KONEC TECHNICS...?

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
marek87

KONEC TECHNICS...?

Příspěvek od marek87 »

jak je to s tim TECHNICS...? je vazne vyroba gramcu zastavena...? co nahradni dili...? budou se jeste vyrabet...? budou se v budoucnu technics vyrabet...?

marks

Re: KONEC TECHNICS...?

Příspěvek od marks »

Technicsy se přestaly oficiálně vyrábět už před nekolika lety. A mám pocit, že všechny dosud prodávané kusy jsou jen doprodeje. Ale možná mě někdo vyvyede z omylu.
NI TRAKTOR SCRATCH PRO 2 / NI TRAKTOR KONTROL X1 / NI TRAKTOR PRO 2.6

marek87

Příspěvek od marek87 »

prave ze jsem nikde nic oficialne (od technics/panasonic) nenasel...

Majky_mike

Příspěvek od Majky_mike »

Takhle... ona už ta éra zkončila někde okolo roku 2000. Do roku 2010 ale ještě existovala hala jedné z původních továren, kde zůstaly z části staré linky. A občas se tam něco vyrobilo v několika tisícové sérii. V roce 2010 ovšem došlo k definitivnímu ukončení a rozebrání starých linek.

Jsou ale ještě obrovské skladové zásoby, u kterých Panasonics zvolil strategii zvyšující ceny s jejich tenčením :-). Takže jestli dneska stojí ty gramce třeba 50, tak za nějaký čas (až jich budou třeba jen stovky) už to bude 100k+ a až jich bude jen několik, cena bude třeba i ve statisících.

Věřim, že pokud dojde k doprodání, asi by Panasonics zkusil vyrobit nějakou limitovanou edici nových. Ale už to nebude stará kvalita, protože ta technologie je fuč :-(.

Pokud se teda nepletu ;-).

motomiro

Příspěvek od motomiro »

by me zajimalo odkud mate ty informace ze nekde stoji nejaka hala a linky se rozebiraji. v Panasonicu jsem delal,jak na Slovensku,tak v Cesku v Plzni. ty linky se stavi tak ze jdou behem par dni prestavet na vyrobu neceho jineho. jen se par veci poremistnuje...a japonci nesdeluji cechum co kde kdy a jak... vim to i ted delam v japonsky fabrice. jinak Technics skoncil uz davno... tady oficialni syranky ...

http://m.panasonic.cz/html/cs_CZ/Vyrobk ... index.html

Majky_mike

Když to dostatečně sleduješ, tak se tyhle informace občas někde vyrojí... viděl jsem někde i krásnou galerii fotek, který v té opuštěné hale fotil jeden ze zaměstnanců Panasonicu.

Dneska se samozřejmě linky přestaví i třeba v rámci hodin... jenže tady se bavíme o původních linkách ze 70tých let ;-). Jak říkám, že reálný konec byl okolo roku 2000, v roce 2010 došlo k oficiální tiskové zprávě Panasonics o definitivním ukončení výroby analogových gramofonů a v tenhle moment se snad dala pryč původní technologie a dneska už to místo Panasonics využívá k něčemu jinému.

Takže pokud v budoucnu přijde nějaká LTD řada, už bude vyrobena technologicky úplně jinak.

Údajně se i všechny novodobé kousky vyráběly na původních linkách, které byly modernizovány jen nějak dílčně v polovině 90tých let.

marek87

Příspěvek od marek87 »

ok :) takze by mne potom zajimala jeste jedna vec:
ktere gramce volit kdyz chce clovek neco uplne nove gramce...? (mimo technics)
stanton...? vestax...?
kdo je ted cislo 1...?

cruz

Příspěvek od cruz »

jenička je stanton, jejich ST(STR)150 jsou fakt bezkonkurenční ;-) navíc za ty prachy ... http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,8007,!PVS,8007

marks

Příspěvek od marks »

Cruz má pravdu. Stanton ST 150 je konstrukčně Technicsu asi nejblíže a kvalitativně je na tem sakra dobře. Měl jsem možnost ho odzkoušet (a srovnat s Technicsama SL1210, které mám doma) a ST150 jsou opravdu kousky, které stojí zato koupit.

Majky_mike

Já osobně se obávám, že gramce už jsou mrtvá platforma... je to velké, těžké, vydává se čím dál tím méně placek, v kombinaci s timecode už vůbec (PC, zvukovka... ).

