pozdravujem vsetkych,
panove potrebujem poradit,,,,
ako mam nastavit (prepnut)ten cross na mono 2xmt18sub
nejde mi o delenie freq...to viem,
skratka mam robene vrchy 400ky na ktore mam cv2800,
spodky 2 x mt18sub - 900wat rms 8ohm,,, zosik qsc1850,
qsc1850 je na 2x stereo tie suby malo,,,iny zatial nemam,
preto chcem dat vrchy stereo,zosik bude cervin cv2800 dam do dbx na high ako stereo-to je ok,,,
ale suby chcem dat do stredu podia(ako spolu2x900-8ohm=4ohm) a chcem to zapojit na koncak qsc1850 do mostiku,kedze spojim bedne paralerne do seba,bude z toho 4ohms a ten koncak to vraj zvlada na 4ohm-1800watss,,,no a to pripojit ako mono cez ten cros
ta 1850ka ma do mostiku 1800wat na 4ohm ,preto to chcem zapojit do mostika,,,,ale ci je to tak mozne....respektive vhodne....
samozrejme suby pojdu do dbx na low ale
otazka,,
na dbx je ten SUM on of,
a je tam aj vypinac mono a stereo on/off,
,,to znamena ze ja zapnem len ten SUM na (on)?
lebo manual sice mam ale zapojenie 2xstereo vrchy a 1xsub spodok(v mojom pripade budu dva do mostiku) cize akoby jeden dvojity mono tam nieje nakres.
poradte prosim
zapojenie suby 223 dbx
zapojenie suby 223 dbx
DJM-800, CDJ-900, Sony MDR-V700
Re: zapojenie suby 223 dbx
jj zapnes jenom SUM, to stereo on/off slouzi k tomu, ze v mono modu ta vyhybka je 3 pasmova a ve stereu 2 pasmova a ty jedes 2 pasma, u zesiku na vejsy zapojis oba kanaly ze zesiku na oba kanaly high, to qsc zapojis akorat na chanel one low na DBX, celkem doporucuju mit zapnuty na crossu 40Hz low pass a hlasitost drz, aby se ti na tom qsc nerozsvecel clip, jinak spalis bedny, optimum by bylo si v budoucnu sehnat vykonejsi zesilovac, co dava aspon 3kW do mustku
honcka píše:jj zapnes jenom SUM, to stereo on/off slouzi k tomu, ze v mono modu ta vyhybka je 3 pasmova a ve stereu 2 pasmova a ty jedes 2 pasma, u zesiku na vejsy zapojis oba kanaly ze zesiku na oba kanaly high, to qsc zapojis akorat na chanel one low na DBX, celkem doporucuju mit zapnuty na crossu 40Hz low pass a hlasitost drz, aby se ti na tom qsc nerozsvecel clip, jinak spalis bedny, optimum by bylo si v budoucnu sehnat vykonejsi zesilovac, co dava aspon 3kW do mustku
OK,velka vdaka,,,,aj tak pocitam, ze s tym qsc pojdem tak max. do polovice vykonu,,,
je to len do malych priestorov,,,,ved uvidime,,,
Este ma napadlo ,,,keby som dal ten Cervin-2800 do mostika ?
ten ma napisane v papieroch Bridge Mono 2800 wat na 4ohm,,,,
ale som ho nikdy neskusal, na 4 ohm mostik,,,,ci to zvladne,,,
vraj ten qcs je na to (mostik 4ohm) stavany,,,
ale o Cervine CV2800 na 4ohm do mostiku som bars nepocul,,,
ten ma napisane v papieroch Bridge Mono 2800 wat na 4ohm,,,,
ale som ho nikdy neskusal, na 4 ohm mostik,,,,ci to zvladne,,,
vraj ten qcs je na to (mostik 4ohm) stavany,,,
ale o Cervine CV2800 na 4ohm do mostiku som bars nepocul,,,
muzes to vyskouset, jestli budou basy kopat, tak je to OK, jestli to bude nemastny-neslany, tak ten zdroj na to neni dimenzovanej.
panove este jedna vec,by som potreboval poradit,,,ani nie tak pre mna,,
kamos ma zase problem ci moze z toho DBX232XL ZAPOJIT kabel XLR-monoJACK,,cize do zosilovaca co ma iba mono JACK VSTUP,NESYMETRICKY,,,,je to starsi koncak MISON-2700,,,,
kable su robene,,,,na konektore canon XLR-su pin 1 a 3 spojene,- to je spojene na monoJacku kostra,,,,
XLR pin2 - je na jacku spicka,,je to spravne ?
otazka je ci moze takto pri zapojeni dvoch koncakov skratovat na vystype ten cross,a pri tom jedenkoncak bude zapojeny- symetricke kable do zosika na SUBY ,,
a ten mison bude cez ten mono jack-xlr na vrchy,,,,
poradte mi ci to tak moze byt zapojene,,,aby nejak neposkodil cross
,kedze ja pouzivam NA MOJOM DBX len XLR symetricke kable,,,,a moje zosilovaca maju XLR Symetricky vstup,,,neviem mu s istotou povedat ci to moze takto prevackovat ten cross dbx232xl
kamos ma zase problem ci moze z toho DBX232XL ZAPOJIT kabel XLR-monoJACK,,cize do zosilovaca co ma iba mono JACK VSTUP,NESYMETRICKY,,,,je to starsi koncak MISON-2700,,,,
kable su robene,,,,na konektore canon XLR-su pin 1 a 3 spojene,- to je spojene na monoJacku kostra,,,,
XLR pin2 - je na jacku spicka,,je to spravne ?
otazka je ci moze takto pri zapojeni dvoch koncakov skratovat na vystype ten cross,a pri tom jedenkoncak bude zapojeny- symetricke kable do zosika na SUBY ,,
a ten mison bude cez ten mono jack-xlr na vrchy,,,,
poradte mi ci to tak moze byt zapojene,,,aby nejak neposkodil cross
,kedze ja pouzivam NA MOJOM DBX len XLR symetricke kable,,,,a moje zosilovaca maju XLR Symetricky vstup,,,neviem mu s istotou povedat ci to moze takto prevackovat ten cross dbx232xl
nesymetricke zapojeni nepouzivam, ale melo by to byt tak jak rikas viz
http://www.scotaudio.com/wiring.htm
http://www.scotaudio.com/wiring.htm