pioneri nizsia ci starsia rada ??

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
johnny

pioneri nizsia ci starsia rada ??

Příspěvek od johnny »

rozhodujem sa medzi kupou pioneer cdj 350 novymi, a poneer cdj 800 mk2 jazdene. chcem len pioneer, mam pion.. 100, a tak neveim ake funkcie by som viacej vyuzil ci z 350 ci z 800mk2
zatial som viac nakloneny 350, hlavne koli usb,auto loop, zamok BPM a presnost na desatine miesto, hravam hlavne radiovky sam celu noc, tak urcite by som tam nasiel vyuzitie hlavne nad ranom, 800 mk2 je zas viac profi, a ovladanieje podobne modelom vyzsej rade, takze keby niekedy som kdesi hral na 900, 1000, 2000 tak ten prechod by nebol az taky kritycky, vyzera viac profi , ale zas jazdene ci nebudu uz zedrate a vraj vedia dost mechaniky odchadzat
2 pioneer cdj 350, pioneer djm 300, stanton t 80,pioneer efx 500

DeeJay PiPi

Re: pioneri nizsia ci starsia rada ??

Příspěvek od DeeJay PiPi »

Záleží, co od toho očekáváš. Pokud si vystačíš jen s obyčejnými cd a mp3, tak bych bral ty osmikila. Další věc je, že jsou větší a těžší...Pokud budeš chtít midi a usb, tak není co řešit...
Jak to je s mechaikama nevím. Používám osmistovky asi dva roky a zatím bez problémů. Jedinou nevýhodu bych viděl v tom, že mají citlivější mechaniku (ikdyž u těch nových modelů je to celkem na stejno).

CrissC

Příspěvek od CrissC »

Takhle...
Jestli s Djingem začínáš, tak stejně si počkáš než narazíš na PIO 1000 a víc, nevim jak u vás na Slovensku, ale v tady u mě v Praze, je ve většině podniků, kam se začátečník dostane Pio 100, při troše štěstí 200 nebo 400 (ty 400 minimálně), takže je to v celku jedno...

350 maj podporu recordboxu a sou menší, takže si je můžeš brát s sebou klidně, maj i "vinyl mode" a jak říkáš loopy (ty sou vázané na analýzu v recordboxu!!!).

800 maj větší JOG a určitě lepší vinyl mode, ale zase nemaj auto loop a USB a o hodně horší displej!

Jak si říkal s tim přechodem, tak to se neboj ;-) na 350 ani 800 efekty nemáš, ovládání loopů je stejný od 200 nahoru a touch sensitive je od 350 nahoru. Hele mě je v celku jedno z čeho hraju (mám DVS), takže ať to je CDJ 100 nebo 2000, tak je to pro mě stejný, pitch, platter, loopy (efekty nepoužívám). Většinou se snažíš zjistit jak funguje mix :D třeba v Klubu Venue u nás maj Denon X1600 a asi 3 hodiny sem se snažil domyslet jak pustit 2 PFLka (CUE) naráz (odposlech do sluchátek) a prostě to nešlo, tak sem to musel dělat přes PFL (CUE) mix.... a efektor :D na ten sem radši ani nešahal a to tam maj Pio CDJ 900 a s tim se skamarádíš hned ;-)

Tak doufám, že sem napsal aspoň něco srozumitelnýho... sou 2 ráno a měl sem už dávno spát :D

Dj Broulik

Příspěvek od Dj Broulik »

CDJ 800 jsou super mašiny, Ale cdj350 jsou o dost lepší na hraní diskoték. komu by se pořád chtělo hrabat CD a pamatovat si kde co máš --> RecordBox je dnes jasná volba, takže jdi do CDJ350 a budeš spokojen :wink:
Pioneer DJM800 CDJ2000 EFX500 Sennheiser HD25

Majky_mike

Příspěvek od Majky_mike »

z těch 2 bych si taky dneska asi vzal CDJ 350. Byť ta MP3 použitelnost nebude asi světová.

Kdyby byla za stejné peníze dosažitelná nová CDJ 800, tak bych o tom uvažoval... ale X let jetou vs novou 350, to je asi jasná volba.

Nicméně... na Tvém místě bych si stejně šetřil na CDJ 900. Už to neni tak šílenej rozdíl. U těhle levnejch modelů bych taky raději volil nějakého Denona. Vydrží stejně, je levnější a umí toho o fous více.

