Vyběr z několika mixpultu prosím moc o radu

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
Merbaucz

Vyběr z několika mixpultu prosím moc o radu

Příspěvek od Merbaucz »

Ahoj planuju si ted kupovat novy mixpult stary musim už vratit kamosovi ta kby mě zajímalo kterej by ste mi doporučili, hraju na Gramofonech, s DVS, mel bych tady na vyběr nejsou extra špičkovy jsou proste levny na zatim domací hraní, největší strach mam v pčipojenim a prave si nevim jistej jestli bych to DVS gramce a jeden s techto mixu propojil tak aby vše klapalo, moc se v ti chdratech neorientuju, popřípadě kdyby vás napadl jinačí mixpult byl bych moc rád kdyby ste mi je sem napsali, a jeste by me zajimala takovava vec ohledně crossfaderu šlo o to, aby se s nima dalo pohodlně skchracovat zkratka aby mi nešel za mesíc do hajzlu předem děkuju

http://www.dj-obchod.eu/2-kanalove/numark-m-101.html

http://www.dj-obchod.eu/2-kanalove/numark-m-1.html

Azu

Re: Vyběr z několika mixpultu prosím moc o radu

Příspěvek od Azu »

Na oba rovnu zapomeň.
Normální dj mixák by měl mít 3 pásmový korekce (basy, středy, výšky), tyhle atrapy mixáku s dvoupásmovýma korekcema, to je tak leda na přivedení zvuku z televize v hospodě.
Takže jako naprostý minimum
http://www.dj-obchod.eu/2-kanalove/reloop-access-2.html
nebo lépe
http://www.dj-obchod.eu/3-kanalove/behr ... x-626.html

A na scrachování na jakémkoliv mixáku pod 9000 zapomeň tuplem, všude ti odejde crossfader, protože ty mixáky na to nejsou dělaný
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

Majky_mike

Příspěvek od Majky_mike »

Jak píše AZU...

... to co jsi posílal třeba do hospody k malému PA, kde je potřeba mít připojenou TV, CD přehrávač na podkres a mikrofon, když chce někdo pronést proslov pro několik lidí. Na hraní rozhodně ne.

Jestli chceš scratchovat, tak budeš muset ještě hodně výrazně přišetřit. Každej pult obdobné cenové relace odděláš za 2-3 tréningy.

desann
Vybavení

Příspěvek od desann »

a ak silou mocou numark tak aspon M2 ktory ma uz predsa len aj stredove korekcie... s 2 pasmovymi to musi byt naprd. sam si neviem predstavit na tom hrat...

Merbaucz

Příspěvek od Merbaucz »

Co jsem se takhle dočetl tak chapu že mix přimo na scratchovaní je podstetněji dražší,ale nejsem žadnej profik a nechci dotoho hned vražet takovy prachy popřípadě do budoucna bych si ho koupil když me to bude dal bavit a budu mit na to čas, ale ted se rozhoduji tedy mezi tim už zmíněním Reloop Access. 2 a ještě Numark M2 a u toho jsem se dočetl že se u něj da vyměnit hlavní crossfader tak to beru jako zese o dosti prodloužení životnosti když píšete že se nejvic sere crossfader,tak nevim prostě.

Dj Broulik

Příspěvek od Dj Broulik »

Merbaucz: pokud nerozumíš kabeláži, tak jsi DJ na baterky. Rozumět Dj technice je základ dobrýho DJ-e 8) Takovýhleho DJ někde poslat je akorát pro ostudu, protože když vznikne sebemenší problémek, tak je to většinou končí neřešitelným problémem :?
Pioneer DJM800 CDJ2000 EFX500 Sennheiser HD25

Merbaucz

Příspěvek od Merbaucz »

Tak takove keci slišet važne nemusim taky si ze dne na den nebil kabelažovej maser hnupe ;-) :D :D

desann
Vybavení

Příspěvek od desann »

poviem ti to takto...
neni lepsie neist do toho hrrr, radsej pockat a kupit si hned to "nieco lepsie"
ako teraz utratit 100 eur za nieco co aj tak zachvilu ti odide a teda budes znova kupovat novy mix
hovorim to z vlastnej skusenosti, ak si poradit das spravis dobre, ak ne tak chapem aj tak, niekto na to musi prist tym ze to zazije na vlastnej kozi mno :D

a co sa tyka toho ci ta to bude bavit tak k tomu len jedno:
ak ta to uz bavi s myskou a vdj ver tomu ze na poriadnej technike ta to bude tiez! A este k tomu ako!!
ohladom toho strach by som nemal

Dj Broulik

Příspěvek od Dj Broulik »

Přesně jako Desann. Kupovat nejlevnější mr*ku jenom proto, že to je levný (byť je to úplně na h@vn@) mi příjde jako největší blbost. Protože člověk, kterej takhle smýšlí, že na tom ušetří, tak na tom právě nejvíc prodělá :idea: To, že se vyráběj tyhle levný nepoužitelný jebečky neznamená, že je musíme kupovat. Si představ kdyby se ty levný jebečky nevyráběli a chtěl jsi hrát, tak půjdeš a koupíš si za 8 -10 litrů mix ani bys neceknul. ( tím nechci říct, že bys do toho musel vrazit tolik,) Ale pokud chceš hrát na gramce a scratchovat, tak si kup za 4 -5litrů a více ,dvoušavlovej kvalitnější mix a budež podstatně spokojenější - líp se ti na tom bude hrát, a nebudeš muset řešit to, že ti támhle chrčí šavle, támhleto nefunguje a ve výsledku budeš třeba i 3 měsíce bez mixáku bo to bude pořád lítat po servisech..... pokud jsi ochoten to podstoupit, tvůj boj, tvoje prachy ,tvoje hraní/nehraní....

