Modrý vs červený

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
b.bounce

Modrý vs červený

Příspěvek od b.bounce »

Zdravim lidi jako začátečník mám další blbej dotaz. Chci se zeptat jakej je rozdíl mezi červeným a modrým korgem? Hledal jsem tu na forů ale nenašel jsem. Má představa je taková že povalim z dvou decku gramu(serato) a pak třeba pojedu chvíly live nebo si pustim na jeden gram jenom vocal a do toho bych jel "bubny" je to možné ? který je na to lepší? A normálně bych ten korq připojil na třetí kanál mixu ? nebo kam jinam? a co to jsou ty dvě "lampy" uprostřed? děkuji za všechny reakce - nejdříve jsem přemýšlel nad akai apc ale to vali přez pc a dva pc na stole to je nesmysl :-D :oops:

piatro
Vybavení

Re: Modrý vs červený

Příspěvek od piatro »

prečo na to nepoužiješ ableton cez serato bridge? Beaty by ti išli z abletonu,accapelly zo serata? Nepotrebuješ na to 2 ntb,dokonca by si mohol ableton automaticky zosynchronizovať do accapelly. Samozrejme potrebuješ na to nejaký midi kontroller,napr to akai,čo si spomenul,aby si to neovládal iba myškou.

b.bounce

Příspěvek od b.bounce »

Tak mě jde taky o to vytvareni celej songu ne jenom o to pridat jiny beaty do vocalu. Znam pravě cloveka kterej ma cervenej korg a rozjizdi zive neskutecny pecky. Tak me to dost zaujalo. Jinak moc nevim jak ten serato bridge takhle funguje jak jsi psal.

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

cervenej korg je sampler, modrej syntak, cervenej imho nema uz moc smysl kupovat, ze uvedeny ableton+midi kontroler ho nahradi mnohem lip, lip se v nem dela, nemas HW omezeni a mas mnohem vic moznosti. Modrej bych si taky neporidil, ze z druhy ruky bych se bal, ze jim celkem dost odchazej pady a misto novyho bych si koupil z druhy ruky spis nejakej dospelej syntak (Access Virus)

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

jinak tady mas recenzi toho the Bridge
http://www.youtube.com/watch?v=G7KOa6QjuKI

b.bounce

Příspěvek od b.bounce »

Access Virus? to je trošku jiná liga cenově :-) No já do toho moc nevidím proto se ptám co by bylo nejlepší.

b.bounce

Příspěvek od b.bounce »

Abych řek pravdu dost mě zaujalo toto videjko : http://www.youtube.com/watch?v=-HJHy8dHOcY ... Proto se mi ten korg začal fakt mrtě líbyt.. ale nebránim se i jiným- lepším variantám... Jak jsem psal představuju si něco z čeho se nechá rvát live hlava nehlava... NEbo dělat jen beatovej podklad pro vokaly( kamoska je zpěvačka)

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

[quote="b.bounce"]Access Virus? to je trošku jiná liga cenově :-) No já do toho moc nevidím proto se ptám co by bylo nejlepší.[/quote]
prave ze virus z druhy ruky te vyjde cenove jako novej korg
http://www.ebay.de/itm/Access-Virus-B-V ... 143wt_1396

b.bounce

Příspěvek od b.bounce »

Když takhle z druhy ruky buh vi co stim kdo prodaval natoz prez ebay kupovat ze zahranici. Mam stimhle spatny zkusenosti. A hlavne mam na tyhle veci neskutecnou smulu.

ALe jinak ten virus to je jako neco podobnyho jako korg? jenom lepsi?

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Korg je cistej digital, Virus je virtualni analog (digital, ale ma analogovy oscilatory) tj zvuk z korgu jde vicemene nasimulovat pres nejaky VST, zvuk z analogovejch syntaku nenasimulujes, ale to ma smysl kupovat, az presne budes vedet, jakej zvuk chces, ze kazdej typ je trochu jinej

b.bounce

Příspěvek od b.bounce »

Bude to znít asi hodně noobně ale jakej je přesně rozdíl mezi syntetizatorem a samplerem? Projel jsem google ale proste v ty ajine tomu je fakt blbe pochopit.

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Sampler zpracovava samly(nahrane vzorky), syntezator zvuk sam vyrabi

b.bounce

Příspěvek od b.bounce »

Díky za odpověd :-)

b.bounce

Příspěvek od b.bounce »

Tak asi pujdu do toho cerveneho korgu kterej podporuje sd karty.

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

radim jit spis do abletonu, primo spolupracuje se seratem a i zvukove to bude mit lepsi, jinak jestli mas ipad, tak pro nej je app ielectribe, coz je defakto cervenej korg

Odpovědět