Nákup nového notebooku

Diskuze ohledně nákupů aneb poraďte, co koupit...
honcka
Vybavení

Re: Nákup nového notebooku

Příspěvek od honcka »

BTW pokud ten notas bude jenom na muziku, nebo jestli jses advanced user, tak klidne bez do windows, pokud tomu nerozumis a chces pouzivat notas i na neco jinyho, tak urcite mac

Notebooky cca 15 let servisuju, takze nejvetsi problem vidim v tech 5-7 letech, to jsou schopny vydrzet notebooky manazersky tridy, ale za ne zaplatis min 30 tisic, u tech levnejsich je to sazka do loterie, muzes tomu predejit naslednejma doporucenima. Studeny spoje, na ktery umira nejvic notasu jsou zpusobeny vysokou teplotou a kroucenim desky. Vysokym teplotam predejdes koupenim notebooka pouze s integrovanou intel HD grafikou, navic tim predejdes ruznym problemum z konfliktama mezi sound a gpu driverama, neni to moc casty, ale obcas se to stava a samozrejme udrzbou (vycisteni nasavacich/vyfukovacich otvoru), taky neni dobry pouzivat notas v posteli, kde to vetsinou ucpe perina. Kroucenim desky predejdes koupenim notase s mensi uhloprickou 13,3" max a otestovanim skrutu (chytnes otevrenej notebook za roh, pokud ucejtis, ze se jakkoli krouti, tak nebrat).

Ja mam firemni Dell Vostro 3360 konstrukce je dobra, nehreje se
http://www.penta.cz/cz/notebooky/39758- ... ka_cz-paid
disk je tam klasickej 2,5", ale je tam i msata port, kam muzes pripojit ssd, ja tam mam zapojenej
http://www.czc.cz/samsung-ssd-840-evo-m ... TA+6Gb%2Fs
jediny, co mi vadi jsou lesky plasty kolem klavesnice

Japko

Příspěvek od Japko »

Zdarec, mám v plánu kupovat novej noťas na DJing, nechce se mi zakládat nové vlákno, mám v plánu novou retinu http://www.suntech.cz/produkt/299637-ap ... me866cz-a/ rád bych věděl zda máte někdo zkušenost jak to šlape z Traktorem, někdo hlásí problémy, někdo u starší verze retiny nemá problém, zajímal by mě názor od někoho kdo má poslední verzi late 2013 s haswell procesorem, díky!!!

DoMiN

Příspěvek od DoMiN »

Ako bolo vyššie spomínane, na macbook sa môžeš spoľahnúť.... Ja pomaly tiež uvažujem o 13,3 retine, Traktor na tom bude dobre fičať :)
Už staršie verzie macbookov, či už retina alebo nie, Traktor teda... všeobecne DJ soft na macbooku šlape ako hodinky, možno sa sem tam niečo stane.... ale není to ako na Windowse no....
Ja musím poklopať :D mne traktor šlape na Acer Aspire 5742 ZG :D čo si myslím že je to nad jeho výkon :D
Zvuk: 2xRCF ART 712A-MKII, DB Technologies SUB18D, 2x Pioneer CDJ900, Numark iM9 (už čoskoro vymeníme)

Kopec káblov, predlžovačiek a tak :D

Japko

Příspěvek od Japko »

Jóóó, kvůli tomu že cokoliv s muzikou má na macbooku frčet jak nic , sem si ho chtěl pořídit, ale doporučuji ti prolézt fórum přimo na stránkách native instruments a budeš koukat jaký problémy lidi mají s posledními modely macbooků, např. zde: http://www.native-instruments.com/forum ... ht.211919/ já mám teď takovýho brouka v hlavě , až je mi zle...

PartyDj Tomi

Příspěvek od PartyDj Tomi »

No a přesně proto se tady snažím vyřešit nákup vhodného nového noťasu , protože nic není nikdy na 100% a pokazit se může ledacos. Když jeden noťas vzdá práci, tak prostě vytáhnu ten druhý starší a v klidu dohraju akci. Nechci riskovat, že někomu zkazím svatbu či oslavu. Myslím si že zdvojením techniky se tomu dá nejlépe předejít.
Doma pak můžu řešit problém.
Pioneer DDJ SX, Pioneer DDJ SR, Denon DN-MC 6000, Pioneer DDJ-SP1, 4x RCF ART 315A, dB Technologies 2x SUB 15 D 2x OPERA 915 DX

PartyDj Tomi

Tak ještě stále laboruji s volbou notebooku a nedá mi to spát.
Postavím tu otázku trochu jinak. Jak moc velikou roli hraje při výběru noťasu zadání parametrů výrobcem Dj software v mém případě Virtual Dj a Serato a výrobcem hardware v mém případě Pioneer DDJ SX.

