Nové přehrávače - poradíte?

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
djtomaskadlec

Nové přehrávače - poradíte?

Příspěvek od djtomaskadlec »

Zdravím. Plánuju koupi nových přehrávačů a chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti,co vzít a co naopak nebrat. Pár přehrávačů už mi sice pod rukou prošlo, ale pořád se nemůžu rozhodnout :) Pořád mě něco táhne k reloopům RMP2 a poslední dobou taky uvažuju o CDJ 800,ale fakt váhám. Pokud máte jiné tipy sem s nimi.Budu vděčný za jakékoli vaše názory. Děkuju

stereoman

Re: Nové přehrávače - poradíte?

Příspěvek od stereoman »

Pioneer CDJ-400

djtomaskadlec

Na 400 jsem neslyšel právě moc kladný reakce.Většinou problém s mechanikou nebo jog kolem ........ale taky už jsem ho měl v hledáčku.Máš s ním zkušenost?

stereoman

Příspěvek od stereoman »

Osobni zkusenost nemam. Paul Diamond (uzivatel fora) je ma, tak se zeptej ho...

Azu

Příspěvek od Azu »

Bohužel neschopnost výrobců uvést na trh konečně nové MIDI kontroléry a nové CD přerhávače s USB a MIDI, mně donutila také k tomuto provizornímu kroku a zítra kupuju tyto přehrávače pro účel použití jaok MIDI kontroléry dokud nepřijdou na trh za půl roku jiné stroje a tyhle zase jak debil budu muset pod cenou prodat :-( Take se můžeš také ptát.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Paul Diamond

Příspěvek od Paul Diamond »

ja som so svojimi 400kami velmi spokojny :) mechanika slape ako ma no je pravda ze ich mam od polovice augusta no kamos ich ma od januara 08 kupil ich tusim prvy na slovensku :) a jeho mechanika tiez funguje bezproblemov a je to uz rok s tym ze ten clovek hraje fakt skoro kazdy den akcie takze toho by som sa nebal a co sa tyka jogu? no CDJ 1000 alebo 800 to nie je to ti je dufam jasne :D no neje to zle :) no na take veci ako je napr backspin zabudni :D:D:D ale fakt je to f pohode
sdjs.sk
sdjs.podomatic.com
myspace.com/pauldiamondsk

Azu

Příspěvek od Azu »

Poměrně dobře vypadá i nový přehrávač American Audio Radius 1000, hlavně díky ceně a funkcím to bude velice dobrý přehrávač.

Junqueira

Příspěvek od Junqueira »

Azu píše:Poměrně dobře vypadá i nový přehrávač American Audio Radius 1000, hlavně díky ceně a funkcím to bude velice dobrý přehrávač.
Tak ten vypada hodne dobre! Prijde mi jako naslednik Velocity akorat v single provedeni. A ze by byl podobne jako Velocity z vyvoje AA???

djtomaskadlec

Ty 400ky fakt nevim :oops: Myslím, že už i tady někdo na foru psal ze to není úplne vychytaný.A co ty reloopy?Má někdo zkušenost?Zatím co jsem si je zkoušel tak mi docela sedly,ale pak jsou lidi který s nima hrály akce a říkali že to není no tak nevím.Za osobní zkušenosti bych byl rád.Ten AA vypadá celkem dobře,ale asi bych do něj nešel ..... díky moc všem za reakce

djtomaskadlec

Předhazuju další kousek k diskuzi : Reloop RMP-1 Scratch B má někdo nějaké zkušenosti?Předem díky

havlis

Příspěvek od havlis »

Azu píše:Poměrně dobře vypadá i nový přehrávač American Audio Radius 1000, hlavně díky ceně a funkcím to bude velice dobrý přehrávač.
4Azu: Prosimte, vis nejak tak kdy se asi tak zacnou prodavat v cechach tyhle Acka? Dal by jsi mi pak nejak vedet az je treba budete mit nekdy skladem?? Cus
Pioneer CDJ2000, Pioneer DJM800, Sennheiser HD-25

Azu

Příspěvek od Azu »

Prodávat se budou asi do 14 dnů, cenu u american audio prý ještě nestanovili, ale pro ČR to prý bude asi kolem 12tis, což třeba vzhledem k ceně pioneeru CDJ400 není moc zajímavé, rozdíl tak bude asi necelé 3000, ale pioneer toho umí víc a především lze k němu připojit přes USB externí HDD a jiné zařízení což American Audio neumí.

havlis

Příspěvek od havlis »

