Avender píše:A k dotacii od UPSVaR si sa ako konkretne dostal..?.. Proste si im povedal, ze si dlho nezamestnany a chces zacat podinkat, vybavil si si zivnostensky list a hnet nato ti dali dotaciu..?..aby si sa "odrazil" a zaobstaral vsetko potrebne pre podnikanie, alebo to ma nejaky hacik, atd. Vdaka za info...nema.dj píše:zivnostensky list nutne nie je treba....ale v tom pripade ta majitel klubu musi zamestnat bud na dohodu alebo na dobu urcitu/neurcitu - a to ani jednemu nevyhovuje.....cize je lepsie zivnost mat a vystavit fakturu klubu za dielo/akciu....v tom pripade, poplatky Soze pada na plecia majitelovy klubu (je poriadatel akcie)....trosku som sa v tom v poslednej dobe rypal, lebo som bol dlhodobo nezamestny....tak som si spravil zivnost na ozvucenie a osvetlenie kulturnych, spolocenskych a sportovych podujati + diskotekarska cinnost (ako bonus som dostal na to aj dotaciu od UPSVaR-u 3900 eur /pod stromcek pride 2x DN-S1200, DN-X1500, 2x reloop 2000/).... a verte ci nie...este som ani nezacal a uz mam 2 ponuky.....legal je legal...len treba sa v tom trosku zorientovat
zjednodusene ano....kazdy ziadatel musi absolvovat skolenie o podnikani, vypracovat podnikatelsky zamer, prejst testom a obhajit podnikatelsky zamer....potom ti to odklepnu, medzitym sa musi vybavit zivnostensky list, registracia na danovom urade, zdravotnej poistovni, vybavit podnikatelsky ucet a cakas na peniaze.....upsvar ma potom 30 od datumu zaciatku podnikania na prevod penazi na tvoj ucet