Zesilovač

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
jakub.p

Zesilovač

Příspěvek od jakub.p »

čau, potřeboval bych poradit. V muzice dělám hodně dlouho, ale vy máte s určitýma součástma větší zkušenosti.
Dělám nový bedny...2x 15" a 1,5" horna a potřeboval bych na to zesilovač...

15"-mám objednaný z maxistore 1200W beymy
1,5-100W driver taky od beymy

Celou bednu bych zapojil na 2 nebo 4 ohmy.
to jest...v jedný bedně budou 2x 15" a 1x 1,5" dělám 2 a potřeboval bych zesilovač...poradíte?

Na ten zesík mám tak 20k, zatím mám vybráno AA5001 nebo 6001...díky

P.S.-dá se tomuhle věřit? http://cgi.ebay.de/QSA-fP-8-0-Class-H-P ... 1|294%3A50

nebo spíš http://cgi.ebay.de/QSA-NX-7-1-Class-D-P ... 1|294%3A50 - spíš tohle, protože mám už jen jedno místo v racku...:D

hoolifan

Re: Zesilovač

Příspěvek od hoolifan »

QSA nebrat - hrál sem na jednom stužkáči a měli tam model od QSA a po 2 hodinách přestal hrát a chladil se a to sem ho moc nehulil úroveň hlasitosti byla na 5ce a z mixu šel signál jen v zeleném..
co se zesíků týče tak moc zkušenosti nemám ale doboručují se tady nějaké behringery (jako nouzovka když nejsou prachy) a uplně ale nejlepší co jsou tady tak jsou zesilovače od QSC (neplést si s QSA na které si dal link)
VDJ PRO+Audio2DJ+Eks XP5+Denon DN-X050+EEE1000H+Sennheiser HD 25

jakub.p

Příspěvek od jakub.p »

sám mám jedny starší-USA 900-900W na 8ohmů na mono-mám 2...bral bych to nevýkonější rmx, ale nemám money...:( dík za zkušenosti

P.S. oni se dělají behringery 2x2500W?

jakub.p

Příspěvek od jakub.p »

od behringeru zatím nemám nic, ale ještě mě lákají mackie 2800, ty jdou 2800W na 4 ohmy, to by mi na jednu bednu stačilo... :D

voče

Příspěvek od voče »

Ahoj,

dvouhomový bedny nedělej - velká zátěž pro zesíky a dvakrát víc to hrát rozhodně nebude. 2x15+2 je taková dost zastaralá koncepce.. na co to chceš mít? my to máme taky a je to teda bedna jak hovado. budou suby? kolik? žánr? čím budeš dělit? kolik lidí na to chceš utáhnout? venku x vevnitř?? trvalá instalace?

jaký přesně beymy si objednal? zrovna s beymou si to moc netrefil (kor 2x1200W do středovejšky je kravina a drivery maj na pytel též).. jinak ta bedna bude hodně citlivá, tudíž by stačila rmx 2450 a randál to bude, to se neboj. sice repra nevyužiješ plně, ale zase ti to bude hrát pěkně nahlas a jasně. někde si 2450 můžeš určitě půjčit - je to snad nejpoužívanější zesík - a zkus to na něm, uvidíš (resp. uslyšíš) že to hrát bude hodně. jde o to jak.

další možnost, pokud budou 4ohmový bedny (nominální hodnota), tak koupit dva levnější zesiky a dát je do můstku na každou bednu zvlášť. - např. rmx 1450.

sračky typu qsa NEBRAT! a pod rmx bych taky nešel - to je opravdu minimum.

úplně nejlepší by bylo beymy prodat a koupit něco jinýho vhodnýho do středovejšky. aspoň ten driver třeba od b&c de700.
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

jakub.p

Příspěvek od jakub.p »

Já to mám pouze na doplnění soundsystému...mám 4 bedny s jednou 900W 12" a jednou 2" 120W beymou...samozřejmě, že se nejedná o trvalou instalaci...je to koncepce kompakt + sub v jednom boxu...mám již 2 suby s 1200W 18" a je to opravdu síla...ta bedna nebude vysoká ani 100cm... :D a je o něco širší než 15" reproduktor...jedná se o beymy http://maxistore.cz/maxistore/s65/Katal ... -P-15P1200

tak zítra pošlu fotky...

