Zosilnovač + repro - pár otázok

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
energy

Zosilnovač + repro - pár otázok

Příspěvek od energy »

Ahoj,
chcem sa opýtať na pár vecí spojených s prepojením zosilňovača + repro.
Príklad:
1,Mám reproduktory s 250 W RMS výkonom, 8 ohm.
Zosilňovač je 1x 1000W 2 Ohm, 2x 500 W 4 Ohm, 2x 250W 8 Ohm.
Keď naň zapojím paralélne 2x 250 W 8 Ohm bedne na kanál A a 2x 250 W bedne na kanál B, tak mi každá jedna bedňa pôjde na 125 W ?

2, Koľko Watové bedne mi úplne postačujú na ozvučenie takého klasického kultúrneho domu ?

3, Na akcii sme mali zosilňovač American Audio 1500 W, na ňom boli zapojené : Kanál A - 1x 250 W bedňa Omnitronic, 1x 250 W subwoofer Omnitronic, a 1x odposluch, to isté bolo zapojené na kanáli B. Omnitroniky boli zapojené cez DMX paralélne a odposluchy boli klasickou dvojlinkou.
Po 9 hodinách hrania ich odpálilo. Všetkých 6 reproduktorov, pritom zosilňovač išiel ani nie na polovicu. Ako k tomu mohlo dôjsť ? Podotýkam, že aj na predošlej akcii odpálilo bedňu na jednej strane.
Ďakujem za odpoveď :)

honcka
Vybavení

Re: Zosilnovač + repro - pár otázok

Příspěvek od honcka »

1) ne kdyz zapojis 2 8ohm bedny na kanal paralelne, tak budou dohromady mit dle ohmova zakona 4ohmy, tj do nich pujde 500W - 250W do jedne

2) zalezi na kapacite a stylu muziky, pri kapacite 500 lidi a kdyz tam budes chtit delat koncert, nebo tanecni party, tak cca 5-10kW, rozumny minimum je napr takovahle sestava
http://www.thomann.de/cz/db_technologie ... system.htm

3) mohlo to bejt z x veci
a)Omnitronic dela totalni shit bedny, udavany vykon naprosto neodpovida realite
b) nevim, co jste presne meli za typ zesiku, ale VLP1500 hraje max do 4 ohm na kanal, ale meli jste zapojeny 3 bedny na kanal a to dava 2.66ohm, muzete bejt radi, ze vam neshorel i zesik
c) kdyz chces hrat vicepasmove, tak potrebujes zarizeni zvane crossover, ktery ti rozdeli frekvence, ktery se pousti do beden, jestli chces hrat stereo, tak potrebujes zvlast zesik pro basaky, zvlast pro 2pasma a zvlast pro odposlechy (kdyz do subwooferu nacpes cely frekvencni pasmo, tak ho upeces)
d) prebuzeni na vstupu (vetsinou na mixu) - udela ti to obdelnikovy signal a tim to taky upeces

Odpovědět