NUmark 5000fx
NUmark 5000fx
Zdravim..
Po dlouhem brouzdani a srovnavani (cena/kvalita) me vysel mixak numark 5000fx jako zajimava volba..
Bohuzel sem nenasel nejake informace o tomhle mixpultu ohledne zkusenosti,kvality zpracovani (a tudiz vydrze),prip. kvality zvuku apod..
Predem diky za pripominky
Po dlouhem brouzdani a srovnavani (cena/kvalita) me vysel mixak numark 5000fx jako zajimava volba..
Bohuzel sem nenasel nejake informace o tomhle mixpultu ohledne zkusenosti,kvality zpracovani (a tudiz vydrze),prip. kvality zvuku apod..
Predem diky za pripominky
raggamafia.huu.cz
www.enlab.eu
www.enlab.eu
Re: NUmark 5000fx
Já ho zkoušel na veletrhu před pár rokama. Je to mixák maximálně střední třídy, zvuk efektů mě lehce zklamal. Ale jinak to neni špatná volba, za ty peníze cca odpovídající. Jde spíš o to co skutečně od mixáku potřebuješ. Kolik kanálů, kolik do něj chceš/můžeš vrazit peněz atd. Určitě jsou kvalitnější mixy, Ecler, Allen a Heat, Denon, Pioneer... Jako pokud nemáš deset tisíc jako cenovej strop určitě bych se poohlídnul ještě po něčem jinym, např. z výše uvedenejch značek..
od mixu pozaduju min 3 kanaly,xlr vystup (kvuli zesikum,budu ho totiz tahat ven) a efekty by se mi libily (plus ten sampler je tam opravdu fajn)..takze mix s temahle parametrama by stal pres 20k,coz uz davat nechci (pincek 600)..
raggamafia.huu.cz
www.enlab.eu
www.enlab.eu
je mi jasny,ze to vzhledem k cene nebude buhvi jak vybornej drzak,ale aby se mi treba za 3 roky "nerozpad"..
raggamafia.huu.cz
www.enlab.eu
www.enlab.eu
-
asi me za tohle tady ukamenujou ale nasel jsem dobre recenze na behinger DDM4000
tady je odkaz na recenze :
http://www.djforums.com/content/2009/01 ... th-review/
http://www.djforums.com/content/2009/01 ... 00-review/
jinak cena je taky kolem 10t
tady je odkaz na recenze :
http://www.djforums.com/content/2009/01 ... th-review/
http://www.djforums.com/content/2009/01 ... 00-review/
jinak cena je taky kolem 10t
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II
Já mixák vlastním už cca rok a půl, a sem s ním maximálně spokojenej. Tehdy jsem se rozhodoval mezi Reloopem RMX40 nebo tím numarkem, a jsem vesměs rád že jsem vzal toho numarka. Jediný co mi na něm trošku vadí je to že ty efekty po čase celkem omrzí. Občas se s tím dá trošku zablbnout (hodně fajn jen Dry/wet fader), ale nění to nic moc extra. (nadruhou stranu hrávám na Pio djm 700 a taky nějak extra efekty nevyužívám, tak nevím no). Z efektů musím vyzdvihnout efekt pitch, kterej se dá hodit na mikrofon, a daj se s ním dělat fajn šmoulí hlásky.. tak je občas aspoň prdel.
Jinak já sem si celkem už zvykl, ale někoho může rozhodit to že mikrofon musí bejt přiřazenej na jeden z těch 5ti kanálů (není samostatně jak na jinejch pultech). Takže je dycky potřeba vytáhnout Fader než člověk kecá. Mic 1 je na prvním kanálu, Mic 2 je tuším na 5tým kanálu. Když to srovnám třebas s již zmiňovaným pio djm700, tak na tom se mi líbí funkce talkover kdy automaticky ztiší hudbu při použití mikrofonu. (automaticky, ne že talkover jak na některejch mixech kde si člověk musí sám přehodit páčku). Což je fajn když třebas člověk nechá puštěnou hudbu a jde něco moderovat mezi lidi.
Když bych to měl zhodnotit. Mixák fajn. Dnes už za super cenu. Kvalitní je určitě také. Pokud ho vezmeš neuděláš vyloženě špatně. Na druhou stranu je dnes plno zajímavejch mixáků. Takže většinou člověk vybírá podle toho co ho zaujme. Kdybych měl omezenej rozpočet tak bych bral klidně numarka, kdybych měl víc peněz tak bych se podíval spíš po Pio Djm 700, nebo nějakým ecleru či denonu.
PS: mám ho rok a půl a je skoro jak novej. záleží jak se k tomu člověk chová. rozhodně si nemyslím že by se mi měl do dvou let rozpadnout.
Pokud máš nějakej konkrétní dotaz, tak rád zodpovím.
