Váš názor tyhle repra na aukru ???

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
coobaiz

Váš názor tyhle repra na aukru ???

Příspěvek od coobaiz »

Kód: Vybrat vše

http://aukro.cz/item990746880_dj_reproduktory_aktivni_s_vykonem_2_x_300w_7237.html
jen do sklepa na domaci hrani 8)

Obrázek

microgenius

Re: Váš názor tyhle repra na aukru ???

Příspěvek od microgenius »

to az uvidi tola to se zas budu chlamat pod stolem
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

microgenius

Příspěvek od microgenius »

jinak k tematu, nepocitej ze to bude mit vykon co tam pisou ,spise rekni kolik chces investovat a neco se tu uz vymysli ale tohle opravdu nebrat (teda pokud si muzes dovolit vyhazovat penize do kanalu )
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

Ludek

Příspěvek od Ludek »

Nic horšího, než tyto napodobeniny reprobeden už snad ani koupit nemůžeš. Pokud chceš něco do sklepa, tak si kup za ty peníze radši nějaké lepší bedýnky k PC. Bude ti to hrát líp a hlasitěji.

Bj_Carda
Vybavení

Příspěvek od Bj_Carda »

Ten popis na aukru je boží :mrgreen:

"Boxy RP-234 jsou zárukou úspěchu na akcích a vystoupeních.
Durable komponenty, robustní konstrukce a vyvážený zvuk charakterem dělají z této sady spolehlivého pomocníka.
V každém se skrývá mocných 300 wattů, které můžete v případě potřeby pohodlně uvolnit
."

Mega LOL :lol:

Nicméně i kdyby si to vymodlilo těch udávaných 300W (jakože to bude tak 60W sínus když budeš mít štěstí), tak citlivost 96 dB mluví o tom že to není zrovna idální kousek na ozvučování, a je to někde v kategorii předraženejch repráčků k počítači. (který budou v podobné cenové hrát o dost hůř protože byly vynaloženy náklady na ten cool vzhled, a echo na karaoke a podobný kraviny).

Resume, kup si pořádný repro k PC, za stejnej peníz ti to zahraje víc a kvalitněji. Pokud máš ambice dělat větší kravál tak budeš muset asi krapet přišetřit.

Můj tip:
zkus mrknout po bazarech, občas zvukaři prodávaj celkem slušně osazený domorobo odposlechy / monitory (slušně osazený myslím eminence, beyma, B&C speakers středobas + 1" driver nebo klidně i piezo od selenium). Kolikrát se takhle daj koupit slušný repra o výkonu 150-300W kolem 4-6 tis za 2ks.

k tomu jakejkoliv zesilovač (třebas i omnitronic co dává 200 W), a bude ti to hrát tak 10krát víc jak ty šunty z aukra.

Ideálně když bys našetřil tak kolem 10 tis už se daj koupit Megaton EM151.
a když k nim dáš slušnej zesík (QSC, Tapco, Behringer Europower), tak už to zas bude uplně jiná liga.

Jo já vím ty o bednách za 2500 a já tu házím desetitisíce. Nicméně doporučoval bych začít alespoň tím že koupíš slušný bedny (třebas nějaký to odposlechy), a k tomu jakejkoliv zesilovač od 50 W navrch.. a uděláš s tím parády dost.. časem až došetříš tak koupíš silnější zesík a zas to bude o dost lepší. Ale nevyhazuj prosímtě prachy za ty bedny co si sem postnul. To si fakt radši kup nějaký repro k PC, budeš to mít aspoň na hraní na kompu když už ne na zvučení..
Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,

xschnpa

Příspěvek od xschnpa »

Naprosto souhlasim s Bj_Carda ve všech směrech má pravdu 8) ! Ideální by byly např: staré geniusky home theater 5.1 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=22684 mám je doma k PC a zatim spokojenos, výkon docela jde a když budeš chtít udělat nějakou party např: grilovačku a hrát tam, tak ten výkon by mohl stačit. Prostě na nějaký to posezení s hudbou. Ještě proč ty starý, ty novější řady maj basák do boku + basreflex, sice je to lepší zvuk na filmy, ale na hudbu se mi víc líbyly tydle jen s tim basreflexem (prostě s tou uzavřenou ozvučnicí), a hrajou taky víc basů mi připadalo. A na aukru se daj sehnat za pakatel :-)
SVĚTELNÁ A ZVUKOVÁ TECHNIKA

DJ StřeWo

Příspěvek od DJ StřeWo »

Ty geniusy mam a v pokoji je můžu mít tak na čtvrtinu jinak praskaji skla, takže můžu taky doporučit.

coobaiz

Příspěvek od coobaiz »

tak jsem vas aspon pobavil :D:D kazdopadne moc dik..jde spis o to ze jsou to nehorazne prachy..a kdyz uz se hecnu,nasetrim a koupim bazarove reloopy 6000, native scratch duo tak uz su na dvacitce a dalsich deset na repro..ale zas vyhodit neco zbytecne bych nerad..takze doporucili byste spis sehnat nejake kvalitne osazene 2.0 nebo koupit napr. ty Geniusy starsi?

Bj_Carda
Vybavení

Příspěvek od Bj_Carda »

Jak sem již psal, záleží jaké máš s tím ambice.. pokud to chceš fakt jen na doma na trénink, či mini oslavičky doma pro 6 lidí, tak si fakt kup slušný repro k PC (2.0, 2.1, 5.1 to je fuk), nebo pokud máš nějakou slušnější Hifi věž s aux vstupem tak můžeš využít i to. Já sem sám dřív dělal menší párty tím stylem že sme dali s kamarádama dohromady tři hifivěže (každá 2x100w), a taky se s tím dal bordel udělat slušnej..

