Nákup nového notebooku

Diskuze ohledně nákupů aneb poraďte, co koupit...
PartyDj Tomi

Nákup nového notebooku

Příspěvek od PartyDj Tomi »

Zdravím kolegové,
přišel čas pořídit si nový noťas a tak bych se s vámi chtěl poradit a koupit to pravé. Jedná se o to, že primárně bude určený na hraní a něco málo běžného používání což bych v případě potřeby řešil dualbootem. Potřebuji od něj, aby byl pokud možno spolehlivý stabilní a bezproblémově spolupracoval s (Virtual Dj, Serato) a (DDJ SX, XDJ-R1), ale zároveň mě nestál majlant. Vím že mi okamžitě začnete nabízet Jablko, ale na to opravdu nemám. Takže jsem hledal a vyšel mi tento (http://www.alza.cz/hp-probook-450-d530408.htm) jen nevím jestli je frekvence procesoru ok a jestli je 4GB Ram dost.
A zdali není zbytečně drahý a nenašla by se nějaká dostačující levnější varianta. Pokud budete namítat, že by se mi uprostřed akce mohl odporoučet, tak to dojedu na mém nynějším to je můj plán mít ten starší v záloze. Ještě doplním, že zásadně trvám na Win 7.
Předem děkuji za rady a tipy.
Pioneer DDJ SX, Pioneer DDJ SR, Denon DN-MC 6000, Pioneer DDJ-SP1, 4x RCF ART 315A, dB Technologies 2x SUB 15 D 2x OPERA 915 DX

nema.dj

Re: Nákup nového notebooku

Příspěvek od nema.dj »

mas pravdu ...jablko je drahe .... ale hocijake dvojrocne jablko z bazaru ti da vacsiu stabilitu a komfort ako hocico nove s Win za rovnaku cenu... neveril som tomu, kym som rocne nadupane VAIO nevymenil za dvojrocne jablko i ked so slabsou konfiguraciou ... plug & play nadobudlo vyznam .... jednoducho to funguje ...ziadne Asio drivre, latencie a ine alchymie, kvoli ktorim tu niektori nemozu spat a pisu 100 stranove elaboraty, co odstavit aby to slo ... pripojis, ides .... so zapnutou wifinou, web kamerou, citackou ID karty a vyplnovanim danoveho priznania online pocas party ... nehanim win, kopec softu mi je intuitivnejsi pod Win ako pod OS X, ale proste na nase hejblatka ti staci hocijake jablko a pojde to, pod Win je to loteria
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

knoflikos

Příspěvek od knoflikos »

pozri ja mam ASUS s i7, tera HDD polovicka zapratana hudbou a fungujem v pohodicke.

knoflikos

Příspěvek od knoflikos »

dodam 8gb ram a Win 8 64 bit

longsleeper

Příspěvek od longsleeper »

HP probook jsem měl dva roky...málem jsem ho vyhodil z okna...každý den dropouty, modrá smrt 2x týdně...hlavně při dělání muziky v cubase. Prodal jsem ho a koupil dva roky starej macbook pro přesně jak píše Nema. Taky občas zazlobí, dokonce serato mi vytuhlo jednou na akci... Ale přesto...oproti hp-čku je to strašná úleva...míň nervů, míň starostí.
Mám k němu připojený dvě zvukovky, jednu na dělání muziky a druhou v kontroleru... to je u pc nemožná věc.
Hpčko mělo otřesnej touchpad (4330s)...
Dokud to člověk nezkusí, tak mu přijde normální řešit antiviry, ovladače, čištění, trávit čas na fórech a řešit proč něco nefunguje...teď o laptopu nevím, nic nechce...prostě funguje :)

PartyDj Tomi

Já opravdu jablko řešit nechci jde mi jen o hudbu na ostatní mám doma pc sestavu. A i7 mi připadá zase zbytečné a drahé.
Souhlasím že 8GB RAM je asi lepší a chtěl bych to tam. 1TB HDD by taky bylo fajn a ideálně hybridní s SSD kvůli OS. Požadavky (Virtual DJ a Serato) na procesor jsou 2,4 a více.
Jelikož nabídka noťasů s Win 7 je omezená klidně bych koupil něco s Freedosem a Win 7 koupil zvlášť.
Pokud tady píšu nějaké blbosti, tak mě uveďte do obrazu a nabídněte nějakou alternativu.
Prostě potřebuju nějaký dobrý kompromis, který bude co nejlevnější, ale zároveň schopný. Vím že je to zbožné přání.
Přes to děkuji za rady.
Pioneer DDJ SX, Pioneer DDJ SR, Denon DN-MC 6000, Pioneer DDJ-SP1, 4x RCF ART 315A, dB Technologies 2x SUB 15 D 2x OPERA 915 DX

Paťa

Příspěvek od Paťa »

Lepší je bez os, protože výrobci tam nainstalují programy které v životě nevyužiješ. Takže to zbytečně zahlcují. Lepší bylo koupit nějaký NTB který má lepší šasi. Aby to nebyl jen plast. Ntb za cca 15k a k tomu dokoupíš 1 modul 4GB ramky (cca 1k) protože výrobci většinou dávají 4GB a jeden slot je volný a OS (cca 1500) A budeš mít jistotu že je čistý. Já mám Lenovo, i3, 2,1 GHz, 4Gb a traktor Jede v pohodě. A nepoužívám ho jen na hudbu.

