Gramo DD2250
Gramo DD2250
Zrawim mam problem s gramcom Omnitronic DD 2250: Pri synchronizaci 2 vinylov mi znicoho nic vypne motor gramofonu , vacsinou sa to stava pri 33 RPM. Najma vtedy ked mam zapnutu rotaciu taniera a drzim vinyl a cakam na prvy uder, po uvolneni vinylu mi spomali a uplne sa zastavi. Ked ho vypnem a znova zapnem tak funguje normalne. Reklamovat ho uz nemozem lebo uz nie je v zarucnej lehote. :sad2:
Re: Gramo DD2250
A ty se divíš? Já nechápu, jak si někdo může koupit něco od Omnitronicu a počítat s tím, že to pojede kdoví jak dlouho... Nekoupil bych si od nich ani kabel
už toho mám tolik, že to vypisovat nebudu!
Tak po1 Nemoze si kazdy dovolit spickove technicsy alebo vestaxy. 2 do aparatu som investoval len svoje peniaze. 3 nie som rozmaznany smrad a nemam takych rodicov tkory mi na narodky kupia tu najlepsiu aparatru. Je dost takych ludi ktori svojim detom kupuju vseliake veci a ty potom vysakuju do tych ktori si investuju vlasne financie a kupia lacnejse gramce.4 chcel som vediet co tam moze byt ked to nejde tak ako ma a ty ihned nato kydas, na to ja vobec nie som zvedavy!!!
pokud se chceš mixování a tak věnovat a opravdu tě to baví tak NIKDY neutrácej za podobný věci..prostě si počkej o rok víc a kup si to co vydrží, mluvím z vlastní zkušenosti...nejsi tak bohatý abys utrácel za levný věci a to je fakt.. good luck
každopádně s tvým problémem ti neporadím, zkus nějakého elektro kutila, servis se ti nevyplatí
každopádně s tvým problémem ti neporadím, zkus nějakého elektro kutila, servis se ti nevyplatí
2x 1200MK5, RANE-TTM57SL ,Vestax QFO, MPD24, MPC500 atd..
Nemůžu nic jiného, než souhlasit s KILLA BEE. Radši počkat a mít klid, než si koupit omnišrotic, tak radši nic. Není důvod kupovat Technics, jak nedávno Azu zmiňoval, tyhle gramce už skoro všichni výrobci předběhli a já můžu jen souhlasit. Jinak ti můžu doporučit Reloop : Reloop RP-4000 M3D co mám já a nebo vyšší řadu Reloop RP-6000 MK5, Numark nebrat!!!
Ok. Aj mi niekto spominal ze Numarky radsej nie ale uz sa nato nepamatam. O zancke Reloop som pocul ale nevedel som ze ake spolahlive su ich vyrobky. Dikes za info Omnitronic si dam opravit nekomu to predam (ked sa to podari)a pockam kym sa mi nazbieraju Eura a kupim tie REELOOPy
to by mě zajímalo kdo předběhl Technics a čím?
Korg Zero 4, 2x Pio. CDJ 1000Mk3, HDJ 1000, pouzdra na CD - UDG
-
vzpamatujte se tECHY JSOU SHITY NA DNEŠEK kdysi byly špičkaKILLA BEE píše:to mě taky
ale dneska každý kdo je má říká že by šel do str150 nebo REL.6000
čemuž se ani nedivím...nový grama nevazbí,nevibrují,nekolísaj jen mají vyšší tah který se zejde
CDJ 1000 a DJM 800 !jedině TO!
Přesně tak, dřív to byla špica na trhu a neměla konkurenci a tím se taky stala standartem na párty, protože si na něj za ty roky všichni zvykli! A taky nesnáším ty DJs, co nechtějí hrát na ničem jiném než na Techňourovi, ale kdyby si zkusily např. ty Reloopy změnily by názor, ale bohužel mě to příjde, že se bojí změny! Je rok 2009 a technika jde dopředu, není to jak před deseti lety kdyby byli v kurzu Technics které se dochovali doteď. Ale tím neříkám, že jsou špatné, ale špica na trhu už dávno nejsou! To si myslí jen ti, co je vidí pořád hrát na párty, nic víc! Prostě Technics a hotovo!!!
