rada s potřebnými konponenty pra aparaturu

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
zoltan
Příspěvky: 6
Registrován: 14 pro 2009 12:34

rada s potřebnými konponenty pra aparaturu

Příspěvek od zoltan » 14 pro 2009 13:36

ahoj,
plánujem novou zvukovou aparaturu na jejímž "konci" by měly hrát následující reproboxy
Megaton:2 x ND152 (2 x 700W) + 2 x MT18SUB/PZB (2 x 700W) rodělené na dvě strany (1 strana tedy 1xND152+1xMT18SUB/PZB) a na jejím "začátku" DJ mixpult ECLER (2 x master výstup - XLX a "cinch")

1. je dle Vás výše uvedený "poměr" 2pásmových kompaktů (ND 152) / subwofwrů (MT18) správný nebo byste volili jinak?

2. chtěl bych od Vás poradit jaké další komponenty pořídit: zesilovače, ekvalizéry (aktivní výhybky ??) atd. patrně rovněž "něco k rozdělení signálu" - 1 výstup z mixu "sežere" odpslech, na druhý (XLR) tedy bude napojován výše uvedený sound..
komponenty chceme volit tak aby bylo možné je bezprémlově časem rozšířit (stejným reprem jako teď ale ve více ks)

moc díky za rady, jsem v tomhle zatím docela laik..

honcka
Příspěvky: 1914
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: rada s potřebnými konponenty pra aparaturu

Příspěvek od honcka » 14 pro 2009 14:25

Ty MT18 by ti mely 2 stacit do uzavrenejch prostor (pokud myslis ty silnejsi MT18-X)
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=79672
zesik na basy tenhle do 4 ohm bridge
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=87899
na stredovejsky tenhle
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=87901
signalovej procesor
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=77087
nebo levnejsi
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=89161
nebo kdyby si chtel bejt hodne velkej fajnsmekr :)
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=82496

kdyztak se jeste poptej v prodancu, urcite ti poradej
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

honcka
Příspěvky: 1914
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: rada s potřebnými konponenty pra aparaturu

Příspěvek od honcka » 14 pro 2009 14:30

jinak rozsirovat to muzes jak chces akorat kdyz budes chtit vic stredovejsek, tak by byly spis vhodnejsi MT2122 ktery maj lichobeznikovej pudorys, takze u nich staci vymenit hornu a naskladat je k sobe, u tech NDM152 se ti budou prekrejvat vejsky
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

zoltan
Příspěvky: 6
Registrován: 14 pro 2009 12:34

Re: rada s potřebnými konponenty pra aparaturu

Příspěvek od zoltan » 14 pro 2009 15:52

honcka píše:jinak rozsirovat to muzes jak chces akorat kdyz budes chtit vic stredovejsek, tak by byly spis vhodnejsi MT2122 ktery maj lichobeznikovej pudorys, takze u nich staci vymenit hornu a naskladat je k sobe, u tech NDM152 se ti budou prekrejvat vejsky
no k tomu rozšiřování.. mi jde taky o to "kde pak vezmu signál" .
z výstupu z mixu dovedu signál do signálového procesoru , kde ho "rozdělím na 2" .. zvlášť pro zesák pro basy a zvlášť pro zesák pro středovýšky (teda tak sem to aspoň pochopil..)
pokud bych chtěl další repro, tedy i další zesáky tak ty pak napojím kam?

jinak ten signálový procesor je nutný?
pokud má repro vlastní (pasivní) výhybku tak by nestačil "jenom" ekvalizér?

jinak výhoda zapojení subwofrů do můstku oproti klasickému stereo zapojení spočívá v čem?

sory, ja vím že jsou to hodně začátečnické dotazy, ale i když se snažím co nejvíc infa najít na netu tak z něčeho sem prostě v pasti...

honcka
Příspěvky: 1914
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: rada s potřebnými konponenty pra aparaturu

Příspěvek od honcka » 14 pro 2009 16:07

aby ty basaky byly spravne krmeny, tak potrebujes mit vykonejsi zesik, tak aby vyslo cca 1200W na reprak a zesik, kterej dava min 2*1200W do 8 ohm je strasne drahej
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=88984
http://www.thomann.de/gb/lab_gruppen_fp_6400.htm
http://www.thomann.de/gb/camco_vortex6.htm
proto se to zapojuje do mustku, kdy se vykon obou kanalu scita, takze muzes pouzit i levnejsi zesik, ale muzes honit max 2 bedny

kazdy vyskovy zvukovod ma urcity vyzarovaci uhel, kdyz das 2 bedny vedle sebe s velkym vyzarovacim uhlem, tak se ti to v miste prekryvani zesili a to neni moc zadouci
[img]http://img710.imageshack.us/img710/5403/path3248.png[/img]

jinak ten sabine ma 2 vstupy - 4 vystupy
ty ostatni maj 6 vystupu
na ten zesik na stredovejsky muzes povesit jeste dalsi 2
ten zesik na basy ti zabere jenom jeden vystup, subbasy jedou jenom mono
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

zoltan
Příspěvky: 6
Registrován: 14 pro 2009 12:34

Re: rada s potřebnými konponenty pra aparaturu

Příspěvek od zoltan » 15 pro 2009 10:57

honcka píše: na ten zesik na stredovejsky muzes povesit jeste dalsi 2
t
mýsliš jako na ten zesilovač pro středovýšky připojit další 2 bedny nebo 2 zesilovače?

jako že by ten zesák krmil ty dvě středovýšky a přitom posílal signál do dvou dalších zesáků :?:

díky za trpělivost s mýma neznalostma.. než investuju do aparátu tak chcu mít trochu jasno jak to vlastně všechno funguje..

honcka
Příspěvky: 1914
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: rada s potřebnými konponenty pra aparaturu

Příspěvek od honcka » 15 pro 2009 12:05

zoltan píše:
honcka píše: na ten zesik na stredovejsky muzes povesit jeste dalsi 2
t
mýsliš jako na ten zesilovač pro středovýšky připojit další 2 bedny nebo 2 zesilovače?

jako že by ten zesák krmil ty dvě středovýšky a přitom posílal signál do dvou dalších zesáků :?:

díky za trpělivost s mýma neznalostma.. než investuju do aparátu tak chcu mít trochu jasno jak to vlastně všechno funguje..
2 stredovysky, jinak zesiky od QSC jdou stackovat (propojovat mezi sebou) nemusis se vubec bat, jinak s presnym nastavenim procesoru ti poradi nekdo v prodancu
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

zoltan
Příspěvky: 6
Registrován: 14 pro 2009 12:34

Re: rada s potřebnými konponenty pra aparaturu

Příspěvek od zoltan » 19 úno 2010 12:37

[quote="honcka"]Ty MT18 by ti mely 2 stacit do uzavrenejch prostor (pokud myslis ty silnejsi MT18-X)
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=79672

a pokud bych je chtěl používat i na venkvoní akce tak jsou myslíš slabé?

honcka
Příspěvky: 1914
Registrován: 09 dub 2009 14:11

Re: rada s potřebnými konponenty pra aparaturu

Příspěvek od honcka » 19 úno 2010 13:23

slaby urcite nejsou, ale 2*18" na venek je malo, chce to mit aspon 2 na stranu, nejlip 3 a vic :)
2*T 1210MK2,PIO707,MV Cross,Dell Vostro-MacOS

Odpovědět