Jediná reálná výhoda je Recordbox, kde budeš mít potenciálně připravené CUE už jednou na lepší systém. Neni to ale velká výhoda (u CDJ 350 RB stejně až tak nevyužiješ).

johnny

Příspěvek od johnny »

preferujem pioneer, tie 100 mi drzia uz 10 rokov , maju cosi za sebou,ale chce to kracat z dobou, v mp3 , usb,loop, bpm vidim vyhodu, cdj 900 je uz na mna moc, ked bude nieekdy viacej akci a penez tak o nej urcite pouvazujem.

Majky_mike

johnny píše:preferujem pioneer, tie 100 mi drzia uz 10 rokov , maju cosi za sebou,ale chce to kracat z dobou, v mp3 , usb,loop, bpm vidim vyhodu, cdj 900 je uz na mna moc, ked bude nieekdy viacej akci a penez tak o nej urcite pouvazujem.

jestli 10 let používáš CDJ 100s, vzal bych si CDJ 350.

johnny

Příspěvek od johnny »

asi tak aj urobim, diky za rady

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

a čo hovoríte na cdj 500mk2?? našiel som na bazos.sk za celkom slušný peniaz,mp3 mi netreba,efekty mi netreba ale loopka by som využil. hrám cez dvs serato a 2 gramce ale chcel by som posunúť svoje hranie na vyššiu úroveň a hrať z 4 na cdj by som mal len nejaké loopy,accapelly.
oplatí sa to ešte kúpiť? 100ky sú peckové stroje ale chýba mi tam loopko. pitch vyzerá byť rovnaký na cdj 500mk2 ale jog má vraj príliš citlivý. nemám s ním žiadne skúsenosti tak za každú radu vám ďakujem :)

Majky_mike

piatro píše:a čo hovoríte na cdj 500mk2?? našiel som na bazos.sk za celkom slušný peniaz,mp3 mi netreba,efekty mi netreba ale loopka by som využil. hrám cez dvs serato a 2 gramce ale chcel by som posunúť svoje hranie na vyššiu úroveň a hrať z 4 na cdj by som mal len nejaké loopy,accapelly.
oplatí sa to ešte kúpiť? 100ky sú peckové stroje ale chýba mi tam loopko. pitch vyzerá byť rovnaký na cdj 500mk2 ale jog má vraj príliš citlivý. nemám s ním žiadne skúsenosti tak za každú radu vám ďakujem :)
Já jsem CDJ 500 II používal dost dlouho... byly to bezvadné přehrávače, ale dneska jsou už naprosto za zenitem. Navíc je třeba vzít v potaz, že je koupíš minimálně 10let jeté... což je na DJ elektroniku už fakt kapičku moc :-). Vždyť jak dlouho se nevyrábí? 9-10let?

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

ja viem že sú staré. keby aj trebalo vymeniť mikrospínače tak to je maličkosť,no viac sa bojím ojazdených pitch a mechaniky.kúpil by som 100ky ale loop mi z nich chýba a sú o trocha drahšie. funkciami mi viac sedí 500mk2 ako 100ka.
starých vecí sa nebojím aj moje technicsi už majú nejakých 15 rokov,možno aj viac a pio efx 500 má tiež 13 rokov :)

johnny

Příspěvek od johnny »

piatro píše:ja viem že sú staré. keby aj trebalo vymeniť mikrospínače tak to je maličkosť,no viac sa bojím ojazdených pitch a mechaniky.kúpil by som 100ky ale loop mi z nich chýba a sú o trocha drahšie. funkciami mi viac sedí 500mk2 ako 100ka.
starých vecí sa nebojím aj moje technicsi už majú nejakých 15 rokov,možno aj viac a pio efx 500 má tiež 13 rokov :)

rataj stym ze na takych 10 rocnych strojöch budes mat uz mechaniky pekne ojazdene ,problemy z napalenymi CD,i s original a vymena takej mechaniky stoji dost penez, na pioneer cdj 100 to je cez 200 E , ked si to spocitas cena prehravaca, 150E + 200 E mechanika , mikrospinace a kde co , mas kolo 400 E + -, a za 500 si kupis novu cjd 350, ktora ti ponuka mp3 usb, a mnoho dalsich funkci , roky sluzby a keby si si to rozmyslel tak neni problem ich dobre predat

