MIDI CLOCK - prepojenie traktoru s inym softom

Diskuze o DVS produktech a DJ MIDI kontrolerech.
Paul Diamond
Příspěvky: 446
Registrován: 09 bře 2007 06:23

MIDI CLOCK - prepojenie traktoru s inym softom

Příspěvek od Paul Diamond » 14 úno 2010 19:50

zdravim all...

uz par dni sa neuspesne snazim prepojit cez midi clock traktor pro so softom maschine od NI (oboje na jednom booku - asus core2duo T8100 2,2ghz 4gb ddr2)

chackoval som forum na NI no nic konkretne ako to zrobit som sa nedozvedel a na moje prispevky neodpisuju :/

napisem postup ako som sa to snazil prepojit asi to bude najprehladnejsie...

1. zaskrtol som v traktore moznost "send midi clock"
2. v sekcii master clock som zvolil "internal"
3. spustil som maschine v nastaveniach som zaskrtol "sync to external midi clock"

problem je v tom ze v momente ako toto nastavim v maschine nemozem stlacit play/stop a nic v nom nefunguje traktor ide normalne...


neviete v com moze byt problem?

na macoch to takto funguje na pc maju viaceri ten isty problem ako ja...


dik za help
sdjs.sk
sdjs.podomatic.com
myspace.com/pauldiamondsk

DjMatisS
Příspěvky: 530
Registrován: 30 pro 2008 01:50

Re: MIDI CLOCK - prepojenie traktoru s inym softom

Příspěvek od DjMatisS » 14 úno 2010 21:50

jednak je velka skoda, ze to delas na jednom pc. Mas nejaky virtuální midi kabel? (Midiyoke a podobne...). Pokud na windows nemas tento driver/kabel, tak to nelze. Midi nema skrz co prochazet. Na macích to funguje jednoduse proto, ze system MAC OSX ma integrovany takzvany IAC Driver, coz je prave virtualni midi kabel. Nejvhodnejsim resenim pro tebe tak je skutecne midi yoke. Jinak, co se tyce meho velmi zpožděného tématu o midi synchronizaci, tak uz to brzy bude hotove. (midi kabel a prevodnik uz je na ceste. 24.2. dorazi i se zvukovkou na produkci)
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

Paul Diamond
Příspěvky: 446
Registrován: 09 bře 2007 06:23

Re: MIDI CLOCK - prepojenie traktoru s inym softom

Příspěvek od Paul Diamond » 15 úno 2010 02:47

ahoj tak som si stiahol midi yoke traktor je stale nastaveny na send midi clock / internal

v maschine mam stale ten isty problem :/ takze ziadna zmena tu su nastavenia midi pre maschine
Obrázek
sdjs.sk
sdjs.podomatic.com
myspace.com/pauldiamondsk

DjMatisS
Příspěvky: 530
Registrován: 30 pro 2008 01:50

Re: MIDI CLOCK - prepojenie traktoru s inym softom

Příspěvek od DjMatisS » 15 úno 2010 07:49

Zkusil jsem to ted narychlo v abletonu.
Obrázek

Takto to mam nastavene v traktoru + v preferences je nastaveno send midi clock.

V maschine nech zaple ty vstupy, ktere mas a zaškrtni tedy sync to ext. midi clock.

Dulezite je aby v traktoru bylo zaple to play tlacitko v midi sekci. maschine by v tu chvili mela zacit prijiimat midi data, coz neni videt, protoze tempo je defaultne stejne. hod tedy do traktoru na deck a nejaky track a vse by se melo zacit hybat k obrazu tvemu. Takto to popisuji tutorialy, takova je praxe (vyjmecne).
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

