Reloop nebo Behringer
Reloop nebo Behringer
Zajímalo by mě které reproboxy byjste volily.
Reloop RABS-15 A - http://www.shop4djs.com/obchod/reloop-1 ... 5-a-1.html
nebo
Behringer Eurolive B 215A - http://www.shop4djs.com/obchod/behringe ... -215a.html
Provedením bych řekl že je na tom Behringer lépe a osazení bude dost podobné.
No zajímá mě váś názor.
Reloop RABS-15 A - http://www.shop4djs.com/obchod/reloop-1 ... 5-a-1.html
nebo
Behringer Eurolive B 215A - http://www.shop4djs.com/obchod/behringe ... -215a.html
Provedením bych řekl že je na tom Behringer lépe a osazení bude dost podobné.
No zajímá mě váś názor.
Re: Reloop nebo Behringer
Zvolil bych Reloop, u Behringera bych si vůbec nebyl jistej kolik to má vlastně výkon, protože se uvádí různé hodnoty a snad to má ve skutečnosti 150W RMS
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
Jej kdes vyčetl 150w RMS? Já jsem měl ty behringery půjčený a přišli mi ok hlasitý byly fakt dost ale zase ty reloop by na tom mohly bejt líp. Behringer uvádí větší akustický tlak Reloop zas větší výkon. Behringer vypadá víc rozśířenéjší na youtube mi to nenašlo ani jedno video tohohle Reloopa.
Osobně véřím reloopu víc než Behringeru ale budu si ty Reloopy muset poslechnout. Asi nevíś kde v okolí Liberce by to
Osobně véřím reloopu víc než Behringeru ale budu si ty Reloopy muset poslechnout. Asi nevíś kde v okolí Liberce by to
Hm koukám na to že u téch behringerů uváděj na každym webu rozdílný údaje.
Nékde dokonce píśou že je procesorem ovládaný což na 100% vim že není.
U těch reloopů je napsaný přímo na konstrukci že jsou řízený procesorem tak tomu budu věŕit.
Azu koukam že ty jsi z Jablonce a jseš prodejce v http://www.club-music.cz/
šlo by nějak přes tebe si je poslechnout a popřípadé rovnou koupit?
Nebo aspoň byjste mohli udělat néjakou akćní cenu a sníźit je na cenu tech behrů
(Snas nevadí že tykam pŕijde mi to tak na fóru lepśí)
Nékde dokonce píśou že je procesorem ovládaný což na 100% vim že není.
U těch reloopů je napsaný přímo na konstrukci že jsou řízený procesorem tak tomu budu věŕit.
Azu koukam že ty jsi z Jablonce a jseš prodejce v http://www.club-music.cz/
šlo by nějak přes tebe si je poslechnout a popřípadé rovnou koupit?
Nebo aspoň byjste mohli udělat néjakou akćní cenu a sníźit je na cenu tech behrů

(Snas nevadí že tykam pŕijde mi to tak na fóru lepśí)
+ Dalśí otázku bych měl jestli máte nékdo skuśenosti se shopem gramec.cz.
Mají je tam za 7111Kč ( http://www.gramec.cz/gramec/s207/Katalo ... 15-RABS-15 ) ale zase mi to nepŕijde jako moc kvalitní obchod.
Mají je tam za 7111Kč ( http://www.gramec.cz/gramec/s207/Katalo ... 15-RABS-15 ) ale zase mi to nepŕijde jako moc kvalitní obchod.
Nebral bych ani jedny.. oboje jsou těžkej low end. Nenapsal jsi na co to chceš, pokud jako odposlech, tak čert to vem, v tom případě bych vzal behringera, ideálně přišetřil na něco lepšího. Ale pokud na to chceš hrát tak bych radši koupil pasivní Tapca, nebo Megaton EM151 z bazače, a k tomu jakejkoliv zesilovač a budeš na tom asi o hodně líp.
BTW vy co doporučujete Reloop, všimli jste si že uvádí Akustický tlak 110 dB ?
To je tak do pokojíčku místo rádia. ani jako odposlech se to asi neprosadí.
U behringera to radši neuváděj vůbec, ale tak nějak z vlastní zkušenosti vím že ač bych je nechtěl, tak přece jen nějak fungují, a jako odposlech je občas používáme také. (ne teda přesně tento typ)
BTW vy co doporučujete Reloop, všimli jste si že uvádí Akustický tlak 110 dB ?
