RCF nebo Behringer

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
PartyDj Tomi

RCF nebo Behringer

Příspěvek od PartyDj Tomi »

Zdravím kolegové,
mám takové dilema a tak Vás chci požádat o zkušenosti či radu. Rozšiřuji si apáru a nevím, které aktivky zvolit. Jedu v RCF a tak jsem chtěl pořídit RCF ART 715-A http://www.shop4djs.com/rcf-1/rcf-art-715-a.html , ale našel jsem toto Behringer Eurolive B815NEO http://www.shop4djs.com/behringer-8/beh ... 15neo.html a jsem docela nahlodanej. Máte někdo s tímhle Behringerem zkušenosti? Pokud by byla pravda co tam píšou, tak se to asi vyplatí?
Dík za reakce.
Pioneer DDJ SX, Pioneer DDJ SR, Denon DN-MC 6000, Pioneer DDJ-SP1, 4x RCF ART 315A, dB Technologies 2x SUB 15 D 2x OPERA 915 DX

nema.dj

Re: RCF nebo Behringer

Příspěvek od nema.dj »

porovnavas bedne s cenovym rozdielom 10,000 Kč .... to su jednak uplne ine triedy a ine znacky, alebo low-end so standartom .... ja ti navrhujem vypocut zostavu ...zvazit financny obnos, vyuzitelnost, navratnost .... skus pokukat aj po niecom inom ...ja som tiez chcel RCF 715, nekukal som po Behringeroch ale po Alto, Yamaha a JBL a nakoniec som kupil ElectroVoice ZLX 115 ... mam ich rok a zatial spokojnost ...parametre daju napovedu, ale nemusia ti sediet zvukovo.... tiez som isiel po parametroch ale hlavne po SPL, potom vahe a rozsahu, kmitocet nevravim ze nie je podstatny, no ten je viacmenej rovnaky lebo vsetci vyrobcovia udavaju ideal, nie real .... nie je to malo penazi, treba ist za tym a nekupovat macku vo vreci, cize z e-shopu ... posluchovy test ti vela napovie, a ked predajca chce predat, tak ti ich predvedie

P.S. .... mat dostatok penazi, tak na tieto znacky ani nekuknem .... Cervin-Vega, nejaky Cafe set, ich da dolu vsetkych, no na to som ani nemal a nepredpkladam, ze by to aj niekto ocenil, okrem mna, mojho ega a zopar kamosov :)
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

PartyDj Tomi

Příspěvek od PartyDj Tomi »

Já samozřejmě vím, že srovnávám bedny výrobců z úplně jiných částí spektra. Jenže ten cenový rozdíl je tak obrovský a na ty Béčka jsem slyšel u tohoto typu jen samou chválu, takže mít dvě za cenu jedné renomované +/- mi vychází jako docela dobrá volba, pokud tam není nějaký markantní rozdíl v kvalitě zvuku a zpracování. Přece jen je to o penězích. Šlo mi spíš o to jestli je někdo třeba má a řekl by své dojmy, popřípadě jestli měl někdo možnost srovnání.
Já to mám všude dost daleko na to, abych si je mohl jet jen tak poslechnout.
Jinak ale dík za reakci.
Pioneer DDJ SX, Pioneer DDJ SR, Denon DN-MC 6000, Pioneer DDJ-SP1, 4x RCF ART 315A, dB Technologies 2x SUB 15 D 2x OPERA 915 DX

nema.dj

Příspěvek od nema.dj »

ani ja som to nemal blizko za posluchovym testom .... ale co je uz v Amerike 150km? ..cesta z predmestia do mesta? .... teraz vazne, das na cestu 10-15€? a usetris za chujovinu 300? .... to uz sa oplati podla mna skusit
Denon 2x SC3900, DN-X1700, MacBook Pro 13" i5, NI X1 mk2, HD25-II

honcka
Vybavení

Příspěvek od honcka »

Tady toho behringera nehodnoti zas az tak spatne,
http://www.zvukarina.cz/forum/viewtopic ... 815#p44094
bude mit horsi zvuk, je tezsi, zalezi, co delas a jak casto, jestli delas nekde nejakou malou diskoteku 1-2x mesicne, tak by ti mohly i stacit, jestli neco casteji, nebo s tim chces i neco zvucit, porid si neco kvalitnejsiho

Odpovědět