potřebuju radu

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
lik

potřebuju radu

Příspěvek od lik »

cau , chtel bych zacit s djingem a poradit co si do začatku koupit za vybavu, radu od těch kteří už hrají a vědí co se hodí nejlépe, jde o DnB (Neurofunk,jump up, tvrdsi odnoze, obcas nejakou klasiku) , a prave nevim co si poridit, vim ze vsichni rikaji ze se k teto hudbe hodi vinyl, ale ja jsem prave přemýšlel ze bud ty gramce s nejakym DVS systemem protože nemam finance na kupovani vinylu nebo spis nejaky CDje, ještě bych měl napsat , že na vybavu mam jen 6000 kč, vim že je to malo ale brigadu ted fakt nestiham a nemam cas a nechci zas cekat rok nez bych si vydelal a teprv pak .... v bazarech jsem videl ze by se něco poridit dalo, kdybych ještě ukecával, koukal jsem ze zatu cenu bych mel treba CDje reloop rmp 2 nebo stanton c 314, nebo tam bylo spoustu gramcu a DVS systemy jsem taky našel docela levně v tech bazarech, ale fakt nevim nevyznam se v tom moc a byl bych rad kdyby mi nekdo kdo se v tom vyzna poradil treba za tu cenu je i neco lepsiho , předem děkuji

microgenius

Re: potřebuju radu

Příspěvek od microgenius »

na djingu se neda setrit levne vec=zbytecne vyhozene penize :). Pokud vis ze se tou chces venovat kup si poradne vybaveni ktere se da i prodat, pokud by te to proste prestalo bavit, nebo byl jinej duvod konce .
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

lik

Příspěvek od lik »

Čekal jsem něco takovího, ale jak už jsem prostě psal nemam ty prachy .... a v prubehu pristiho roku nebo dvou tolik ani mit na tohle nebudu budu potrebovat na jiny veci, a rozhodne nechci cekat tak dlouho nez si neco poridim uz takhle jsem cekal 2 roky, potreboval bych poradit neco na cem se dá hrát do 6000 z bazaru, nemuzu si to proste ted a vim ze treba i za rok ( vsechny penize pujdou do aute, ktery nutne potrebuju) dovolit... a urcite hned ze zacatku nechci mit nejakej equip za 20 000 v tejhle moji situaci

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

tak si kup nejakej kontroler, nauc se zaklady, a az odejde, tak si kup poradnou vybavu.

Dj Broulik

Příspěvek od Dj Broulik »

Pokud nemáš čas na to vydělat prachy, tak se do toho ani nepouštěj , protože nebudeš mít ani čas na tom doma trénovat...... prostě raději těch 6000,- pošli mě a radost z toho budeš mít asi stejnou jako z toho shit equpmentu kterej bys za 6ku pořídil......
Pioneer DJM800 CDJ2000 EFX500 Sennheiser HD25

lik

Příspěvek od lik »

kontroler jsme měl, kámoš ho má a hrávali jsme na něm , ale nebylo to ono, radsi neco z toho co jsem psal,a nemam cas jit makat coz zabere min. 6 hodin denně, ale hodka, vě denně na zahraní by padla, a vim že za 6 se něco na čem se da trochu hrat poridit da, z jinych dizkuzí nebo od kámošů, sice to je ta nejnižší třída ale dá se na tom

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

2xcdj 100 a nejaký lowend mix za to dostaneš. Naučiť sa na tom dá. Ak nechceš kontroller,nič lepšie za to nezoženieš. Ja na tvojom mieste by som nad ničím iným nerozmýšľal,žiaden stanton,reloop,numark. Pio 100 je síce starček,ale kvalitný player.

Dj Broulik

Příspěvek od Dj Broulik »

lik: tak kontroler je podle tebe na prd..... a myslíš si, že playery za stejný prachy budou lepší ??? LOL.... nechápu toto uvažování :roll: za 6 000 nic kloudnýho neseženeš, možná max cdj100 a ke všemu nebudeš mít mix..... Když už playery taky bych došetřil na cdj200, který maj alespoň MP3 formát... Jinak to jsou opravdu vyhozený prachy..... Neříkej, že je takovej problém našetřit za měsíc 5000,- kč.... A pokud jo , tak ti radím, aby ses na to opravdu vysral, protože si tím ušetříš spoustu starostí a trápení a hlavně nás ušetříš keců žes myslel...... (sorry možná ti to příjde tvrdý, ale jinak se to dnes řešit nedá..... každej začátečník si myslí, že to co tady pindáme jsou kecy, dokud si tím sám neprojde a neuvěří tomu.... Pak to dopadá tak ,že jsou bazary plný levných rádoby profesionálních ,jen doma hraných a jen 3 měsíce používaných, jebek který nikdo nechce.....

kdyby ses opravdu rozhodl pro cdj100 tak se mi doma jedna plně funkční válí, nechal bych ji za 3000,-
Pioneer DJM800 CDJ2000 EFX500 Sennheiser HD25

lik

Příspěvek od lik »

Ok to jsem netušil že je to za tech 6k až tak na hovno ze se s tim neda nai hra, tak na to asi zatim seru no kdyz to rikate mate nejpis pravdu ja se nevyznam ... jen ze sem cetl v hodne topicach kde se lidi ptali treba na ty stantony nebo reloopy a lidi jim tma nepsali ze se s tim neda hrat , prave docela kladne hodnotili a nerikali ze to nema cenu, nebo aj lidi co maj levnejsi equip a hrajou s tim normal... a gramce asi za 6 k vubec ne co ?

knoko

Příspěvek od knoko »

