Ahoj lidi. Měl bych na vás prosbu. Koupil jsem repro JBL JRX 225 a chtěl bych k nim i odpovídající zesilovač. Chtěl bych asi takovou zlatou střední cestu. Bral jsem v úvahu American DJ VLP1000 nebo VLP1500, ale rád bych znal i názor někoho jiného, třeba mi doporučíte i jinou značku ve stávající, nebo dokonce i v lepší kvalitě.
Předem děkuji za tipy...
AA VLP nevnímam ako strednú cestu, je to low end. Boxi na danú cenu celkom OK ale výškové rerpo nechcú veľmi hrať nad 12kHz a keď to budeš doháňať na EQ tak treba byť opatrný sú pomerne slabé a viac ľuďom sa to podarilo odpiecť, náhradný diel je asi tretina ceny nového boxu, basák je ešte drahší stojí cez dve stovky/ks. Aj napriek dvom 15" repro, basov to nedá toľko ako by človek čakal, je to dané aj menším objemom boxu aj tým že reproduktory majú pomerne vysokú Fs cca 50Hz a často je subbas nevyhnutný. Zosil zober aspoň QSC GX5, alebo lepšie sú Electro Voice Q66-II aj Q99 by to znieslo pri rozumnom užívaní, ďalej QSC RMXa 1850HD, 2450, prípadne ešte crown Xli 2500.
Určitě netvrdím, že AA VLP je kdovíjaká hight-end technika , ale se zesilovačem AA jsem nějakou dobu pracoval a dle vlastní zkušenosti můžu tvrdit, že vydrží dost a i při vyšším zatížení z něho leze celkem čistý zvuk, bez poruchovosti... Koukal jsem na výše tebou zmiňované zesiky. Když už bych přemýšlel, tak asi mezi QSC GX5 nebo Crown Xli 2000. Chtěl bych výstupní výkon zesilovače ukočírovat tak asi max do 650-700 W při 4 Ohm, nerad bych odpálil bedny...