Nové přehrávače - poradíte?

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
PepanZeman

Re: Nové přehrávače - poradíte?

Příspěvek od PepanZeman »

Azu píše:Já osobně bych z nich nevybral už nic, už sem z těch neschopných výrobců znechucen. Nevim jestli to dělají schválně, nebo tam zaměstnávají opravdu takový paka ve vývoji.

Pokud chceš používat jako zdroj hudby externí HDD, tak jedinou možností je Denon DN-S1200, na všechno ostatní zapomneň, protože to je jen imitace této jinak dobré funkce. AA toto nemá vůbec, Numark i Pioneer nemají možnost sdílet jeden HDD s více přehrávači, takže musíš mít HDD dva a na obou asi stejnou muziku, což je naprosto nepraktický a nepoužitlený. Navíc Pioneery pokud do nich zasuneš externí zařízení jej musí nejprve celé proskenovat, což netrvá zrvona krátkou dobu (záleží na množství muuziky), ale kidně to může být i 10minut.

Pokud chce používat přehrávač jako MIDI kontrolér, tak máš na výběr opět Denon DN-S1200, který funguje spolehlivě se vším. Pioneery CDJ-400 nefungují s Traktrem pod Vistama, což je pro mnohé včetně mně odstavilo do nepoužitelného stavu. Numark nefunguje přes MIDI vůbec. Jak je na tom AA Radius zatím nevím, ale viděl sem videa kde fungoval naprosto v pohodě a zatím sem se ani nedočet, že by s něčím byl problém.

Jog kolo u pioneera mně přišlo hodně pofiderní. Postranní prstenec nemá vůbec žádnou setrovačnost a vydává zvuky, jako by po celém jeho obvodu byla ve spod ložiska a ke všemu je z hodně křekhéko slabého plastu. Vnitřní část jog kola nereaguje klasicky na dotek jak by člověk čekal, ale reaguje na stisk, stejně jako tlačítko, což je asi daň za tu kravinu s průhledným plastem na povrchu pod který si můžeme dávat libovolné obrázky, ale jak je známo plast není vodivý a tak není možné aby horní deska kola reagovala na dotek jako u všech ostatních přehrávačů. Denon pro změnu nemá dotykové kolo vůbec a já nevim proč, ale osobně sem tomu přehrávači nějak na chuť nepřišel ať už je to vzhledm, tak ovládáním, alei jinak na něm všechno funguje v pohodě.

Osobně sem to už vzdal, přehrávače sem prodal a budu doufat, že se nad náma Pioneer smiluje a nenechá nás příští rok čekat moc dlouho na nové osmistovky s USB a MIDI a můžeme jen doufat, že je neposere fukčně stejně ajko ty čtyřstovky. Co vše budou umět nové Reloop přehrávače, které také budou bůh ví kdy příští rok, je ve hvězdách ale po té co vyšel AA Radius mam trochu obavu, že nebudou umět připojit externí zařízení přes USB, protože většinou všichni tito levní výrobci přebírají licenčně elektorniku právě od American Audio.
Díky Azu za vyčerpávající komentář. Tak abych to shrnul z myho pohledu. Mám už nachystany dva externá HDD, tak v tom případě by mě nevadil, že nemůžu použít současně jen jeden. Jak dlouho zhruba může trvat to proskenovani toho externiho HDD třeba při kapacitě 80GB MP3jek? U USB flashky by to asi problém nebyl. Ale i tak, prostě než bych začal hrát, nechám to chvílu ať se to načte. Ono možná pak bude rychjelší to prolízání složkama a bez problémů. Traktor mě pod Vistama nejede i tak, myslím že kvůli zvukovce, tak sem začal používat Numark CUE a rychle sem si na to zvykl. Tím pádem CDJ-400 by šly a Numark iCDX by mě taky nevadil. A kdyby se srovnalo Jog kolo u Numarku iCDX a Pioneera 400ky ktery je lepší, větší a tak? Tohle asi budou dva moji favoriti. Denon DN-S1200 se mě vzhledově vůbec nelíbí a American Audio Radius 1000 když nepodporuje ext. HDD tak taky ne. Ty 800 co mají příští rok vyjít budou určitě fajn, ale ta cena za jeden bude určitě přes 20-30tis a to za to nedám.

Azu

Příspěvek od Azu »

Pokud Pioneer nebo Numark, tak vem ty Pioneery.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

PepanZeman

Příspěvek od PepanZeman »

Nakonec mě přijde jako rozumny řešení koupit MIDI kontroler. Stejně to chcu používat s notebookem a ještě na tom ušetřím. Teď jen jakej? Ale to už se řeší v jinym tématu.

