Nicméně zprvu jasná odpověď (CDJ 2000) se mi trochu zamotává, při porovnání s CDJ 900.
V souvislosti s tím, jsem se chtěl zeptat (hlavně někoho, kdo už reálnou osobní zkušenost má), jak funguje SW recordbox. Jestli jsem to pochopil správně, na tomhle SW si můžu dopředu připravit CUE pozice a LOOPy (což je pro mě supr). Můžu mít ale SW zapnutej na nějakém slabším notebooku (MacBook Air) a používat ho jako externí uložiště a vyhledávač tracků?
Protože potom trochu odpadá největší výhoda CDJ 2000 s display. Hledat tracky na 6řádkovým display bez klávesnice by mě ani nenapadlo, takže bych stejně playery používal jen jako nějakou pokročilou MIDI konzolku. A pokud lze k vyhledávání použít RB, dělal bych to tak stejně u obou modelů.
Hraju hlavně na módních přehlídkách (musim mít vždycky přesně připravené zhruba 2hod hudby synchronizované na jednotlivé choreografie - takže se mi hrozně líbí propojení dvou přehrávačů a RB příprava, která by mi při akcích ušetřila hodně času). Klubové a párty hraní dělám spíš jen "občas, když je čas" a do teď jsem používal VirtualDJ + 3500 s TC (hlavně kuli vyhledávání tracků).
Když srovnám CDJ 2000 a CDJ 900, tak z mého pohledu nejsou nějak extra odlišné. Na 2000 se mi líbí needle search (pravda je, že by se mi ale hodil více na Denonech, kde je přetáčení tragické, u CDJ 900 bych bez něho asi přežil), hodně se mi líbí u 2000 detailnější zobrazení průběhu sklatby a podpora datovejch DVD. Taky samozřejmě nastavení talíře... navíc je to CDJ 2000, takže je to i více imageová věc (jj, počítá se i tohle

Ale CDJ 900 má zase lepší autobeatovou sekci, kterou využiju v reálu spíše než CUE a taky se mi moc líbí SLIP mode, který se mi zdá fakt hodně praktickej a využitelnej (kdyby byl i na 2000, asi bych vlákno ani nezakládal).
Nejde mi tolik o peníze (samozřejmě ušetřim rád, ale cenu CDJ 2000 bych zkousnul), ale zase je nechci vyhazovat zbytečně. Může mi někdo se zkušenostmi prosím poradit, zda z mého pohledu investice do CDj 2000 fakt bude výrazné +?
A když už jsme u těch otázek... absolutně netušim, co si k tomu vzít za pult. Líbí se mi DJM - 2000, ale neslyšel jsem ho hrát a má jen 1 mikrofon (což je z mého pohledu fakt obrovské -). DJM-800 ale proti mé X1500 není až tak výrazný upgrade (ve zvuku rozhodně ne), DJM-700 by mohl být spíše downgrade. Takže je tu X1600 a X1700... ale neměl bych všechno od stejné značky a myslim si, že si proti X1500 taky moc nepomůžu (už jen ty ořezané mikrofony

Tak když se najde zkušená dobrá duše, budu moc rád