CDJ 2000 nebo CDJ 900

Diskuze o DJ přehrávačích a gramofonech
Majky_mike
Příspěvky: 549
Registrován: 25 bře 2010 19:40

CDJ 2000 nebo CDJ 900

Příspěvek od Majky_mike » 04 říj 2010 11:10

Ahoj... právě přemýšlím nad upgradem své DJ techniky (momentálně mam 2x CDJ 1000 (v1) a DJM 500 + jako hlavní sestavu Denony 3500 a X1500) a po minulé odbočce k přehrávačům Denon se chci jednoznačně vrátit zase k Pioneeru.

Nicméně zprvu jasná odpověď (CDJ 2000) se mi trochu zamotává, při porovnání s CDJ 900.

V souvislosti s tím, jsem se chtěl zeptat (hlavně někoho, kdo už reálnou osobní zkušenost má), jak funguje SW recordbox. Jestli jsem to pochopil správně, na tomhle SW si můžu dopředu připravit CUE pozice a LOOPy (což je pro mě supr). Můžu mít ale SW zapnutej na nějakém slabším notebooku (MacBook Air) a používat ho jako externí uložiště a vyhledávač tracků?

Protože potom trochu odpadá největší výhoda CDJ 2000 s display. Hledat tracky na 6řádkovým display bez klávesnice by mě ani nenapadlo, takže bych stejně playery používal jen jako nějakou pokročilou MIDI konzolku. A pokud lze k vyhledávání použít RB, dělal bych to tak stejně u obou modelů.

Hraju hlavně na módních přehlídkách (musim mít vždycky přesně připravené zhruba 2hod hudby synchronizované na jednotlivé choreografie - takže se mi hrozně líbí propojení dvou přehrávačů a RB příprava, která by mi při akcích ušetřila hodně času). Klubové a párty hraní dělám spíš jen "občas, když je čas" a do teď jsem používal VirtualDJ + 3500 s TC (hlavně kuli vyhledávání tracků).

Když srovnám CDJ 2000 a CDJ 900, tak z mého pohledu nejsou nějak extra odlišné. Na 2000 se mi líbí needle search (pravda je, že by se mi ale hodil více na Denonech, kde je přetáčení tragické, u CDJ 900 bych bez něho asi přežil), hodně se mi líbí u 2000 detailnější zobrazení průběhu sklatby a podpora datovejch DVD. Taky samozřejmě nastavení talíře... navíc je to CDJ 2000, takže je to i více imageová věc (jj, počítá se i tohle :-).

Ale CDJ 900 má zase lepší autobeatovou sekci, kterou využiju v reálu spíše než CUE a taky se mi moc líbí SLIP mode, který se mi zdá fakt hodně praktickej a využitelnej (kdyby byl i na 2000, asi bych vlákno ani nezakládal).

Nejde mi tolik o peníze (samozřejmě ušetřim rád, ale cenu CDJ 2000 bych zkousnul), ale zase je nechci vyhazovat zbytečně. Může mi někdo se zkušenostmi prosím poradit, zda z mého pohledu investice do CDj 2000 fakt bude výrazné +?

A když už jsme u těch otázek... absolutně netušim, co si k tomu vzít za pult. Líbí se mi DJM - 2000, ale neslyšel jsem ho hrát a má jen 1 mikrofon (což je z mého pohledu fakt obrovské -). DJM-800 ale proti mé X1500 není až tak výrazný upgrade (ve zvuku rozhodně ne), DJM-700 by mohl být spíše downgrade. Takže je tu X1600 a X1700... ale neměl bych všechno od stejné značky a myslim si, že si proti X1500 taky moc nepomůžu (už jen ty ořezané mikrofony :-( ).

Tak když se najde zkušená dobrá duše, budu moc rád :-). Díky moc

DeeJay PiPi
Příspěvky: 247
Registrován: 24 lis 2009 09:50

Re: CDJ 2000 nebo CDJ 900

Příspěvek od DeeJay PiPi » 04 říj 2010 17:34

Já už nějaký ten pátek používám cdj 900 a super. Známý si nedávno koupil dvoutisícovky, tak sme to vzali na společnou akci a pak celý víkend ve zkušebně porovnávali, testovali atd. Nakonec sme přišli na to, že pokud vyloženě nebudeš využívat DVD, nepotřebuješ needle search, oželíš nastavení tuhosti jogu, který mimochodem je u 900 naprosto v pohodě a překousneš o malinko horší display, tak není důvod brát dvoulitry. Designově jsou těméř stejné, takže ani tohle bych nějak neřešil...
Jinak display naprosto v pohodě. Hledání bez problémů. Pokud nemáš ty mp3 rozházené po disku jak tě napadne a maj id3, tak pohoda...
Za mě osobně cdj 900, bo se moc neliší a za těch ušestřených skoro 30 000 oproti cdj 2000 si radši koupím něco dalšího...