DjMatisS
Příspěvky: 530
Registrován: 30 pro 2008 01:50

Re: MIDI CLOCK - prepojenie traktoru s inym softom

Příspěvek od DjMatisS » 15 úno 2010 08:09

Jo a jinak, pokud jde o maschine jako takovou...
http://www.youtube.com/results?search_q ... type=&aq=f

tyhle 4 videa di řeknou asi nejvic co se tyče schopností maschine. (kdyz prezijes ty vtipne cerne typky za kamerou xD) Ja osobne bych si ji kvuli tomuhle videu koupil, kdybych mel penize.
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

Paul Diamond
Příspěvky: 446
Registrován: 09 bře 2007 06:23

Re: MIDI CLOCK - prepojenie traktoru s inym softom

Příspěvek od Paul Diamond » 15 úno 2010 11:42

sakra ono to stale neide... traktor mam nastaveny presne tak ako ty nastavenia v maschine si videl na tom screene + este tu su jedne nastavenia

Obrázek


imput channel tam mozes dat od 1 do 16 som skusal kazdy jeden... nic

tie videa si chacknem diky :)
sdjs.sk
sdjs.podomatic.com
myspace.com/pauldiamondsk

DjMatisS
Příspěvky: 530
Registrován: 30 pro 2008 01:50

Re: MIDI CLOCK - prepojenie traktoru s inym softom

Příspěvek od DjMatisS » 15 úno 2010 13:17

play tlacitko v traktoru ti sviti...
pak prejdes do maschine a zapnes sync to ext. midi clock
pak to sakra musi fungovat. Netusim proc to nejde...
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

Paul Diamond
Příspěvky: 446
Registrován: 09 bře 2007 06:23

Re: MIDI CLOCK - prepojenie traktoru s inym softom

Příspěvek od Paul Diamond » 15 úno 2010 13:23

neide to kamo fakt... ja uz nechapem...

moj traktor
Obrázek


send midi clock samozrejem zaskrtnute offset 0ms
sdjs.sk
sdjs.podomatic.com
myspace.com/pauldiamondsk

DjMatisS
Příspěvky: 530
Registrován: 30 pro 2008 01:50

Re: MIDI CLOCK - prepojenie traktoru s inym softom

Příspěvek od DjMatisS » 15 úno 2010 13:40

http://www.youtube.com/watch?v=sUZVFzSmKpk

ja jsem vzdy vychazel z tohoto tutorialu, s tim, ze kabel jsem nahradil midiYokem, jehoz nastaveni se nijak neresi. Kdyz jsem to delal treba s absynthem, nebo koreplayerem (jsou od NI, nastavujou se stejne jako maschine), tak to fachalo. pak jen zalez v maschine tam kde je midi clock offset (jesdnoduse zpozdeni) a nastav par milisekund smerem dozadu... Bohuzel me nic nenapada, mozna neco prehlizime, ale me to s abletonem (jenom jina grafika interfacu) trvalo sotva 3 minuty...
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

Paul Diamond
Příspěvky: 446
Registrován: 09 bře 2007 06:23

Re: MIDI CLOCK - prepojenie traktoru s inym softom

Příspěvek od Paul Diamond » 16 úno 2010 00:26

ja neviem ale som dost na nervy z toho :( pisal som uz dnes rano na forum NI kde som im to podrobne popisal vratane screenov a nikto zatial neodpisal tak asi "vsetci vedia whats the problem..."
sdjs.sk
sdjs.podomatic.com
myspace.com/pauldiamondsk

DjMatisS
Příspěvky: 530
Registrován: 30 pro 2008 01:50

Re: MIDI CLOCK - prepojenie traktoru s inym softom

Příspěvek od DjMatisS » 16 úno 2010 09:19

problem je ze midi kabely typu Yoke nemaji zadne nastaveni. Pouze lze nastavit kolik je portu a vzhledem k tomu, ze mas povoleno vsech osm a v traktoru se jiz pocet nastavit neda (automaticky akceptuje vsechny, rekl bych ze vcetne vstupnich) nestava se ti nahodou, ze se ti vse co zavisi na midi v Tcku tak nejak zblazni?
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