Jinak já sem si celkem už zvykl, ale někoho může rozhodit to že mikrofon musí bejt přiřazenej na jeden z těch 5ti kanálů (není samostatně jak na jinejch pultech). Takže je dycky potřeba vytáhnout Fader než člověk kecá. Mic 1 je na prvním kanálu, Mic 2 je tuším na 5tým kanálu. Když to srovnám třebas s již zmiňovaným pio djm700, tak na tom se mi líbí funkce talkover kdy automaticky ztiší hudbu při použití mikrofonu. (automaticky, ne že talkover jak na některejch mixech kde si člověk musí sám přehodit páčku). Což je fajn když třebas člověk nechá puštěnou hudbu a jde něco moderovat mezi lidi.
Když bych to měl zhodnotit. Mixák fajn. Dnes už za super cenu. Kvalitní je určitě také. Pokud ho vezmeš neuděláš vyloženě špatně. Na druhou stranu je dnes plno zajímavejch mixáků. Takže většinou člověk vybírá podle toho co ho zaujme. Kdybych měl omezenej rozpočet tak bych bral klidně numarka, kdybych měl víc peněz tak bych se podíval spíš po Pio Djm 700, nebo nějakým ecleru či denonu.
PS: mám ho rok a půl a je skoro jak novej. záleží jak se k tomu člověk chová. rozhodně si nemyslím že by se mi měl do dvou let rozpadnout.
Pokud máš nějakej konkrétní dotaz, tak rád zodpovím.
Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,
teda zrovna s behringerem mam jenom spatny zkusenosti..a to nejen z dj-sky oblasti..
raggamafia.huu.cz
www.enlab.eu
www.enlab.eu
No já bych mix od behringera nechtěl ani omylem.. a ten DDM4000 už vůbec...
bj_carda: mam moznost ho koupit pouzitej za peknou cenu,proto me zajimaly prakticky informace,takze jestli do nej i tak jit,nebo ne (je udajne pouzivanej jen doma)..
raggamafia.huu.cz
www.enlab.eu
www.enlab.eu
Co Denon X-1100? efekty sice nema, ale je lepsi si spis nekde sehnat externi efektor a imho na denon bych se spis spolehl nez na numark, zvlast, kdyz to chces nekde tahat
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=93443
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=93443
Záleží jak dlouho je používanej, a jak se k tomu předchozí majitel choval. Takže by to chtělo vidět na vlastní oči v jakým je stavu.
Teď mě napadá ještě jedno plus (velký knoby na korekcích), a mínus že nemá efektovou smyčku (send / return), takže v případě použití externího efektoru je problém. muselo by se to valit přímo do masteru. V případě kaossilatoru je to ok, ten by se hodil na volnej kanál.
Jinak bych neřadil numark někde k behringeru a pod. Numark dělá kvalitní věci. Gor tohle byl dlouhou dobu jejich nejlepší mixák co vyráběli. (i když dnes už kapánek starší). Nicméně ten denon DN-X1100 taky nevypadá marně.. Na druhou stranu mě ničím nezaujal, takže já bych šel radši do Eclera než Denona.
Teď mě napadá ještě jedno plus (velký knoby na korekcích), a mínus že nemá efektovou smyčku (send / return), takže v případě použití externího efektoru je problém. muselo by se to valit přímo do masteru. V případě kaossilatoru je to ok, ten by se hodil na volnej kanál.
Jinak bych neřadil numark někde k behringeru a pod. Numark dělá kvalitní věci. Gor tohle byl dlouhou dobu jejich nejlepší mixák co vyráběli. (i když dnes už kapánek starší). Nicméně ten denon DN-X1100 taky nevypadá marně.. Na druhou stranu mě ničím nezaujal, takže já bych šel radši do Eclera než Denona.
bj_carda: samozrejme se na nej nejdriv pojedu kouknout,o tom zadna:)..
honcka: nad timhle denonem uz sem taky premyslel,ale je to vlastne obycejnej (bez efektu) mixak a dalsi krabicku k tomu nechci (nejen kvuli dalsi investici)..
honcka: nad timhle denonem uz sem taky premyslel,ale je to vlastne obycejnej (bez efektu) mixak a dalsi krabicku k tomu nechci (nejen kvuli dalsi investici)..
raggamafia.huu.cz
www.enlab.eu
www.enlab.eu
no ono zas na druhou stranu ta mixážní část mixáku je nejdůležitější. Právě tu budeš využívat nejčastěji.. Jak říkám, efekty jsou fajn, ale časem tě omrzí. Takže je budeš využívat minimálně.
-
ten denon je sice obycejnej ale kvalitou je na tom vysoko ,tady mas za 10t ciste jen mix bez dalsich nepotrebnych vecimikro píše:bj_carda: samozrejme se na nej nejdriv pojedu kouknout,o tom zadna:)..
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II
no nepotrebnych..to uz musim posoudit sam,jestli mi efekty a sampler prijdou nepotrebny:)..
raggamafia.huu.cz
www.enlab.eu
www.enlab.eu