zapojenie zvuku

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
maxximo
Příspěvky: 4
Registrován: 20 dub 2007 09:50

zapojenie zvuku

Příspěvek od maxximo » 10 čer 2009 23:45

robim si zostavu bez toho aby som mal vobec nejaké tušenie ako to potom vSětko naraz zapojiť..viem znie to strašne ale váš názor,ako by ste toto zapojily vy?
4x sub... 1000w
2x 2pásmové bass700W, (výškové repro som k tomu ešte nevybral)
mám hotové zatial iba tie 4 básáky,poraďte niekto ako to vo finále spoločne spustiť a ak sa najde odborník može doporučiť nejaké výšky (nemusí to byť svetový HIend :) po prípade koncak co by tuto paradu utiahol

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: zapojenie zvuku

Příspěvek od honcka » 11 čer 2009 10:47

Musis se trochu rozepsat, co mas
presnej typ repraku, v jake konstrukci je pouzit, pokud tomu moc nerozumis, tak bych k tem basakum pouzil spis kompakty (2-3 pasmove bedny, co hraji cele frekvencni spektrum)
urcite ale budes potrebovat poradnej koncak nejlevnejsi imho pouzitelny reseni mas na ty basaky pouzit 2ks Mackie FRS2800 do mustku
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=91585
pak budes potrebovat nejakej signalovej procesor
nejlepsi v nejaky dostupny cenovy hladine je Rane RPM26, kterej ma bezkonkurencni zvuk, ale ma nevyhodu, ze nema ovladaci prvky takze se musi komplet nastavovat pres pocitac
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=77087
nebo Sabine NAV360
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=89162
v extremni nouzi Behringer DCX2496
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=91231
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

maxximo
Příspěvky: 4
Registrován: 20 dub 2007 09:50

Re: zapojenie zvuku

Příspěvek od maxximo » 11 čer 2009 11:23

maxximo píše:robim si zostavu bez toho aby som mal vobec nejaké tušenie ako to potom vSětko naraz zapojiť..viem znie to strašne ale váš názor,ako by ste toto zapojily vy?
4x sub... 1000w
2x 2pásmové bass700W, (výškové repro som k tomu ešte nevybral)
mám hotové zatial iba tie 4 básáky,poraďte niekto ako to vo finále spoločne spustiť a ak sa najde odborník može doporučiť nejaké výšky (nemusí to byť svetový HIend :) po prípade koncak co by tuto paradu utiahol

jj ja to obzrem cez vykend bo to robime z kamaratom na chate,díky za ten koncák ale tu sa dostavame k jadru veci.... mna tak nejak viac zaujima ako tých 6 reprákov donútit aby hrali spolu chapeš toto si ja neviem predstavit... 2 koncáky na basy a dalej? to dsp si musim ešte preštudovať co to je vlastne bo uz musim bežat do prace...zatial ale diky chlape

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: zapojenie zvuku

Příspěvek od honcka » 11 čer 2009 11:54

maxximo píše:
maxximo píše:robim si zostavu bez toho aby som mal vobec nejaké tušenie ako to potom vSětko naraz zapojiť..viem znie to strašne ale váš názor,ako by ste toto zapojily vy?
4x sub... 1000w
2x 2pásmové bass700W, (výškové repro som k tomu ešte nevybral)
mám hotové zatial iba tie 4 básáky,poraďte niekto ako to vo finále spoločne spustiť a ak sa najde odborník može doporučiť nejaké výšky (nemusí to byť svetový HIend :) po prípade koncak co by tuto paradu utiahol

jj ja to obzrem cez vykend bo to robime z kamaratom na chate,díky za ten koncák ale tu sa dostavame k jadru veci.... mna tak nejak viac zaujima ako tých 6 reprákov donútit aby hrali spolu chapeš toto si ja neviem predstavit... 2 koncáky na basy a dalej? to dsp si musim ešte preštudovať co to je vlastne bo uz musim bežat do prace...zatial ale diky chlape
Signalovy procesor ti slouzi k rozdistribuovani signalu mezi jednotlive zesilovace, ty co jsem sem hazel maj 2 resp 3 vstupy a 6 vystupu na vstupech mas vetsinou nastaveni vstupniho signalu, zpozdeni a parametricky ekvalizer, na vystupnich mas silu vystupniho signalu, crossover (tam nastavujes presne jaky frekvence se maji poustet do reprosoustavy, ktera je na tom vystupnim signalu zapojena), parametricky ekvalizer, zpozdeni a limiter + dalsi veci (kompresor, dynamicky ekvalizer...)
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

voče
Příspěvky: 315
Registrován: 05 dub 2007 09:13

Re: zapojenie zvuku

Příspěvek od voče » 21 čer 2009 14:28

Taky bych se v tvym případě zaměřil na kompaktní boxy. Nastavení crossu (nebo dsp) na vícepásmové systémy je docela kumšt. Jsou k tomu potřeba uši, zkušenosti a přehled a měřící technika.

