!!Mini notebook + virtual dj 7 pro sekání soundu pomoc!!

Diskuze o programech pro DJ (TRAKTOR PRO, Virtual DJ, Serato DJ/Scratch apod.)
CrissC

Re: !!Mini notebook + virtual dj 7 pro sekání soundu pomoc!!

Příspěvek od CrissC »

azu má pravdu ^^... šance, že by se ti to povedlo rozběhat, aby to šlo v pohodě, je minimálni....

Avender

Příspěvek od Avender »

Este tak, nainstalovat Linux a pouzit jeden s tych extra jednoduchych DVS programov....na poslednu chvylu je to blbost, ale je to jedna z moznosti.
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad

lukoslaf

Příspěvek od lukoslaf »

v tejto dobe ma 95 percent mojich znamich notebook... a verim tomu ze ty niesi vynimka... a pokial niesi total mimo, co snad nie, tak neviem kde je potom problem... naco si komplikujes zivot ?? peace.. :wink:
VDJ PRO, Pioneer DDJ-ERGO, Panasonic RP-DJ300

sqadra

Příspěvek od sqadra »

DOBRÁ RADA Jestli používáš timecode vinyly s VDJ timecodem (virtual dj nebo numark virtual vinyl), tak pro tebe mám naprosto nejlepší řešení: hraj na Virtual DJ 4! já jsem ho používal celou dobu i když jsem měl k dispozici VDJ pro 5,6a7 a ta čtyřka fungovala naprosto nejlíp co se týká reakce na timecode a stability, sedmička mě v tomhle hodně zklamala, i přes vyzkošení všech nastavení se m nepodařilo dosáhnout reakce jako u VDJ4, buď tam bylo znatelný spoždění nebo nestabilní pitch. teď mám midi controller estax vci 100 a při scrtchování se mi zvuk taky seká, zatimco s VDJ4 jsem na timecode vinyl několik let scratchoval jak divej bez jedinýho seku! taky je dobrý zvukovku nastavit na 16 bit, 44100z, víc drtivá většia mp3jek stejně nemá (vlastně je to standard i na audio CD), takže je zbytečný systém zatěžovat jakymkoliv vyšším nastavením. samozřejmě jak už tady někdo psal, maximálně pročistit systém, dobrej je na to program cc cleaner, tam použij čistič, pak oprav registry a v menu nástroje v položce start zakaž všechny nepotřebný blbosti, co se ti při startu spoušťěj. potom je dobrý udělat defragmenaci systémovýho disku. ve windows samozřejmě vypnout všechny zvuky, dát minimální grafický efekty v nastavení systému a vypnot automatické obovení. je oho ještě víc,jak se dá zrychlit systém, ale to už by bylo nadlouho.

A tady máš ode mě návod jak nejlíp nastavit ten VDJ4, co jsem udělal pro kámoše, když jsem jim ho půjčoval: http://leteckaposta.cz/260935195
Hudba: soundcloud.com/sqadra
Fotoreporty: sqadra.rajce.idnes.cz

hoolifan

Příspěvek od hoolifan »

ono to je fakt možná dobrá rada ale vdj4 má oproti 5,6 a 7 o poznání horší zvukové podání :!:
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

sqadra

Příspěvek od sqadra »

hoolifan píše:ono to je fakt možná dobrá rada ale vdj4 má oproti 5,6 a 7 o poznání horší zvukové podání :!:
Co se týká internal mixeru a efektů tak možná jo, ale to jsem nikdy nepoužíval a to je i u PRO7 naprostá bída v porovnání třeba s posledním Traktor PRO (stačí si jenom porovnat zvuk toho základního filtru, který oba programy mají a není třeba nic víc dodávat:-(. Co se týká čistého přehrávání, tak s tebou nesouhlasim, tam je vuk VJ4 naprosto ok, navíc oproti 7 mnohem líp drží tempo podle timecode, takže zvuk nekolísá a ani scratch nezněl nijak výrazně hůř v porovnání třeba s od začátku do nebes vychvalovaným serato scratch live 1 (samozřejmě jsem měl nastavenou nejmenší latenci a nejvyšší kvalitu a ani tak se nesekal, proto ho doporučuju). Taky hodně záleží na zvukovce a s ESI U46DJ, kterou jsem celou dobu měl zněl fakt pěkně, běžným poslechem nebo na akci k nerozeznání od Pioneer CDJ. Podle mě v tomhle hraje absolutně největší roli kvalita hraných mp3, tam se může pokazit nejvíc.

