Vrčení počítače v sound systému...
Vrčení počítače v sound systému...
Nuže, můj problém se má takto: Občas si chci na akcičce zahrát přez počítač ale mam problém, že je tam slyšet vrčení z počítače, mam externí zvukovku TERRATEC PRODUCER PHASE 26 je normálně napájená přez USB, už sem jí zkoušel i uzemnit, ale žádná změna... Zajímalo by mě kde by mohl bejt problém, jestly v nějakejch kabelech, bo kde?? Jestly máte někdo podobnou zkušenost, tak předem dík za odpovědi....
NANOkontrol, Icon IDJ, Axiom49, Phase 26, DD5250, Maya 44, Traktor, S4
Re: Vrčení počítače v sound systému...
mám dojem že tohle už tady bylo několikrát řečeno...
myslim že by měla stačit přepěťová prodlužka
něco takovýdleho
http://eshop.kak.cz/zbozi/kaa461-oem-pr ... suvka-230/
myslim že by měla stačit přepěťová prodlužka
něco takovýdleho
http://eshop.kak.cz/zbozi/kaa461-oem-pr ... suvka-230/
Sem tu popré, a nějak sem to tu moc neprohledával
, takže moc dík za radu, určitě to zkusim.

NANOkontrol, Icon IDJ, Axiom49, Phase 26, DD5250, Maya 44, Traktor, S4
Prodlužovačka s přepěťovu ochranou jako pomoc proti vrčení?
Ta dělá jedinou věc - chrání za ní připojené spotřebiče proti vyššímu napětí (úderem blesku, poruchou v trafostanici a pod.) Tohle vypadá na vznik zemní smyčky - tj. že se vyrovnává "zemní" napětí mezi jednotlivými spotřebiči přes signálový kabel) Stává se to, pokud máš například počítač a zesilovač zapojený do různých zásuvek/fází. Zkus zapojit vše přes co jde zvuk přes jednu rozdělovací prodlužovačku do společné zásuvky.

Mě se osvědčilo si udělat zemnící extra kabel a s ním propojit vše co jde do zvuku a zapojit do zásuvky, další řešení je vše nezemnit, ale pozor na to, jak napojíš do PC třeba projekci, tak v tu chvíli se to zemní přez ní a vrčení je nazpátek.Ludek píše:Prodlužovačka s přepěťovu ochranou jako pomoc proti vrčení?Ta dělá jedinou věc - chrání za ní připojené spotřebiče proti vyššímu napětí (úderem blesku, poruchou v trafostanici a pod.) Tohle vypadá na vznik zemní smyčky - tj. že se vyrovnává "zemní" napětí mezi jednotlivými spotřebiči přes signálový kabel) Stává se to, pokud máš například počítač a zesilovač zapojený do různých zásuvek/fází. Zkus zapojit vše přes co jde zvuk přes jednu rozdělovací prodlužovačku do společné zásuvky.
Já sem si sehnal domorobo dělící trafo (tuším že se tomu říká něco jako galvanické oddělení), a brum je pryč. Ale jinak by se něco podobného mělo dát i koupit. ještě sem nepřišel co, ale až na to příjdu tak si to koupím, protože to domorobo asi bude solidně zkreslovat.
Někdem sem slyšel že se na to dají použít DI-boxy... ale nejsem si tím jistej.
Někdem sem slyšel že se na to dají použít DI-boxy... ale nejsem si tím jistej.
Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,
Spousta domorobo DI-Boxů je lepší než kupovaný záleží především na tom trafu.
Ano brum se tím odstraní právě tím že se to galvanicky oddělí země (nejsou propojené) a vedeš pouze signál
Myslim že megaton ma snad slušný DI-Boxy koukni na http://www.prodance.cz
PS. HLAVNĚ NEKUPUJ DIčko OD BEHRINGERA TY ZKRESLUJOU EXTRÉMNĚ-vyhozený peníze
Ano brum se tím odstraní právě tím že se to galvanicky oddělí země (nejsou propojené) a vedeš pouze signál

PS. HLAVNĚ NEKUPUJ DIčko OD BEHRINGERA TY ZKRESLUJOU EXTRÉMNĚ-vyhozený peníze

JJ... to už sem taky vyčetl na prodance, že behringery ee, že ty zkreslujou uplně všechno co tím projde 

Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,
-
.... a nebo jednoruše z rozdvojky "vymontuj" zemnící "kolík" 

Neřikaj ti náhodou sebevrah?djtomaskadlec píše:.... a nebo jednoruše z rozdvojky "vymontuj" zemnící "kolík"

Tak to máš štěstí že nejsi u mě poblíš za tohle bych ti ji plác že by sis dal druhou o dveředjtomaskadlec píše:.... a nebo jednoruše z rozdvojky "vymontuj" zemnící "kolík"
ABSOLUTNĚ NIKDY NEODPOJOVAT ZEMNÍCÍ KABELY na odrušení je vyroben DI-BOX ne štípačky
Mám to samé a u nás to má každej že si vymontujeme uzemnovací kolíky a je po brumuSKRDLIK píše:Tak to máš štěstí že nejsi u mě poblíš za tohle bych ti ji plác že by sis dal druhou o dveředjtomaskadlec píše:.... a nebo jednoruše z rozdvojky "vymontuj" zemnící "kolík"
ABSOLUTNĚ NIKDY NEODPOJOVAT ZEMNÍCÍ KABELY na odrušení je vyroben DI-BOX ne štípačky

2xReloop RP-4000M3D,Numark DM-1002MKII,Active 2x100W
Http://adzi.ic.cz
Http://adzi.ic.cz
-
poridil jsem studione monitory krk 6 g2 ...zapojil ..a hle neco mi tam vrci a piska pri pohybu misii a jak comp prascuje .pri zvisenem volume uz ne neni to tolik slyset..nemoh sem na to prijit a jelikoz mam laptom (sony vaio vgn-fw31e) + alesis multimix 6fx tak jsem skusil jej vypojit z napajeni a hle sumeni a piskani prestalo ....existuje nejaka ppomoc, nebo jak se todle resi abych mohl mit laptop zapojeny na snure protoze me to v celku se... ....
Mas to zapojeny symetricky nebo nesymetricky? Jestli nesymetricky, tak to zapoj na symetricky vystupy z mixu a melo by to prestatsunnytrack píše:poridil jsem studione monitory krk 6 g2 ...zapojil ..a hle neco mi tam vrci a piska pri pohybu misii a jak comp prascuje .pri zvisenem volume uz ne neni to tolik slyset..nemoh sem na to prijit a jelikoz mam laptom (sony vaio vgn-fw31e) + alesis multimix 6fx tak jsem skusil jej vypojit z napajeni a hle sumeni a piskani prestalo ....existuje nejaka ppomoc, nebo jak se todle resi abych mohl mit laptop zapojeny na snure protoze me to v celku se... ....
-
noo nevim co je simetricky a nesimetricky mam tentomix a zapojeny je monitor jack-----jack main mix out a vystup je z line in do notasu mali jack..http://www.getforless.com/GetItUsed/Ite ... Mix6FX.jpg
prosim prosim ja se toho chci zbavit
prosim prosim ja se toho chci zbavit