téčka - budeš na ně zvyklá a ostatní taky (z vlastní zkušenosti). Jediný plus těch T bych viděl právě v "riderovosti" - djs prostě chtěj pincka600 + téčka + případně pinďu cdj1000. Jinak je technics už překonanej. Teda pokud pominu kvalitu zpracování..
I tak jsem ale pro to koupit raději technicse. Nebudeš muset nikdy nic řešit. Na dnb scéně je to prostě samej technics. Tož tak.
PS. připomínám, že sám mám vestaxe a sem s nima taky spokojenej..
Pokud budeš dělat vlastní party s vlastnim "systémkem" bez větších ambicí, tak vol jednoznačně stanton. Pokud máš v úmyslu dělat kalby i pro známější dj's v klubech nebo i sama hrát někde v klubech, tak téčka - budeš na ně zvyklá a ostatní taky (z vlastní zkušenosti). Jediný plus těch T bych viděl právě v "riderovosti" - djs prostě chtěj pincka600 + téčka + případně pinďu cdj1000. Jinak je technics už překonanej. Teda pokud pominu kvalitu zpracování..
I tak jsem ale pro to koupit raději technicse. Nebudeš muset nikdy nic řešit. Na dnb scéně je to prostě samej technics. Tož tak.
PS. připomínám, že sám mám vestaxe a sem s nima taky spokojenej..
DRUM'n'BASS vibezz
-
11 rokov hrane Tecka,uf tak to by som rozhodne nebral,nech hovori kdo chce co chce.podla mna je to uz moc.junglistek píše:No já právě furt nevim, mám nabídku od známého koupit buď dva technicsy za 12k teda už 11 let hraný ale udržovaný a nebo mám možnost koupit jednoho stantona str8-150 hranýho asi jen dva roky doma, tak nevim zase k tomu stantonovi bych pak musela koupit ještě jeden...tak váhám no...co lepší na drumec zas ty Technicsy by měli ještě něco vydržet ne?
Ja som tiez za Stantona str8-150,je to skvely gramec.alebo pories ako uz spominali Stanton T.120.za 16tisic mas 2 uplne nove gramce a nie dat 12tisic za 11 rocne kramy.
Numark NS6+Acer Aspire 6920G+Sennheiser Adidas HD 25-1-II
Pravděpodobnost, že nebudu nikdy potřebovat servis je u toho Stantonu větší než u Technicsu, protože časem mně na tom Technicsu jistě odejde ten přiblbej cinchovej kabel, který je tam na pevno, stejně tak odpadne zemnící kabel, výměnna světýlka, tohle se u Stantonu stát nemůže protože je to vše vyměnitelné.voče píše:I tak jsem ale pro to koupit raději technicse. Nebudeš muset nikdy nic řešit. Na dnb scéně je to prostě samej technics. Tož tak.
-
No já si myslim, že po 11 letech už ty technicsy maj už něco za sebou, ale kámoš mě furt utvrzuje v tom, že na technicsech se nedá co vy..., prej na nich vyměnil nový pitche, dal nový kabely a vyměnil i nový ramínko u jenoho, tak prej už se na tom nedá víc zičit, že jsou prej nesmrtelný, ale mě se za 12k to zdá stejně pořád dost, ikdyž tam všechno vyměnil...a co vnitřek, motor je po 11 letech hraní myslíte furt ok jo?electroSHOCK píše:11 rokov hrane Tecka,uf tak to by som rozhodne nebral,nech hovori kdo chce co chce.podla mna je to uz moc.junglistek píše:No já právě furt nevim, mám nabídku od známého koupit buď dva technicsy za 12k teda už 11 let hraný ale udržovaný a nebo mám možnost koupit jednoho stantona str8-150 hranýho asi jen dva roky doma, tak nevim zase k tomu stantonovi bych pak musela koupit ještě jeden...tak váhám no...co lepší na drumec zas ty Technicsy by měli ještě něco vydržet ne?
Ja som tiez za Stantona str8-150,je to skvely gramec.alebo pories ako uz spominali Stanton T.120.za 16tisic mas 2 uplne nove gramce a nie dat 12tisic za 11 rocne kramy.
Jak vidíč, tak nesmrtelný to není když tam musel všechno vyměnit 
Kupovat takto staré gramce je blbost.