To je tak do pokojíčku místo rádia. ani jako odposlech se to asi neprosadí.
U behringera to radši neuváděj vůbec, ale tak nějak z vlastní zkušenosti vím že ač bych je nechtěl, tak přece jen nějak fungují, a jako odposlech je občas používáme také. (ne teda přesně tento typ)
Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,
U behringeru uváděj akustickej tlak 126db ale jak moc pravda to je to nevim. Každopádne menší kluby uhrajou oba bez problému a v týhle cenový kategorii nic lepśího nekoupim. Pojedu si ty reloopy poslechnout ale nejspíš je vemu.
Jo zapoměl jsem napsat k čemu je chci. Chci je použít pro ozvučení v páru + časem dokoupit subáč. Prostor nijak velkej parket tak pro 50lidí.
Jinak jak jsi spal s tim akustickym tlakem. Koukal jsem na to že maj menśí o 16db než ty behringery. Ten reloop je větší a těžší znamena to něco?:D
Jinak jak jsi spal s tim akustickym tlakem. Koukal jsem na to že maj menśí o 16db než ty behringery. Ten reloop je větší a těžší znamena to něco?:D
Jdu do toho protoru o výkendu vyzkoušet dvé kámošovi http://www.sramus.cz/det.php?IDzb=400 + http://www.sramus.cz/det.php?IDzb=107 Jo je to dost ujetý ale můžete mi nékdo zarućit že když to tam uhraje tohle že ty reloopy budou asi o pár řádů vejś ne?
Bedny nejsou zrovna to čem bych rozuměl, ale podle toho co sem tak pár různých beden v těchto cenových kategorií slyšel, tak je to asi úplně jedno co koupíš, protože to všechno hraje ve výsledku skoro stejně a rozdíl nepoznáš, navíc zdroj zvukového singnálu je často už pochybné kvality (MP3 různé kvality, prohnané přes nekvalitní mixák).
Jako alternativu bych viděl třeba i Tapco by Mackie Thump TH-15A
Jako alternativu bych viděl třeba i Tapco by Mackie Thump TH-15A
http://blog.digitaldj.cz - Novinky ze světa DJ techniky
Jo taky jsem na ně koukal ale už me to nebaví dva dny skoro v kuse projíždim net a nenachazim ja ko tech behringerech tak otech reloop skoro nic. U behru to vypada fakt na tech 150w RMS a reloopy sem neslysel. Kdybych nemel vsechno tak z ruky tak neresim zadnej net a proste si je dojedu poslechnout. Vśechno je to osazený nejspis dost podobnejma OEM reprama zb Ciny ( ten Mackie ne? ) a tak tam moc rozdílů v kvalitě ztvuku nebude. Mé ani tak nejde o néjakou super kvalitu zvuku jako aby to hralo fakt nahlas a pritom sem mel jeśtě rezervu ve vykonu. Nevim jak moc mam vérit tem maximalnim 500+50W u reloopu. 110db akustickyho tlaku je fakt tak malo?
u Tapca uváděj 113 docela bych tomu věril. U behringeru maj 126db ale už tomu nejak moc neverim po tom co sme videl ofic stranky kde o nich taky skoro nic není.
Když to celý zhodnotim podle oficiálních údajů maj Reloopy větśí výkon ( To znamená že víc řvou ? ) a menší akustickej tlak než Behringer ( ? ).
u těch Tapco se mi nelíbí že vážej 16kg což mi přijde na aktiv celkem málo a zvukové bych řekl že na tom budou jako ten reloop.
Jó řeśim to furt jak idiot pŕitom 99% posluchačů to je ve výsledku stejně jedno.
u Tapca uváděj 113 docela bych tomu věril. U behringeru maj 126db ale už tomu nejak moc neverim po tom co sme videl ofic stranky kde o nich taky skoro nic není.
Když to celý zhodnotim podle oficiálních údajů maj Reloopy větśí výkon ( To znamená že víc řvou ? ) a menší akustickej tlak než Behringer ( ? ).
u těch Tapco se mi nelíbí že vážej 16kg což mi přijde na aktiv celkem málo a zvukové bych řekl že na tom budou jako ten reloop.
