Korg Kaossilator - Vaše praktické zkušenosti

Diskuze o DJ mixážních pultech, efektorech a sluchátkách
Azu

Re: Korg Kaossilator - Vaše praktické zkušenosti

Příspěvek od Azu »

Tak to sem za blbce :-) já to čet dost na rychlo to téma a zrovna ten jedinej příspěvek kde jde zmíňka o KP3 sem přelétnul, tak mně to nějak nedošlo když i další příspěvky potom jsou o KI
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky

sukinho

Příspěvek od sukinho »

Nechci zakládat nové téma, tak se zeptám tady.
Chci si koupit nový Kaossilator Pro, malý kaossilator sem nikdy nedržel v ruce ani neviděl v akci. Moje vize využití je taková, že bych při dj setu hraném z cd + mix měl připojený Kaossilator Pro a přimíchával do toho samply/smyčky které bych live vytvářel. Zajímalo by mě tedy, jestli má K. Pro nějaký BPM Counter, nebo něco na ten způsob, co samo dokáže synchronizovat jeho rychlost na rychlost právě probíhající skladby na cd, za předpokladu že to mám správně zapojené. KP3 Pad takovou možnost má, proto doufám, že to má K. Pro taky. Nikde v popisech produktu sem na to přesnou odpověď nenašel, ve videích sem taky konkrétně neviděl dje který by to zapojil do svého setu. Popřípadě pokud to nemá BPM Counter dá se nějak "dorovnat" sample na probíhajíácí skladbu? Díky za odpovědi

EVO

Příspěvek od EVO »

dobrá otázka, taky by mě tyhle věci zajímaly! :?:

WladoTBX

Příspěvek od WladoTBX »

Já mám sice KP3ku, ale myslim si, že na tom "K. PRO" to bude udělané obdobně, to znamená že možnost automatické detekce BPM (což mě moc nefachá, pač hraju "zlámaniny") pak je tam ruční nastavení hodnoty BPM, a třetí (moje oblíbená) možnost, je si to tempo "naťapat" tlačítkem TAP. pak se tam ještě dá nastavit jakoby začátek (asi) sloky.... Nicméně kamarád má K. PRO obědnanej a měl by každym dnem dorazit, tak sem rozhodně pak napíšu nějakej report ;-)
NANOkontrol, Icon IDJ, Axiom49, Phase 26, DD5250, Maya 44, Traktor, S4

sukinho

Příspěvek od sukinho »

tak to jsem zvědavý, je to vlastně jediný důvod proč jsem si ho sám zatím neobjednal, už se těším na recenzi

Stimpy

Příspěvek od Stimpy »

WladoTBX píše:Já mám sice KP3ku, ale myslim si, že na tom "K. PRO" to bude udělané obdobně, to znamená že možnost automatické detekce BPM (což mě moc nefachá, pač hraju "zlámaniny") pak je tam ruční nastavení hodnoty BPM, a třetí (moje oblíbená) možnost, je si to tempo "naťapat" tlačítkem TAP. pak se tam ještě dá nastavit jakoby začátek (asi) sloky.... Nicméně kamarád má K. PRO obědnanej a měl by každym dnem dorazit, tak sem rozhodně pak napíšu nějakej report ;-)
Bohužel každým dnem se protáhlo na každým týdnem,nicméně čekam a doufam,že se objeví co nejdříve...první várka do čr byla vyprodaná,a ted se čeká na druhou,která má přijít do konce června...:-(.Taky bych si rád přečet neakou recenzi,ale asi holt budu muset počkat na tu svoji....

WladoTBX

Příspěvek od WladoTBX »

Takže... Kolega Stimpy už se dočkal..... "je to doma" A já mám tu čest napsat první poznatky....
Dneska sme poprvé zkoušeli KAOSSILATOR PRO společně s mojí KP3.... a řeknu vám...... naprosto pecková kombinace!!!! Bude to ale chtít ještě spoustu chvil "ošahávání" pač je tam dost podstatných rozdílů.... Je tu třeba velkej rozdíl v používání sampléru pač na KP3 jedou loopy jakoby celou dobu na pozadí (takže tlačítka A B C D fungujou tak trochu jakoby funkce "mute"), kdežto KAOSSILATOR každej první loop pustí odzačátku, takže je docela problém je sladit dohromady.... Myslel sem, že se to vyřeší MIDI CLOCKem, ale ten "pouze" sinchronizuje BPM, nikoliv začátek paternu... možná se to dá ještě nějak poladit, a jestli ne, tak si na to prostě budeme muset zvyknout :D .... Na druhou stranu má KAOSSILATOR vychytanější nahrávání samplu, zvuky se totiž dají jakoby "vrstvit" (podobně je to snad i u malího kaossilatoru) to je asi velké plus....
Bylo velice zajímavé ovládat jedním kaosem přez MIDI dotykovej displej kaose druhýho, v podstatě sem ovlivňoval 4 paramerty ve dvou osách najednou.....
Hodně dobrej je ARPEGIATOR, ten prostě nemá chybu!...
Co bych teda prozatim mohl vytknout, je absence tlačítka "HOLD" a možná by se i občas šiklo tlačítko "PAD MOTION" které jsou na KP3....
Toto jsou moje poznatky za cca 2 hodinky, takže každopádně budu blbnout dál a rozhodně ještě něco napíšu..... :wink:

sukinho

Příspěvek od sukinho »

díky za poznatky :) až budeš zase "blbout" koukni se prosím jak je to s tou synchronizací BPM ne ve spojení s KP3 ale přímo s mixákem, tudíž synchro s hrajícím trackem. díky

WladoTBX

Příspěvek od WladoTBX »

Ohledně funkce "AUTO BPM" tě asi nepotěšim, pač ta tam asi nebude.... Ale ještě to ověřim..... Nicméně to nebude zase taková prohra, pač se dá BPM celkem pohodlně "naťapat" talčítkem "TAP/TEMPO" a nebo pak ručně (když ho znáš samozřejmě)...
Pro mě je rozhodně ta auto synchronizace k ničemu, pač hraju převážně zlomený beaty a to je fest nepřesný.... Takže já osobně "naťapávám" :D

djleto84

Příspěvek od djleto84 »

WladoTBX píše:Ohledně funkce "AUTO BPM" tě asi nepotěšim, pač ta tam asi nebude.... Ale ještě to ověřim..... Nicméně to nebude zase taková prohra, pač se dá BPM celkem pohodlně "naťapat" talčítkem "TAP/TEMPO" a nebo pak ručně (když ho znáš samozřejmě)...
Pro mě je rozhodně ta auto synchronizace k ničemu, pač hraju převážně zlomený beaty a to je fest nepřesný.... Takže já osobně "naťapávám" :D

to znie vskutku vpohode ale neviem ako by som to stihal ak hram z gramofonov + "TAP/TEMPO" KAOSSILATOR PRO asi by to chcelo vymakat daky grif coz by nemal byt problem ak sa to da vsetko zalohovat :) hmm parada zacinam silno uvazovat o kupe :ugeek2:

DJ Patrix

Příspěvek od DJ Patrix »

Tiež som jeden z tých, ktorým táto mašinka "nedá spávať" ale moja túžba vlastniť ju ma dosť obmedzuje pri výbere mixpultu.
WladoTBX (alebo niekto iný), nemohol by si ešte prihodiť nejaké skúsenosti s Korgom? Zaujímalo by ma hlavne to, či Kaossilator ponúka vhodnú paletu zvukov pre DJov hrajúcich techno, house a pod.

Odpovědět