Ahoj všem, mám takový dotaz. Má smysl (pro začátečníka) kupovat gramce cca. za dva a pul tisíce?? Dostal jsem takový nápad, že bych se vykašlal na kontrolery a pořídil dva levné gramce a mixák a propojil jej s notebookem, konkrétně s Traktorem.
Teď mám Numark Mixtrack Pro. Už umím docela dobře hrát (menší diskotéku nebo party zvládnu zahrát), takže by gramce nehráli jen doma ale i na akcích...
Je to dobrý nápad??
Dance|House|Electro|Hard Style DJ Mixtrack Pro, Akai MPK mini
Toho nechápeš více.
a) aby to v Traktoru fungovalo, tak potřebuješ mít Traktor Scratch, tedy Traktor + timecode vinyly + zvukovou kartu Traktor Audio 10 nebo 6, s jinou zvukovkou ti to fungovat nebude, což se neslučuje evidentně s tvými finančními možnostmi
b) za tu cenu dostaneš tak leda gramce s řemínkovým náhonem což je nejhorší možná volba, každý ti pojede klidně jinak rychle a rychlost bude stále kolísat, takže to sice srovnáš, ale během chvíle to budeš mít opět rozjetý a musíš to dorovnat a to žádným sync tlačítkem, ale pěkně ručně na talíři a to je oproti kontroléru sakra velký rozdíl
inak o gramofonoch typu ,,,za malo penazi vela muziky,, je tu popisane dost... a radsej kupit o nieco drahsi gramec jazdeny na ktorom to uz bude mat neaky vyznam ako uplne tie najlacnejsie nove... ono sa to tak aj hovori ze nie som taky bohaty aby som mohol kupovat najlacnejsie veci... a plus budes potrebovat este zvukovu kartu...
CD + Vinyl = Analógová technika s digitálnym srdcom...
A mohl bych s teda ještě zeptat, na jaké min. ceně se pohybují už použitelné gramce, přip. od jaké značky? Co jsem četl nejsou asi moc kvalitní Omnitronic, za to nejlepší jsou Technics (mimochodem na ty jsem zkoušel hrát a paráda). Jenže ty jsou moc drahé... potřeboval bych gramec tak do 5 - 6 tisíc..
Dance|House|Electro|Hard Style DJ Mixtrack Pro, Akai MPK mini
co takhle parádní vestax pdx2000??
dá se sehnat dost lacino, na to jakej je to prima gramec, druhej hned za téčkama...¨
nedávno byl jeden tušim na midi.cz za 3500, před pár lety jsem koupil super sestavu 2x pdx a mix rodec mixbox za 11 tis i s kuframa na gramce a přenoskama stanton...
když už numark, tak TTX(takovej ten s tím kulatým modře podsvíceným displejem: )
jinak nemá numark smysl a už vůbec ne řemínkáč, na omnitronic zapomeň, ultrashit...
kresh8 píše:A mohl bych s teda ještě zeptat, na jaké min. ceně se pohybují už použitelné gramce, přip. od jaké značky? Co jsem četl nejsou asi moc kvalitní Omnitronic, za to nejlepší jsou Technics (mimochodem na ty jsem zkoušel hrát a paráda). Jenže ty jsou moc drahé... potřeboval bych gramec tak do 5 - 6 tisíc..
Technicsy z druhy ruky jdou sehnat 2 kolem 15000, obcas i s prenoskama