Jó řeśim to furt jak idiot pŕitom 99% posluchačů to je ve výsledku stejně jedno.
Když jsem u těch Tapco vidél že uváděj jen 240W a hmotnost 16kg což mě celkem zarazilo, (Poŕád mi to přijde jako strašně málo.) tak jsem o nich ani moc neuvažoval. Ale po prohledání pár webů a přečtení diskuzue (třeba zde: http://www.sweetwater.com/store/detail/ ... ws/#anchor ) to vypadá že pro můj účel budou dobrý. Jen se pořád bojim že budou hrát potichu proto jsem chtěl ty Reloopy. Nikde jsem se nedočetl kolik maj RMS (Pokud to nékdo ví ozvěte se). je možný že budou osazený něćim "lepšim" než jsou Behry a Reloopy? Dokážete někdo vysvětlit tu nízkou hmotnost? Víte někdo jeslti těch 240W je uváděných jako maximum nebo to dá víc?
Tak zaprvé. jakej kravál s bednama uděláš nezáleží jen na výkonu repro (spíš vlastně povoleném příkonu), ale taky na citlivosti připojených reproduktorů.
pomocí vzorce pak lze z těchto hodnot přibližně spočítak jakej asi bude ten reproduktor dělat kravál, aneb jakej vytvoří maximální akustický tlak.
zde bych si dovolil citovat článek ze severu repromania.net
"max SPL [dB] – Maximální akustický tlak
Maximální akustický tlak je úroveň hluku, kterou je schopen reproduktor vyprodukovat při maximálním příkonu. Tato hodnota velmi úzce souvisí s citlivostí a s příkonem reproduktoru a lze ji z těchto hodnot jednoduše spočítat.
Zapamatujme si, že zvýšením výkonu dodávaného do reproduktoru o jeden řád se akustický tlak zvýší o 10 dB a dále zvýšením výkonu na dvojnásobek původní hodnoty se zvýší akustický tlak o 3 dB.
Ukážeme si to rovnou na příkladu, vezmeme si reproduktor o příkonu 400W a citlivosti 96 dB. Jak už bylo popsáno výše, tak citlivost znamená úroveň akustického tlaku při vybuzení reproduktoru výkonem 1W. Budeme tedy postupovat následovně:
* 1W – 96 dB, 10W – 106 dB, 100W – 116 dB, 200W – 119 dB, 400W – 122 dB
Výsledná hodnota akustického tlaku po připojení reproduktoru k 400W zesilovači je tedy 122 dB. Ještě se vrátím k citlivosti, jen takový příklad, proč je opravdu tak důležitá. Máme jeden reproduktor o citlivosti 88 dB a druhý o citlivosti 99 dB. Otázka zní, když první reproduktor vybudíme výkonem 200W, kolik W bude stačit tomu druhému, aby výsledný akustický tlak obou byl stejný.
* rep.: 1W – 88 dB, 10W – 98 dB, 100W – 108 dB, 200W – 111 dB
* rep.: 1W – 98 dB, 10W- 108 dB, 20W – 111 dB
Z toho je tedy patrné, že zatímco prvnímu reproduktoru jsme museli dodat 200W, druhému stačilo jen 20W ke stejnému akustickému tlaku. A vzhledem tedy k tomu, jak jsou watty zesilovače drahé, vyplatí se tedy věnovat citlivosti reproduktoru nemalou pozornost. "
tudíž pokud má Reloop max spl nějakech 110 dB, a behringer uvádí 126 dB (což kdyby ses sekli třebas i tolik že by to nakonec bylo třebas jen 120 dB), tak si spočítej kolikrát je to míň když co 3 dB potřebuješ dvakrát tolik výkonu zesilovačů. Tudíž v tom reloopu je nějaká ultra necitlivá mrdka, a s 110 dB je tak na ozvučení pokojíčku. a určitě ne na akci pro 50 lidí...
pomocí vzorce pak lze z těchto hodnot přibližně spočítak jakej asi bude ten reproduktor dělat kravál, aneb jakej vytvoří maximální akustický tlak.
zde bych si dovolil citovat článek ze severu repromania.net
"max SPL [dB] – Maximální akustický tlak
Maximální akustický tlak je úroveň hluku, kterou je schopen reproduktor vyprodukovat při maximálním příkonu. Tato hodnota velmi úzce souvisí s citlivostí a s příkonem reproduktoru a lze ji z těchto hodnot jednoduše spočítat.