Jinak sorry, ale připojení mixu mě příjde jako absolutní základ. To je jako když bys chtěl za každou cenu řídit auto, ale neuměl bys odemknout dveře a počítal bys s tím, že ti to nějakej chytrák, masér a hňup co to umí odemknout, před jízdou vždy odemykal :roll: Takže pro příště si tyhle kecy chlapečku nech.
Jo a ještě poznámka, Kabelážovej masér jsem už asi od 8mi let, kdy už jsem zapojoval bedny, zesiky atd... takže tvoje narážka je úplně mimo 8) A pokud neumíš to co 8miletej kluk, tak by sis měl nejdřív přečíst nějakou literaturu než koupíš mix. :wink:
Pioneer DJM800 CDJ2000 EFX500 Sennheiser HD25

Azu

Příspěvek od Azu »

Stačilo by kdyby dával ve škole pozor na hodinách angličtiny, osobně vůbec nechápu co ta dnešní mládež na hodinách angličtiny vlastně dělá, protože já neznám jediného člověka, který by byl schopen přeložit i sebejednoduší anglickou větu. Pokud někdo není schopen si přeložit 5 základní slovíček in, out, master, mic, headphones, tak je to poravdu dost na pováženou

Majky_mike

Příspěvek od Majky_mike »

Azu píše:Stačilo by kdyby dával ve škole pozor na hodinách angličtiny, osobně vůbec nechápu co ta dnešní mládež na hodinách angličtiny vlastně dělá, protože já neznám jediného člověka, který by byl schopen přeložit i sebejednoduší anglickou větu. Pokud někdo není schopen si přeložit 5 základní slovíček in, out, master, mic, headphones, tak je to poravdu dost na pováženou
Tak on očividně nedával pozor ani při hodině češtiny (slišet mi přijde fakt extrém hodný IQ max 60)... takže se mi to nezdá ani tak moc divné, že neví co znamená třeba "in a out".

Takže moje jediná rada v tomhle směru je ať raději dodělá to zahradnické učiliště a na nic, kde musíš bejt dle vlastních slov "kabelovej master" (tedy propojit 4 konektory) raději zapomenout. Jako pěstitel okurek bude určitě úspěšnější.

Merbaucz

Příspěvek od Merbaucz »

Ja nechci nic řikat ale vas 2 debilky bych chtěl tak potkat musite bejt všem k smichu borečkové :D nebo už je vam fakt randál let :D Docela by mě zajimalo jakou ty si udělal školu blbečku, jestli si vubec nakou dodělal, nahaníš si ego na netu a v realu si pouze ubožak lituju tě.

crewy

Příspěvek od crewy »

merbaucz: taky jsem zacinal ale ze bych tady otravoval lidi na foru ne, hledal jsem zkousel jsem a prichazel na to. aj na to blbe pripojeni mixpultu k pc jsem dosel sam. a nemusim nikomu nic dokazovat ze jsem na to dosel sam a chlubit se tim... tak bych se s vyrokama typu blbeckove zklidnil...

Azu

Příspěvek od Azu »

My k smích nejsme, k smíchu seš ty když nejsi schopen přeložit těch 5 slovíček.
Já se učil ruštinu a němčinu a přesto jsem byl schopen použít selskej rozum abych věděl kam co zapojit.

stereoman

Příspěvek od stereoman »

[quote="Merbaucz"]Ahoj planuju si ted kupovat novy mixpult stary musim už vratit kamosovi ta kby mě zajímalo kterej by ste mi doporučili, hraju na Gramofonech, s DVS, mel bych tady na vyběr nejsou extra špičkovy jsou proste levny na zatim domací hraní, největší strach mam v pčipojenim a prave si nevim jistej jestli bych to DVS gramce a jeden s techto mixu propojil tak aby vše klapalo, moc se v ti chdratech neorientuju, popřípadě kdyby vás napadl jinačí mixpult byl bych moc rád kdyby ste mi je sem napsali, a jeste by me zajimala takovava vec ohledně crossfaderu šlo o to, aby se s nima dalo pohodlně skchracovat zkratka aby mi nešel za mesíc do hajzlu předem děkuju

http://www.dj-obchod.eu/2-kanalove/numark-m-101.html

http://www.dj-obchod.eu/2-kanalove/numark-m-1.html[/quote]

Neber to jako urazku, muzu vedet kolik je ti let? Prijde mi, ze jsi jeden z te nove generace DJu o ktere pisi tady: úte říj 18, 2011 12:32
./viewtopic.php?f=15&t=6843#p50207

Kdyz se nad tim zamyslis, tak nikdo si tady na tvuj ucet ego nehoni. To s tou kabelazi vyznelo jako by ses v 4. tride ZS zeptal kolik je 2x2. Ver mi, ze za par let se teto diskusi jeste zasmejes 8) a das nam zapravdu.

Odpovědět