Zapojenie viacerých zosilňovačov
-
Zapojenie viacerých zosilňovačov
Zdravím,chcem sa opýtať mam 4 basy a poháňa mi to 2x American audio VLP2500, výšky su 4 aktivne RCF,a toto cele potrebujem napojiť do konzoly na xlr,Čo konkretne budem potrebovať aby som to mohol všetko zapojiť (s tým že aby na RCF hrali len stredy a výšky). Ďakujem
Re: Zapojenie viacerých zosilňovačov
Ahoj. Potrebuješ zariadenie čo sa volá crossover. Z lacnejších môžem odporučiť DBX 223 (verziu podľa toho či preferuješ XLR alebo Jacky), aj ART 311 bol celkom použiteľný, zvukovo lepší je napr. Rane ac22s rozdiel v kvalite je to počuť hlavne ak sa to nasadí na výkonnejší a kvalitnejší aparát. Potom samozrejme ide použiť aj DSP speaker managment, kde je tých možností viac. Ak chceš ušetriť nejajakú korunku, tak kunni dakde na bazoš po prechode na aktívy to ľudia predávajú za babku...
-
No okey,dajme tomu že by som kupil napríklad ten dbx223 a ako tam zapojim 2 zosiky a ešte 4 rcf? bude ešte potrebný nejaký spliter?
Vystup konzoly do crossovera (cx) na chanel one/input. Z vystupu cx LOW/CH1 do zosilu pre subbas. Ak su zosily dva tak staci ich nejakym sposobom spojit paralelne, napr rozdvojkov xlr https://m.thomann.de/cz/cae_90074_yaudi ... 1531769161 , alebo prepnut zosil do rezimu paralel input. Z vystupu cx High/CH1 do prvej aktivky, dalsiu napojit do link output prvej. Druhu stranu zapojit rovnako. Prepinac X10 vypnuty mode na stereo deliacu frekvenciu nastavit na nejaku vhodnu, aby som vedel povedat blizsie musel by som vediet presne o ake repra ide ale cca 80-120hz vacsinou vyhovie pomer hlasitisti medzi sub a sat potakmi low/hugh output celkovu hlastist potakom input. Prepinace prepinat pri vypnutim stave aj zosiloch zvykne to niekedy dost rupnut.