LIsZ

Příspěvek od LIsZ »

Stejný typ ale starší řadu jsem měl donedávna.. Akorát to nebyl ještě Haswell a neměl ten hybridní disk jinak stejná konfigurace, Byl skoro nepoužívaný a Serato jelo celkem obstojně.. ale s měnší latenci občas spadlo.. Možná pomůže právě ten SSHD, ale zas na druhou stranu jsem na hybridní disky moc chválu neslyšel.. Teď mám zase Probook 4525 a ten je katastofa, jakákoliv větší zátěž dělá problémy ať už hudba a nebo i CADy. Pořád to padá nebo zamrzá. Mám čistou instalaci win, na jednom profilu CAD a škola na druhém jen Ableton a Serato poladěný podle všemožný návodů ale stejně ho chci v blízké době vyměnit za Mac. A doporučil bych taky jablko. 2-3 roký starý v téhle konfiguraci se dá sehnat za podobné peníze, a hlavně jak psal nema. je to celkem bez problémů a zbytečných starostí, člověk se nemusí hlídat co na tom NTB bude dělat..

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

Ked uz chces silou mocou Win, tak podstatne je aby mal cache CPU aspon 3MB, co tebou navrhovany model ma
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

PartyDj Tomi

Tak jsem o tom ještě přemýšlel a i z hlediska dlouhodobějšího jsem se rozhodl, že investuji o trochu více a vyšel mi tento (http://www.alza.cz/acer-aspire-v3-772g- ... 453475.htm).
Asi bych přidal ještě SSD a nainstaloval Win 7 časem možná rozšířil i RAM na 16 GB.
Co si o tom myslíte popř. má někdo zkušenosti s tímto modelem?
Dík za reakce.

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Jestli to budes casto tahat, tak se ti ta 17" za chvili rozpadne, navic je to těžký a budeš mit problém, kam to dát na stůl. Já jedu DVS ze starýho C2D a nespozoroval jsem jedinej problém, ta i7 je jak z kanónem na vrabce, navíc to mnohem víc i vzhledem ke grafice (kterou na muziku nepotřebuješ) topí, takže se ti pár měsíců po záruce objeví studený spoje. Pokud myslíš dlouhodobější investici dobu záruky, tak jdi do toho

Imho ideál je je ten macbook, když si vezmu cenu ty krávy + cenu ssd, tak si za ty samy prachy můžeš koupit
http://www.alza.cz/macbook-air-11-cz-d441236.htm

Azu

Příspěvek od Azu »

DJing není nijak náročná věc pro počítač, takže to šlape skoro vše na všem i na hodně starých strojích bez problémů. Nejčastějším problémem jsou ovšem ovladače ke zvukovým kartám v kombinaci s chipovou sadou základní desky. Pioneer s tím celkem problémy nemá a jeho výrobky běhají opravdu na jakémkoliv šrotu bez problémů.
Nejčastěji používám 12" notes MSI nějaká Intelovské dvoujádro 1.7GHz a 2GB RAM nyní s Win7 a vše na pohodu. Do nedávna sem tam měl Visty předinstalované z fabriky a fungoval sem s tím bez problémů dobrých 5 let a nebýt toho že dnenší soft vyžaduje již jen Win7 nebo 8, tak bych je tam měl i doposud.
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

AliP

Příspěvek od AliP »

Nechce se mi zakládat nové téma, tak to napíšu tady. Mám HP 255 a serato mi jede v pohodě, seklo se snad jen jednou, mám akorát samostatný profil na hraní. Ale mám problém, že se mi nedávno stalo něco s HDD, psal jsem tu o tom a proto teď uvažuju o koupi SSD, ale jelikož jsou docela drahé, tak bych se spokojil se 120gb a hudbu měl zvlášť na externím a na ten chci použít HDD který mám teď v noťasu a dát ho do adaptérů, což mi bylo řečeno, že jde. Moc tomu nerozumím, ale mylsím že by to fungovalo, co vy na to?

djmario

Příspěvek od djmario »

samořejmě že to tak jde prodavaj se tyhle krabičky
http://www.alza.cz/evolve-tinybox-hd-202tbx-d192381.htm

PartyDj Tomi

Ty jo tak jste mě tady všichni tak rozhodily, že už fakt nevím.
Vezmu to ještě jednou - rozhodl jsem se, že dál už se chci věnovat jen digitálnímu Djingu (žádná CD atd.) Mám DDJ-SX a zálohu DDJ-SR, preferuji Virtual DJ a chci provozovat ještě Serato. Dále mám cca. 4,5 let starý Acer Aspire 5738G (Intel Core2 Duo processor T6570 2,1 GHz 800MHz FSB, 4GB RAM) Grafika (ATI Mobility Radeon HD 4650 Up to 2813 MB HyperMemory). A potřebuji
koupit nový notebook na dalších cca.5-7 let a stávající budu mít jako zálohu pro případ náhlé poruchy na akci.
Chtěl bych, aby nový notebook měl určitou výkonovou rezervu a alespoň nějakou záruku výdrže. Trvám na Win 7, protože 8-čky mě absolutně nebaví. Moje představa parametrů je ( i5-i7 frekvence 2,2-3,4 Turbo, SSD na systém a 1TB na hudbu atd. RAM 8GB, cache je většinou 3 MB nebo 6MB). RAM a SSD jsem schopen do notebooku přidat zvlášť bude-li třeba.
Pokud jsou moje představy zbytečně přehnané(drahé), tak mi navrhněte co bude bohatě stačit.
Jinak už fakt nevím, jak se dobrat nějakého rozumného kompromisu.
A ještě jednou prosím Jablka vynechat.
Děkuji za odpovědi.

Odpovědět