Gramo DD2250

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
KILLA BEE

Re: Gramo DD2250

Příspěvek od KILLA BEE »

Azu píše:......... To sme zatím stále u výhod technicsu oproti konkurenci, ovšem nic z toho v reálu jako výhodu nevyužiju, narozdíl od funkcí jako je nastavitelný rozjezd a dojezd talíře, silnější motor, vyměnitelné světýlko, bez zarážky na pitchi na nule, zpětný chod, odnímatelné cinch kabely a napájecí kabely, masivnější konstrukce bez vazbení, u některých i digitální výstup, pitch bend tlačítka, master tempo a nastavitelná síla motoru. Zastánci technicsu budou opět argumentovat, že síla motoru není potřebné, že ta na téčkách pro všechno bohatě stačí, stejně tak nepotřebuju zpětný chod, audio kabely a napájecí kabely se přece dají v servisu vyměnit stejně jako zarážka na nule a nastavení rozjedzu a dojezdu přece také není potřebné, tyto argumenty jsou ovšem víc než úsměvné.....
přesně tohle jsem čekal, promiň že to vytrhávám z kontextu, ale je to pořád dokola :-) furt jsem nepochopil k čemu je to všechno dobrý :-)

každopádně cena za Technicse mi taky nepřijde už moc kosher :-( oproti ostatním značkám :-(

btw. reloopy bych neházel do stejnýho pytle jako AA a Omnitronic 5250, jejichž životnost při častém použití je tak půl roku - a to si na nich jen lidi poslouchali desky v krámu, myslim že reloop vydrží dýl :-)
2x 1200MK5, RANE-TTM57SL ,Vestax QFO, MPD24, MPC500 atd..

Azu

Příspěvek od Azu »

Modely AA 4.5 i Omnitronic 5250 jsou do posledního šroubku úplně stejné jako Reloop 6000, jedná se o OEM gramce na kterých má jen každý prodejce své logo, ničím jiným se neliší. U jiných modelů těchto značek je to jinak. Později uvedl Reloop inovované verze MK5 a MK6, ale jádro zůstává.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

KILLA BEE

Příspěvek od KILLA BEE »

Azu píše:Modely AA 4.5 i Omnitronic 5250 jsou do posledního šroubku úplně stejné jako Reloop 6000, jedná se o OEM gramce na kterých má jen každý prodejce své logo, ničím jiným se neliší. U jiných modelů těchto značek je to jinak. Později uvedl Reloop inovované verze MK5 a MK6, ale jádro zůstává.
holt sem měl stěstí na nějakej zmetek :-(
2x 1200MK5, RANE-TTM57SL ,Vestax QFO, MPD24, MPC500 atd..

electroSHOCK

Příspěvek od electroSHOCK »

Dj.BoB píše:Nemůžu nic jiného, než souhlasit s KILLA BEE. Radši počkat a mít klid, než si koupit omnišrotic, tak radši nic. Není důvod kupovat Technics, jak nedávno Azu zmiňoval, tyhle gramce už skoro všichni výrobci předběhli a já můžu jen souhlasit. Jinak ti můžu doporučit Reloop : Reloop RP-4000 M3D co mám já a nebo vyšší řadu Reloop RP-6000 MK5, Numark nebrat!!!
Numark nebrat?chces povedat ze Reloop je lepsi ako Numark?obavam sa ze Reloop este ma co dobiehat,je predsa len kratsie na trhu ako Numark.Ked som kupoval gramce,som sa rozhodoval medzi Stantonmi T-120C(ST150 vtedy stali 18litrov,tak tie som si vytrepal z hlavy)a Numarkami TT-500. k TT-500 som sa priklonil preto,lebo je to to iste ako najvyssi model TTX,ktory v roku 2006 v DJ tech music awards vyhral ako najlepsi gramofon.a Technics bol na druhom mieste :mrgreen: .
Numark NS6+Acer Aspire 6920G+Sennheiser Adidas HD 25-1-II

Mysho

Příspěvek od Mysho »

Tak ja uz fakt newiem komu mam verit a ake greamce kupit :confused2:

Azu

Příspěvek od Azu »