CoSTo

Příspěvek od CoSTo »

djtomaskadlec píše:Ty 400ky fakt nevim :oops: Myslím, že už i tady někdo na foru psal ze to není úplne vychytaný.A co ty reloopy?Má někdo zkušenost?
AHOJ, JA MAM RELOOP RMP 2660 - po 2 rokoch pouzivania, z toho aktivne vikendovo len pol roka zacali mile RELOOPY robit hluposti - ak ti zamrznu v pol pesnicky nic prijemne, kupil som PIONEER 400 ky a to je uz nieco ine ..... keby som si dal poradit od skusenejsich, mohol som usetrit ___ :roll:
__www.costodj.wbl.sk__

Azu

Příspěvek od Azu »

Srovnáváš jabka a hrušky, double CD přehrávače od Reloopa a dalších firem krom denonu a Pioneeru vůbec svou kvalitou nejde srovnávat s jejich singl přehrávačema, to jsou úplně jiné stroje lišící se naprosto vším
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

havlis

Příspěvek od havlis »

Azu píše:Srovnáváš jabka a hrušky, double CD přehrávače od Reloopa a dalších firem krom denonu a Pioneeru vůbec svou kvalitou nejde srovnávat s jejich singl přehrávačema, to jsou úplně jiné stroje lišící se naprosto vším
Asi tak nějak bych si to taky myslel...
Pioneer CDJ2000, Pioneer DJM800, Sennheiser HD-25

dj_kabel

Příspěvek od dj_kabel »

ja mam denon dns 1200 a som spokojny nedavno vysiel novy fireware ktory ma podporu mp3 z cd takze uz netaha mp3 len z usb...Ma aj efektiky v pripade ze nemas externy efektor alebo mixak s efektorom... :)

Nowiesto

Příspěvek od Nowiesto »

djtomaskadlec píše:Ty 400ky fakt nevim :oops: Myslím, že už i tady někdo na foru psal ze to není úplne vychytaný.A co ty reloopy?Má někdo zkušenost?Zatím co jsem si je zkoušel tak mi docela sedly,ale pak jsou lidi který s nima hrály akce a říkali že to není no tak nevím.Za osobní zkušenosti bych byl rád.Ten AA vypadá celkem dobře,ale asi bych do něj nešel ..... díky moc všem za reakce
Kdyby si ty AA měl pod rukou,tak tady nepíšeš takové hlouposti,jsou skvělé jak na ovládání tak spolehlivostí....z vlastní zkušenosti.
2 × Denon DNS-1200,Denon DNX-120,American Audio HP700.

Vler

Příspěvek od Vler »

Ahoj, tak od midi jsem 100 % odstoupil...

Teď vybrat nějaký cd playery.., rovnou říkám, že na pincky nemám peníze, takže tudy cesta zatím nevede.

Na výběr jsem si vybral od reloopu rmp-2 a rmp-3 kdyby jsem třeba někdy hrál z midi..
a od denonu DN-S1200. Mix mám vyhlédnutý Reloop RMX-40 DSP.

Hrál bych trance.

Jaké jsou klady a zápory těchto věcí ? A kvalita mixu ? popřípadě jaké jiné cd playery vybrat ?

Očekával bych od toho nějakou slušnou kvalitu na úrovni. Aby to něco vydrželo :)

havlis

Příspěvek od havlis »

Vler píše:Ahoj, tak od midi jsem 100 % odstoupil...

Teď vybrat nějaký cd playery.., rovnou říkám, že na pincky nemám peníze, takže tudy cesta zatím nevede.

Na výběr jsem si vybral od reloopu rmp-2 a rmp-3 kdyby jsem třeba někdy hrál z midi..

Hrál bych trance.

Jaké jsou klady a zápory těchto věcí ? A kvalita mixu ? popřípadě jaké jiné cd playery vybrat ?

Očekával bych od toho nějakou slušnou kvalitu na úrovni. Aby to něco vydrželo :)
Tak místo těch RMP-3 už bych asi rovnou přišetřil a pořídil Pio CDJ800, a nebo sehnat už použitý a nebudeš muset "přišetřovat" ;)

Vler

Příspěvek od Vler »

havlis píše:
Vler píše:Ahoj, tak od midi jsem 100 % odstoupil...

Hrál bych trance.

Tak místo těch RMP-3 už bych asi rovnou přišetřil a pořídil Pio CDJ800, a nebo sehnat už použitý a nebudeš muset "přišetřovat" ;)
No jelikož jsem student a mám před maturitou, tak peníze teď neseženu snadno..a s elektronikou jako takovou z druhé ruky nemám moc dobré zkušenosti..a jak ty seš spokojenej s těma rmp2jkama co máš v podpisu? nějaký + - z praxe :)

havlis

Příspěvek od havlis »

Vler píše:No jelikož jsem student a mám před maturitou, tak peníze teď neseženu snadno..a s elektronikou jako takovou z druhé ruky nemám moc dobré zkušenosti..a jak ty seš spokojenej s těma rmp2jkama co máš v podpisu? nějaký + - z praxe :)
No nevím no.. Znova už bych asi do nich nešel, protože už jsem 2x posílal na reklamaci jeden z přehrávačů na výměnu "cue" a "play" tlačítek a 1x "reverse" (které vůbec nepoužívám). Většina si řekne že do těch "cue" tlačítek moc mlátím, ale nemlátím! Nedávno mi přehrávač přišel z reklamace, a u druhého přehrávače také začíná zlobit "cue" tlačítko. Už mi je to normálně i trapné je s tímto pořád otravovat.. Takže za sebe říkám Reloop ne!

DJ-LUCO

Příspěvek od DJ-LUCO »

ja som mal taky isty problem a zobral som pioneer cdj 800mk2 a som velmi spokojny super sa na nich hra...

Ladius

Příspěvek od Ladius »

Inač AAudio radius 1000 su na SR-trhu už dlho. Aspoň ja ich vidim na jednej nasej stranke uz asi pol roka.. Su dostupne aj 2000ky s SD a usb vstupom,tie su lacnejsie oproti 1000kam.
Po odporucani si ich asi tiez kupim :)

Odpovědět