Reproduktory - akumulátor

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
MafioS

Reproduktory - akumulátor

Příspěvek od MafioS »

Mám aktivní reproduktory 2+1 s připojením do zásuvky na 220V a chci se zeptat, zda nějak nejde udělat, abych místo do zapojení elektriky na to píchnul nějaký akumulátor, který by to poháněl..

Děkuji..

microgenius

Re: Reproduktory - akumulátor

Příspěvek od microgenius »

MafioS píše:Mám aktivní reproduktory 2+1 s připojením do zásuvky na 220V a chci se zeptat, zda nějak nejde udělat, abych místo do zapojení elektriky na to píchnul nějaký akumulátor, který by to poháněl..

Děkuji..
:lol: jedine nejake dynamo :Dkterym bys tocil a indukoval si tak elektricky proud:Dale nevim nevim :lol:
pioneer DJM 700,2xCDJ850k, 2xCDJ 100,HD25-1 II

Ludek

Příspěvek od Ludek »

Můžeš použít měnič napětí 12V stejnosměrných na 230V střídavých a zapojit ho mezi akumulátor a reprobedny. Běžně se prodávají. Napiš do google "měnič napětí".... Jenom musí mít ten měnič větší výkon než ty reprobedny, aby to utáhl.

Bj_Carda
Vybavení

Příspěvek od Bj_Carda »

Ahoj. Záleží jak výkonné ty reprobedny jsou. Jinak jak už ti tu bylo psáno existují meniče napětí z 12V na 230V takže na to můžeš teoreticky píchnout jakejkoliv normální spotřebič kterej má nižší příkon než ten co utáhne ten měnič napětí.

Na druhou stranu nepočítej moc s tím že by ti to na tu baterku moc dlouho běželo. My například když děláme nějakej menší tuning srázek, tak na prezentace / kecání atd, používáme právě takovej měnič napětí a na to mám píchlej normálně mixpult, playery a bezdrát. mikrofony. (ozvučujem z auta). A z osobních zkušeností ti můžu říct že jakýkoliv zařízení píchnutý přes ten měnič napětí nehorázně šťaví baterku. A to se bavíme a zařízení o příkonu do nějakých 50 W celkem. Tudíž počítám s tím že repro i nějaký slabší na to moc dlouho nepoběží. Takže buď bys musel v případě auta nechat puštěnej motor (což u těch měničů je psaný že by se nemělo), a nebo pokud koumáš nějakou venkovní párty takhle tak na to rovnou zapomeň.

Nevím jestli třebas nechceš zkoušet baterku z kamionu atd. Ta by třebas chvilku vydržela, ale to už zas máš tak velký a těžký že máš rozumější někde radši sehnat elektrocentrálu.

Pokud potřebuješ mermomocí někde něco ozvučit třebas spíš jen na kecání, tak buď třebas jak to děláme my využít zvukovej systém v nějakým autě, a nebo si sehnat řečnickej systém třebas podobný tomuhle:
http://sramus.cz/zvukova-technika/repro ... m-090.html
Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,

ToLa

Příspěvek od ToLa »

Já používám měnič běžně za provozu a vim o dalších x lidech a nikde jsem nikdy nečet, že by se používáním za provozu nějak poškodil... To by pak trošku ztrácelo smysl ho mít, když by mohl být zapnutý jen s vyplým motorem...

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

kamos ho ma v obytnaku a provozuje to za provozu bez problemu asi 3 roky

Majky_mike

Příspěvek od Majky_mike »

Taky používám měnič za provozu auta, ale pravda je, že na něm bylo napsáno, že by se to dělat nemělo.

... mam plně sin měnič 2/4kw a v pohodě utáhne cca 1,5kW zvuku. Ale bere si u toho cca 170A, takže 4 52Ah trakční gelové akumulátory to vyprázdní za cca 1 hodinu provozu. Když to připojim ještě k nastartovanému autu, vydrží to cca 1,5 hod.

Používám to ale hlavně k focení, kde mi 4x 52Ah stačí v pohodě na týden práce... s tím zvukem to byl spíše jen takovej pokus.

Bj_Carda
Vybavení

Příspěvek od Bj_Carda »

No já tam měl napsaný že s nastartovaným motorem prostě ee. Sem si říkal že třebas kvůli výkyvům napětí. Což když na tom mám píchnutý playery, mix, a mikrofony za 40 tis. tak mám prostě bobka :D
Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,

ToLa

Příspěvek od ToLa »

Pokud pícháš aparát za 40tis na tyhle měniče bez externí přepěťové ochrany tak to už je uplně fuk, protože je to může odpálit i když nebudeš startovat...

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Bj_Carda píše:No já tam měl napsaný že s nastartovaným motorem prostě ee. Sem si říkal že třebas kvůli výkyvům napětí. Což když na tom mám píchnutý playery, mix, a mikrofony za 40 tis. tak mám prostě bobka :D
vraz tam mezi to UPS za litr a mas klid, zesik klidne muze bejt mimo, jestli mas klasickej s toroidnim trafem, ty spinany jsou o neco choulostivejsi, ale meli by to ustat taky

CHooZE

Příspěvek od CHooZE »

Nevim co je to za sestavu ale kdyz sem tohle resil ja (kdyz se o prazdninach chodilo k vode a ja nechtel poslouchat mobili :D) tak sem bedny rozdelal vetsinou je vevnitr zesilovac s napajenim 6 - 12v coz v praxi znamena ze kdyz se kouknes kde je trafo, na jeho vystupni draty pripojis baterku z motorky (bezne 6v) nebo z auta (12v) tak to bude hrat.... po case si vsimnes jako sem si vsim ja ze kdyz pustim cokoli tak to zni jak od Real Booty Babes a doctes se ze mezi tu baterku a zesilovac musis zapojit jeste kondenzator... pak to bude fungovat...

btw s tim menicem na 220 je to fajn ale zas na druhou stranu to vypada asi takle:
baterie > trafo > oscilator > trafo > usmernovac > zesilovac
moje reseni:
baterie > zesilovac

Odpovědět