Zapojení 1 aktivního subwooferu, 1 pasivního a 2 pasivních satelitů

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
Marstr11

Zapojení 1 aktivního subwooferu, 1 pasivního a 2 pasivních satelitů

Příspěvek od Marstr11 »

Ahoj, mám na vás lidičky dotaz.
Mám Aktivní subwoofer, který má hodně silný zesilovač v sobě a na něj jdou napojit přes speakon konektory 2 pasivní satelity. Dále mám právě ty 2 pasivní bedny a nakonec mám 1 Pasivní subwoofer, který má v sobě 2 speakon konektory. Chci se zeptat chtěl bych to napojit vše na ten aktivní subwoofer a chtěl bych to provést následovně a to, že bych jako jeden satelit na aktivní subwoofer napojil tu jednu pasivní bednu a jako druhý satelit bych napojil pasivní subwoofer a k němu paralelně zapojit tu druhou pasivní bednu. Jen se chci zeptat jestli by to takto šlo, nebo jestli má někdo lepší nápad? :) Za další ten pasivní subwoofer má tedy 2 speakon konektory do kterého musím zapojit vstup do levého nebo do pravého speakon konektoru a jak na to napojit paralelně tu druhou pasivní bednu? Mohu na jeden speakon konektor napojit jako vstup a druhý speakon konektor z pasivního subwooferu použít jako výstup pro pasivní bednu?
Předem děkuji za vaše užitečné rady a odpověďi.

honcka
Vybavení

Re: Zapojení 1 aktivního subwooferu, 1 pasivního a 2 pasivních satelitů

Příspěvek od honcka »

Jakou impedanci mají ty satelity a ten pasivní subwoofer? Jakou minimální impedanci můžeš pověsit na ten aktivní woofer?
obecně bych se na to vyprdl, protože z toho subwooferu ti v lepším případě poleze celý pásmo, to by šlo obejít tím, že by si k subwooferu přidělal lowpass filtr (věc, která ti do něj pustí pouze basový frekvence a zbytek odfiltruje), v horším případě ti do toho pustí ořezaný pásmo o basy, který hraje ten aktvní subwoofer, s tím by si bez zásahu do elektroniky toho aktivního neudělal nic.
Když do subwooferu pustíš frekvence, který neuhraje, tak ho můžeš spálit řádově nižším výkonem, než má ve specifikaci.

djmayo

Re: Zapojení 1 aktivního subwooferu, 1 pasivního a 2 pasivních satelitů

Příspěvek od djmayo »

Ahoj. Napíš konkrétny model subwoferu alebo daj link na foto zadného panelu. Obvykle sa to tak robí u nejakých kompaktných systémov najmä u lacnejších značiek, že v sube je zosil pre sub plus ďalší dvojkanál pre satelity a má to vyvedené na 2 speakony odfiltrované výstupy, obvykle pre impedanciu satelitov 8 ohm alebo 4 ohm. Ak je to stavané do 4 ohm tak je možnosť pripojiť na každý výstup dva 8 ohm satelity paralelne.

Odpovědět