jakub.p

Příspěvek od jakub.p »

Takže na spodní reproduktor bude vyhybka na sub...výšek mám dost, subbů mám taky dost...dělám pouze kompromis na plesy... :D

voče

Příspěvek od voče »

kompakt + sub v jednom boxu?? 2v1? no to bych fakt chtěl slyšet a vidět.. ta bedna má teda výhybku zabudouvanou už v sobě?

pořád nechápu, co teda chceš. schválit, že to máš dobře? poradit? s čim? já to z těch tvejch vět nedokážu vůbec rozluštit.
DRUM'n'BASS vibezz

jakub.p

Příspěvek od jakub.p »

voče píše:kompakt + sub v jednom boxu?? 2v1? no to bych fakt chtěl slyšet a vidět.. ta bedna má teda výhybku zabudouvanou už v sobě?

pořád nechápu, co teda chceš. schválit, že to máš dobře? poradit? s čim? já to z těch tvejch vět nedokážu vůbec rozluštit.
chci jen poradit zesilovač k těmto bednám...omlouvám se za nesrozumytelnost...až to dodělám, tak pošlu fotky...

EVO

Příspěvek od EVO »

UFFFF!!!!! Cože??? Kompakt 2x15" + vejškáč a výkon okolo 2 a půl kilowaty??? Tak to jsem nikdy neviděl ani neslyšel a především si myslím, že je to totální hovadina, buďto ty bedny budou zbytečně silný a nebo nebudou vyhovovat svojí koncepcí, páč pokud chce někdo stavět bedny na ozvučení stadionu, určitě uspořádání 2x 15 + vejšky vhodné NENÍ! :idea: :biggrin2: :biggrin2: :biggrin2:

No, pokud chceš odpovídající zesík v této cenové relaci, doporučil bych asi 2x Tapco Juice 2500, který Ti dodá celkem odpovídající výkon v můstku na 4 ohmy, jeden zesik na jednu bednu. Určitě bych se v tomto případě vyhnul jinak podobnému EP-2500 od Behringera, který už hodně moc topí v tomto provedení, Tapco je v poho. Samozřejmě nějaký QSC by bylo jistě lepší, ale cenově se už nevejdeš :sad2:

Každopádně, znovu podotýkám, podle mě je celá tahle bedna nesmysl prvního kalibru!!! :!: :P

jakub.p

Příspěvek od jakub.p »

tyhle repráky tam dávám proto, že si ode mě někteří Djs půjčují bedny a dávají tam svoje zesíky...už mi takhle zrušily subbasy...tak doufám, že nikdo nebude mít v jížních čechách zesík silnější než 2x2,5kW :D ...jinak dík za typ...ještě se rozhodnu mezi AA6001 a těma tapcama

voče

Příspěvek od voče »

jakub.p:

tak to je možná další tvůj omyl.. :)

repra ti většinou neodpálí watíky, ale špatnej signál, kterej do nich různí blázni pouštěj (mix do červenejch, přehulený basy atd.) a to klidně i při zesíku o 2x200Watech. Nejlepší cestou jak zamezit odprsknutí reproduktorů není pořízení slabšího zesilovače, ale kvalitní obsluha a kvalitní články v řetězci, který NEprodukujou dobytčárny. rozhodně to není o výkonu zesilovačů..
DRUM'n'BASS vibezz

Andrew Blake

Příspěvek od Andrew Blake »

Přesně tak, voče ví o čem mluví.

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

jakub.p píše:tyhle repráky tam dávám proto, že si ode mě někteří Djs půjčují bedny a dávají tam svoje zesíky...už mi takhle zrušily subbasy...tak doufám, že nikdo nebude mít v jížních čechách zesík silnější než 2x2,5kW :D ...jinak dík za typ...ještě se rozhodnu mezi AA6001 a těma tapcama
to je hlavni omyl, vetsinou se PA bedna naopak odpraskne slabym zesikem, do kteryho, jak psal voce leze zprasenej signal a je permanentne v clipu - > lezou z nej obdelniky -> spalis klidne i kilowatovej reprak 200W zesikem

BTW uz mas hotovou vyhybku?

dj_camil

Příspěvek od dj_camil »

Souhlas... Když už chceš půjčovat, tak s vlastím rackem s limiterem a zesilovačem
Music is my destiny!

Odpovědět