Zdravim lidi jako začátečník mám další blbej dotaz. Chci se zeptat jakej je rozdíl mezi červeným a modrým korgem? Hledal jsem tu na forů ale nenašel jsem. Má představa je taková že povalim z dvou decku gramu(serato) a pak třeba pojedu chvíly live nebo si pustim na jeden gram jenom vocal a do toho bych jel "bubny" je to možné ? který je na to lepší? A normálně bych ten korq připojil na třetí kanál mixu ? nebo kam jinam? a co to jsou ty dvě "lampy" uprostřed? děkuji za všechny reakce - nejdříve jsem přemýšlel nad akai apc ale to vali přez pc a dva pc na stole to je nesmysl
prečo na to nepoužiješ ableton cez serato bridge? Beaty by ti išli z abletonu,accapelly zo serata? Nepotrebuješ na to 2 ntb,dokonca by si mohol ableton automaticky zosynchronizovať do accapelly. Samozrejme potrebuješ na to nejaký midi kontroller,napr to akai,čo si spomenul,aby si to neovládal iba myškou.
Tak mě jde taky o to vytvareni celej songu ne jenom o to pridat jiny beaty do vocalu. Znam pravě cloveka kterej ma cervenej korg a rozjizdi zive neskutecny pecky. Tak me to dost zaujalo. Jinak moc nevim jak ten serato bridge takhle funguje jak jsi psal.
cervenej korg je sampler, modrej syntak, cervenej imho nema uz moc smysl kupovat, ze uvedeny ableton+midi kontroler ho nahradi mnohem lip, lip se v nem dela, nemas HW omezeni a mas mnohem vic moznosti. Modrej bych si taky neporidil, ze z druhy ruky bych se bal, ze jim celkem dost odchazej pady a misto novyho bych si koupil z druhy ruky spis nejakej dospelej syntak (Access Virus)
Abych řek pravdu dost mě zaujalo toto videjko : http://www.youtube.com/watch?v=-HJHy8dHOcY ... Proto se mi ten korg začal fakt mrtě líbyt.. ale nebránim se i jiným- lepším variantám... Jak jsem psal představuju si něco z čeho se nechá rvát live hlava nehlava... NEbo dělat jen beatovej podklad pro vokaly( kamoska je zpěvačka)
[quote="b.bounce"]Access Virus? to je trošku jiná liga cenově No já do toho moc nevidím proto se ptám co by bylo nejlepší.[/quote]
prave ze virus z druhy ruky te vyjde cenove jako novej korg http://www.ebay.de/itm/Access-Virus-B-V ... 143wt_1396
Když takhle z druhy ruky buh vi co stim kdo prodaval natoz prez ebay kupovat ze zahranici. Mam stimhle spatny zkusenosti. A hlavne mam na tyhle veci neskutecnou smulu.
ALe jinak ten virus to je jako neco podobnyho jako korg? jenom lepsi?
Korg je cistej digital, Virus je virtualni analog (digital, ale ma analogovy oscilatory) tj zvuk z korgu jde vicemene nasimulovat pres nejaky VST, zvuk z analogovejch syntaku nenasimulujes, ale to ma smysl kupovat, az presne budes vedet, jakej zvuk chces, ze kazdej typ je trochu jinej
Bude to znít asi hodně noobně ale jakej je přesně rozdíl mezi syntetizatorem a samplerem? Projel jsem google ale proste v ty ajine tomu je fakt blbe pochopit.
radim jit spis do abletonu, primo spolupracuje se seratem a i zvukove to bude mit lepsi, jinak jestli mas ipad, tak pro nej je app ielectribe, coz je defakto cervenej korg