Reproduktory k SONY STR-DE545

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
mounnist

Reproduktory k SONY STR-DE545

Příspěvek od mounnist »

Chtěl bych od Vás radu, mám reciever Sony STR-DE545 a chtěl bych k němu připojit čtyři 8Ohm reproduktory, na výstupu recieveru je napsáno 6-16Ohm bude tedy v pořádku když zapojím reproduktory do série? tzn na levý a pravý kanál 16Ohm? Nedojde k poškození reproduktoru nebo "zesilovače" ? Díky za rady

honcka
Vybavení

Re: Reproduktory k SONY STR-DE545

Příspěvek od honcka »

mounnist píše:Chtěl bych od Vás radu, mám reciever Sony STR-DE545 a chtěl bych k němu připojit čtyři 8Ohm reproduktory, na výstupu recieveru je napsáno 6-16Ohm bude tedy v pořádku když zapojím reproduktory do série? tzn na levý a pravý kanál 16Ohm? Nedojde k poškození reproduktoru nebo "zesilovače" ? Díky za rady
To co pises je nesmysl, vetsinou se repra zapojuji paralelne, aby si vyuzil maximum zesiku, zesik ti vetsinou dava kdyz zvysis 2* impedanci, tak dava 2* mensi vykon napr kdyz dava 2*100W do 8ohm, tak dava 2*50W do 16ohm tj by si hnal do kazdy bedny 25W, radsi si kup 2 8ohm bedny, ktery vykovove odpovidaji vykonu zesilovace

mounnist

Příspěvek od mounnist »

honcka píše:
mounnist píše:Chtěl bych od Vás radu, mám reciever Sony STR-DE545 a chtěl bych k němu připojit čtyři 8Ohm reproduktory, na výstupu recieveru je napsáno 6-16Ohm bude tedy v pořádku když zapojím reproduktory do série? tzn na levý a pravý kanál 16Ohm? Nedojde k poškození reproduktoru nebo "zesilovače" ? Díky za rady
To co pises je nesmysl, vetsinou se repra zapojuji paralelne, aby si vyuzil maximum zesiku, zesik ti vetsinou dava kdyz zvysis 2* impedanci, tak dava 2* mensi vykon napr kdyz dava 2*100W do 8ohm, tak dava 2*50W do 16ohm tj by si hnal do kazdy bedny 25W, radsi si kup 2 8ohm bedny, ktery vykovove odpovidaji vykonu zesilovace
Po stránce výkonu mi repro stačí, spíš mi šlo o to zda nedojde s tímto zapojením k poškození zesilovače nebo repro...?

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

pokud ten zesik hraje do 16, tak muzes bejt v poho, nic si tim neznicis, ale jak jsem psal, kdyz to zapojis do serie, tak ti ty 4 repra budou hrat 2* min nez 2 repra

Odpovědět