Jinak co se týče mixu...Pokud pro se ti zdá, že Pio 800 je na stejný úrovni jako ten Denon, tak potom jedině EVO 5 nebo DN-X1700. Pio 2000 sem měl pod rukama sice jenom asi hodinu, ale podle mě za ty prachy seženeš rozhodně lepší kousky...

Majky_mike
Příspěvky: 549
Registrován: 25 bře 2010 19:40

Re: CDJ 2000 nebo CDJ 900

Příspěvek od Majky_mike » 04 říj 2010 18:01

DeeJay PiPi píše:Já už nějaký ten pátek používám cdj 900 a super. Známý si nedávno koupil dvoutisícovky, tak sme to vzali na společnou akci a pak celý víkend ve zkušebně porovnávali, testovali atd. Nakonec sme přišli na to, že pokud vyloženě nebudeš využívat DVD, nepotřebuješ needle search, oželíš nastavení tuhosti jogu, který mimochodem je u 900 naprosto v pohodě a překousneš o malinko horší display, tak není důvod brát dvoulitry. Designově jsou těméř stejné, takže ani tohle bych nějak neřešil...
Jinak display naprosto v pohodě. Hledání bez problémů. Pokud nemáš ty mp3 rozházené po disku jak tě napadne a maj id3, tak pohoda...
Za mě osobně cdj 900, bo se moc neliší a za těch ušestřených skoro 30 000 oproti cdj 2000 si radši koupím něco dalšího...

Jinak co se týče mixu...Pokud pro se ti zdá, že Pio 800 je na stejný úrovni jako ten Denon, tak potom jedině EVO 5 nebo DN-X1700. Pio 2000 sem měl pod rukama sice jenom asi hodinu, ale podle mě za ty prachy seženeš rozhodně lepší kousky...

Děkuju za radu... můžu se prosím zeptat na podrobnosti k tomu recordboxu?

Lze RecordBox použít tím způsobem, jaký jsem popisoval? (Tedy vzít třeba MacAir, připojit k němu 2TB disk, najít na něm rychle a v pohodě song na klávesnici a jen ho poslat do určeného přehrávače, ze kterého ho budu moci rovnou hrát - ale myslím fakt fyzicky hrát, ne přehrávač použít jen jako ovladač a zvukovou kartu k PC)?

Tohle jediné mi zatím není u RB jasné...

Jinak právě mi přišla firemní nabídka na CDJ 2000 a 900 a bez DPH ten rozdíl tak velkej neni, u obou přehrávačů asi 20 tis. Tak stále váhám... zase jsem koukal, že se dá ta needle použít (byť trochu krkolomně) jako klávesnice při vyhledávání.

Mechanicky Ti jinak přehrávače přijdou stejné? (tlačítka, p. fader atd?).

S mixem je to otázka... EVO5 bych určitě nevyužil (super 8kanálová zvukovka, editovatelné efekty). S X1700 a X1600 trochu váhám. Teď jsem zjistil, že X1600 má originální Vlink, díky kterému bych ho mohl připojit se svým Edirol V8, což by se mi docela hodilo. X1700 vypadá moc pěkně, ale zase si říkám, jestli mi ty 2 efektové cesty stojí za 15 tis. ... stejně užiju sotva jednu :-). Ale zase by bylo asi fajn jít do digitálního mixu z digitálního přehrávače digitálně a X1600 digitální vstupy nemá :o(. To DA-AD-AD-DA mi přijde trochu zbytečné, ale to by si člověk asi musel jet někam poslechnout... a na stage se to stejně ztratí.

Jinak... neříkám, že DJM 800 není upgrade... ale přijde mi, že za ty peníze to už je docela stará technologie. Proti X1500 je určitě uživatelsky o moc příjemnější, ale za dnešní cenu...

