Skládání boxů - návody, plánky, zkušenosti atd.

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
dj_camil

Skládání boxů - návody, plánky, zkušenosti atd.

Příspěvek od dj_camil »

Chtěl bych si o prázdninách postavit jeden, nebo dva woofery s reprem RCF a nejvíce se mi líbí ta konstrukce , kde je repro v kosočtverci a bassreflexy jsou v rozích ve tvaru trojúhelníka, víte co myslím? A taky bych se rád dozvěděl všeobecné rady a zkušenosti o stavbě reproboxů. Tak pište, co víte 8)
Music is my destiny!

pali

Příspěvek od pali »

mam skusenosti so stavbou reproboxov ak je to reprak RCF s priemerom 18palcov najlepšie ti bude hrat v hornflexe - 100percentne!!!!kludne sa opytaj čo potrebuješ vediet

dj_camil

Příspěvek od dj_camil »

No a nemáš nějaký plánek na hornflex pro 18" ? kdyžtak mi to pošli mail camelisko@seznam.cz . Na kolik tě asi vyšla stavba ozvučnice a jak dlouho ti trvalo, než jsi se dopracoval ke zdárnému konci? 8)
Music is my destiny!

dj_camil

Příspěvek od dj_camil »

Popřípadě bych si představoval, aby ten woofer vypadal asi takhle http://www.audiopalace.de/images/produc ... 037790.jpg. Je to Omnitronic, stojí 7. Uvažoval jsem, že ho vemu, a až ho odpálím, vsadím do něj RCF 18" 1000W, ale to by se mi asi moc nevyplatilo..
Music is my destiny!

voče

Příspěvek od voče »

No to nedělej,to RCF by ti z toho nadělalo třísky :wink:
Mimochodem,všechny RCF nehrajou nejlíp v hornflexu, těch 18tek je víc. Záleží prostě na repráku. Do tdle konstrukce dej LF18X400. Plánek zkusím pohledat,ale není to "zadek" (prej nemáme bejt sprostý) toto vyrobit. a taky záleží na materiálu.

jukni sem: http://www.d-a-s.cz/index.php?page=konstrukce
to je asi to,co hledáš
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

dj_camil

Příspěvek od dj_camil »

No, já ještě nevím, jestli to vůbec má hrát na dálku, nebo na blízko, což je celkem zásadní, ale ten LF18X400 už je na mě asi celkem drahý, sice má nehorázný Xmax, ale asi jsem chtěl RCF L18P300. Vím, že některé boxy není sranda postavit, proto bych se asi přiklonil ke stavbě nějakého přímovyzařujícího jednoduchého wooferu. Materiál použuju asi nějaký lepší, asi 22mm DMF desky.
Music is my destiny!

LuKyss

Příspěvek od LuKyss »

Včera jsem umístil na web návod, kterej by tě mohl zajímat: http://repromania.net/stavebni-navody/s ... t18sub.php
ReproMania.NET

EVO

Příspěvek od EVO »

dj camil: já myslím, že by bylo hlavně dobrý napsat, kde to budeš provozovat (např. v klubu nebo na venkovních akích), pokud uvnitř, tak jak ten klub je velkej (tj. jestli je plac třeba na šířku nebo do dálky) no a taky jakej k tomu bude zbytek aparátu, tj. jaký bedny (např. kdybys měl i středy na horně, tak je nesmysl k tomu dávat sub třeba v bassreflexu :wink: :D )

dj_camil

Příspěvek od dj_camil »

Víš, kdybych věděl, kam to budu přeně chtít, tak tak vím. Jenomže já jsem mobile dj, takže je to pokaždé jinak. asi to bude lepší na interiér, venku hraju jenom málo a stejně to si pak půjčuju aparát.. Satelity mám 3 pásmové kolem 450W, citlivost nevím, protože jsou skládané (2xmalý tonsil, středovýška přes hornu a bass Tesla by p.Husák)ale hraje to opravdu dost, jsem ani nečekal..
Music is my destiny!

pali

Příspěvek od pali »

musim povedat že robim profesionalne na zakázku hornflex osadený LF18X400 a bezvšetkeho možem povedat že je to zvuk naozaj ktorý treba počuj je to totalna kvalita uplne nenormálna!!! robil som aj hornflex s DTD 22mm osadeny RCF 18S800 hra to takisto super ale trochu dozadu ale nie moc orginal čo robim ja je LF18X400 plus hornflex s finskej brezy a tomu sa hovory uuuuuplna kvalita....to je moj nazor a viem o čom hovorim počul som hrat už strašne vela subov ale toto je najlepšie na všetky aplikacie!!a vydrži to s tymto reprakom dlhe roky a zvuk je špičkovyyy...

EVO

Příspěvek od EVO »

pali píše:musim povedat že robim profesionalne na zakázku hornflex osadený LF18X400 a bezvšetkeho možem povedat že je to zvuk naozaj ktorý treba počuj je to totalna kvalita uplne nenormálna!!! robil som aj hornflex s DTD 22mm osadeny RCF 18S800 hra to takisto super ale trochu dozadu ale nie moc orginal čo robim ja je LF18X400 plus hornflex s finskej brezy a tomu sa hovory uuuuuplna kvalita....to je moj nazor a viem o čom hovorim počul som hrat už strašne vela subov ale toto je najlepšie na všetky aplikacie!!a vydrži to s tymto reprakom dlhe roky a zvuk je špičkovyyy...
Může být, co se týče reproduktoru, není co dodat, v současné době asi nejlepší bass repro na trhu, pokud člověk nechce speciály typu PD.1850 apod. :wink:

dj_camil

Příspěvek od dj_camil »

Dobře, a nešlo by aspoň o 1000kč levnější LF18G400? A máš nějaký plánek na stavbu, fotky nebo něco? A kolik bys chtěl za postavený sub pro to repro LF18G400?
Music is my destiny!

dj_camil

Příspěvek od dj_camil »

To je tak prostě vždycky, když člověk někde napíše, že něco chce, tak mu každý hned cpe to nejdražší a nejlepší (nechápu, co to je za moresu), ale na takové věci bohužel někteří nemáme, tak doufám, že ten RCF za 7 stačí.
Music is my destiny!

voče

Re: Skládání boxů - návody, plánky, zkušenosti atd.

Příspěvek od voče »

G400 taky super!!taky do nej pudu..spratelenej system je ma v basreflexu (jako toto: ./posting. ... ply&t=1142 )a hraje jim to jak hovado.neslapnes vedle,neboj.
DRUM'n'BASS vibezz

voče

Příspěvek od voče »

DRUM'n'BASS vibezz

Odpovědět