Najlepšie gramce v streden triede su reloop rp-4000 a tie idu po 8k 2ks pouzivane a este stale nemas dvs a mixpult DVS jedine Traktor alebo Serato iné nemá význam kupovať mal som Mixvibes a nevedel som sa toho zbaviť.... a mixpult aspon nejaký ten reloop 3kanal. takze to mas 8k+7k+4,5k to je už 19.500Kc ... a ty máš len 6 000
2x Pioneer CDJ-850 , Pio DJM-700, Senn HD-25

djmartin-sk

Příspěvek od djmartin-sk »

lik píše:cau , chtel bych zacit s djingem a poradit co si do začatku koupit za vybavu, radu od těch kteří už hrají a vědí co se hodí nejlépe, jde o DnB (Neurofunk,jump up, tvrdsi odnoze, obcas nejakou klasiku) , a prave nevim co si poridit, vim ze vsichni rikaji ze se k teto hudbe hodi vinyl, ale ja jsem prave přemýšlel ze bud ty gramce s nejakym DVS systemem protože nemam finance na kupovani vinylu nebo spis nejaky CDje, ještě bych měl napsat , že na vybavu mam jen 6000 kč, vim že je to malo ale brigadu ted fakt nestiham a nemam cas a nechci zas cekat rok nez bych si vydelal a teprv pak .... v bazarech jsem videl ze by se něco poridit dalo, kdybych ještě ukecával, koukal jsem ze zatu cenu bych mel treba CDje reloop rmp 2 nebo stanton c 314, nebo tam bylo spoustu gramcu a DVS systemy jsem taky našel docela levně v tech bazarech, ale fakt nevim nevyznam se v tom moc a byl bych rad kdyby mi nekdo kdo se v tom vyzna poradil treba za tu cenu je i neco lepsiho , předem děkuji
Zdravím Ťa Lik Bohužiaľ ale chalani čo reagovali na tvoj príspevok majú väčšinou úplnú pravdu. za 6000 Čk (cca 250 Eur) nekúpiš nič, čo by bolo aspoň na 90 % spoľahlivé, funkčne bezproblémové a celkovo kvalitné. Jedine ak tak nejaké 2 kusy, viac ako 6 rokov zodraté CDJ100ky a aj to Ti už potom nezostanú prachy na nejaký (aspoň) 2 chanel mix pult. Pri takom rozpočte čo máš, je úplne jedno čo budeš alebo cheš hrávať. Pri sume 6000 korún zabudni na normálne kavlitnejšie gramce + DVS systém + soft + Notebook a pod. veci! To skôr vymyslíš perpetum mobile, ako za tú sumu kúpiš niečo, čo by spĺňalo všetky vyššie uvedené kritériá a zároveň Ti to vydržalo aspoň 1 rok bez akejkoľvek poruchy. Problém je aj v tom, že nemáš trpezlivosť a chceš "všetko" a najlepšie ihneď. To je ako keby si chcel za 200 Eur letieť na mesiac. Teoreticky sa to možno dá :idea: , ale iba ak si zostrojíš za tých 6000 korún vlasntú raketu sám... :) Asi Ti je už jasné, že je to nereálne, rovnako ako je nereálna tvoja požiadavka. Niekedy sa mi zdá že mladí začínajúci DJs by chceli kvalitnú a relatívne spoľahlivú techniku za pár korún, alebo najlepšie zadarmo. Ja hrávam už skoro 20 rokov a tiež som začínal na kadečom - kadejakej šitnej technike, no nebol som až taký naivný, aby som si myslel že aj v tej dobe kúpim niečo za 6000 korún a hajde, idem hrávať. A pred cca 20 rokmi malo 6000 korún oveľa vyššiu reálnu hodnotu než dnes. V súčasnosti ale máte vy mladší DJs, čo začínate s DJingom prehnané sebavedomie a nároky a zároveň máte bohovské šťastie, že na trhu - v bazároch, sa "povaľuje" množstvo takmer novej alebo málo používanej techniky za 25 - 30 % z jej pôvodnej ceny. No ale aby si si kúpil kompletný, spoľahlivý a dostačujúci DJský equipment do 6000 korún, tak aj tak je to aj v súčasnosti iba sen z ríše SCIFI...

lik

Příspěvek od lik »

No me je to jasny že za 6k to je max ten nejvetši shit ale už nevim co mam delat .... rikali ste ze ty stantony a reloopy nebrat ale muzu se zeptat na duvod proc ? jsou nejak poruchovi nebo jak ?

lik

Příspěvek od lik »

Ted jsem našel za dobrou cenu gramofony Reloop RP 4000 M3D , ty jsou taky spatny ?

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

gramce ani nepozeraj,ak nemáš keš na dvs,pochybujem,že by si mal na vinyli a ešte ti chýba mix. Ja som ti už poradil vyššie,možno natrafíš na cdj 100 za dobrú cenu a sa ti zvýši aj na nejaký šmejďácky mix. Ps: kamarát nedávno predával 2xcdj 100 za 130€ ale jeden vôbec nečítal cdčka. Do 200e sa ti možno podarí zohnať 2 použiteľné,ale to sa ti zvýši iba cca 50e a za toľko mix nekúpiš.

lik

Příspěvek od lik »

prave za ty penize jako ty pioneery kdyz tu nekdo rikal ze ani neberou mp3 jdou sehnat i playery s vice funkcema a od jinych značek , ty nebrat protoze jsou prouchovy ? jinak asi se na to vykaslu uplne na ty pioneery 100 a nasetrim aspon na 200 ..... nebo ty reloop 4000 jsem koukal tam nekdo daval nako za 4000 kč ... a v bazaru sem videl dvs od traktoru za 3000, tak mozna spis na to

Odpovědět