Nejlépe vychází v poměru "cena/kvalita" postavit basáky + koupit kompakt (střed+výška) - ten se stavět nevyplatí, jelikož výsledek je velice nezaručený. Jelikož kompakt už v sobě výhybku (říká se jí pasivní) má, nebudeš potřebovat tolik znalostí a prostě jen naladíš dělící frekvenci na crossoveru (tj. výhybka aktivní) mezi basem a kompaktem, popřípadě nastavíš delay. V případě tebou zamýšleném bys musel dělit dvakrát >> subbas-střed a střed-výšky. K tomu je zapotřebí vědět hodně o jednotlivejch reproduktorech, zesilovačích, ozvučnicích, basreflexch a já nevim co ještě. Ten problém s těmi pásmy se nenásobí, ten se mocní ! Pokud tomu ale člověk rozumí (což předpokládám, že ty nejsi - s prominutim), dá se tímto způsobem docílit lepšího zvuku, než s kompaktem. Naopak se to dá (a často to tak dopadá) neuvěřitelně zkurvit. Prostě je to citlivější.

Už máš něco koupený nebo postavený? Doufám, že ne...
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

maxximo
Příspěvky: 4
Registrován: 20 dub 2007 09:50

Re: zapojenie zvuku

Příspěvek od maxximo » 21 čer 2009 15:41

voče píše:Taky bych se v tvym případě zaměřil na kompaktní boxy. Nastavení crossu (nebo dsp) na vícepásmové systémy je docela kumšt. Jsou k tomu potřeba uši, zkušenosti a přehled a měřící technika.

Nejlépe vychází v poměru "cena/kvalita" postavit basáky + koupit kompakt (střed+výška) - ten se stavět nevyplatí, jelikož výsledek je velice nezaručený. Jelikož kompakt už v sobě výhybku (říká se jí pasivní) má, nebudeš potřebovat tolik znalostí a prostě jen naladíš dělící frekvenci na crossoveru (tj. výhybka aktivní) mezi basem a kompaktem, popřípadě nastavíš delay. V případě tebou zamýšleném bys musel dělit dvakrát >> subbas-střed a střed-výšky. K tomu je zapotřebí vědět hodně o jednotlivejch reproduktorech, zesilovačích, ozvučnicích, basreflexch a já nevim co ještě. Ten problém s těmi pásmy se nenásobí, ten se mocní ! Pokud tomu ale člověk rozumí (což předpokládám, že ty nejsi - s prominutim), dá se tímto způsobem docílit lepšího zvuku, než s kompaktem. Naopak se to dá (a často to tak dopadá) neuvěřitelně zkurvit. Prostě je to citlivější.

Už máš něco koupený nebo postavený? Doufám, že ne...

nie zatial mam vyrobené len bedňe a repraky budem objednavať,mam už niečo vyhliadnuté ale keĎ toto čítam rozhodujem sa či radšej nepriplatim a nekupism si hotovy komplet...toto je na mňa nejak moc informacii..kde su tie doby ked stačili obyčajne vyhybky vyšky stredy basy..ja stim neplanujem isť na vystavu hifi do japonska ak to niekto takto pochopil

voče
Příspěvky: 315
Registrován: 05 dub 2007 09:13

Re: zapojenie zvuku

Příspěvek od voče » 21 čer 2009 18:07

nee, tohle, co popisuju je normální, nic na japonské veletrhy :)

takle, ty doby, kdy stačily obyčejný výhybky jsou tady pořád. stále to tak jde principialně udělat. ale prostě se to tak už nedělá, protože existuje spousta jiných a lepších řešení co do kvality materiálů,zvuku, rychlosti montáže, váhy a podobně. ode mě prostě nedostaneš radu udělej to tak a tak, bude to sice zbastlený, ale hrát to nějak bude. já se tě prostě budu dycky snažit přesvědčit, ať to uděláš podle současnosti. a pokud na to nebudu stačit s argumenty, tak tě pošlu na fórum odborníků (prodance.cz), kde ti to vpálej mnohem víc :)
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

Odpovědět