zapojenie koncaka

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
00ero00
Příspěvky: 66
Registrován: 11 črc 2010 12:11

zapojenie koncaka

Příspěvek od 00ero00 » 22 srp 2010 21:53

ako to je ked zapojim koncak do mostika na 8 R boxy da to 4 R a ked niesu rovnake repra konkretne jeden beyma 18lx60 a druhy RCF L18S800 a na zosilovac dexon dap 1500 ????

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: zapojenie koncaka

Příspěvek od honcka » 22 srp 2010 22:03

Spich bych videl problem hnat toho dapa do 4ohm mustku, pri tomhle zatizeni je zesik uz celkem svarecka a vsechny soucastky jsou hodne zatizeny, takze musej bejt z kvalitnich soucastek, jinak muzes celkem snadno pri nejakym vypadku ochrany prijit o zesik i bedny + ten zesilovac musi mit dostatecne dimenzovanej zdroj, jinak ti to neutahne.

jinak ten dap nema ani oficialne dany ve specifikacich, ze do tech 2 ohm bezi
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

00ero00
Příspěvky: 66
Registrován: 11 črc 2010 12:11

Re: zapojenie koncaka

Příspěvek od 00ero00 » 22 srp 2010 22:14

honcka píše:Spich bych videl problem hnat toho dapa do 4ohm mustku, pri tomhle zatizeni je zesik uz celkem svarecka a vsechny soucastky jsou hodne zatizeny, takze musej bejt z kvalitnich soucastek, jinak muzes celkem snadno pri nejakym vypadku ochrany prijit o zesik i bedny + ten zesilovac musi mit dostatecne dimenzovanej zdroj, jinak ti to neutahne.

jinak ten dap nema ani oficialne dany ve specifikacich, ze do tech 2 ohm bezi
aha ale na zosiku je pisane ze 2* 600w na 8R 2*800w na 4R a 1*2500W do 4R wikonu neverim to je jasne ale aspon do kolko omov slape bi malo bit pravdive ci?

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: zapojenie koncaka

Příspěvek od honcka » 23 srp 2010 09:49

ve specifikace vubec tech 1*2.5 do 4 nemaj, maj tam akorat 1*1.5 do 8, tudis bych to vubec na ten 4 ohm mustek nezapojoval
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

00ero00
Příspěvky: 66
Registrován: 11 črc 2010 12:11

Re: zapojenie koncaka

Příspěvek od 00ero00 » 23 srp 2010 12:21

honcka píše:ve specifikace vubec tech 1*2.5 do 4 nemaj, maj tam akorat 1*1.5 do 8, tudis bych to vubec na ten 4 ohm mustek nezapojoval
nema ale na zosiku z predu je to tak napisane a zvlast na jeden kanal 1 repro a na druhi 2 repro ked zapojim tak z nich vela nevizmikam :( a do mostika bi to malo dat viac nie? a co sa moze stat ked pojde do 4R na mostik?

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: zapojenie koncaka

Příspěvek od honcka » 23 srp 2010 14:49

Prinejlepsim se ti to bude prehrivat, skakat do klipu i pri malym zatizeni a bude to celkem dost ztracet dynamiku (beat bude mekej, rozplizlej, zadny tvrdy rany)

Prinejhorsim ti muze shoret zesik nebo repraky, pripadne oboji
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

00ero00
Příspěvky: 66
Registrován: 11 črc 2010 12:11

Re: zapojenie koncaka

Příspěvek od 00ero00 » 23 srp 2010 19:36


honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: zapojenie koncaka

Příspěvek od honcka » 23 srp 2010 20:57

Ja ti verim, ze je to tam napsany, ale treba QSC RMX bezej taky teoreticky na 2ohm strereo/4ohm bridge, ale na tohle jsou dobre pouzitelny akorat zesiky koncici na HD, ktery maj lip dimenzovanej zdroj, jinak u tech ostatnich ho taky rozbehas, ale hraje to nahovno, mel jsem pujcenou RMX5050(stoji cca 35000), na to 8 stejnejch beden (Mogale 186 horn osazena RCL L18P300), nejlip to hralo pri zapojenejch 6 (2.66ohm), pak pri 4 (4ohm) to hralo jenom o fous slabejc nez tech 6, ale tam se to lip poslouchalo z vetsi dalky a nejhur to hralo pri 8(2ohm) tam to proste nemelo zadnou stavu.
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

00ero00
Příspěvky: 66
Registrován: 11 črc 2010 12:11

Re: zapojenie koncaka

Příspěvek od 00ero00 » 23 srp 2010 21:18

tak ja viskusam najprv ako to hraje normalne stereo a potom do mostika ale ajtak to bude asi onicom ked v jednom boxe mam beymu a v druhom rcf chcel bi som kupit este jedno rcfko a zbavit sa tej beymi ale potiahne mi ten zosik 2 tie rcfka ??? na novi niesu peniaze :(

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: zapojenie koncaka

Příspěvek od honcka » 23 srp 2010 22:26

Musim te sklamat, ja bych to neriskoval, BTW co mas nad tim, ze tim dapem bych se nebal hnat stredovejsky na 2*4ohm
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

00ero00
Příspěvky: 66
Registrován: 11 črc 2010 12:11

Re: zapojenie koncaka

Příspěvek od 00ero00 » 23 srp 2010 22:32

honcka píše:Musim te sklamat, ja bych to neriskoval, BTW co mas nad tim, ze tim dapem bych se nebal hnat stredovejsky na 2*4ohm
nadtim je starsi 3U zosik 2*300 ten mam na stredoviski a kebi som ten zosik dal do mostika ma 1repro a kupil este jeden na druhe???

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: zapojenie koncaka

Příspěvek od honcka » 23 srp 2010 23:02

spis se ti vyplati toho dapa prodat a koupit si nejakej lepsi zesik, co ti to utahne do tech 4 ohm
skus se podivat po bazarech, obcas se tam vyskytnou QSC RMX1850HD do 10000, tenhle zesik je delanej na honeni basaku do 4ohm mustku, hlavne je to fakt spolehlivej stroj, zavady na nem jsou minimalni.

jinak k tem reprum, jsou fakt dost jiny, hlavne zalezi, co mas na to za bednu, jestli jsou krabice delany na beymu, nech si ji a prodej RCF, jestli na RCF, tak obracene :)
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

00ero00
Příspěvky: 66
Registrován: 11 črc 2010 12:11

Re: zapojenie koncaka

Příspěvek od 00ero00 » 23 srp 2010 23:09

honcka píše:spis se ti vyplati toho dapa prodat a koupit si nejakej lepsi zesik, co ti to utahne do tech 4 ohm
skus se podivat po bazarech, obcas se tam vyskytnou QSC RMX1850HD do 10000, tenhle zesik je delanej na honeni basaku do 4ohm mustku, hlavne je to fakt spolehlivej stroj, zavady na nem jsou minimalni.

jinak k tem reprum, jsou fakt dost jiny, hlavne zalezi, co mas na to za bednu, jestli jsou krabice delany na beymu, nech si ji a prodej RCF, jestli na RCF, tak obracene :)
hej hej je to na to rcf ko a tej beymi sa chcem zbavit tie boxi boli orginali zeck a boli v nich tie rcf a s tou bezmou to nehra dobre zvuk je taki tupi vsetko okolo v miesnosti rezonuje trasie sa ale clovek ziaden poriadni tlak neciti s tim rcf uz hej

Odpovědět