Zapojeni repro

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
microgenius
Příspěvky: 721
Registrován: 17 lis 2009 19:53

Zapojeni repro

Příspěvek od microgenius » 13 pro 2009 17:23

Cau mam takovej dotaz co se stane kdyz sou kabely na vystupu zapojeny klasicky plus minus a na bende je to zapojene obracene plus na minus a minus na plus nemuze se nic stat?

diky za odpovedi
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

microgenius
Příspěvky: 721
Registrován: 17 lis 2009 19:53

Re: Zapojeni repro

Příspěvek od microgenius » 13 pro 2009 20:07

microgenius píše:Cau mam takovej dotaz co se stane kdyz sou kabely na vystupu zapojeny klasicky plus minus a na bende je to zapojene obracene plus na minus a minus na plus nemuze se nic stat?

diky za odpovedi
hledal jsem i na google a nic nenasel
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

Dj.BoB
Příspěvky: 145
Registrován: 29 lis 2008 11:09

Re: Zapojeni repro

Příspěvek od Dj.BoB » 13 pro 2009 20:23

Tak, co to asi může udělat, když je to přepolované? Reprák kmitá místo dopředu, kmitá dozadu, takže asi mu to nedělá zrovna dobře...
už toho mám tolik, že to vypisovat nebudu!

microgenius
Příspěvky: 721
Registrován: 17 lis 2009 19:53

Re: Zapojeni repro

Příspěvek od microgenius » 13 pro 2009 20:39

Dj.BoB píše:Tak, co to asi může udělat, když je to přepolované? Reprák kmitá místo dopředu, kmitá dozadu, takže asi mu to nedělá zrovna dobře...
aha tak to je pruser to jsem nevedel budu muset kuknut na ten reprak jak je napojenej kamarad mi ho asi spatne pripajel :-(kurde idu to zkontrolovat
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

microgenius
Příspěvky: 721
Registrován: 17 lis 2009 19:53

Re: Zapojeni repro

Příspěvek od microgenius » 13 pro 2009 21:12

mam tu takovej problem na tom repraku neni znacene plus a minus
jak to poznam da se to nejak poznat?ne ktere strane bejva plus ?sakra
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

microgenius
Příspěvky: 721
Registrován: 17 lis 2009 19:53

Re: Zapojeni repro

Příspěvek od microgenius » 13 pro 2009 21:13

a jak poznam ze to kmita dotazu misto do predu
?
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

crewy
Příspěvky: 617
Registrován: 30 dub 2007 20:16

Re: Zapojeni repro

Příspěvek od crewy » 13 pro 2009 23:33

měl bys tam mít silnější plíšek na připojení kabelu a to je plus, tenčí je mínus.

Ludek
Příspěvky: 368
Registrován: 10 zář 2007 04:04

Re: Zapojeni repro

Příspěvek od Ludek » 14 pro 2009 04:51

No já si myslím, že je to tomu repráku celkem jedno. Zvukový signál (typicky sinusovka) má přece střídavou polaritu, takže to těmi dráty do repráku teče chvilku jedním směrem a chvilku zase opačným směrem a membrána je vychylována na obě strany od své klidové polohy, ne jenom dopředu. Takže pokud zapojuješ pouze jeden reprák, je to v podstatě jedno. Ale pokud jich zapojuješ víc společně na jeden výstup ze zesilovače, musí být zapojené všechny stejně, aby jeden nešel dopředu a druhý současně dozadu. (tj. aby byly ve fázi)

microgenius
Příspěvky: 721
Registrován: 17 lis 2009 19:53

Re: Zapojeni repro

Příspěvek od microgenius » 14 pro 2009 15:38

tak to je cajk mam zapojenou jednu bednu ale tri pasmovou ale mam tu problem odojil jsem omylem od vyskoveho repraku magnet a ted mi ta vejska nehraje i pri pripojeni na zpatky nevim co mam delat ?
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

Odpovědět