piatro
Vybavení

Příspěvek od piatro »

toto mi odpísal na otázku,že v akom je stave: Tech stav je vyborny, nic nie je ojazdene ani vysuchane.
Bolo na nich tak malo hravane, ze nemuseli byt menene ani ziadne tlacitka.
Samozrejme sa vsetko da pozriet a vyskusat.
teraz rozmýšľam či sa mi oplatí investovať do benzínu z KE do LM,kvôli oskúšaniu,vyšlo by ma to na rovnako ako kúpa jazdených 100iek na dobierku. len tie loopy mi chýbajú. nič no,porozmýšľam a uvidím či do toho pôjdem. díky za info a názory hoši :)

markes

Příspěvek od markes »

johnny píše:rozhodujem sa medzi kupou pioneer cdj 350 novymi, a poneer cdj 800 mk2 jazdene. chcem len pioneer, mam pion.. 100, a tak neveim ake funkcie by som viacej vyuzil ci z 350 ci z 800mk2
zatial som viac nakloneny 350, hlavne koli usb,auto loop, zamok BPM a presnost na desatine miesto, hravam hlavne radiovky sam celu noc, tak urcite by som tam nasiel vyuzitie hlavne nad ranom, 800 mk2 je zas viac profi, a ovladanieje podobne modelom vyzsej rade, takze keby niekedy som kdesi hral na 900, 1000, 2000 tak ten prechod by nebol az taky kritycky, vyzera viac profi , ale zas jazdene ci nebudu uz zedrate a vraj vedia dost mechaniky odchadzat
jednoznacne 350ky,,,,
ale ked hovoris o tom JOGU tak jasne,,,800-850ky a vyssie,,,,
lebo robit scratch na tych malickych jogoch je nemozne,,,,ked to zatocis tak hotova videogame,
ono zase ked zatocis gramec,,,alebo sl-dz1200 technics,,,tak to je realny krutiaci moment tracku,,,a na pio 800 a vyssie mi to tiez pripada nie tak realne ako na tociacich momentoch,,,ale aspon vinyl zvuk to ma realny
800ky uz neber,,,to radsej 350ky,,
a ked uz tak dospor na 850ky,,,
dnes player (r.2011) bez usb,,,a ktomu hravas disco,,,,to uz urcite neber,,,ten usb vyuzijes
viac krat nez si myslis,,,
ja mam denona 1200ku,,,tak tiez fajn player,usb to ma, parada,
ale zase, nedokaze zdielat prepojenim oboch masin z jedneho usb,,,
som bol spokojny 1rok,,az
kym som nevyskusal cdj-2000,,,zdielanie usb,,alebo dj-link s PC+recordbox je parada,,,
a, koli tomu a + scratchu,,,som kupil cdj-900,,,je to jasna volba

hodis tam kluc ! A z oboch playerov hladas tracky z JEDNEHO USB kluca,,,SUPER VEC
pripojis link ku notasu,,,A VSETKO CO MAS V NOTASU TI SLAPE NA MASINACH,
,NETREBA TI ANI usb kluce,,,ani hdd,,,
skratka pre mna jasna volba,,,
i ked zase ceny dj-pio-produktov vyssej rady su fakt pre nas slovakov huste,,,
minule som dal za djm-800 1300ecka
a teraz cdj-900 1100ecka,,,takze pre niekoho je to jasny sen
pre mna tiez,nezarabam 50litre mesacne,,
ibaze som trosku konickovo chorobne postihnuty tou djskou technikou,,
takze asi tak
DJM-800, CDJ-900, Sony MDR-V700

johnny

Příspěvek od johnny »

ja rozmyslam tak ze tie stovky uz je to hodne problem vsetko palit na audio, tiez nezarabam mailand, akci je tak akurat, kupim 350-ky , neskor ak bude viacej akci ak to pojde, a bude treba cosi lepsie tak kupim pioneer cdj 900 jeden kus , 350-ky predam a kupim za ne kupim druhy,mozno pride pioneer s mk II, a budu sa dat lacno zohnat na inzerci, by bol moc velky skok preist s pio 100 , na 900 :D, a i pre moju penazenku :D

Odpovědět