zapojenie repro 2 x 4 ohm na mostik

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
Paak
Příspěvky: 21
Registrován: 05 dub 2007 18:20

zapojenie repro 2 x 4 ohm na mostik

Příspěvek od Paak » 09 čer 2011 13:12

nazdar, mam 2 ks repro ac akustika http://www.ac-akustika.cz/produkty/item ... t-800b.htm

zosilnovac american audio VLP - 2500 http://shop.danel.sk/zvukova-technika/z ... o-vlp-2500

reproduktory su zial 4 ohmove je mozne pouzivat mostikove zapojenie zosilnovaca ak tie repra zapojim seriovo ? mal by som potom teoreticky dostat 8ohm to znamena Režim Bridge Mono : 2400W RMS @ 8 Ohms, 1K Hz, 1% THD alebo ich mam radsej nechat zapojene klasicky stereo (1300W RMS / kanál @ 4 Ohms, 1kHz, 0.1% THD)
repra a zosik budu pouzivane na subbas takze zapojenie stereo nevyuziem :roll:
aky mate na to nazor ?
http://www.myspace.com/djpanci

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: zapojenie repro 2 x 4 ohm na mostik

Příspěvek od honcka » 09 čer 2011 13:26

je to uplne jedno
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

millano
Příspěvky: 6
Registrován: 30 kvě 2011 10:54

Re: zapojenie repro 2 x 4 ohm na mostik

Příspěvek od millano » 30 čer 2011 08:42

honcka ty si asi hovado ne ? ty nevis co se stane se zesikem, kdyz na mustek co je staveny na 8 R zapojis reprone co maj v souctu 2 ohmy ?

Paak, na jeden kanal, jeden sub, nemustkuj !

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: zapojenie repro 2 x 4 ohm na mostik

Příspěvek od honcka » 30 čer 2011 09:33

millano: Mozna by to chtelo naucit rozumet psanymu textu a zjistit si, co je seriovy a paralelni zapojeni, nez zacnes hulakat. Ptal se, jestli muze zapojit na mustek 2 4ohm bedny seriove - tj davaj dohromady 8ohm coz je uplne stejny jako zapojeni 2*4ohm stereo
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

millano
Příspěvky: 6
Registrován: 30 kvě 2011 10:54

Re: zapojenie repro 2 x 4 ohm na mostik

Příspěvek od millano » 30 čer 2011 15:57

sorry honcka, ohledne psaneho textu - mas pravdu spatne sem si to precet, ale


neni dobry napad zapojovat 2 repraky do serie, v podstatě jednomu basku předřadíš indukčnost druhého basáku, indukčnosti se ščítají, je to zbytečná zátěž pro zesilovač ohledně elktromotorických napětí, které vznikají na reproduktoru.

nesmíš se na repráky koukat jako jen na čistě ohmickou zátěž, reprák jí samozřejmě má, ale má také jiné parametry , které jsou frekvenčně závislé a to ti společně tvoří tzv. impedanci,

vzpomeň si na fyziku, kde jste braly obvody RLC ...

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: zapojenie repro 2 x 4 ohm na mostik

Příspěvek od honcka » 30 čer 2011 17:01

Na fyziku si fakt uz nespomenu, jsem 12 let ze stredni, ale seriovy, pripadne seriovo paralelni pripojeni jsem videl x* a ne jenom v lowendu, naposledy jsem videl na Labgruppen FP14000 pripojenejch 12 turbosound basaku a nikdo si nejak nestezoval
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

Odpovědět