Nedávno jsem koupil přes inzerát zesilovač Behringer EP 2500, vše fungovalo, při zkoušení doma jsem zjistil že sice fungují oba outputy a inputy ale oba kanály ovládám jen jedním knoflíkem na channelu 2. Tak jsem se rozhodl že ho rozmuntuju trochu vyčistím, vysaju prach a kouknu jestli tam nebude zjevná porucha, k mému překvapení na jedné straně chyběli kondenzátory a konce drátů byly přelepeny takže nejspíš přepálili jeden kanál protože tam chybí i pojistka (nejsem elektrikář a myslím že tam mezi kondezátorama chybí).
Ale proč mi to hraje z obou outputů když jde jeden kanál? A co mi v této situaci radíte? To mi to jede jen na výkon co má jeden kanál?
Tímhle zesilovačem krmím celkově 4 bedny (na kanál 2 připojeny za sebou) (všechny 8 ohmů) (a mají 2 bedny každá 200W RMS a další 2 každá 350W RMS).
Foto zde: http://ulozto.cz/xWFxFDrC/zesilovac-zip
Díky za každou odpověď : )
Zesilovač, rozmontovaný, co všechno chybí?
Re: Zesilovač, rozmontovaný, co všechno chybí?
podle mě nekdo udelal bypas a zesileny signal poslal i na druhy odpaleny kanal,dudiz mas jen 1200 w ale mas to jako bysi z jedny bedny natah kabel k dalsi...zalezi na ohmem na repro co ti tam teče,pozor hrozi odpaleni kdyz klesne odpor pod stanovenou hranici...nejlip udelas kdyz to das nekomu kdo ma osciloskop a dokaze zesilovac zmerit...ten ti poradi i co dal stim,jestli se to vyplati spravovat. ale tuhle znacku spis nevyplati...
šiel by som za tým čo ti to predal a otrieskal mu to o hlavu, pokial by súčiastky nevypadali samé od sebaBastlik píše:... A co mi v této situaci radíte? ...
re motomiro: teď se bojím tam nechat připojený všechny 4 bedny, pokud se teď ohmy přičítají ze všech beden do jednoho tak to určitě klesne pod 2 ohmy co maximálně zesík vydrží, každopádně tak 10 minut jsem to měl všechno komplet puštěný 4 osmiohmový bedny na tom zesíku a nevyhořelo to (díky bohu), vidím to tak že na něj budu připojovat jen 3 ty bedny (paralel) to by mělo dát ty 2 ohmy co zes snese ne? nebo se na to mám vyprdnou a pro jistotu jet na ten jeden kanál jen se 2 bednama, za necelej měsíc bude u nás velká oslava tak to potřebuju hodit do cajku
Ep2500 sice ma papirove 2 ohm, ale je to jenom papirove, na realny pouziti je max 4 ohm, nema na to zdroj, i kdyz mozna ten jeden kanal by to mohlo utahnout, ale rozhodne bych na takhle sprasenej zesik nepripojoval zadnej drazsi reprak
v cěsku zije jeden chlap,ma prezdivku sinclair,najdes ho na hifi forech av manii a on se primo takovym věcem věnuje. kontaktuj jeho . ale narovinu,Bečko se nevyplati spravovat,ješte pokud by byl jen odpalenej koncak tak jo,ale ono je to jeste predelany...taky si poloz otazku proc odesel koncak,skrat ? pretiženi ? nebo vadna součastaka ? je proste mozny ze das dohromady oba kanaly a podela se ti to zase protoze nekde bude vadny odpor na vystupu, co omezuje šum. to je jedna z mnoha variant. proto se to musi vse promeřit. a to chce cas a stoji to prachy... proto se to obvykle nevyplati.
V každým případě to někdo pěkně zbastlil.
Kolik si za takovej kus šrotu dal? Pravděpodobně ten jeden kanál je KO, tzn. koncový tranzistory za pěkný prašule. Ty kondíky na funkčním to maj podle obrázků taky za sebou. Dalo by se to přesázet (Nipony, Toshiby atd.), ale stojí to peníze a nikdo ti podle fotek neřekne co vše je KO.
Nejlépe hodit to tomu parchantovi na hlavu.
Odkuď jsi, můžu se na to mrknout, nebo ti můžu nabídnout zesilovače k prodeji, víc SZ.
Kolik si za takovej kus šrotu dal? Pravděpodobně ten jeden kanál je KO, tzn. koncový tranzistory za pěkný prašule. Ty kondíky na funkčním to maj podle obrázků taky za sebou. Dalo by se to přesázet (Nipony, Toshiby atd.), ale stojí to peníze a nikdo ti podle fotek neřekne co vše je KO.
Nejlépe hodit to tomu parchantovi na hlavu.
Odkuď jsi, můžu se na to mrknout, nebo ti můžu nabídnout zesilovače k prodeji, víc SZ.
Díky všem za rady, vidím to tak že pojedu na jednom kanále 2 bedny dá to 4 ohmy takže se nebudu bát odpálení kvůli odporu a budu tiše doufat že se nic nepokazí, je to sice risk ale mě nic jinýho nezbejvá, a na otázku kolik jsem za to dal málo takže jsem s něčím takovým počítal protože jsem za 5,5 tisíce měl tenhle zesík, pak zes Q sound QSA 400, crossover scx 202s, sub omnitronic bx-1850, 2 bedny osazený reprem Tonsil - 12 palců a 2xpiezo(vím piezo.. to neřeště) a 2 bedny s Dexon BRB 12 palců a zase 2xpiezo + nějakje ten kabel takže to vcelku de lepší jak drátem do oka nebo než nový skytec, ibiza sound atd.
no, ja by som bol za kazdy pripad za to, ze to treba vratit a ziadat peniaze naspat
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II