-
No, ale zase ptala jsem se na to chlapka, kterej dělá servis už kolik let a v gramcích se dost vyzná... a ten mi na koupi těch technicsů napsal toto:" Technics jsou ok i kdyz jsou dost stare ale je treba je skalibrovat a vycistit pitch board., ta cena je docela good." Nevim, zase si myslim, že za tu cenu to jde je to i s přenoskama a vše vyměněné a po servisu...Azu píše:Jak vidíč, tak nesmrtelný to není když tam musel všechno vyměnit
12táců je dobrá cena, mam 2 starý 8 let a nepozoruju únavu,
radši bych měl doma 2 starší gramce, než jeden novej
záleží na tom, jak se o techniku staral předchozí majitel...pokud je to i s přenoskama tak je to OK
konečný rozhodnutí je stejně na tobě,pokud máš dobrej přísun peněz tak si počkej pár měsíců na nový a je to...... hlavně žadný pokusy typu omnitronic, to se ještě nevyplatilo nikomu, zkus alespoň ty reloopy MK6
viď Azu 
radši bych měl doma 2 starší gramce, než jeden novej

konečný rozhodnutí je stejně na tobě,pokud máš dobrej přísun peněz tak si počkej pár měsíců na nový a je to...... hlavně žadný pokusy typu omnitronic, to se ještě nevyplatilo nikomu, zkus alespoň ty reloopy MK6

2x 1200MK5, RANE-TTM57SL ,Vestax QFO, MPD24, MPC500 atd..
-
Na nový technicsy nemám ,ale radši než kupovat nějaký levný nový shity, koupim hraný technicsy, stejně to mám jen na doma a časem třeba pořídim nové,já si myslim, že za tu cenu je to ok a ještě od známýho, tak to nebude zádná oblož:))KILLA BEE píše:12táců je dobrá cena, mam 2 starý 8 let a nepozoruju únavu,
radši bych měl doma 2 starší gramce, než jeden novejzáleží na tom, jak se o techniku staral předchozí majitel...pokud je to i s přenoskama tak je to OK
konečný rozhodnutí je stejně na tobě,pokud máš dobrej přísun peněz tak si počkej pár měsíců na nový a je to...... hlavně žadný pokusy typu omnitronic, to se ještě nevyplatilo nikomu, zkus alespoň ty reloopy MK6viď Azu
Obávám se že nevíš co povídáš.. Např. Omnitronic DD-5250 je ten samej gramofon jako reloop 6000 a imho to jsou jedny z nejlepších gramců, co se daj dnes na trhu sehnat..KILLA BEE píše:12táců je dobrá cena, mam 2 starý 8 let a nepozoruju únavu,
radši bych měl doma 2 starší gramce, než jeden novejzáleží na tom, jak se o techniku staral předchozí majitel...pokud je to i s přenoskama tak je to OK
konečný rozhodnutí je stejně na tobě,pokud máš dobrej přísun peněz tak si počkej pár měsíců na nový a je to...... hlavně žadný pokusy typu omnitronic, to se ještě nevyplatilo nikomu, zkus alespoň ty reloopy MK6viď Azu

Nechci tu zabředávat do nějaký diskuze jestli je lepší technics nebo jiná značka, je to jenom otázka priorit a o tom co člověk po tom gramci chce...
"nic nebudeš muset řešit" -> to bylo myšleno na tu "riderovost" technicsů, ne servisovatelnost. jinak s tim kabelem a světýlkama - nutně se to kazit nemusí. tady opravdu záleží na člověku. každopádně vyměnitelnost je rozhodně plus pro stantona.Azu píše:Pravděpodobnost, že nebudu nikdy potřebovat servis je u toho Stantonu větší než u Technicsu, protože časem mně na tom Technicsu jistě odejde ten přiblbej cinchovej kabel, který je tam na pevno, stejně tak odpadne zemnící kabel, výměnna světýlka, tohle se u Stantonu stát nemůže protože je to vše vyměnitelné.voče píše:I tak jsem ale pro to koupit raději technicse. Nebudeš muset nikdy nic řešit. Na dnb scéně je to prostě samej technics. Tož tak.
takle na dálku se ale radit nedá. ty téčka nikdo z nás neviděl a ani na ně nehrál. ale z toho co popisuješ a jak to na mě působí, tak bych šel do T (pokud jsou po servisu, tak si myslim, že je budeš mít ještě dlouho) a ušetřený peníze bych investoval do pořádnýho mixu - tam už jde o ZVUK.
DRUM'n'BASS vibezz