Staré dobré a osvědčené pravidlo říká, že nejlepší je nevěřit vůbec nikomu a nejmíň sám sobě :-) Takže jediné doporučení je zvolit si své favority a prostě si je dojet do nějakých obchodů ošahat a uvidíš co ti bude nejlépe vyhovovat, můžu tě ujistit, že ti bude stejně připadat všechno úplně stejný. I já sem se vydal kdysi stejnou cestou, vykašlal se na názory všech co mně nutili Technics a vzal sem si prostě po zralé úvaze a otestování Stantony 150 i přesto, že v té době stáli víc než ty Technics gramce. Zaměřil bych se na Reloop 6000 MK5 nebo pokud chceš nastavení síly motoru tak MK6, případně Numark TT-500, TTX, Stanton 120, 150 a z toho bych něco vybral.

electroSHOCK: Mohu se zeptat co má Reloop oproti Numarku dohánět? To, že je nějaký gramce na trhu déle neznamená že je lepší, ale může to být klidně naopak protože mladší gramce mohou použít nové technologie a poznatky. Co ve mně nevzbuzuje důvěru u Numarku je právě ten nasazovací konec ramínka kdy si z toho udělám rovné nebo Skové, možná sem paranoidní, ale z mého pohledu nemůže to ramínko být v tak přesné poloze při nasazovíní oproti raménku, které je tvořeno jedním celkem, protože zákonitě v místě spojení bude vždy nějaká vůle i kdyby mikroskopická ale bude.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Mysho

Příspěvek od Mysho »

Pozeral som na nete reloop rp 4000 m3ds a celkom sa mi to pozdavalo. Sice ma aj take funkcie ktore urcite ani jeden DJ nevyuziva. Ale konstrukcia ,osvetlenie a pod vecy sa mi celkom pacia aj cena je dost dobra. 6000ka je trochu drachsia ale zas kvalitnejsia. Najkrajsia je 6000LTD cela biela ,, naaadhera :biggrin2: ale cena uz je ovela vyšia :sad2: No uvidime za kolko predam gramce , kolko ma bude stat servis auta a aka bude vyplata v novej firme :biggrin2: a podla toho kupim neco.Jaj este musim kupit letne na auto,,,, kurna same problemy.

djfelixus

Příspěvek od djfelixus »

Musím souhlasit s tím názorem, že u gramofonů jsou nějaké nadbytečné funkce k ničemu. Start/Stop tlačítko, slušnej krouťák (>1,7), pitch control +/-8%, motor on/off. Já osobně nic víc nepotřebuju. I přesto, že mám Stanton STR8.150, tak funkce jako master tempo nebo nastavitelné dojezdy takřka nevyužiju. Myslím, že každý kdo trošku zvládá mixovat dokáže odehrát set i na řemínkovém gramofonu. Jde jen o zvyk. Další funkce jako nevyžadování uzemnění nebo line-in výstup jsou sice hezké, ale i bez nich se dá žít.

Začátečníci, nenechte se vystrašit! Proč by si někdo s omezeným množstvím peněz nemohl koupit třeba Omnitronic, ať už s přímým náhonem nebo řemínkové? DJ, který se učí na řemínkovém gramofonu bývá v budoucnu mnohem zkušenější, než ten, který je rozmazlený vysokým kroutícím momentem. Naučí se totiž srovnávat desky čistě a rychle pomocí pitch controlu a nesvádí ho to sahat na samotnou desku, protože by mu track ujížděl.

Diskuze na téma Technics vs. cokoliv a na druhou stranu Pioneer vs. cokoliv jsou už ohrané a naprosto neopodstatněné. Vždycky záleží na způsobu použití a dané potřebě. Nebudu přeci začátečníkovi s nepříliš velkými financemi radit, ať si koupí 1200mk2 a CDJ-1000 a na druhou stranu do klubu nenasadim Omnitronics a Behringer DJX-700 (nic proti němu, mam ho sám doma :-)).
www.djfelixus.cz |Official site
www.freedj.cz |Skutečně svobodní DJové

Mysho

Příspěvek od Mysho »

Mas pravdu. Moje prve gramce boliTechnics SL 3300 ktore sa brutalne lisia od sucastnych. Mal strasne slaby motor a rychlost sa reguloval s dvomi koloieskami , zvlast na 33rpm a na 44. Dorovnat dve platne bolo dost tazke. Ked mi dosli Omnitroniky a prvy krat som na nich mixoval ..bola to totalna lahodka. Za par sekund som mal dorovnane platne nemusel som tolko strkat do vinylu islo to samo odseba.

Odpovědět