Paul Diamond
Příspěvky: 446
Registrován: 09 bře 2007 06:23

Re: MIDI CLOCK - prepojenie traktoru s inym softom

Příspěvek od Paul Diamond » 16 úno 2010 09:30

ani nie... vsetko mi funguje spravne jediny problem co som kedy mal s midi bolo ked mi jedna CDJ 400 nechcela ist no ked prisiel traktor pro 1.2 uz to bolo ok...

neviem v com to je proste nevidim tam nikde chybu :(
sdjs.sk
sdjs.podomatic.com
myspace.com/pauldiamondsk

DjMatisS
Příspěvky: 530
Registrován: 30 pro 2008 01:50

Re: MIDI CLOCK - prepojenie traktoru s inym softom

Příspěvek od DjMatisS » 16 úno 2010 23:12

jak je to s funkcnosti maschine samotne? kdyz nesynchronizujes s traktorem, leze z toho zvuk? Predpokladejme ze pri tve zasobe NI karet mas jednu kartu pro traktor (asi audio8) a druhou pro maschine (zrejme A2DJ). To normalne funguje? Mam namysli kdyz neni zaple v maschine external sync, tj. tempo a clock si to bere vlastni. Nebavili jsme se totiz doted o zvuku, a ty poukazujes na to ze nejde ani play ani nic...
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

Paul Diamond
Příspěvky: 446
Registrován: 09 bře 2007 06:23

Re: MIDI CLOCK - prepojenie traktoru s inym softom

Příspěvek od Paul Diamond » 16 úno 2010 23:14

toto vsetko funguje :) nezalezi natom ci mam maschine zapnutu cez 2DJ alebo 8DJ proste to ide v pohode... hned ako zapnem sync to external midi clock play proste zhasne a neide nic spustit :(



EDIT:/
myslis ze by sa dalo urobit nieco take?

kupit normalny midi kabel nahodit maschine a traktor pro obe cez audio 8DJ a prepojit

MIDI OUT (8DJ) do MIDI IN (maschine)

slo by to takto?

what you think?
sdjs.sk
sdjs.podomatic.com
myspace.com/pauldiamondsk

DjMatisS
Příspěvky: 530
Registrován: 30 pro 2008 01:50

Re: MIDI CLOCK - prepojenie traktoru s inym softom

Příspěvek od DjMatisS » 16 úno 2010 23:39

no, slo by to urcite, presne podle toho tutorialu co jsem ti postoval. Funguje to vse identicky, jen tobe z nejakeho duvodu neprochazi signal z virtualniho midi portu. Zapomnel jsem ze maschine ma pro sync ucely vlastni midi port, a ze mas A8DJ. to by urcite slo. Jen je to takovy neeticky prapodivny loopback z kompu a zase zpět. ale fungovat by to melo. problem jako ty ted popisujes, jsem mel i s abletonem jeden cas. Resil jsem to tak, ze jsem nejprve pustil sync v traktoru, nejaky track jsem zaloopoval, aby mi sync neutekl, pak jsem v abletonu pustil nejaky loop a teprve uplne nakonec jsem povolil externi synchronizaci. kdyz jsem nejdriv zapl synchro a pak loop, nefungovalo to. zkus to tedy nasledovne.

1.V traktoru si na decku A pust track. loopni ho na 4doby. nech ho bezet
2.V traktoru v tom sync panelu zapni to velke play tlacitko.
3.Přejdi do maschine, zapni tam nejaky patern. ted by melo oboji bezet s tim, ze se to bude kopat.
4. Teprve kdyz se to kope v maschine zapni external midi sync. Podle mych dosavadnich zkusenosti by se tempo melo srovnat.

Zkus toto, pak jiz jedine to standartni midi spojeni. to budu za nekolik dni delat pro dva kompy tak se na to tesim.
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

Odpovědět