Hurdisk

Příspěvek od Hurdisk »

[quote="sqadra"]DOBRÁ RADA Jestli používáš timecode vinyly s VDJ timecodem (virtual dj nebo numark virtual vinyl), tak pro tebe mám naprosto nejlepší řešení: hraj na Virtual DJ 4! já jsem ho používal celou dobu i když jsem měl k dispozici VDJ pro 5,6a7 a ta čtyřka fungovala naprosto nejlíp co se týká reakce na timecode a stability, sedmička mě v tomhle hodně zklamala, i přes vyzkošení všech nastavení se m nepodařilo dosáhnout reakce jako u VDJ4, buď tam bylo znatelný spoždění nebo nestabilní pitch. teď mám midi controller estax vci 100 a při scrtchování se mi zvuk taky seká, zatimco s VDJ4 jsem na timecode vinyl několik let scratchoval jak divej bez jedinýho seku! taky je dobrý zvukovku nastavit na 16 bit, 44100z, víc drtivá většia mp3jek stejně nemá (vlastně je to standard i na audio CD), takže je zbytečný systém zatěžovat jakymkoliv vyšším nastavením. samozřejmě jak už tady někdo psal, maximálně pročistit systém, dobrej je na to program cc cleaner, tam použij čistič, pak oprav registry a v menu nástroje v položce start zakaž všechny nepotřebný blbosti, co se ti při startu spoušťěj. potom je dobrý udělat defragmenaci systémovýho disku. ve windows samozřejmě vypnout všechny zvuky, dát minimální grafický efekty v nastavení systému a vypnot automatické obovení. je oho ještě víc,jak se dá zrychlit systém, ale to už by bylo nadlouho.

A tady máš ode mě návod jak nejlíp nastavit ten VDJ4, co jsem udělal pro kámoše, když jsem jim ho půjčoval: http://leteckaposta.cz/260935195[/quote]
Tak akce probehla s vypujcenym NB a pohoda:-)VDJ 7pro splnil moje ocekvani:-) Ale zkusil jsem na svem Mini doporuceny VDJ4 v pohode to jede ale nejde mi zadny mod prehravani vinylu..porad stejna stopa na jaken koliv bodu desky..nevite cim to je?

sqadra

Příspěvek od sqadra »

[quote="Hurdisk"][quote="sqadra"]DOBRÁ RADA Jestli používáš timecode vinyly s VDJ timecodem (virtual dj nebo numark virtual vinyl), tak pro tebe mám naprosto nejlepší řešení: hraj na Virtual DJ 4! já jsem ho používal celou dobu i když jsem měl k dispozici VDJ pro 5,6a7 a ta čtyřka fungovala naprosto nejlíp co se týká reakce na timecode a stability, sedmička mě v tomhle hodně zklamala, i přes vyzkošení všech nastavení se m nepodařilo dosáhnout reakce jako u VDJ4, buď tam bylo znatelný spoždění nebo nestabilní pitch. teď mám midi controller estax vci 100 a při scrtchování se mi zvuk taky seká, zatimco s VDJ4 jsem na timecode vinyl několik let scratchoval jak divej bez jedinýho seku! taky je dobrý zvukovku nastavit na 16 bit, 44100z, víc drtivá většia mp3jek stejně nemá (vlastně je to standard i na audio CD), takže je zbytečný systém zatěžovat jakymkoliv vyšším nastavením. samozřejmě jak už tady někdo psal, maximálně pročistit systém, dobrej je na to program cc cleaner, tam použij čistič, pak oprav registry a v menu nástroje v položce start zakaž všechny nepotřebný blbosti, co se ti při startu spoušťěj. potom je dobrý udělat defragmenaci systémovýho disku. ve windows samozřejmě vypnout všechny zvuky, dát minimální grafický efekty v nastavení systému a vypnot automatické obovení. je oho ještě víc,jak se dá zrychlit systém, ale to už by bylo nadlouho.

A tady máš ode mě návod jak nejlíp nastavit ten VDJ4, co jsem udělal pro kámoše, když jsem jim ho půjčoval: http://leteckaposta.cz/260935195[/quote]
Tak akce probehla s vypujcenym NB a pohoda:-)VDJ 7pro splnil moje ocekvani:-) Ale zkusil jsem na svem Mini doporuceny VDJ4 v pohode to jede ale nejde mi zadny mod prehravani vinylu..porad stejna stopa na jaken koliv bodu desky..nevite cim to je?[/quote]

v sound setup/timecode settings by mělo být nastaveno u obou timecodů mód "absolute" (je to i v tom mém návodu, co jsem tu uploadoval) a pak to jede plně jako vinyl, pokud ne, bude tam nejspíš nějaká chyba v instalaci, třeba špatně cracklá verze nebo něco podobnýho (předpokládám, že nemáš origo VDJ4)

sqadra

Příspěvek od sqadra »

P.S. narozdíl od VDJ7PRO, kde výrobce doporučuje Serato (SSL) timecode vinyly (ale stejně s nima moc dobře nefunguje), VDJ4 funguje pouze s VDJ timecodem, takže vinylama VDJ nebo Numark VirtualVinyl, takže taky záleží, co jsi použil za vinyly a mohlo by to být zdrojem toho problému..

Odpovědět