Uzemění

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
1Rozy6

Uzemění

Příspěvek od 1Rozy6 »

Chlapy vím, že to tady někde bylo o tom uzemění, ale nemůžu to najít, tak kdybyste dali radu. Potřebuju uzemnit zařízení, dřív sem si toho tolik nevšímal, změnil sem umístění zařízení a už bych to kurnik mohl pořešit, lehce mě ve zvuku občas škrtne. notebook - audio 8 zvukna - gramce - mixák - zesák. Myslím, že jste to řešili pomocí nějaké spešl prodlužky, která má vlastnost, že to uzemní. Můžete mě někdo napsat co to je a pokud máte tip na netu kde se dá levně sehnat link, nebo jiný řešení. Díkec
SA12X,innoFADER,Numark TT500,M44-7,Traktor Scratch,Axiom 25,AV40.

ToLa

Re: Uzemění

Příspěvek od ToLa »

1Rozy6 píše:Chlapy vím, že to tady někde bylo o tom uzemění, ale nemůžu to najít, tak kdybyste dali radu. Potřebuju uzemnit zařízení, dřív sem si toho tolik nevšímal, změnil sem umístění zařízení a už bych to kurnik mohl pořešit, lehce mě ve zvuku občas škrtne. notebook - audio 8 zvukna - gramce - mixák - zesák. Myslím, že jste to řešili pomocí nějaké spešl prodlužky, která má vlastnost, že to uzemní. Můžete mě někdo napsat co to je a pokud máte tip na netu kde se dá levně sehnat link, nebo jiný řešení. Díkec
O prodlužce s extra uzemněním nic nevim, ale já to občas řešim tak, že mam dlouhý srát s moc krokodýlkama, a vše to navzájem projim a procvakám a konec dám na zemnící kolík, ale to jak kdy a jak kde funguje.
Takže jediný rozumný řešení je DI BOX.

1Rozy6

Příspěvek od 1Rozy6 »

Tak to koukám, prostě máš drát s krokodálkama a chytneš zemění gramců, zamění mixu a zesáku a zvukovce a chytneš něco kovovýho na notebooku. To mě přijde docela úlet teda :D A co to je ten DI BOX?

ToLa

Příspěvek od ToLa »

1Rozy6 píše:Tak to koukám, prostě máš drát s krokodálkama a chytneš zemění gramců, zamění mixu a zesáku a zvukovce a chytneš něco kovovýho na notebooku. To mě přijde docela úlet teda :D A co to je ten DI BOX?
Prej úlet... Krokodýlky na slabym drátu jsou super, ale jednou asi 2x jsme zemnili startovacima kabelema na transita, ty byly tak tezky, ze tahali mixák ze stolu na zem :-D

DI BOX má "vypínač" kterým právě ze signálu vypneš zem a přestane to bručet...
http://www.musiccenter.cz/kytary/di-box ... 69:0:0:2:1

1Rozy6

Příspěvek od 1Rozy6 »

Tak to je dobrej fóreček s těma kabelama startovacíma :biggrin2: , dívám se a ten di box má vstupy který jsou mě asi naprd, nic takovýho nepoužívám. Proč to prostě není jak zásuvka s funkcí, např. jak jsou prodlužky s přepěťovou ochranou jen, tak něco obdobnýho se zemnící funkcí.

ToLa

Příspěvek od ToLa »

[quote="1Rozy6"]Tak to je dobrej fóreček s těma kabelama startovacíma :biggrin2: , dívám se a ten di box má vstupy který jsou mě asi naprd, nic takovýho nepoužívám. Proč to prostě není jak zásuvka s funkcí, např. jak jsou prodlužky s přepěťovou ochranou jen, tak něco obdobnýho se zemnící funkcí.[/quote]

No ty konektory u tech DJ boxu taky moc nechapu.
Nevim zda to nejde technicky nebo co, ale proč není na vstupu normálně cinch...
http://www.musiccenter.cz/ART-dPDB/DI-BOXY/:3:27063
Tady ten by mohl být celkem ideální. Stačila by redukce Jakck-cinch a potom to dále vést přes XLR, nebo opět redukce XLR-cinch.

Zkušebně si můžeš udělat nezemněnou zásuvku. Ale problém nastává, že mě pak třeba probíjel mikdofon do ruky (ale hezký efekt byl, že když jsem s nim "třel" o okraj mixáku, tak to jiskřilo, jak autíčka na autodráze :-D ) A probíjí i všechno ostatní. Mělo by to jít tím, že uplně všechen zvuk půjde z jedné fáze, ale některé dnešní NB/PC jdou prostě k ničemu a bručej i když by ses stavěl na hlavu...

lwq

Příspěvek od lwq »

1Rozy6 píše:T ... A co to je ten DI BOX?
Na webu dj-obchod.eu to maji velmi dobre popsane ...

Proste, kdyz nemas symetricke vystupy, tak to DI-BOX zaridi - prevede do symetriky ... Supr vec ... :wink2:
KorgNanoKontrol#AKG K181DJ#TraktorDJStudio#Ableton#MacBook Pro

pedro13

Příspěvek od pedro13 »

Nejdůležitější ze všeho je zapojit všechno z jedné jediné zásuvky!!!

lwq

Příspěvek od lwq »

pedro13 píše:Nejdůležitější ze všeho je zapojit všechno z jedné jediné zásuvky!!!
To ovsem taky, ale to ti nepomuze, kdyz brumi notas :wink2:
KorgNanoKontrol#AKG K181DJ#TraktorDJStudio#Ableton#MacBook Pro

pedro13

Příspěvek od pedro13 »

Tuhle problematiku jsem docela intenzivně řešil,když jsem začínal s noťasem potažmo PC jakožto zdrojem signálu.Zkoušel jsem jak zemnění-pospojování,tak odpojování zemnicícího kolíku,symetrické-nesymetrické zapojování kabelů a další.Více či méně úspěšně,nebo spíš neúspěšně.
Spokojenost nastala až nekompromisním zapojením všeho z jediného bodu,čili vyloučením zemních smyček.
Mám tam konzoli,noťas,aktivky,mix,handku,atd. a ani to necekne.
Ale je možné,že ne každý noťas má takhle kvalitní zdroj jako ten můj :wink2:

Avender

Příspěvek od Avender »

Hoj, mam problem z uzemnenim. V reprakoch sa oziva brum, ked uzemnim gramec o PC tak je to o trochu lepsie, ale je to stale pocut. Hrajem cez Mixvibes DVS 6. Problem nastava ked pustim normal vinyl cez Bypass. Vsetko mam napojene na jednom predlzovaku. Nejaky napad ako odstranit problem...? DI BOX kupovat nebudem... diki za kazdu radu
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

dela ti to brum i kdyz jedes na baterky_

Avender

Příspěvek od Avender »

nemam notebook, ale stolny PC...
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad

crewy

Příspěvek od crewy »

zkus zemnit zvukovku a mixák(nebo jedno z toho co zabere), když tito dělá jen při normálních vynilech.

swoop

Příspěvek od swoop »

Kdyz jsem mel starsi notebook, resil jsem to upravou prodluzovacky tak, ze jsem ji rozebral a odpojil nulak. Sice to spousta "elektrikaru" odsuzovala, ale ja na to jel 3 roky bez problemu (HP NX 25... FS2, Technics 1210). Ted mam HP 6730b a ten uz je v pohode (asi ma kvalitnejsi zdroj) + Audio DJ 8 + gramce.
NI Traktor S4 MK3+X1 MK2+F1/HP ProBook 450 G3/2xTechnics 1210 MK2/Rodec BX-9/Sennheiser HD 25-II

Odpovědět