Pokud to ale chceš nějak vážněji, a využít to třeba časem na trošku vážnější párty, nebo třebas zkusit s tím hrát v nějaké hospodě, venku, apod. Tak už to chce vybírat kvalitnější a hlavně PA reproboxy. Navíc jelikož nemáš moc financí tak musíš trošku vymejšlet, koumat a plánovat do budoucna aby to za něco stálo..

Pokud ti jde o druhej případ, tak bych fakt sehnal nějaký slušně osazený domorobo satelity,odposlechy, o výkonu aspoň 150 W a zesík k tomu. To ti postačí na základní kravál o dost větší než u PC repro, hifi, apod. Dále až někdy v budocnu budeš mít prachy tak pod to dokopíš dva suby (aspoň dvojnásobného výkonu než satelity).. a máš komplet slušnej malej aparátek na ozvučení hospody, malé diskotéky, či malé akce venku..

Jde fakt o to co s tím chceš, dělat, a podle toho se pak zařídit. Našetřit se dá dříve či později na všechno. Jen je potřeba se vyhnout zbrklým nákupům bez rozmyslu, protože to jsou pak vyhozené peníze které se daly použít někde jinde a lépe. Taky je dobrý si fakt udělat nějakou představu a naplánovat si to na nějakej čas dopředu, kam až se chceš dostat, protože jakmile začneš něco kupovat, a pak si uvědomíš že zvolená koncepce je na houby a chceš to jinak, tak se to potom těžko mění, a na prodeji zas proděláváš.

Trocha vlastního story:
Já sem kdysi taky ještě na střední škole chtěl repro. taky sem začínal tím že sem koukal po e-shopech po různejch levnejch omnitronicích, a jinejch levnejch šuntech za pár kaček. Jenže pak jsem se dostal na stránky Prodance začal číst, a taky začal chodit na akce, a časem sem zjistil že ty levný šunty hrajou uplně nahovno. A že za ty prachy co bych dal za komplet vybavení i se zesíkem za omnitronic a spol, můžu mít dvě solidní bedny z bazaru. Tehdy jsem koupil 2 bedny osazený dvěma 15" (Eminence Delta 15pro), a výškáčem Selenium D210ti. každá bedna 600 W, citlivost kolem 100dB (kopie Megaton EM251). S tím že na zesík už sem neměl, tak že ho koupím časem. Bedny mi rok ležely doma, s tím že sem je využil pouze na pár oslavách venku (i se zesíkem z 40 W hifivěže dělaly neskutečnej kravál). Nakonec sem se rozhodl že je prodám, protože sem tenkrát chtěl kupovat gramce, bedny jsem moc nevyužíval, a hlavně byly sakramentsky velký a sakramantsky těžký. Koupil sem gramce, pak sem přešel na CD playery, a před dvouma rokama sem začal díky kolegovi hrávat na akcích. Začal sem zas cítit potřebu mít vlastní bedny (aspoň na malý soukromky, atd). Tentorkát sem koupil dvě aktivní RCF 310A. (aktivní protože se mi nechtělo skladovat a tahat zesíky atd, a kvůli přepravě osobákem). Dal sem za ně 22tisic i s přepravníma obalama, a stojanama (bazar), a od té doby si je nemůžu vynachválit. Bedny hrajou skvělě. Kravál dělají fest. A ač je tam jen 10ti palec středobas, a moc nebasujou, tak sem s nima k vlastní spokojenosti i spokojenosti ostatních odehrál už pěknou řádku narozeninových párty, soukromých akcí apod. Taky je používáme když hraju s kolegou co má velkej apec (Megaton ND serie), jako odposlechy, opět ke spokojenosti nás všech. Teď to někdy bude dva roky co je mám, a jsou stále funkční a v pohodě a věřím že je ještě dlouho budu mít. Brzo jak našetřím nějaké peníze tak pod ně chci pořídit nějakej aktivní subík, takže to zas bude něco jinýho a zas budu schopnej s tím aparátem odehrát větší akce, či případně líp. A o tom to je. Furt se dá něco zdokonalovat a přikupovat. Ale musí bejt dobrej základ, a kvalitní, kompatibilní komponenty. Kdybych tehdy koupil nějakej levnej aktivní šunt od omnitronicu nebo něčeho podobnýho, tak bych nemohl jít dál, protože dokupovat k těm bednám suby by bylo zbytečný, protože by to prostě neuhrály, nebo ne tak kvalitně. Tudíž bych stejně časem měnil za něco kvalitnějšího a poslal tak celej jeden vývojovej stupeň uplně do prčic.. Takže asi tak

Ty woe to sem se zas rozepsal. To snad začnu vydávat knižně :)
Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,

voče

Příspěvek od voče »

BJ_Carda: přesně

DJ StřeWo: "mít knoflík na čtvrtinu" je nic neříkající tvrzení.

EDIT:
ty starší geniusy měl svého času v pokoji brácha (než vylítnul z hnízda). Já mám novější a už to neni takový. Je tam opravdu SLUŠITELNEJ rozdíl a to byly v podstatě za podobný peníze.

Co se týče těch oblud z toho aukra, tak to opravdu nekupuj :))
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

Odpovědět