Ještě dodám, je to samé jako s přehrávačem Pioneer CDJ-1000 MK3, taky na svou dobu nabídl, to co jiní výrobci ne! A je všude kde se podíváte! To samé aj Techňour, krouťák 1,7kg a výborná přesnost a stabilita, to bylo něco v té době jedinečného. Proto si na něj všichni zvykli...
každej samo preferuje značku, za kterou utratil svoje penízeDJ INFINITY píše:vzpamatujte se tECHY JSOU SHITY NA DNEŠEK kdysi byly špičkaKILLA BEE píše:to mě taky
ale dneska každý kdo je má říká že by šel do str150 nebo REL.6000
čemuž se ani nedivím...nový grama nevazbí,nevibrují,nekolísaj jen mají vyšší tah který se zejde
nevzpomínám si že by mi vlastník T někdy řekl že je vymění, tím méně za ST nebo R, spíš bych řekl že je to naopak, zřejmě si ve hře dýl a máš jiné zkušenosti a víc známých......netvrdím že jsou nekvalitní, ale jen to že bych do nich neinvestoval. Proto bych byl rád kdybys přístě kritizoval objektivní vady a ne tvoje subjektivní pocity, které evidentně pramení z toho, že máš doma jiné nádobí....pokud nedáš mix na T tak dopadneš stejně na Reloopu
ani jeden z mých 4 technicsů (2xMK2 a 2xMK5) za tu dobu co je mám (9 a 4 roky) nepředvedl to co tu tvrdíš jedinej problém jsem měl tak před 7 lety s Vestaxama PDX2000 ale to bylo zřejmě špatným užíváním předchozího majitele.....
osobně si myslím, že co se týče funkce a kvality zpracování gramofonu se jiná značka mohla pouze dostat na úroveň Technicsu, který už tam tvrdne cca 3 dekády, což je samozřejmě taky úspěch.
diskuze v tomhle topicu by se měla ubírat jiným směrem, ale stejně bych se rád dověděl o všech těch oblastech, které dělají ostatní výrobce tak legendary a nechávají stařičké Technicse míle za sebou
díky
2x 1200MK5, RANE-TTM57SL ,Vestax QFO, MPD24, MPC500 atd..
Ked vela DJs tvrdi ze technicsy su najlepsie gramce tak urcita pravda natom je. Mal som tu moznost na partys kecat s DJs ohladom techniky , softwerov apod veci a kazdy mi povedal o technicsoch to iste. Ale je to pravda ze ty ktory este hraju na gramcoch tak nechcu hrat na inej znacke, to ma tiez s.re. Ale najdu sa aj vinimky. Asi sa boja ze tie menej zname gramce sa mozu pocas ich setu pokazit alebo ze budu mat ine problemy.Technicky vyvoj ide dopredu a konkurencia nezaostava, ked chu mat na trhu dobre meno tak musia vyrabat kvalitne a spolahlive vyrobky.
A to já znám hned několik lidí, kteří měli např. Reloop 6000, Vestax 2000 nebo AA 4.5, následně podlehli výplachu mozku a posměvačným kolegům z čehoto prý hrají, své miláčky prodali a koupili téčka a pak litovali dne kdy to udělali a pokud se jim ty téčka podařilo prodat za ještě solidní cenu, tak koupili opět reloopy.