Zapamatujme si, že zvýšením výkonu dodávaného do reproduktoru o jeden řád se akustický tlak zvýší o 10 dB a dále zvýšením výkonu na dvojnásobek původní hodnoty se zvýší akustický tlak o 3 dB.
Ukážeme si to rovnou na příkladu, vezmeme si reproduktor o příkonu 400W a citlivosti 96 dB. Jak už bylo popsáno výše, tak citlivost znamená úroveň akustického tlaku při vybuzení reproduktoru výkonem 1W. Budeme tedy postupovat následovně:
* 1W – 96 dB, 10W – 106 dB, 100W – 116 dB, 200W – 119 dB, 400W – 122 dB
Výsledná hodnota akustického tlaku po připojení reproduktoru k 400W zesilovači je tedy 122 dB. Ještě se vrátím k citlivosti, jen takový příklad, proč je opravdu tak důležitá. Máme jeden reproduktor o citlivosti 88 dB a druhý o citlivosti 99 dB. Otázka zní, když první reproduktor vybudíme výkonem 200W, kolik W bude stačit tomu druhému, aby výsledný akustický tlak obou byl stejný.
* rep.: 1W – 88 dB, 10W – 98 dB, 100W – 108 dB, 200W – 111 dB
* rep.: 1W – 98 dB, 10W- 108 dB, 20W – 111 dB
Z toho je tedy patrné, že zatímco prvnímu reproduktoru jsme museli dodat 200W, druhému stačilo jen 20W ke stejnému akustickému tlaku. A vzhledem tedy k tomu, jak jsou watty zesilovače drahé, vyplatí se tedy věnovat citlivosti reproduktoru nemalou pozornost. "
tudíž pokud má Reloop max spl nějakech 110 dB, a behringer uvádí 126 dB (což kdyby ses sekli třebas i tolik že by to nakonec bylo třebas jen 120 dB), tak si spočítej kolikrát je to míň když co 3 dB potřebuješ dvakrát tolik výkonu zesilovačů. Tudíž v tom reloopu je nějaká ultra necitlivá mrdka, a s 110 dB je tak na ozvučení pokojíčku. a určitě ne na akci pro 50 lidí...
Pio CDJ 400, Numark FX 5000, APC20, Senn.HD25/HD215, ART 310A,
Dík ses první člověk co mi o nich něco napsal z vlastní zkuśenosti. Pak děkuju Cardovi za ten akustickej tlak. Sem rozhodlej pro behry a snad by mi je měl safa poslat sem do liberce tak už se těšim.
Před časem jsem někde na webu četl,a byly tam i srovnávací fotky aktivek Reloop a nějakých jiných čínských OEM,které vypadaly naprosto shodně,kromě toho nápisu Reloop vepředu.Což ve mně moc důvěry nevbudilo.
Co se týče Behringera,tak mám zkušenost s B212A,což je obdoba B215A ovšem s 12" basákem.A tyto bedny mi přijdou za cenu cca 6kkč naprosto skvělé-jsou malé,moc místa v autě nezaberou,mají jen 16kg,není problém popadnout najednou do každé ruky jednu.Těch udávaných 125db bych jim věřil.Vím napsat se dá leccos,ale dělal jsem přímé srovnání s Mackie SRM 350,které mají udávaný max SPL 121dB a ty Behy hrály jednoznačně rozhodně víc.Na obhajobu těch Mackie musím napsat,že měly o něco čitelnější zvuk.Na akce pro 50 lidí stačí naprosto v pohodě.
Co se týče Behringera,tak mám zkušenost s B212A,což je obdoba B215A ovšem s 12" basákem.A tyto bedny mi přijdou za cenu cca 6kkč naprosto skvělé-jsou malé,moc místa v autě nezaberou,mají jen 16kg,není problém popadnout najednou do každé ruky jednu.Těch udávaných 125db bych jim věřil.Vím napsat se dá leccos,ale dělal jsem přímé srovnání s Mackie SRM 350,které mají udávaný max SPL 121dB a ty Behy hrály jednoznačně rozhodně víc.Na obhajobu těch Mackie musím napsat,že měly o něco čitelnější zvuk.Na akce pro 50 lidí stačí naprosto v pohodě.