DJM-2000 se mi hodně líbilo... ale dneska se trochu flákám u netu a když jsem koukal na youtube videa s tím proklamovaným frekvenčním mixem (což se mi na něm líbilo nejvíce), přišlo mi, že ta audio kvalita vnitřních korekcí neni nějak zázračná.

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: CDJ 2000 nebo CDJ 900

Příspěvek od Azu » 04 říj 2010 18:33

To lze co vím jen ve spojení s DJM-2000
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Majky_mike
Příspěvky: 549
Registrován: 25 bře 2010 19:40

Re: CDJ 2000 nebo CDJ 900

Příspěvek od Majky_mike » 04 říj 2010 18:35

Azu píše:To lze co vím jen ve spojení s DJM-2000
Teď bohužel nerozumim...

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: CDJ 2000 nebo CDJ 900

Příspěvek od Azu » 04 říj 2010 18:40

Vezmeš DJM-2000, k němu připojíš přehrávače CDJ900/2000 a notebook s rekordboxem, na mixu aktivuješ funkci link a na přehrávačích navolíš Rekordbox a můžeš na přehrávači listovat ve skladbách v tom počítači. Neviděl sem ale zatím na žádném video že by to fungovalo i tak že navolíš skladbu na notebooku a tu pošleš přehrávači.

Na to by pak bylo jednoduší použít přehrávače v režimu MIDI/HID nejlépe ve spojení se Seratem které umí na displeji přehrávačů listovat ve skladbách v počítači a i opačně v programu přiřadit skladbu do přehrávače. Traktor nebo VDJ umí jen zvolit skladbu v počítači a navolit ji přehrávači, na displeji přehrávače seznam skladeb v počítači neuvidíš
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

ToLa
Příspěvky: 701
Registrován: 09 kvě 2007 15:44

Re: CDJ 2000 nebo CDJ 900

Příspěvek od ToLa » 04 říj 2010 18:50

Majky_mike píše: (Tedy vzít třeba MacAir, připojit k němu 2TB disk, najít na něm rychle a v pohodě song na klávesnici a jen ho poslat do určeného přehrávače, ze kterého ho budu moci rovnou hrát - ale myslím fakt fyzicky hrát, ne přehrávač použít jen jako ovladač a zvukovou kartu k PC)?
Nefunguje přehrávač vždycky jen "jako ovladač"? :shock:
Ovládáš s ním CD, Flashku, PC... nikdy jsem to neviděl jinak, a dokonce si to neumim ani představit :mrgreen:

Majky_mike
Příspěvky: 549
Registrován: 25 bře 2010 19:40

Re: CDJ 2000 nebo CDJ 900

Příspěvek od Majky_mike » 04 říj 2010 18:57

Azu píše:Vezmeš DJM-2000, k němu připojíš přehrávače CDJ900/2000 a notebook s rekordboxem, na mixu aktivuješ funkci link a na přehrávačích navolíš Rekordbox a můžeš na přehrávači listovat ve skladbách v tom počítači. Neviděl sem ale zatím na žádném video že by to fungovalo i tak že navolíš skladbu na notebooku a tu pošleš přehrávači.

Na to by pak bylo jednoduší použít přehrávače v režimu MIDI/HID nejlépe ve spojení se Seratem které umí na displeji přehrávačů listovat ve skladbách v počítači a i opačně v programu přiřadit skladbu do přehrávače. Traktor nebo VDJ umí jen zvolit skladbu v počítači a navolit ji přehrávači, na displeji přehrávače seznam skladeb v počítači neuvidíš
Aha... děkuju. Takže asi nic :o(. Stejně to teda znamená, že bych musel přehrávače použít "jen" jako MIDI/HID a brát si k tomu výkonný noťas (myslel jsem, že se tomu vyhnu).

Neumim si moc představit na tom "pidi" display něco vyhledávat v několika desítkách GB hudby... klávesnici k nim po USB asi nepřipojim, že?