Takže třeba já na to subjektivně koukám tak, že nějaká debata o tom "který gramec je lepší" je celkem lichá. S vyjímkou fakt specifických oblastí DJingu je to z mého pohledu stejné, jako na srazu auto veteránů řešit, které auto je lepší.

Alespoň pro mě je jediný gramofon nezničitelný Technics. Kdyby jsem z nějakého důvodu chtěl hrát na gramci (a občas to z nostalgie dělám), nevim, proč si brát něco jiného. Je to nezničitelný tank, takže není problém koupit klidně 15 let starej bazar. Určitě existují lépe vybavené modely, ale na stranu druhou... pokud se v dnešní době někdo rozhodne, že chce hrát z gramofonu, asi sotva to bude proto, aby hledal nějaké vychytávky a funkce.

Já jsem se zařekl, že svoje Tčka nikdy neprodám. Není na ně už bohužel moc času, ale občas si s nima rád zavzpomínám na staré časy. Ten feel když člověk zakládá desku (myslim opravdu desku, ne jen TC vinyl) je nenahraditelnej.

dj_snake

Příspěvek od dj_snake »

majky_mike keby sa dalo dat like tak by som ti to olajkoval.... ten pocit... :-D rovnako to mam ja tiez s mojimy T-ckami M3D nepredam ani keby nebolo na rozky... je to skratka muzealny kus so stale vacsiou cenou... :-D
CD + Vinyl = Analógová technika s digitálnym srdcom...

Mikko69

Příspěvek od Mikko69 »

Ja som sa rozhodol ze si konecne kupim Technicsy.... a zistil som ze v obchodoch uz ani niesu ...a ked aj su..tak za 1500eur/kus :cry: ...Nieze by mi Stanton,Reloop nebol sympaticky..ale Technics je Technics :( daju sa niekde vobec este zohnat nove za nejaku normalnu cenu ? :idea:

marks

Příspěvek od marks »

Nové se asi ještě sehnat někde dají, ale eny bude podle mě dost vysoko. Nekde teď prosákla informace, že licenci Technics koupil Reloop takže se začínám obávat toho, co se značkou Technics bude...:/
Pokud jde o ty ostatní gramofony, na trhu jich je dost, ale za mě bych šel do Stantonu ST150. Měl jsem možnost na něj nekolikrát hrát a říkám, ANO. je to vynikající gramofon a když srovnáš pořizovací cenu, tak bezkonkurenční.
Ale jak říkáš, Technicsy, jsou Technicsy, ale hlavně ty straý dobrý Technicsy. Se současným vývojem, težko říct jak dopadnou..:/

Mikko69

Příspěvek od Mikko69 »

No ved pisem ze som nasiel obchody kde este nove Technicsy maju ale za neskutocne prachy... 1500eur za kus nedam proste :) to je moc.. Chcel by som Technicsy.. ale neviem no... pouzivane sa trochu bojim riesit a uz ich tolko ani nieje na predaj ako kedysi :? .. a zas.. staviam sa pred otazku.. ak nie Technics..tak co ? a tam je jeden velky :?: ...

marks

Příspěvek od marks »

Bazar je určitě řešením, jen najít ten správný inzerát. Jak už tu bylo napsáno x-krát, Tčka jsou nezničitelný a to je svatá pravda, takže používání jetých Tček bych se určitě nebál. Musely by být fakt na kaši, aby nefungovaly, jak mají. Nehledě na to, že existuje spousta servisů, kam je možný je dát seřídit, případně zkontrolovat, a pokud je někdo bude prodávat seriózně, mohl by svolit i k tomu, že si je jako kupující budeš chtít nechat zkontrolovat, abys nekupoval zajíce v pytli.
Pokud bys řešil otázku co, když ne Tčka, tak za mě, (a už jsem to tu psal víckrát a nikdo mi to nerozmluví) určitě Stanton ST15O - konstrukčně jsou v podstatě totožné s Tčkama, nemají milion zbytečných funkcí (jak některé jiné modely současnosti, ale staví na tom co je hlavní a důležité - silný motor, stabilní¨otáčky, robustní tělo + vynikající kvalita přenosek. Cenově jsou dostupné a navíc je to model, který několikrát po sobě byl vyhlášenej nejlepším DJ gramofonem na světě (a porazil i Tčka).
Kdybycvh neměl svoje Tčka, šel bych rozhodně do nich.

Odpovědět