Problém s Behringerem EP 2500

Diskuze o zesilovačích, reproboxech, reproduktorech, výhybkách a zvukových procesorech
Odpovědět
Bastlik

Problém s Behringerem EP 2500

Příspěvek od Bastlik »

Zdravím, mám menší problém se zesilovačem Behringer EP 2500 (přikládám schéme zapojení http://ulozto.cz/xszL3qnR/schemazapojeni-jpg). Po celém zapojení soustavy vše funguje jen hlasitost obou kanálů ovládám jedním "kolečkem", nevíte čím to může být? Mám dojem jak kdyby mi to napájelo všechny 4 satelity (což je ale nereálný to by mi odpor klesl tak že by mi vyhořel zesík teda myslím..) protože na max to až tak neřve jak bych očekával.

A ještě jeden dotaz oheldně ekvalizéru. Satelity mají každý svou výhybku ale stejně je ženu přes ekvalizér protože když nejedu přes ekvalizér hraje potišejc než když to osolím gainem na ekvalizéru, mě zajímá proč tomu tak je. Štve mě to když to musím hnát přes něj protože satelity nedají míň než 250 Hz, takže to není tak basový jak bych potřeboval, a co si budem povídat ten basák tomu právě až tolik nedá. Jak byste si počínali v této situaci vy?

Pozn. Soustavu mám na takový ty vesnické akce, nebo oslavy narozenin, takže až tolik mi nejde až tak o kvalitu zvuku spíš aby to hrálo na hlas když ozvučuju větší místnosti nebo malý kulturák atd.
Díky :)

atlon

Re: Problém s Behringerem EP 2500

Příspěvek od atlon »

prejdi si ešte raz schému zapojenia!!
stereo výstup NTB do Mono vstupu (kanal 1) crossoveru, z toho do JEDNÉHO kanálu (kanal 1) zosiku --- ako možeš ovládať hlasitosť druhého keď ti tam nejde signál???

podľa správnosti by malo byť:
stereo výstup ntb - lavý kanal do vstupu 1, pravý do vstupu 2 (crossover) , výstup 1 do vstup 1 zosik, výstup 2 do vstup zosik 2, výstup sub, do zosiku sub

Bastlik

Re: Problém s Behringerem EP 2500

Příspěvek od Bastlik »

Zkusím to teda ještě nějak propojit trochu jináč a k tomu ekvalizéru jak to děláte vy ženete všechno přes něj nebo něco necháváte na přímo?

Odpovědět