Je to pořád ta samá a ohraná písničky, že technics je prověřen časem, že je tu 30 let a vydrží všechno, jenže ona to není vůbec pravda. Vydrží jen tolik podle toho jak se s ním zachází a v jakém prostředí je používán a to platí pro všechny výrobky. Jak může někdo porovnávat výrobek, který se vyrábí 30 let, s výrobkem který je na trhu nějakých 6 let, to je věc která se porovnávat nedá, protože ty reloopy nebo stantony mohou také v pohodě fungovat 50 let, ale to teď nezjistíme. Technics se vymyslel a vyrobil v dobách dávno minulých, kdy tito novodobý výrobci ještě vůbec neexistovali, takže to nejde srovnávat. Dalším často zmiňovaným argumentem je odchylka kolísání, která je u Technicsu uváděná o řád lepší než u veškeré konkurence. Bhužel ani na těch nejhorších gramcích tato hodnota není nijak postřehnutelná, takže to sice mohu brát u Technicse jako výhodu, ovšem je to výhoda, kterou nejsem schopen využít a k této hodnotě právě přispívá i slabý motor oproti konkurenci. To sme zatím stále u výhod technicsu oproti konkurenci, ovšem nic z toho v reálu jako výhodu nevyužiju, narozdíl od funkcí jako je nastavitelný rozjezd a dojezd talíře, silnější motor, vyměnitelné světýlko, bez zarážky na pitchi na nule, zpětný chod, odnímatelné cinch kabely a napájecí kabely, masivnější konstrukce bez vazbení, u některých i digitální výstup, pitch bend tlačítka, master tempo a nastavitelná síla motoru. Zastánci technicsu budou opět argumentovat, že síla motoru není potřebné, že ta na téčkách pro všechno bohatě stačí, stejně tak nepotřebuju zpětný chod, audio kabely a napájecí kabely se přece dají v servisu vyměnit stejně jako zarážka na nule a nastavení rozjedzu a dojezdu přece také není potřebné, tyto argumenty jsou ovšem víc než úsměvné. Technics má vlastně ještě kvalitní závěs ramínka to je bez debat. Pokud si dám na jednu stranu výody a nevýhody jednotlivých gramců, nehledě na finanční stránku, tak mně nevychází jediný argument proč chtít Technics, obzvlášť v případě, že gramce budu používat výhradně já doma a nebo si je budu vozit na akce sebou, což se tak stejně bude dít, protože jestli se kdy z Vás všech dostane do opravdového klubu kde mají svou techniku, tak to číslo nebude ani půl procenta, navíc je často v těch podnikách technika v tak žalostném stavu kdy na ní není spolehnutí a je lepší si vozit techniku svou, což není vůbec na škodu. Navíc pro model MK2 a tuším, že i pro MK5 se již nevyrábí ani náhradní díly. Tím sem rozhodně nechtěl říct, že Technics je nějaký shit gramec, to rozhodně ne, je to skvělý gramec, jenže nabídkou funkcí a svých možností je oproti veškeré konkurenci těch 30 let pozadu a současné gramce stavěné na stejných OEM motorech jsou opravdu spolehlivé, neznám jediný případ kdy by se reklamoval třeba AA 4.5, Omnitronic 5250, Reloop 4000, 6000 a podle servisáků kteří tyto gramce rozebrali do posledního šroubku prý není ani jediný důvod proč by se na těchto gramcích mělo cokoliv podělat, nebo bylo potřeba jim seřizovat motory narozdíl od těch od Technicsu.
Je to pořád ta samá a ohraná písničky, že technics je prověřen časem, že je tu 30 let a vydrží všechno, jenže ona to není vůbec pravda. Vydrží jen tolik podle toho jak se s ním zachází a v jakém prostředí je používán a to platí pro všechny výrobky. Jak může někdo porovnávat výrobek, který se vyrábí 30 let, s výrobkem který je na trhu nějakých 6 let, to je věc která se porovnávat nedá, protože ty reloopy nebo stantony mohou také v pohodě fungovat 50 let, ale to teď nezjistíme. Technics se vymyslel a vyrobil v dobách dávno minulých, kdy tito novodobý výrobci ještě vůbec neexistovali, takže to nejde srovnávat. Dalším často zmiňovaným argumentem je odchylka kolísání, která je u Technicsu uváděná o řád lepší než u veškeré konkurence. Bhužel ani na těch nejhorších gramcích tato hodnota není nijak postřehnutelná, takže to sice mohu brát u Technicse jako výhodu, ovšem je to výhoda, kterou nejsem schopen využít a k této hodnotě právě přispívá i slabý motor oproti konkurenci. To sme zatím stále u výhod technicsu oproti konkurenci, ovšem nic z toho v reálu jako výhodu nevyužiju, narozdíl od funkcí jako je nastavitelný rozjezd a dojezd talíře, silnější motor, vyměnitelné světýlko, bez zarážky na pitchi na nule, zpětný chod, odnímatelné