REPRODUKTORY vs. MONITORY

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Turi
Příspěvky: 9
Registrován: 19 črc 2009 15:41

REPRODUKTORY vs. MONITORY

Příspěvek od Turi » 09 lis 2009 13:00

totalni amater se pta na tuto zalezitost:-D
delam produkci: notebook + reason4 + midi.key.axiom25 a potrebuju se dostat na lepsi uroven co se tyce vystupni kvality zvuku :-(
jedna vec bude nejspis jina zvukova karta (integrovana v notebooku vazne nic moc) ale pak mi jde i o reprodukci!
v cem se lisi pasivni X aktivni monitory??? proc koupit spis monitory za x tisic nez stolni reprobedny?? poradte prosim, vazne se v tomhle jeste moc nevyznam :-(

voče
Příspěvky: 315
Registrován: 05 dub 2007 09:13

Re: REPRODUKTORY vs. MONITORY

Příspěvek od voče » 09 lis 2009 13:38

pasiv vs. aktiv:

pro to, abys něco odněkud slyšel potřebuješ reproduktory a zesilovač signálu. Aktivní reprobedny mají v sobě vestavěný zesilovač (naprostá většina studiových monitorů takle funguje), tudíž stačí koupit jen bedýnky. Pasiv naproti tomu zesilovač nemá, takže ho musíš dokoupit separátně a s bednama propojit.
Aktiv je vždy dražší, než pasiv (v případě stejných beden), jelikož kupuješ 2v1.

studiové monitory vs. "stolní bedýnky":

Studiový monitory jsou lepší "stolní bedýnky". Na stolních bedýnkách se nedá hudba tvořit, protože ty bedýnky lžou. Prostě jsou to šunky - spíš se u nich řeší jak vypadaj, než jak hrajou.
Víc o studiovejch monitorech si vyhledej tady na fóru. Hodněkrát se to tu zmiňovalo. (třeba heslo "tapco S8" by mohlo fungovat)
DRUM'n'BASS vibezz
www.sunflower-bitches.com

Turi
Příspěvky: 9
Registrován: 19 črc 2009 15:41

Re: REPRODUKTORY vs. MONITORY

Příspěvek od Turi » 09 lis 2009 13:42

diky moc :)

Turi
Příspěvky: 9
Registrován: 19 črc 2009 15:41

Re: REPRODUKTORY vs. MONITORY

Příspěvek od Turi » 09 lis 2009 13:46

a co ta zvukova karta?? nejakou externi k notasu bys mi doporucil??

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: REPRODUKTORY vs. MONITORY

Příspěvek od honcka » 09 lis 2009 13:50

jestli nepotrebujes nahravat a midi synchronizaci, tak asi audio 2 DJ
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

Turi
Příspěvky: 9
Registrován: 19 črc 2009 15:41

Re: REPRODUKTORY vs. MONITORY

Příspěvek od Turi » 09 lis 2009 14:40

honcka píše:jestli nepotrebujes nahravat a midi synchronizaci, tak asi audio 2 DJ
me jde o vyslednou kvalitu kdyz prevadim midi z reasonu treba na wav zvukovou stopu;)
proste aby konecny song znel co nejlepe!!!

SKRDLIK
Příspěvky: 44
Registrován: 08 čer 2008 15:27

Re: REPRODUKTORY vs. MONITORY

Příspěvek od SKRDLIK » 14 lis 2009 19:17

Pokud externí zvukovku s kvalitním zvukem tak doporučuji lexicon třeba př.
http://kytary.cz/lexicon-omega/HN079087/
nebo její levnější sestra
http://kytary.cz/lexicon-lambda/HN084386/

1Rozy6
Příspěvky: 118
Registrován: 28 říj 2007 11:58

Re: REPRODUKTORY vs. MONITORY

Příspěvek od 1Rozy6 » 16 lis 2009 09:21

Můžu ti doporučit repro, myslím že by mělo tvým požadavkům vyhovovat. Řešil jsem new repro a nechtělo se mi investovat +-8.000, tak jsem si našel M-Audio AV-40 - aktivní repro co hraje velice dobře a cena je taky přívětivá, můžu jen doporučit http://www.music-city.cz/m-audio-av-40-4273.html
SA12X,innoFADER,Numark TT500,M44-7,Traktor Scratch,Axiom 25,AV40.

crewy
Příspěvky: 617
Registrován: 30 dub 2007 20:16

Re: REPRODUKTORY vs. MONITORY

Příspěvek od crewy » 17 lis 2009 19:23

1rozy6: a jsou v páru nebo jak? na netu to píšou jak kdy... :?

Dj.BoB
Příspěvky: 145
Registrován: 29 lis 2008 11:09

Re: REPRODUKTORY vs. MONITORY

Příspěvek od Dj.BoB » 21 lis 2009 13:17

Takové šmejdy, vždyť brumí!(pořádně si je poslechni) Za 3600kč pár, to radši dvě dřevěné bedýnky k PC od Genius za 1500kč a bude to hrát stejně!

Nyní jsou v akci Yamaha HS50M 3600kč kus, už mám objednané. Poslouží dobře jako kontrolní k mým Dynaudio Acoustics.
už toho mám tolik, že to vypisovat nebudu!