Azu píše:Prodávat se budou asi do 14 dnů, cenu u american audio prý ještě nestanovili, ale pro ČR to prý bude asi kolem 12tis, což třeba vzhledem k ceně pioneeru CDJ400 není moc zajímavé, rozdíl tak bude asi necelé 3000, ale pioneer toho umí víc a především lze k němu připojit přes USB externí HDD a jiné zařízení což American Audio neumí.
Takze je teda lepsi zainvestovat do tech pioneeru? Nebo chystaj se jeste nejaky dalsi novinky na novej rok? Ze bych s reloopama jeste pockal a na leto 2009 poridit neco novyho, co? :wink:
Pioneer CDJ2000, Pioneer DJM800, Sennheiser HD-25

PepanZeman

Příspěvek od PepanZeman »

Přesně o tom samym přemýšlím taky. Ty American Audio Radius 1000 se mě zalíbily, cena je v pohodě celkem, ale to že k tomu nejde připojit externí USB HDD je velky mínus pro mě. Proto mají smůlu.

Ještě jeden kousek tu není a to Numark iCDX . Pak by ještě za to stál možná Denon DN-S1200, ale to mě přijde jako taková malá hračka . nevím, nikdy sem to neviděl. Takže bych to shrnul.

Kterej z těchto CD přehrávačů s podporou MIDI a případně i USB k připojení ext. HDD by ste doporučili? :

- American Audio Radius 1000

- Denon DN-S1200

- Numark iCDX

- Pioneer CDJ-400

nebo něco jinyho i to co se chystá na trh??

Azu

Příspěvek od Azu »

Já osobně bych z nich nevybral už nic, už sem z těch neschopných výrobců znechucen. Nevim jestli to dělají schválně, nebo tam zaměstnávají opravdu takový paka ve vývoji.

Pokud chceš používat jako zdroj hudby externí HDD, tak jedinou možností je Denon DN-S1200, na všechno ostatní zapomneň, protože to je jen imitace této jinak dobré funkce. AA toto nemá vůbec, Numark i Pioneer nemají možnost sdílet jeden HDD s více přehrávači, takže musíš mít HDD dva a na obou asi stejnou muziku, což je naprosto nepraktický a nepoužitlený. Navíc Pioneery pokud do nich zasuneš externí zařízení jej musí nejprve celé proskenovat, což netrvá zrvona krátkou dobu (záleží na množství muuziky), ale kidně to může být i 10minut.

Pokud chce používat přehrávač jako MIDI kontrolér, tak máš na výběr opět Denon DN-S1200, který funguje spolehlivě se vším. Pioneery CDJ-400 nefungují s Traktrem pod Vistama, což je pro mnohé včetně mně odstavilo do nepoužitelného stavu. Numark nefunguje přes MIDI vůbec. Jak je na tom AA Radius zatím nevím, ale viděl sem videa kde fungoval naprosto v pohodě a zatím sem se ani nedočet, že by s něčím byl problém.

Jog kolo u pioneera mně přišlo hodně pofiderní. Postranní prstenec nemá vůbec žádnou setrovačnost a vydává zvuky, jako by po celém jeho obvodu byla ve spod ložiska a ke všemu je z hodně křekhéko slabého plastu. Vnitřní část jog kola nereaguje klasicky na dotek jak by člověk čekal, ale reaguje na stisk, stejně jako tlačítko, což je asi daň za tu kravinu s průhledným plastem na povrchu pod který si můžeme dávat libovolné obrázky, ale jak je známo plast není vodivý a tak není možné aby horní deska kola reagovala na dotek jako u všech ostatních přehrávačů. Denon pro změnu nemá dotykové kolo vůbec a já nevim proč, ale osobně sem tomu přehrávači nějak na chuť nepřišel ať už je to vzhledm, tak ovládáním, alei jinak na něm všechno funguje v pohodě.

Osobně sem to už vzdal, přehrávače sem prodal a budu doufat, že se nad náma Pioneer smiluje a nenechá nás příští rok čekat moc dlouho na nové osmistovky s USB a MIDI a můžeme jen doufat, že je neposere fukčně stejně ajko ty čtyřstovky. Co vše budou umět nové Reloop přehrávače, které také budou bůh ví kdy příští rok, je ve hvězdách ale po té co vyšel AA Radius mam trochu obavu, že nebudou umět připojit externí zařízení přes USB, protože většinou všichni tito levní výrobci přebírají licenčně elektorniku právě od American Audio.

Odpovědět