cinch kabely a napájecí kabely, masivnější konstrukce bez vazbení, u některých i digitální výstup, pitch bend tlačítka, master tempo a nastavitelná síla motoru. Zastánci technicsu budou opět argumentovat, že síla motoru není potřebné, že ta na téčkách pro všechno bohatě stačí, stejně tak nepotřebuju zpětný chod, audio kabely a napájecí kabely se přece dají v servisu vyměnit stejně jako zarážka na nule a nastavení rozjedzu a dojezdu přece také není potřebné, tyto argumenty jsou ovšem víc než úsměvné. Technics má vlastně ještě kvalitní závěs ramínka to je bez debat. Pokud si dám na jednu stranu výody a nevýhody jednotlivých gramců, nehledě na finanční stránku, tak mně nevychází jediný argument proč chtít Technics, obzvlášť v případě, že gramce budu používat výhradně já doma a nebo si je budu vozit na akce sebou, což se tak stejně bude dít, protože jestli se kdy z Vás všech dostane do opravdového klubu kde mají svou techniku, tak to číslo nebude ani půl procenta, navíc je často v těch podnikách technika v tak žalostném stavu kdy na ní není spolehnutí a je lepší si vozit techniku svou, což není vůbec na škodu. Navíc pro model MK2 a tuším, že i pro MK5 se již nevyrábí ani náhradní díly. Tím sem rozhodně nechtěl říct, že Technics je nějaký shit gramec, to rozhodně ne, je to skvělý gramec, jenže nabídkou funkcí a svých možností je oproti veškeré konkurenci těch 30 let pozadu a současné gramce stavěné na stejných OEM motorech jsou opravdu spolehlivé, neznám jediný případ kdy by se reklamoval třeba AA 4.5, Omnitronic 5250, Reloop 4000, 6000 a podle servisáků kteří tyto gramce rozebrali do posledního šroubku prý není ani jediný důvod proč by se na těchto gramcích mělo cokoliv podělat, nebo bylo potřeba jim seřizovat motory narozdíl od těch od Technicsu.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
Pokud bych si vůbec někdy kupoval gramofon tak na ostatních značkách nevidím nic tak okouzlujícího jako na Technicsu, nevím k čemu vám je nastavitelný kroutící moment, tak jsem o tom přemýšlel a jestli ten nastavitelný kroutící moment a pitch +- 50% se dá vůbec nějak využít? A jestli mají ty zbytečnosti nějaký vliv na váš set? Sice hraju z cd playerů ale nedávám si master tempo (bez zkreslení tóniny) a stačí mi max. +-8% a víc je to zvuk k ničemu, na gramofonech to je přibližně stejné ne-li horší šmoulování...
V podstatě mám na CDJ 1000ovkách něco podobnýho - nastavení tuhosti jogu, s tím rodílem že mi jog stojí na místě no ale princip stejnej jako s tim nastavením kroutícího momentu - a můžu říct že to mám po celou dobu na obou playerech stejně nastavený na stejnou hodnotu a kdybych si to od začátku nastavil na méně tak bych to tak měl i teď a kdybych si to nastavil na více (tužší) tak bych to tak měl také doteď - jde prostě o zvyk a o nic jinýho, tak si myslím že je to funkce k ničemu.
Vážně jsem zatím nepřišel na to, co by měli mít současné gramofony lepšího co je využitelné než má Technics.
Je to jen gramofon, nějaké pitomosti navíc které se nedají využít jsou nanic.
Proto se spokojím se skvostem jako je Technics, už jen to jméno - to je možná důležitější jak samotný gramofon.
/edit:
samosebou teď nehledím na ceny, já vim v čechách se čumí hlavně na ceny ale když zakryjeme cenovky tak co si vybrat? já jsem pro Technics
V podstatě mám na CDJ 1000ovkách něco podobnýho - nastavení tuhosti jogu, s tím rodílem že mi jog stojí na místě no ale princip stejnej jako s tim nastavením kroutícího momentu - a můžu říct že to mám po celou dobu na obou playerech stejně nastavený na stejnou hodnotu a kdybych si to od začátku nastavil na méně tak bych to tak měl i teď a kdybych si to nastavil na více (tužší) tak bych to tak měl také doteď - jde prostě o zvyk a o nic jinýho, tak si myslím že je to funkce k ničemu.
Vážně jsem zatím nepřišel na to, co by měli mít současné gramofony lepšího co je využitelné než má Technics.
Je to jen gramofon, nějaké pitomosti navíc které se nedají využít jsou nanic.
Proto se spokojím se skvostem jako je Technics, už jen to jméno - to je možná důležitější jak samotný gramofon.
/edit:
samosebou teď nehledím na ceny, já vim v čechách se čumí hlavně na ceny ale když zakryjeme cenovky tak co si vybrat? já jsem pro Technics
Korg Zero 4, 2x Pio. CDJ 1000Mk3, HDJ 1000, pouzdra na CD - UDG