Virtual Dj - RECOMENDED system requirements:
Intel® Core™ 2 or AMD Athlon™ X2
Microsoft® Windows 7 Professional (or newer)
1280x1024 resolution (or higher)
Multi-channel DirectX compatible soundcard
1024MB RAM
200MB free on the hard drive

Pioneer DDJ SX - •Windows: Windows 7, 32-bit: (CPU) 2,0 GHz Core 2 Duo, (RAM) 2 GB, 64-bit: (CPU) 2,4 GHz Core 2 Duo, (RAM) 4 GB

Jak moc podstatná je frekvence procesoru a jak velikou roli hraje CPU cache (někdo tu psal 3MB a více)?
Už jsem to tu psal, ale pro úplnost zatím jedu na 4,5 letým Acer Aspire 5738G (Intel Core2 Duo processor T6570 2,1 GHz 800MHz FSB, 4GB RAM) Grafika (ATI Mobility Radeon HD 4650 Up to 2813 MB HyperMemory).

Díky za odpovědi
Pioneer DDJ SX, Pioneer DDJ SR, Denon DN-MC 6000, Pioneer DDJ-SP1, 4x RCF ART 315A, dB Technologies 2x SUB 15 D 2x OPERA 915 DX

PartyDj Tomi

Zdravím doufal jsem, že to tu třeba ještě někdo rozvede, ale uslo to. Pokusím se to téma naposledy oživit.
Začnu odjinud - vzhledem k tomu, že se blíží vydání Virtual Dj 8, který mi mimochodem připadá, že bude mít docela slušný náskok před ostatními DJ software, alespoň podle dostupných informací. Chtěl bych notebook, který bude mít ideální parametry pro běh VDJ 8, jenže ty parametry nejsou zatím známy! A proto se obracím na ty z Vás, kteří se v tom vyznají o radu.
Bude potřeba čtyřjádro nebo stačí dvoujádro?
Je potřeba i7 nebo stačí intel core duo?
Je třeba 8GB RAM nebo stačí 4GB?
Je třeba L3 cache 6MB nebo stačí 3MB?
Atd...
Jednalo by se o PC jen na hraní popřípadě dual booth. Klidně koupím něco oježděného třeba na aukru. Podotýkám bude provozován s Pioneer DDJ-SX.
Všem kteří chtějí poradit děkuji.

djmario

Příspěvek od djmario »

Ahoj no tak samořejmě napíšu jsem na virtual dj, traktor , serato , jsou to programy které využivají nejvíce ram a procesor na grafice ani tak nezaleží ono se hodně přecenuje čtyřjadro když neděláš video a v pinacle studio video nebo přímo projektování grafických programech nemá cenu kupovat tento procesor protože v těchto programech hudebních co jsem napsal je nevyužiješ, další věc je ram proč 8 gb za 1. vin 7 32bit využivaj jen 3.8gb víc neumí jen verze 64 bit umí všechny ramky využít ale tady je otázka budu výcházet stoho že budeš mít pc nebo notebook jen na hraní hudby takže žadné hry, nebudeš testovat nové programy atd... tak proč 8gb zbytečnost nejlepší je mít 2x2gb pamet protože jedou dual sběnici 128 bit a né 64 bit to je rychlost když budeš mít jednu pamet 4gb tak pojede jen 64 bit samořejmě nejlepší je mít DDR3 to je frekfence rychlost jedou zatím nejrychleji no a verze systemu win 7 32 bi t je zbytečné používat 64 bit dolů ti napíšu co bohatě stačí na hudbu nemá smysl špekulovat samořejmě že se to odvíjí od investice čím více penez nebudeš řešit otázku jaký procesor,pamet atd...a koupíš nabušenej

Sestava technika
(CPU) 2,4 GHz Core 2 Duo,
2x2 Pamet DDR3 128 bit
Sata disk max 750gb když bude ssd nic nezkazíš nebo mít oba to je jedno
grafika neřeš když bude taková mašinka určitě tam bude mini pamet 512 ram
Win 7 32bit
čistej systém bez zbytečnej programů jako antivir, zoner photo,přehravač videa,atd... a hlavně nepřipojovat k internetu když tam neni antivir

Bobo69
Vybavení

Příspěvek od Bobo69 »

djmario

Příspěvek od djmario »

Ahoj tady bych to viděl na tento samořejmě jestli má plnou podporu pro Win 7

http://www.czc.cz/asus-x550vb-xo053h-se ... 05/produkt

Bobo69
Vybavení

Příspěvek od Bobo69 »

Nemá ale SSD a procak je i5 ..... :roll: to nevadí..?

djmario

Příspěvek od djmario »

ale pracuje Jádro procesoru: dvoujádrový a disk neřeš na system uděláš třeba 80Gb a zbytek necháš na hudbu C,D

PartyDj Tomi

[quote="djmario"]Ahoj tady bych to viděl na tento samořejmě jestli má plnou podporu pro Win 7

http://www.czc.cz/asus-x550vb-xo053h-se ... 05/produkt[/quote]
To vypadá docela příznivě jen jestli ta grafika nebude zbytečně topit(studené spoje)?
A podpora Win 7 je ?
A to SSD by se dalo vyřešit třeba tímto:
http://www.alza.cz/western-digital-2-5- ... 510202.htm

djmario

Příspěvek od djmario »

samořejmě jestli máš notebook na hraní a chceš aby ti dlouho vydržel kolega má sice pravdu ale já použivám všude kam přijdu podloužku s ventilátorem ti doporučuji koupit pod notebook a problém vyřešen

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

1366/768 je na 15" fakt zverstvo, s timhle rozliseni je to tak max na 13"

Odpovědět