Uživatelský avatar
Avender
Příspěvky: 387
Registrován: 20 lis 2009 10:38

Re: REPRODUKTORY vs. MONITORY

Příspěvek od Avender » 21 lis 2009 13:40

Turi píše:totalni amater se pta na tuto zalezitost:-D
delam produkci: notebook + reason4 + midi.key.axiom25 a potrebuju se dostat na lepsi uroven co se tyce vystupni kvality zvuku :-(
jedna vec bude nejspis jina zvukova karta (integrovana v notebooku vazne nic moc) ale pak mi jde i o reprodukci!
v cem se lisi pasivni X aktivni monitory??? proc koupit spis monitory za x tisic nez stolni reprobedny?? poradte prosim, vazne se v tomhle jeste moc nevyznam :-(
Pokial si zacinajuci DJ ako ja tak ti skor radim sa vykaslat na monitory a zaobstarat si stolovy PC a zvukovu kartu k tomu a potom uz co chces. Napr. Midi, ja mam mixak, atd. Notebook nezvlada napr.: 10-In/10-Out PCI Virtual Studio. Pokial to chces mat kompaktne tak notas je dobra volba. Aktivny monitor je zrejme ten kt. ma v sebe zabudovany zosilovac / na passivny potrebujes externy zosil. Ale mali by stacit napr aj obycajne bedne. Napr.: od micro / mini/ hifi vezi - cez vezu ovsem. Je to otom aby si to pocul v tom prostredi kde budes hrat a pokial hrajes pre velke obecenstvo monitor sa hodi. Povedal by som ze by stacil iba na hlbky a vysky. Bassy budes pocut zo zvukovej zostavy pre zabavajucich sa ludi. V tvojom pripade by som volil stereo bedne, nez napr logitech mozno creative 5.1/ 2.1. Klasicke stereo je lepsie. Aktivne sa ti budu lepsie prenasat. Ale ci uz prenesies dva bedne alebo dva bedne a zosil to je jedno, nanosis sa tak ci tak.
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad

1Rozy6
Příspěvky: 118
Registrován: 28 říj 2007 11:58

Re: REPRODUKTORY vs. MONITORY

Příspěvek od 1Rozy6 » 22 lis 2009 10:39

[quote="Dj.BoB"]Takové šmejdy, vždyť brumí!(pořádně si je poslechni) Za 3600kč pár, to radši dvě dřevěné bedýnky k PC od Genius za 1500kč a bude to hrát stejně!

Nyní jsou v akci Yamaha HS50M 3600kč kus, už mám objednané. Poslouží dobře jako kontrolní k mým Dynaudio Acoustics.[/quote]

Nevím co myslíš že brumí, asi máš něco špatně zapojený, sou naprosto v klidu žádnej rušivej zvuk. Hrají velice dobře, pokud je porovnám oproti genius, tak se zvukově nedají naprosto srovnat neblázni. Jsou v páru a aktivní, za cenu 3600 máš ty ale jen jednu bednu, je to poměr cena výkon, každý pásmo pěkně prokreslují, basa a kopák tučnej jak vepřový koleno. Jasný s monitorama za 7000 srovnat zase asi nepůjdou, ale kvalitní zvuk velice nadprůměrnej podají. http://www.extrahardware.cz/forum/viewt ... =38&t=1397 tady máš porovnání třeba s těma geniusama a to je AV-30 lehce slabší menší. Na netu je spousta recenzí co jsem prošel než sem si je koupil a vždycky byly hodnocený velice dobře, mě naprosto vyhovují neměnil bych.
SA12X,innoFADER,Numark TT500,M44-7,Traktor Scratch,Axiom 25,AV40.

Uživatelský avatar
Avender
Příspěvky: 387
Registrován: 20 lis 2009 10:38

Re: REPRODUKTORY vs. MONITORY

Příspěvek od Avender » 22 lis 2009 12:42

1Rozy6: suhlas. Su jednoznacne lepsie ako genius za 3600kč. A to k tomu v nich mam mensie basaky( take ze sa vosli do kosika od povodnych a hraje to stale dobre...a zosilovac 2x15watt - polskej produkcie, strsej vyroby... lepsie ako "mono" bass na geniuse... pretoze hudba je stereo aj bassy hraju ked chces v lavom viacej a v pravom menej. Moj nazor. Ked chces kup si genius.. ale za tie peniaze racej logitech alebo creative.. a ako monitor ti to aj postaci ale stereo je stereo... aj na party ti nehraje jedno turbo a dva viskace. Napr z anglickeho slova je stereo aj video (obraz a zvuk) ale znamena to aj stereo zostava a jak nastavili latku usa tak nech to tak ostane aj preto je teraz ekonomicka kriza a nic s tym nenarobys.
Ecler Nuo 3.0_2x Reloop 4000_HD25_M-Audio Delta 1010LT_Akai LPD8_Korg quad

DjMatisS
Příspěvky: 530
Registrován: 30 pro 2008 01:50

Re: REPRODUKTORY vs. MONITORY

Příspěvek od DjMatisS » 22 lis 2009 14:12

takze av40 jsou podle tebe na bezny vyuziti tak akorat? Ja planuju neco trosku komplexnejsiho, nevim, AV40 mi přijdou porad jako takovy PC repro.
Behringer BCD3000+DELL Studio1537+Traktor PRO+Technics RP-DH1200

honcka
Příspěvky: 1912
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: REPRODUKTORY vs. MONITORY

Příspěvek od honcka » 22 lis 2009 15:15

[quote="DjMatisS"]takze av40 jsou podle tebe na bezny vyuziti tak akorat? Ja planuju neco trosku komplexnejsiho, nevim, AV40 mi přijdou porad jako takovy PC repro.[/quote]
mas na vyber bud klasiku Tapco S.8
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=76904
nebo v prodancu maj ted akci na
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=93986
nebo kdyby si mel na to vic penez tak
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=93984
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

Odpovědět