I pres VS diplom z teto problematiky jsem nebyl schopen pochopit, co nekterymi vetami a odstavci chtel autor rici. O tom, ze nektere jeho vyjadreni temer popiraji fyzikalni zakony se jiz radeji ani zmninovat nebudu. Nechci bezduvodne hanit praci nekoho jineho a tak to hazim do sem do placu. Jsem blby jenom ja nebo vam take pripada, ze ten clanek psal nekdo, kdo vubec nevi o cem je rec?
Zde je kratka ukazka toho, co se v clanku dozvite:
Ten odstavec vubec nedava smysl. Nebo alespon ja ho vubec nechapu. Mikroprocesor ridi cely digitalni pult, nejen pouze digitalizaci (sber vzorku, kvantizaci,kodovani). Kdyz uz jsme navic u teto problematiky mel dotycny spise zminit neco o prevodnicich, bitove hloubce a vzorkovaci frekvenci. Souvislost s XTA vubec nechapu.Pokud se jedná o plně digitální mix, je veškerý převod signálu řízen vestavěným mikroprocesorem, který má naprogramovaný určitý "kanál". Přes tento kanál se nedostanete ani s následným použitím byť kvalitnějšího zvukového procesoru (např. XTA – budeme se věnovat v některém z dalších dílů seriálu) a jste tedy odkázáni na dovednosti továrních chipových techniků a programátorů.
Co je to za blbost? Tam by melo stat kvalitni prevodniky s dostatecnou bitovou hloubkou a vzorkovanim ve spojeni s vykonnym mikroprocesorem ...Nastavení kvalitních mikroprocesorů nám do jisté míry umožňuje suplovat špičkové analogové předchůdce.
To pise, jak kdyby psal o sestavovani zakladni desky v PCVyrobit kvalitní analogový board je i v dnešní době velká magie.

Nemyslim, ze by se to tykalo pouze analogovych mixu. Za dalsi vetsina digitalnich mixu na diskotekach jde do (procesoru a pak) PA stejne analogove.Pro ochranu vašeho aparátu doporučuji vždy mezi analogovým pultem a zesilovači použít zvukový procesor, kde si můžete nastavit limity signálových špiček.
Ted to zrovna nemuzu najit, ale jeste nekde tam byla nejaka hlaska o tom, ze na digitalnim Pio Nexus 900 odchazeji fadery a ze to pak chrasti. Chrastenim se fadery projevovaly u analogovych pultu, ale u digitalniho pultu si to vsak dost dobre uz jen z principu fungovani nedovedu predstavit. To co jsem uvedl je jen cas toho, co se v clanku nachazi. Abych byl uprimny, tak po Pio 900 jsem jiz radeji prestal cist

Samozrejme, ze jsem informoval kolegu z redakce, co to tam povesil, ze ten clanek psal nekdo zcela mimo realitu a tento svet, ale clanek tam stale visi... Kdyz jsem se zeptal, kde toho patlala splasili, tak mi bylo receno, ze to je nejaky kamad ze studia54 od jineho kolegy, co ma techno.cz momentalne na povel.