Majky_mike
Příspěvky: 549
Registrován: 25 bře 2010 19:40

Re: CDJ 2000 nebo CDJ 900

Příspěvek od Majky_mike » 04 říj 2010 18:59

ToLa píše:
Majky_mike píše: (Tedy vzít třeba MacAir, připojit k němu 2TB disk, najít na něm rychle a v pohodě song na klávesnici a jen ho poslat do určeného přehrávače, ze kterého ho budu moci rovnou hrát - ale myslím fakt fyzicky hrát, ne přehrávač použít jen jako ovladač a zvukovou kartu k PC)?
Nefunguje přehrávač vždycky jen "jako ovladač"? :shock:
Ovládáš s ním CD, Flashku, PC... nikdy jsem to neviděl jinak, a dokonce si to neumim ani představit :mrgreen:

Já bych ani neřekl... přehrávač načte CD a interpretuje jeho obsah, přehraje ho.
MIDI/HID přehrávač pouze ovládá PC, které interpretuje (přehrává) obsah.

Je to ale slovíčkaření... jde mi vyloženě jen o to, že si musim vzít silnější notebook a tahat to skrze externí SW.

ToLa
Příspěvky: 701
Registrován: 09 kvě 2007 15:44

Re: CDJ 2000 nebo CDJ 900

Příspěvek od ToLa » 04 říj 2010 19:12

Proč silnější NB? Dyť to funguje na všem co dnes lze koupit...

Azu
Příspěvky: 2168
Registrován: 29 bře 2007 00:58

Re: CDJ 2000 nebo CDJ 900

Příspěvek od Azu » 04 říj 2010 19:14

Klávesnice přes USB není podporováno, to má jen MEP7000
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Majky_mike
Příspěvky: 549
Registrován: 25 bře 2010 19:40

Re: CDJ 2000 nebo CDJ 900

Příspěvek od Majky_mike » 04 říj 2010 19:38

ToLa píše:Proč silnější NB? Dyť to funguje na všem co dnes lze koupit...
Mno... to není úplně pravda. Třeba můj Air nemá aktivní chlazení, takže když se s ním dostaneš někam do klubu, kde je často 35°C + ho položíš na bůh ví jaký povrch, podtaktuje se na klidně na 400Mhz, což už nestačí.

Takže bych si musel buď koupit nový (byl by můj 3. ...17´noťas se mi tahat fakt nechce) noťas nebo tahat svoje velké silné PC, co mam v CASE na video.

A můžu pokračovat dál... jestli se informace o listu na vnitřní display načítají jen ze Serato, musel bych ho koupit. A pokud vím, prodává se a funguje jen se zvukovkou... takže suma sumárum, + dalších minimálně 30 tisíc a - spousta flexibility se zapojováním externí zvukovky Serata.

Majky_mike
Příspěvky: 549
Registrován: 25 bře 2010 19:40

Re: CDJ 2000 nebo CDJ 900

Příspěvek od Majky_mike » 04 říj 2010 19:44

Azu píše:Klávesnice přes USB není podporováno, to má jen MEP7000
jj... děkuju za info.

Někdo mi říkal, že se dá přímo při živým hraní udělat velmi rychle malý playlist, který se přímo exportuje do obou přehrávačů.

Takže jsem si říkal, že někde stranou budu mít noťas, vyberu pár tracků... prdnu tam a chvilku z toho budu hrát, pak zase doplnim o další hudbu.

Neumim si vůbec představit, že bych se měl ve své hudební sbírce pohybovat bez klávesnice...

Thx

ToLa
Příspěvky: 701
Registrován: 09 kvě 2007 15:44

Re: CDJ 2000 nebo CDJ 900

Příspěvek od ToLa » 04 říj 2010 20:24

V tom máš mít pořádek, pak stačej i tři řádky 8)
To s tim impotrem se mě nezná, protože přehrávač němá žádnou paměť, takže to není kam nahrát...
To to můžeš rovnou hodit na flashku a nemusíš nikam nic importovat.

Dj Petrix
Příspěvky: 9
Registrován: 08 zář 2010 19:52

Re: CDJ 2000 nebo CDJ 900

Příspěvek od Dj Petrix » 04 říj 2010 20:27

Jak se tu bavíte o tom rekordboxu tak to jde aji bez djm 2000, potřebuješ upragovat přehrávače na nejnovější verzi, a aji rekord box stáhnout nejnovější, dál potřebuješ nějakej switch na lanky 2 přehrávače do toho switche a maca nebo normal notes do toho píchneš taky a jede to. mám to osobně vyzkoušený.

Odpovědět